Autor Wątek: Jagna77 zafasolkowala :)  (Przeczytany 69259 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline AGULA

• entuzjasta
  • data ślubu: 25.06.2005 r.
Odp: Jagna77 zafasolkowala :)
« Odpowiedź #1110 dnia: 13 Września 2007, 22:32 »
Jaguś!Trzymaj się dzielnie dietki!To już z góreczki ...  ;)

Offline Jagna77

• Chuck Norris
  • Mateuszek cały nasz świat ....
  • data ślubu: 08.04.2007 *WIELKANOC*
« Odpowiedź #1111 dnia: 13 Września 2007, 22:40 »
AGULA serdecznie dziekuje za odwiedzinki  :uscisk: ja dopiero jutro bede starala sie cokolwiek nadrobic na forum  8)

Przyznam sie szczerze ,ze stesknilam sie bardzo za Wami , sam maz zauwazyl ,ze bez neta to ja sie po prostu nudze  :D i bylo mi bardzo milo jak dostalam smska od Martynki ,ze myslicie o nas  :)

Ja juz sam anie wierze , ze ten czas szybko leci  :)

Offline :martyna:
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #1112 dnia: 14 Września 2007, 09:34 »

Chcialam podziekowac martyna1985 za przekazywanie info odemnie  :) :uscisk:

Witaj Kochana!!

Mozesz na mnie liczyc:) wiesz, ze ja i tak uzależniona od forum i caaały czas prawie mam włączony! A nawet jak sobie postanowię, że już koniec na dziś, to co 5 min wejdę i "tylko" spojrzę co i jak :)

pozdrawiam

Offline *Mimi*

• maniak
  • data ślubu: 07.07.07 :-)
« Odpowiedź #1113 dnia: 14 Września 2007, 09:39 »
Jagna witaj znów na forum ;),
opowiadaj jak tam Mały - daje Ci żyć..?? :P

Offline Jagna77

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1114 dnia: 14 Września 2007, 10:19 »
martyna1985 witam i dziekuje Ci kochana ,ze moge na Ciebie liczyc  ;D

:drapanie: jakbys byla w Pyrzycach i sie nudzila to zapraszam do siebie na kawusie  8) Co prawda dopiero powoli sie urzadzamy ale milo bedzie sie w koncu spotkac , moze nam sie uda zanim urodze  :D Wiesz doskonale gdzie mieszkam tak wiec zapraszam  :)

*Mimi* witam Cie kochana  :hello: Mateuszek kopie i do coraz mocniej i nawet czuje jak sie rozciaga w srodku  ;D Znowu mam troche problem ze snem , coraz bardziej mi niewygodnie i zauwazylam ,ze  wieczorami jak sie uloze na boczku wtedy Mateuszek mnie zawsze kopie tak jaby mu bylo niewygodnie  :drapanie:

Pozatym wszystko w normie  :) Nastepna wizyte mam 26 wrzesnia  :) Stosuje dietke sukrzycowa .

Dzis juz pranie zrobione i wywieszone na tarasie , obralam i wstawilam aby sie ugotowala kukurydza , ktora maz mi ostatnio przywiozl ( on wie doskonale jak ja uwielbiam taka swieza gotowana kukurydze  8) ;D )

Obiadek dzis nie musze gotowac bo zostal z wczoraj placek po wegiersku a mojemu mezusiowi bardzo smakuje i nic mi swierzego nie kazal gotowac wiec mam dzis luz  ;D Pojde sie przejsc do tesciowej w odwiedzinki i przy okazji kupie sobie swiezy chlebek razowy. Wczoraj zrobilam wieksze zakupy zywnosciowe z mezusiem co bym sama nie musiala wszystkiego sama dzwigac , jaki on jest kochany , ze tak mi pomaga  :)

Offline AGULA

• entuzjasta
  • data ślubu: 25.06.2005 r.
« Odpowiedź #1115 dnia: 14 Września 2007, 10:35 »
Ehh Jagusiu!!Ty to jestes gospocha na calego od samego rana!!!!!... no i taki mąż to Skarb! :los:

Offline Vall

• Chuck Norris
  • Żyć - oznacza wciąż wyrywać się do przodu!
  • data ślubu: 07.07.2007 :smile:
« Odpowiedź #1116 dnia: 14 Września 2007, 10:38 »
Jaguś Wlecome Back  ;D ;D ;D

Offline Jagna77

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1117 dnia: 14 Września 2007, 10:42 »
AGULA witam Cie serdecznie  :hello:

Wlasnie rano jak obieralam na tarasie kukurydze to sobie pogadalam z sasiadka nasza i tez mnie nazwala gosposia domowa. W koncu moge sie pobawic w  ta gosposie domowa i w koncy byc do konca zona  ;) :D

Chyba czas na drugie sniadanie bo pierwsze jadlam o 6 rano  ;D a przy diecie cukrzycowej trzeba jesc czesto a po troszeczku  :)
 Natomiast co do mojego meza to naprawde dba o mnie jak tylko moze , wiec jak tu mozna na niego narzekac  :drapanie: :los:

Vall witam , witam  :hello: w kocu jestem w swoim zywiole  ;D :D

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1118 dnia: 14 Września 2007, 10:42 »
martyna1985 witam i dziekuje Ci kochana ,ze moge na Ciebie liczyc  ;D

:drapanie: jakbys byla w Pyrzycach i sie nudzila to zapraszam do siebie na kawusie  8) Co prawda dopiero powoli sie urzadzamy ale milo bedzie sie w koncu spotkac , moze nam sie uda zanim urodze  :D Wiesz doskonale gdzie mieszkam tak wiec zapraszam  :)

o dziekuje za zaproszonko :) jak się nadarzy okazja odezwę się :)

Offline Jagna77

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1119 dnia: 14 Września 2007, 10:44 »

o dziekuje za zaproszonko :) jak się nadarzy okazja odezwę się :)

Ciesze sie  ;D oczywiscie najlepiej  sie wczesniej umowic abym byla w domciu a nie poszla gdzies na jakies ploty czy zakupy  ;D :D

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1120 dnia: 14 Września 2007, 10:45 »

Ciesze sie  ;D oczywiscie najlepiej  sie wczesniej umowic abym byla w domciu a nie poszla gdzies na jakies ploty czy zakupy  ;D :D

oczywiście, że tak. Nigdy nie wpadam niezapowiedziana :)

Offline Jagna77

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1121 dnia: 14 Września 2007, 10:55 »
To juz sie ciesze na spotkanko  ;D :D

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1122 dnia: 14 Września 2007, 10:59 »
To juz sie ciesze na spotkanko  ;D :D

:tupot: :skacza:

Offline Jagna77

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1123 dnia: 15 Września 2007, 19:35 »
Dzien doberek  :)

Napisalam mega wielkiego posta i mi wcielo  :mdleje:

Dzis mazus mi zosrganizowal dzien zakupow. Pojechalismy do Stargardu z jego mama rozejrzec sie za wozkami i conieco dokupic dla maluszka.Tak wiec ostateczny wybor padl na Roana Marita koloru granatowo - bialego.
 Zdiecie jest w kolorze czarnym ale my zamowilismy granatowy a gondola jest biala ze skorki.Do wozka  zamowilismy takze tej samej firmy spiworek do wozka , na zime wsam raz.

Dokupilismy jeszcze zmiane poscieli flanelowa , pare aksesoriow dla maluszka ale dzis juz nie dam rady z fotami bo padam ze zmeczenia  :mdleje:
Bylismy u meza kuzynki i dala mi ciuszki po swoich synkach wiec bede miala co przebierac i co prac a potem je poprasowac. Wiadomo ,ze sa uzywane ale niektore nawet w dobrym stanie , darowanemu koniowi w zeby sie nie zaglada  ;) ;D :D

Po powrocie zrobilam szybki obiadek i salatke warzywna na jutro dla meza bo ma chyba zachciewajki a ja je po prostu spelniam  ;D :D

Roan Marita.

Komfortowe zawieszenie
Regulacja wysokości rączki
Plastikowa gondola z kołyską
Regulowane oparcie w gondoli
Montaż spacerówki przodem lub tyłem
Pięciopunktowe pasy bezpieczeństwa
Budka dostosowana zarówno do gondoli jak i wersji spacerowej
W komplecie torba i dodatkowy pokrowiec
Fotelik w wyposażeniu opcjonalnym
( możliwość montażu fotelika Roan na konstrukcji modelu Marita )

Dane techniczne:
- Długość wózka 1020 mm
- Szerokość wózka 599 mm
- Długość wewnętrzna gondoli 820 mm
- Szerokość wewnętrzna gondoli 370 mm
- Wysokość prowadnicy 980 - 1050 mm
- Waga eksploatacyjna 15kg

Offline Vall

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1124 dnia: 15 Września 2007, 19:36 »
no wózeczek - bomba  ;) - taki rasowy  :D :D :D

ale to tlyko głęboki - czy spaceówka jest do niego też?? ::)

Offline Jagna77

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1125 dnia: 15 Września 2007, 21:00 »
Vall razem ze spacerowka  :)

Offline ela

• Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 13.08.2005
« Odpowiedź #1126 dnia: 16 Września 2007, 09:32 »
Pewnie ! Do Stargardu przyjechałas i mi sie nawet nie pokazałas ! A napewno byłas 200 metrów od mojego gabineciku !
Byłas napewno w Maluchu ! A ja mam 200 metów dlaje zakaład !
Czekam na wizyte :)
To, że się uśmiecham, śmieje i żartuje jak zawsze nie znaczy, że u mnie jest zajebiście. Ja po prostu nie lubię pokazywać, że jest mi bardzo źle. -

Offline Jagna77

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1127 dnia: 16 Września 2007, 09:42 »
ela bylismy w  "BOBASIKu" i z tesciowa a ,ze bylo zimno to tylko ze sklepu do Centrum 2000 i do samochodu bo strasznie nam zomno bylo. Nawet nie wiem gdzie znajduje sie Twoj gabinecik  :drapanie: Mam nadzieje ,z emoze nastepnym razem sie pokaze jak bede wiedziala gdzie sie znajduje  :)

Offline ela

• Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 13.08.2005
« Odpowiedź #1128 dnia: 16 Września 2007, 10:03 »
...to nie jest reklama :) ....na słowackiego , schodkamiw dół :) zapraszam :)
To, że się uśmiecham, śmieje i żartuje jak zawsze nie znaczy, że u mnie jest zajebiście. Ja po prostu nie lubię pokazywać, że jest mi bardzo źle. -

Offline Jagna77

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1129 dnia: 16 Września 2007, 11:27 »
ela napiosz mi dokladna nazwe gabineciku i adres na PW  ;D

Byc mozliwe , ze nastepnym razem sie tam zjawie abysmy mogly sie zobaczyc  :)

Offline olkahof

• Chuck Norris
  • data ślubu: 08.04.2007
« Odpowiedź #1130 dnia: 17 Września 2007, 12:56 »
Jagus wozeczek sliczny ech taka fura dla Mateuszka, napewno bedzie my wygodnie i milutko :D

Offline Jagna77

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1131 dnia: 17 Września 2007, 13:34 »
Jagus wozeczek sliczny ech taka fura dla Mateuszka, napewno bedzie my wygodnie i milutko :D

Dziekuje kochana , mam taka nadzieje , ze bedzie mu wygodnie i najwazniejsze aby byl wygodny w uzytkowaniu bo w koncu najwiecej bedzie go uzywala babcia z Mateuszkiem  ;D :D

Dzis juz obiadek prawie gotowy . Musielismy zglosic do PPK ,ze nam wodomierz przestlal dzialac  :mdleje:  Przeciez nowo zalozony a juz sa z nim problemy a najgorsze ,ze przyjechal facet tylko obejrzec i stwierdzil , ze trzeba bedzie to przerobic bo nie mam  zalozonego drugiego zaworu (cokolwiek to znaczy  :drapanie: ) Po partacku to zalozyli i licznik jest w podlodze  a ten facet stwierdzil ,ze tak to nie moze byc i trzeba to przerobic , zgodze sie ze wszystkim ale teraz jak zaczna mi tu kuc to zniszcza kafelki i sciany , powiedzialam ,facetowi ,ze za kafelki to oni mi zaplaca bo mogli odrazu  zamontowac z glowa a nie partolic robote. To samo powiem zasranemu kierownikowi , jesli sie  u nas pokaze, bo juz niejednokrotnie mielismy do niego zastrzezenia , wiec may z nim na pienku  :obrazony: Byc mozliwe ,ze dopiero jutro sie za to wezma . Juz ja ich tu przypilnuje a jak trzeba bedzie to i znajde tego ich dyrektora , bo to z ich winy zle zalozyli licznik bez drugiego zaworu. Normalnie az mnie dzis z nerowo boli zoladek. Szlag mnie trafia jak tylko pomysle o PPk , mam juz ich serdecznie dosc , szkoda ,ze to oni tylko to moga robic , bo bym ich olala z gory  :mdleje: Po prostu brak mi slow.....

Offline Jagna77

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1132 dnia: 18 Września 2007, 09:23 »
31 tc

Odliczanie do 10. Mniej więcej w połowie trzeciego trymestru wielu lekarzy zaleca pacjentkom monitorowanie ruchów dziecka. Polega to na tym, że każdego dnia, mniej więcej o tej samej porze (jeśli to możliwe, wtedy, gdy dziecko jest najbardziej aktywne) mama kładzie się i sprawdza czas, jaki mija zanim poczuje 10 ruchów dziecka - kopnięć, obrotów czy innego rodzajów poruszeń. Najlepiej, jeśli czas ten nie przekracza jednej godziny. Często zabiera to nie więcej niż kilka minut. Jeśli po upływie godziny nie poczujesz żadnego ruchu, zjedz lekki posiłek, połóż się i spróbuj jeszcze raz. Jeśli nadal nic nie czujesz, skontaktuj się z lekarzem.

Zwolnione tempo. "Trochę tu ciasno.” Nie martw się, jeśli dziecko będzie stawało się mniej aktywne. Mniej częste ruchy oznaczają właśnie, że wszystko jest w porządku (zakładając, że nadal czujesz 10 ruchów dziecka na godzinę każdego dnia). Jego ruchy stają się po prostu mniej chaotyczne, bardziej zorganizowane. Poza tym, dziecko nie ma już tak dużo miejsca w macicy, jak kilka tygodni temu.

Rosnę zdrowo. Dziecko ma teraz około 28.5 cm długości od czubka główki do pupy (43 cm z wyciągniętymi nóżkami). Waży około 1,5 kg. Od kilku tygodni jest już w pozycji płodowej, z podwiniętymi nóżkami. Jeszcze dużo przed nim pracy - w tym miesiącu nie przybędzie mu wiele wzrostu, ale za to przybierze na wadze około 900 gram. Jeszcze dziewięć tygodni i będzie gotowe na pierwsze spotkanie z tobą!

Offline Vall

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1133 dnia: 18 Września 2007, 09:28 »
no to ostatnia "dycha"..ehhhh  :D

Offline Jagna77

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1134 dnia: 18 Września 2007, 09:36 »
no to ostatnia "dycha"..ehhhh  :D

Jeny jak ten czas leci niesamowicie  ;D

Ja juz dzis po porannych zakupach , wlasnie sniadanko zjadlam ( ciemne pieczywko z wedlinka ) a zaraz zjem na deserek banana.
 Wlasnie gotuje sie biala kielbaska na zurek , wczoraj wstepnie juz przygotowalam zupke a dzis ja tylko koncze .
 Wole miec juz obiadek gotowy bo moze dzis sie pojawia w sprawie tego wodomierza a wtedy zakreca mi wode i bedzie po gotowaniu obiadku  8)
 Co wieczor jak sie tylko poloze maluszek tak mnie skopie niemilosiernie ,ze ciesze sie z tego jak wariatka  ;D Mowie ,mezowi ,ze znowu mnie kopie a on przyklada reke i takze czuje te kopniaki , to niesamowite uczucie  :D To najdziwniejsze dla mnie ,ze  leze w pozycji na lewym boku a on mnie bombarduje nie wspominajac ,ze w ciagu dnia takze lubi dac o sobie znac  :D Uwielbiam to , szkoda ,ze juz tak malo czasu mi zostalo , ze malenstwo dopiero w polowie ciazy zaczyna bombardowac kopniaczkami  8) ;)

Bylam w UM spytac sie czy juz jest moj dowod ale niestety pomimo ,z eminely juz 2 m-ce jeszcze go nie ma.

Offline Jagna77

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1135 dnia: 18 Września 2007, 09:47 »

29. tydzień (31. tydzień od daty ostatniej miesiączki)
Maluszek staje się teraz doskonałym znawcą kuchni - bez trudu jest w stanie odróżnić smaki, m.in. słodki od kwaśnego. Twoje dziecko jest coraz bardziej ruchliwe.
W dwudziestym dziewiątym tygodniu życia maluszek nabiera sporo ciałka - waży już około 1600 g i ma około 28 cm długości!

W nastepnym tygodniu wejde juz w 8 miesiac ciazy  ::)

Offline olkahof

• Chuck Norris
  • data ślubu: 08.04.2007
« Odpowiedź #1136 dnia: 18 Września 2007, 10:02 »
ja *pii* 8 miesiąc... kurcze to już nie żarty  :los:

Offline Jagna77

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1137 dnia: 18 Września 2007, 10:04 »
ja *pii* 8 miesiąc... kurcze to już nie żarty  :los:

Trzeba powoli myslec o pakowaniu sie do szpitala  ???

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1138 dnia: 18 Września 2007, 10:15 »
Witaj Jagna,

dokładnie tak jak piszesz!! Juz lada moment i będziemy odwiedzały Twój wątek w forumowych maluszkach :)
A co do fachowców do szkoda gadac, choc moj od domofonu prawie sie spisal. Prawie, bo zamiast o 9 przyszedl po 8 i mnie obudził!!

Pozdrawiam

Offline Jagna77

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1139 dnia: 18 Września 2007, 10:26 »
No malo kedy sie zdaza aby ktos byl przed czasem  :drapanie:

U mnie wlasnie byl geodeta (byl umowiony tydzien temu w srode  ;D) oddal mi dokumenty z tgz rewizji przylaczy  :D

A tych z PPk ani widu ani slychu , nawet nie zadzwonia choc facet mowil ,ze jutro przyjda to zrobic  8)  a ja to zlewam , ja zglosilam i  aoni tego nia naprawia ja mam wode  FREE  ;D ;)