Autor Wątek: Jagna77 zafasolkowala :)  (Przeczytany 69533 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Kastor (Olcia)

• Chuck Norris
  • data ślubu: 29.04.2006cywilny 28.04.2
Odp: Jagna77 zafasolkowala :)
« Odpowiedź #1200 dnia: 24 Września 2007, 13:29 »
Jagna mam nadzieje ze domek odbierzecie przed przyjsciem na swiat dzidziulka ;)
Ty sie nie przemeczaj odpoczywaj
Zaczynasz juz pakowac powoli torbe??

Offline Jagna77

• Chuck Norris
  • Mateuszek cały nasz świat ....
  • data ślubu: 08.04.2007 *WIELKANOC*
« Odpowiedź #1201 dnia: 24 Września 2007, 17:48 »
olkahof tak przyznano mi ten zasilek  ;D i na szczescie nie musialam sie fatygowac na zadna komisje bo lekarka mi wypisala w papierach , ze nie moge sie stawic na komisje , wiec ciezarnym przyznaja zaocznie  :)

Kastor (Olcia) czy nam sie uda odebrac domek przed przyjsciem maluszka na swiat  to nie wiem  :drapanie: ale wlasnie maz zaopatrzyl sie we wszytskie materialy na ocieplenie domku a teraz jest w trakcie szukania dobrych i tanich fachowcow , ktorzy sie tego podejma  :drapanie:

Natomiast co do torby to walsnie mam w szafie miejsce gdzie wszystko sobie ukladam pokolei co powinnam wziasc , aktualnie czekam na koszule do karmienia i stanik z Allegro a dzis wygralam wkladki laktacyjne , jutro wplace za nie pieniazki.

Dzis zamowilam wspolnie z mezem sztore na te dzwi tarasowe , bedzie troche nietypowa bo chcialam aby byla rozsuwana na dwie czescie , wiec inna niz zawsze sie szyje te dekoracyjne  ;D Jak tylko byla pozniej u nas tesciowa gdy tylko uslyszala ,ze sobie zamowilam ta sztore zaraz kazala mi mierzyc to drogie okno w salonie bo powiedziala ,ze ona nam chce fundnac ta druga sztore aby zdazyc zamowic by byla taka sama, wiec poszlysmy do sklepu i z tego samego materialu zamowilysmy nastepna sztore .Dobrze ,ze sie odrazu przeszlysmy bo sie okzalo ,ze malo maja juz tego samego materialu  ;D ale zadzwonila babka do ich sklepu w Stargardzie i z tamtad im dowiaza  :D Tak wiec dzis za jednym zamachem zamowione mamy dwie sztory do salonu tyle ,ze na te drugie okno trzeba bedzie dokupic karnisz bo wisi tylko roleta na oknie  8)

No i w koncu odebralam swoj nowy dowod osobisty , moj juz 3 w kolei  :D a zanim sie zameldujemy u nas bo nie wiadomo kiedy sie nam uda odebrac domek to tesciowa mnie chce u siebie zameldowac abysmy razem z mezem i naszym juz malenstwem byli pod jednym adresem  ale powiedzialam sobie ,ze juz nastepnego dowodu nie bede zmieniala  ;) najwyzej bede nosila adnotacje z USC ,z emam nowy meldunek .Nie mam zamairu znowu czekac nastepne 3 miesiace na dowod i ponownie im placic a tymbardziej ,ze chcemy w koncu kiedys sie normalnie u nas zameldowac  :D

Tak wiec dzis mialam sporo na glowie  ;D

Offline madi_001

• entuzjasta
  • data ślubu: 2 wrzesień 2006
« Odpowiedź #1202 dnia: 24 Września 2007, 18:24 »
tp super teściowa  :tupot:
moze jakieś zdjecia później doklej pochwalisz się nowym zakupem  ;D

co do tych dowodów to faktycznie za każdym razem trzeba płacić i płacić - ja dowód wymieniłam ale z prawkiem poczekam aż będziemy mieli już stały aders bo jak narazie to mieszkamy z moimi rodzicami, nie ma co tak szybko wymieniać  ;) bo kasa nie rosnie jak grzyny w lesie  :wink: a szkoda...

Offline Jagna77

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1203 dnia: 24 Września 2007, 19:44 »
madi_001 no na tesciowa nie moge zlego slowa powiedziec , to jest kochana kobieta dla mnie .

Jak juz powiesze chocby jedna z nich to z pewnoscia wkleje fociaki  ;D

Offline madi_001

• entuzjasta
« Odpowiedź #1204 dnia: 24 Września 2007, 20:15 »
to czekamy  :tupot: :tupot:

Offline Jagna77

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1205 dnia: 24 Września 2007, 20:22 »
to czekamy  :tupot: :tupot:

No to jeszcze troche bedziesz musiala poczekac  ;) Niestety na nie trzeba poczekac zanim je uszyja a maja dosc sporo zamowien  :)

Offline madi_001

• entuzjasta
« Odpowiedź #1206 dnia: 24 Września 2007, 21:44 »
pewnie że poczekam akurat należę do ludzi cierpliwych  :hopsa:

buźka kolorowych snów dla was życzę

Offline ~Ania~
  • Global Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 2006-10-07
« Odpowiedź #1207 dnia: 24 Września 2007, 21:54 »
Jagna77 przeoczyłam sprawę związaną z Twoim porodem  :-\ Jak to wygląda u Ciebie? Dlaczego wcześniej masz się stawić w szpitalu? Będziesz miała cc? Czemu?

Buziaki w piękny brzusio  :-*

Offline Jagna77

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1208 dnia: 25 Września 2007, 08:08 »
 Dzien doberek  ;D

madi_001 no to super ,ze jestes cierpliwa  :skacza:

anulka33 kochana  mam planowana cesarke niemal od poczatku ciazy ze wzgledu na moje miesniaki macicy. Na samym pczatku byly 3szt i to takie sobie mniejsze a pozniej sie okazalo ,ze sa juz 4 szt i zaczely sporo rosnac bo juz kazdy z nich 4 cm a najgorsze z tego wszystkiego ,ze 3 szt znajduja sie przy ujsciu do szyjki macicy wiec na porod SN nie mam szanas chyba ,ze nagle miesniaki by zniknely. Lekarka do ktorej chodze prywatnie chce mnie polozyc w 37tc do szpitala i czekac nawet do 40tc i wtedy wykonac cc chyba ,ze dzialo by sie cos wczesniej to wiadomo ,ze odrazu dadza mnie na stol.

Mam nadzieje , ze jutro na wizycie dostane skierowanie na USg bo ostatnio mialam polowkowe , wiec juz sie stesknilam za widokiem mojego maluszka a tymbardziej ,ze codziennie czuje jak mnie kopie i czuje jego przez powloki brzuszne  :)

Mysle ,ze  wmiare klarownie Ci wyjasnilam , jakby co do dalej smialo pytaj  :)

Offline Jagna77

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1209 dnia: 25 Września 2007, 08:38 »
32 tc

W górę i w dół. Twój mały akrobata może właśnie „stać teraz na głowie”: większość dzieci w tym tygodniu obraca się główką w dół. Idealnie byłoby, gdyby w tej pozycji pozostało do końca ciąży. Jednak pamiętaj, że twoje maleństwo ma różne pomysły - może zechcieć jeszcze kilka razy zmienić pozycję, zanim przyjdzie na świat. Będziesz pewnie czuła, jak się przepycha przy obracaniu, szczególnie, jeśli ma to miejsce pod koniec ciąży.

Pełniej być nie może. Dzięki obecności około litra płynu owodniowego w macicy dziecko może bez większych trudności obracać się główką w dół i z powrotem. W najbliższych tygodniach, w miarę, jak dziecko będzie rosło, ilość płynu będzie się zmniejszać.

Rosnę zdrowo. Dziecko waży teraz pomiędzy 1600 a 1800 gram i mierzy około 43-46 cm z wyciągniętymi nóżkami.

Offline :martyna:
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #1210 dnia: 25 Września 2007, 09:50 »
Witaj Jagna

i kolejny tydzień za Tobą! Już coraz bliżej :) ale fajnie :) a jak wyprawka?? wszystko już macie dla Mateuszka?? Jakby nie patrzec 5 tyg to baaardzo mało czasu ;)

Pozdrawiam

Offline olkahof

• Chuck Norris
  • data ślubu: 08.04.2007
« Odpowiedź #1211 dnia: 25 Września 2007, 10:21 »
Jaguś gratuluję kolejnego tygodnia!!! To już coraz bliżej finiszu i się skończą tygodniowe gratulacje, za to zaczną się te konkretne ;)

Offline agulkaaa
  • Chuck Norris
  • MISIO 13.05.2007, MACIUŚ 21.10.2009
« Odpowiedź #1212 dnia: 25 Września 2007, 10:52 »
no i niedługo zaczniemy obstawianko

:):):):):):):):):):):):)

Offline Jagna77

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1213 dnia: 25 Września 2007, 11:23 »
martyna1985 olkahof agulkaaa   witam Was serdecznie  :hello:

Jak pojedziemy odebrac wozek to zamierzam reszte brakujacych mi rezczy dokupic ale juz niewiele tego zostalo  :) Z tego co wiem to spirytus na pepuszek nie musze sama kupowac a dostane recepte przy wypisie ze szpitala .
 Dzis sprawy urzedowe zalatwione , tzn z meldunkiem i ze zmiana danych w Urzedzie Skarbowym . Treaz obiadek sie gotuje  8) Dzis gotuje zupke na kurczaczku i chyba zrobie ogorkowa bo cos mam chcec na kwasne  ;D

Mezus ma dzis wolne to zwozi sobie zakupiony styropian na ocieplenie domku bo jakby mial czekac na transport z tego sklepu to szyciej sobie sam przewiezie  :) Przynajmnije ma zajecie  :)

Narazie zmykam spowrotem do kuchni a w miedzyczasie  poczytam co u Was slychac kochene foremki  :)

Jutro wizyta u ginka a po nich chyba pojde odwiedzic dawna koleznke z pracy bo juz dawno sobie obiecalam , ze ja odwiedze a dzis sie spotkalam z nia na miescie i w koncu musze dotrzymac obietnicy  :D a  niewidzialysmy sie chyba dobre z 2 lata  8) :D

Zycze milego dnia wszytskim  :)

Offline asia

• Global Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 10.09.2005r.
« Odpowiedź #1214 dnia: 25 Września 2007, 13:31 »
Jaguś - następny tydzień do przodu... coraz bliżej...  :skacza:

Offline Jagna77

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1215 dnia: 25 Września 2007, 13:40 »
asia witam Cie serdecznie  :hello:

Czas leci nieublaganie  :D

Mialam wlasnie u siebie gosci  :) Kolezanka z Kacperkiem u ktorego 3 miesiace temu bylismy na pepkowym  :)

Jak on jest juz duzym chlopcem , jak pieknie sie usmiecha bobasek  :) Nie moglam sie powstrzymac aby fotki nie pstryknac  ;D Taki kochany maly brzdac  ;D

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1216 dnia: 25 Września 2007, 13:46 »
Wooow, ale duży chłopczyk:)

No no Jagna, ucz się nowej roli:)

Offline ~monika~

• Chuck Norris
  • data ślubu: 06.08.2006
« Odpowiedź #1217 dnia: 25 Września 2007, 13:48 »
Śliczny chłopiec.

A z tym dowodem to sie długo czeka u was. No chyba, ze teraz takie kolejki przed końcem roku, bo ja jak wymieniałam to czekałam tylko miesiac i to nawe niepełny. Ale to było w tamtym roku.

A ja nie mam kompletnie "pomysła" na obiad.

Pozdrawiam!!!!

Offline Kastor (Olcia)

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1218 dnia: 25 Września 2007, 13:48 »
sliczny chlopczyk :)

Offline Jagna77

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1219 dnia: 25 Września 2007, 13:52 »
martyna1985   Kastor (Olcia)  uwielbiam takie maluszki , normalnie moglam bym nonstop je po nozkach calowac  :) Jak on juz pieknie reaguje jak sie do niego cos mowi, usmiecha sie od ucha do ucha , jak lezy w wozku to zaczyna juz gaworzyc , wtedy slodko brzmi a juz zaczyna sie slinic i wpychac piastki do buzki wiec zabki juz calkiem  niedlugo  :)

Jak dobrze pojdzie to w przyszlym tygodniu do mnie zawitaja ponownie z wizyta  :skacza: Juz sie doczekac nie moge  ;D

Zawsze na bierzaco wiele rzezczy od swierzej mamy tez sie czlowiek dowie . Odradzala mi jakiekolwiek kosmetyki dla maluszka z firmy Jonsona bo najwiecej uczulaja  i czlowiek nie wie czasem o co powinnien jeszcze zapytac ale na szczescie mam was kochane foremki i tu takze wiele bezcennych porad mozna zasiegnac  :)

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1220 dnia: 25 Września 2007, 13:54 »
a juz zaczyna sie slinic i wpychac piastki do buzki wiec zabki juz calkiem  niedlugo  :)

dzieci wkladają sobie łapki, bo poznają swoje części ciała:) mojej siostry synek od 4 m-ca "dostawal" ząbki, bo wlasnie wkladał łapki do buźki a w końcu ząbka pierwszego dostał jak miał chyba 6-7 m-cy:)

Offline Kastor (Olcia)

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1221 dnia: 25 Września 2007, 13:55 »
uwazaj tez na Nivea ;)

Offline madi_001

• entuzjasta
« Odpowiedź #1222 dnia: 25 Września 2007, 14:50 »
śliczny maluszek  :przytul: każda z nas chyba non stop by się z nim bawiła :D

co do tych kasmetyków  Jonson i nivea wydawały mi się bardzo dobre choć to moze tylko reklama :(

jak tam zupka wyszła ???  ja dziś miałam ochotę na pomidorową z ryżem  :Obiad: więc zaraz ide wkładać bo wszyce zejdą się na obiadek :D

Offline ~Ania~
  • Global Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 2006-10-07
« Odpowiedź #1223 dnia: 25 Września 2007, 16:03 »
A to pamiętam Jagus jak pisałaś o swoich mięśniakach.
Nie skojarzyłam że cc to dlatego :)

Z Hippa kosmetyki dla bobasa są dobre i pięknie pachną :)
A najlepsze jest Oilatum, emulsja do kąpania :)

Offline *Mimi*

• maniak
  • data ślubu: 07.07.07 :-)
« Odpowiedź #1224 dnia: 25 Września 2007, 16:10 »
Jagna mam nadzieję że ten czas szybko Tobie zleci i już niedług będziesz miała małego w ramionach :),

jak ten czas leci... jeszcze niedawno zakładałaś ten wątek.. hmm.. zanim się zorientujemy a dzidzia będzie na świecie  ;D.

Trzymaj sie mocno i uważaj na siebie (i Małego)!!

Offline Jagna77

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1225 dnia: 25 Września 2007, 19:08 »
Kastor (Olcia) a wlasnie ta kolezanka mowila ,ze poleca mi Nivea oprucz kremu na odparzenia  :drapanie:

anulka33 dzieki za rade a co do Oilatum to ja juz dawno wiem bo jak mnie sie przypalentala alergia to w niej sie kapalam i wiem ,ze dla mojego maluszka z tez kupie ta oliwke do kapieli.

*Mimi* martyna1985 witam was a co do czasu to sama juz nie moge uwierzyc ,ze to juz prawie polmetek  :drapanie: :los:

Offline Jagna77

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1226 dnia: 25 Września 2007, 20:26 »
http://kobieta.gazeta.pl/wysokie-obcasy/1,53668,3650037.html?as=1&ias=5&startsz=x

Ten  tekst mnie tak zaciekawil ,ze nie moglam sie opszec aby Wam nie pokazac  :)

Offline Vall

• Chuck Norris
  • Żyć - oznacza wciąż wyrywać się do przodu!
  • data ślubu: 07.07.2007 :smile:
« Odpowiedź #1227 dnia: 26 Września 2007, 09:48 »
Jaguś jak dzis się macie z Mateuszkiem  :) ?

a i spóźnione gratki z okazji 32 tc  ;D ;D ;D

Offline Jagna77

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1228 dnia: 26 Września 2007, 10:38 »
Jaguś jak dzis się macie z Mateuszkiem  :) ?

a i spóźnione gratki z okazji 32 tc  ;D ;D ;D

Dziekujemy za gratki  ;D

Dzis mialam przebojowa noc bo jakies dziwne bolecsi brzucha mnie dopadly , takie jak na @ , balam sie ,ze to skurcze ale brzusio nie twardnial  :drapanie: Troche zaczelam sie bac ,ze cos sie zacznie dziac i jest za wczesnie , pol nocy nie przespalam a ze mna mezus bo sie krecilam z boku na bok a i czasami musialam polezen na wznak.  Dopiero jak maz pojechal do pracki (5 rano) zasnelam sobie na dobre i sie obudzilam o 8:30. Narazie dobrze sie czuje , zjadlam sniadanko , wzielam leki , posprzatalam troche i nastawilam biale pranie bo sie troche nazbieralo przez te nawaly prania ciuszkow dla maluszka  :)
 Tak wiec mam teraz czas dla siebie zanim sie wybiore do ginka , bo dzis mam wizyte  8) Bedzie nastepne zwolnienie i mam nadzieje ,ze dostane juz skierowanie na nastepne USG  :skacza: bo juz tak bardzo sie stesknilam za widokiem mojego Mateuszka  :skacza:

Offline Vall

• Chuck Norris
  • Żyć - oznacza wciąż wyrywać się do przodu!
  • data ślubu: 07.07.2007 :smile:
« Odpowiedź #1229 dnia: 26 Września 2007, 10:46 »
dobrze, ze masz wizyte dzis to skonsultujesz te nocne bóle  ::)

a USg - to chyba teraz nalezy zrobic to 3-cie pomiarowe w okolciach wlasnie 32 tc... ja juz mam ustalone an 10 pazdziernika... a ty to powinnas na dniach...  ::)