Autor Wątek: Jagna77 zafasolkowala :)  (Przeczytany 69971 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Jagna77

• Chuck Norris
  • Mateuszek cały nasz świat ....
  • data ślubu: 08.04.2007 *WIELKANOC*
Odp: Jagna77 zafasolkowala :)
« Odpowiedź #240 dnia: 5 Czerwca 2007, 22:46 »
                                                         TYDZIEN 16

Wzmacniam mięśnie. Pojawienie się włosków na ciele a być może nawet na główce dziecka było wielkim wydarzeniem w poprzednim tygodniu. W tym tygodniu, dzięki wzmocnieniu mięśni, Twoje maleństwo zaczyna uczyć się podnosić główkę i wyprostowywać szyję. Umiejętność wyprostowania się sprawia, że możliwe będzie siadanie.

Jestem bardzo ruchliwy Mamo! Płód coraz częściej rusza rączkami i nóżkami. Ćwiczenia te mogą nawet spowodować, że maleństwo się spoci, ponieważ gruczoły potowe są już ukształtowane (oczywiście, Twoja macica będzie pilnować, aby w Twoim brzuchu utrzymywała się odpowiednia temperatura). Między 16 a 20 tygodniem możesz po raz pierwszy poczuć ruchy dziecka. Nie martw się jednak jeśli niczego jeszcze nie czujesz. Twoje maleństwo jest wciąż jeszcze bardzo małe - ma od 11 do 11,5 cm długości i waży niecałe 90 gram. Ponadto poduszka z płynu owodniowego może amortyzować wszystkie ruchy, sprawiając, że będą one niewyczuwalne.

Offline Antalis
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #241 dnia: 6 Czerwca 2007, 16:39 »
O widze ze mamy juz 17 tydzien :) Gratuluje :)

Offline Jagna77

• Chuck Norris
« Odpowiedź #242 dnia: 6 Czerwca 2007, 17:12 »
Antalis dziekuje  ;D sama sie juz ciesze ,ze ten czas leci  :P

W sobote jedziemy do kumpla na pepkowe bo w koncu mu sie syn urodzil , wiec trzeba oblac  ;D

Dzisiaj krazylam po Szczecinie gdyz szukalam jakies fajnej letniej sukieneczki , bo na koniec miesiaca mamy wesele w rodzinie a ja teraz nie mam w czym isc  ??? Jakas bluzeczka ze spudniczka by sie znalazla ale wolalabym w te upaly zalozyc jaksa sukienke w ktorej swietnie bym sie czula ale niestety w sklepach z odzieza ciazowa maja male rozmiary wiec mam teraz dylemat , polazilam takze po Turzynie i Manhatanie ale nic nie moge znalesc  ???

Zostalo mi chyba sie przejechac do Swedt bo tam maja wiekszy wybor jesli chodzi o rozmiary  :)

Offline Vall

• Chuck Norris
  • Żyć - oznacza wciąż wyrywać się do przodu!
  • data ślubu: 07.07.2007 :smile:
« Odpowiedź #243 dnia: 6 Czerwca 2007, 18:04 »
hej Jagus - oj leci ten czas leci :) A jak samopoczucie ?/ Kiedy kolejne "widzenie" z lekarzem ??

Offline Jagna77

• Chuck Norris
« Odpowiedź #244 dnia: 6 Czerwca 2007, 18:23 »
 Czuje sie swietnie i nawet czasem zapominam ,ze jestem w ciazy , nic mi nie dolega  :)

Nastepna wizyte mam za tydzien 13 czerwca a prywatna na 18 czerwca , zobaczymy , czy w przychodni uda mi sie wyegzekwowac swieza cytologie bo moja ma grubo ponad rok i do tej pory nie pobrala mi tylko w karte ciazy wpisala stara a ta moja prywatna p.doktor kazala zrobic swieza bo kazda kobieta w ciazy musi miec zrobiona chyba ,ze ma nie strasza jak pol roku , gdyby cos sie stalo miala bym prawo podac ta lekarke do sadu ,z enie pobrala mi cytologi wiedzac ,ze juz wczesniej mialam nadrzerke  ??? Czasami sobie mowie sama do siebie Boze widzisz a nie grzmisz dobrze ,ze chodze takze prywatnie , wiec bede kontrolowana jakby co  ;D Wyobrazam sobie mine lekarki jak jej ladnie powiem ,z emoja cytologia jest sporo niewazna a ja chce aby mi pobrala swieza  ;)

Offline ~monika~

• Chuck Norris
  • data ślubu: 06.08.2006
« Odpowiedź #245 dnia: 6 Czerwca 2007, 19:44 »
Z tą publiczną służbą zdrowia to niestety różnie bywa.
Mój gin złożył wypowiedzenie ze szpitala gdzie mnie przyjmował w ramach strajku i będę musiała teraz chodzić do niego prywatnie:/

Dobrze, ze czujesz sie ok to najważniejsze:)

Powodzenia w poszukiwaniu kreacji:)

Offline Jagna77

• Chuck Norris
« Odpowiedź #246 dnia: 7 Czerwca 2007, 10:33 »
~monika~ fajnie ,ze wpadlas :)

Szkoda ,ze kobieta w ciazy musi tyle przejsc z tymi lekarzami i musi sie zamartwiac i oczywiscie znalesc dobrego lekarza :)

Wczorajszy wieczor mialam bardzo udany , mielismy zaproszenie na grilla do mojego meza kuzynki na dzialke , wiec my zaproslismy jeszcze jednego kolege i impreza nieplanowana sie rozkrecila  ;D Smiechu bylo co nie miara ,ze czas nam tak szybko polecial .Wrocilismy do domu gdzies kolo 2 w nocy ale tak swietnie sie juz dawno nie ubawilam , ze az mnie brzuch od smiechu bolal  ;D

Dzis znowu zaproszenie na grilla do jego kuzyna do Stargardu Szcz ale nie wiem czy maz moj d arade bo na sobote tez mamy zaproszenie na pepkowe do kumpla   ;D , znowu nie wypada wszystkim odmawiac wiec jak tu sie rozerwac  8) ;D alez ja mam chec na dobre piwko , mowie Wam slinka mi leci na sam widok  :P

Offline carlunia

• maniak
  • data ślubu: 10.02.2007 Cywilny~16.06.2007 Kościelny
« Odpowiedź #247 dnia: 7 Czerwca 2007, 21:38 »
Jagna: dawno nie zagladalam, ale widze, ze czujesz sie swietnie. Mam nadzieje, ze kaszel juz Ci nie dokucza. Wygladasz kwitnaco :D Zycze kolejnych spokojnych miesiecy ;)

Offline Jagna77

• Chuck Norris
« Odpowiedź #248 dnia: 7 Czerwca 2007, 22:39 »
carlunia super ,ze wpadlas z wizyta  :uscisk:

Dzis znowu niesamowity relaksujacy dzien mialam :)

Z meza kuzynka i jej chlopakiem oraz moja swiadkowa i jej chlopakiem ( nasz wspolny kolega ) bylismy nad jeziorkiem na grilowaniu a faceci na rybkach  ;D Bylo naprawde swietnie , czlowiek sobie odpoczal od miasta , chalasu i tego slonca  ;D

Offline megi28

• uzależniony
  • data ślubu: 30.09.2006
« Odpowiedź #249 dnia: 8 Czerwca 2007, 08:47 »
Jagna super, że masz taką formę, oj ja już zapomniałam ale też na etapie twojej ciąży ganiałam jak szalona i miałam zastrzyk energii, korzystaj puki możesz i masz ochotę. Ja wczoraj miałam ochotę też na kąpiel nad jeziorkiem ale cóż, nie wolno mi niestety, ale grilowanego pojadłam sobie.

Offline Jagna77

• Chuck Norris
« Odpowiedź #250 dnia: 8 Czerwca 2007, 16:07 »
megi28 super ,ze zajrzalas  :skacza:

Wole posiedziec w dobrym towarzystwie nad jeziorkiem w cieniu niz sie kisic na 4 pietrze w bloku , to prawda ,ze  moge wole korzystac z tej pogody co prawda , nie opalam sie ale w cieniu spokojnie posiedziec i zrelaksowac sie mozna  ;D

Dzis bylam w naszym domku , maz kosil troche na zewnatrz chwasty a ja sobie w srodku pozamiatalam , pomylam panele , powycieralam kurze i poukladalam mezowi ciuchy w szafie bo ma jak zawsze straszny balagan  :skacza:

Offline Vall

• Chuck Norris
  • Żyć - oznacza wciąż wyrywać się do przodu!
  • data ślubu: 07.07.2007 :smile:
« Odpowiedź #251 dnia: 8 Czerwca 2007, 16:17 »
Jagus - widze ze siły witalne dopisują :) ja w sumie tez nie narzekam  ;D

A co do lekarzy - to.... ja od początku chodze prywtanie i czuje sie pewnie, przynajmniej wiem, z enikt nie zwolni sie, nie zastrajkuje...  ;)

Offline Jagna77

• Chuck Norris
« Odpowiedź #252 dnia: 8 Czerwca 2007, 18:14 »
 Wlasnie tak dzis rozmawialam z tesciowa ,ze mam wizyte z srode u lekarza a jak oni beda strajkowac , to nie dostane nastepnego zwolnienia  ??? , wiec bede musiala isc prywatnie chyba  ???

Offline Antalis
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #253 dnia: 8 Czerwca 2007, 18:15 »
Ja tam chodze do panstwowego ( poleconego przez siostre ) i mam spokoj i badania za friko :) No i nie zanosi sie lekarzowi na strajk :)

Spokojnie - Twoj tez na pewno nie zastrajkuje :)

Offline ~monika~

• Chuck Norris
  • data ślubu: 06.08.2006
« Odpowiedź #254 dnia: 8 Czerwca 2007, 19:56 »
Ja też chodzę do "państwowego" w szpitalu ale mój strajkuje i dziś odwiedziłam go prywatnie ;)

Zazdroszczę tych wypoczynków na łonie natury;) Ja na razie unikam ze względu na alergię ale jak minie to nadrobię;)

Offline Jagna77

• Chuck Norris
« Odpowiedź #255 dnia: 8 Czerwca 2007, 22:57 »
Ja tam chodze do panstwowego ( poleconego przez siostre ) i mam spokoj i badania za friko :) No i nie zanosi sie lekarzowi na strajk :)

Spokojnie - Twoj tez na pewno nie zastrajkuje :)

Mam nadzieje ,ze sie Twoje slowa sprawdza  ;D i dziekuje za pocieszenie  :uscisk:

Ja też chodzę do "państwowego" w szpitalu ale mój strajkuje i dziś odwiedziłam go prywatnie ;)

Zazdroszczę tych wypoczynków na łonie natury;) Ja na razie unikam ze względu na alergię ale jak minie to nadrobię;)

Przykro mi ,ze tak musisz sie meczyc z ta alergia , mnie tez ostatnio mecza swedzace miejsca na moim ciele ale nie zrezygnowalam z relaksu jaki byl mi dany  8)

Dzis na obiadek zrobilam placki zmiemniaczane z mlodych ziemniaczkow , mowie Wam jak sie nie moglam nimi najesc takie pychotki  :)
 Nie wiem jak Wy ale ja na placki tre ziemniaki na tarce o grubych oczkacxh wtedy sa prawdziwie ziemniaczane i takie pulchniejsze  ;D
 Natomiast jutro po poludniu jedziemy z mezem do lipian na pepkowe  8) do znajomych  ;D ostatni tydzien mialam same imprezy i grile  ;D szkoda tylko ,ze nie moge skosztowac dobrego ,zimnego piwka  ;) mowie Wam jaka mi slinka na nie czasami leci az mi jezyk do d... ucieka  :D

Offline Jagna77

• Chuck Norris
« Odpowiedź #256 dnia: 10 Czerwca 2007, 22:35 »
                                                    Czesc dziewczyny  ;D

Dzis odpoczywalam sobie nad jeziorkiem w Baniewicach  :) oczywiscie siedzialam sobie na lezaczku ale w cieniu  ;D
 Teraz  za to zajadam sie truskawkami i to nie kupnymi tylko prosto od babci prosto z dzialeczki  ;D

Offline megi28

• uzależniony
  • data ślubu: 30.09.2006
« Odpowiedź #257 dnia: 12 Czerwca 2007, 09:45 »
Podróżniczka z Ciebie ja też lubię to jeziorko w Baniewicach ale w tym roku jeszcze nie byłam dla mnie jest poprostu już za gorąco nawet w cieniu i chyba nie wyrobiłabym bez kompieli w jeziorku, a nie mogę niestety. Jak mała się urodzi to napewno tam się wybierzemy:)

Pozdrawiam

Offline Lea

• Przyjaciele
  • Chuck Norris
  • Nelcia mój kawałek nieba
« Odpowiedź #258 dnia: 12 Czerwca 2007, 09:55 »
Jagna dawno mnie u Ciebie nie było...no, ale po prostu sama wiesz,że mam małe możliwości korzystania z netu. Cieszę się,że u Ciebie wszystko w porządku i że tak dobrze znosisz ciążę. A co do truskawek z działeczki....ja też się nimi zajadam, ale ostatnio wole czereśnie, a u  moich teściów...są przepyszne ...mniam...mniam
Życie jest jak gra planszowa...czasem ktoś stoi na twoim polu.

Offline Jagna77

• Chuck Norris
« Odpowiedź #259 dnia: 12 Czerwca 2007, 10:33 »
Lea super ,ze wpadlas do mnie  ;D

Jutro mam wizyte u lekarza , ide na 14-sta :)

Offline aneta_81

• Chuck Norris
  • Szczęśliwa, spełniona..
  • data ślubu: 22.07.2006
« Odpowiedź #260 dnia: 12 Czerwca 2007, 12:06 »
no i dotarlam tu do Ciebie! Dzisisja mam dzien na przegladanie watkow ciazowych :D
sama nie moge zajsc w ciaze, wiec chociaz pociesze sie Waszym szczesciem:)

ciesze sie, ze u Ciebie i fasolki  wszystko wporzadku ! zycze spokojnych miesiecy ... czekam na wiadomosc, co u lekarza, buzka

Offline madziulek

• Chuck Norris
« Odpowiedź #261 dnia: 12 Czerwca 2007, 12:33 »
Korzystaj z pogody i z kondycji póki się da bo potem na nic sie nie ma ochoty a tym bardziej siły ... ja czasem mam wielka ochote na coś góry poprzenosić a przejde się kawałek i sapie jak słonik :) takie są uroki :) czekamy jutro na wieści po wizycie :)
Kuba 2007
Szymon 2010

Offline Jagna77

• Chuck Norris
« Odpowiedź #262 dnia: 12 Czerwca 2007, 15:33 »
aneta_81 super ,ze wpadlas  ;D

To zarazaj sie naszymi dobrymi fluidkami i zycze Ci abys w koncu ujrzala swoje II kreseczki  :)

madziulek ja w dzien nigdzie sie nie ruszam , chyba ,ze mam mozliwosc pojechac nad jeziorko to wtedy sobie w cieniu posiedziec  ;D

Jutro po wizycie Wam tu zdam relacje  :D

Offline Jagna77

• Chuck Norris
« Odpowiedź #263 dnia: 13 Czerwca 2007, 10:33 »
No to dzis szykujemy sie na wizyte u gina  ;D Mam nadzieje ,ze wszystko w porzadku i uda mi sie wyegzekwowac swierza cytologie  ??? Jesli nie to z pewnoscia zrobie ja prywatnie w Poniedzialek bo ide prywatnie , wole chodzic i kontrolowac sie podwojnie , dmuchac na zimne  8) Z pewnoscia bede chodzila na USG do tej mojej prywatnej lekarki bo jest bardzo szczegolowa , co mnie cieszy  :)

Offline Tajusia

• Chuck Norris
  • data ślubu: 17.09.2005
« Odpowiedź #264 dnia: 13 Czerwca 2007, 11:04 »
Ale wstydzioch  :oops: :oops: :oops: :oops: :oops:
Przepraszam ze do Ciebie nie zaglądałam :( ale obiecuje poprawę :)

Ślicznie wygladasz i energii masz rzeczywiscie sporo - tak jeździć - tylko pozazdrościć :D

Trzymam kciuki za dzisiejsza wizytę :ok:

I żeby zdrówko dopisywało :D
"...Jest na ziemi jedno moje małe miejsce, gdzie poza biciem serca nie liczy się NIC więcej..."

Offline Jagna77

• Chuck Norris
« Odpowiedź #265 dnia: 13 Czerwca 2007, 11:08 »
Tajusia witam Cie serdecznie u mnie  :hello: nie ma sie czego wstydziec bo ja sam nieraz nie jestem w stanie uczestniczyc we wszystkich watkach  ;D

Sama juz sie nie moge doczekac wizyty , czy wszustko oki doki jest  ??? i z ta cytologia jak bedzie :)

Jutro chyba sama pojde zaniesc zwolnienie do pracy , wtedy pojde do moich dziewczyn , odwiedze je i zostawie zwolnienie mojej kierowniczce cobym wiecej nie musiala ogladac zolzowata kadrowa  ;D

Offline Jagna77

• Chuck Norris
« Odpowiedź #266 dnia: 13 Czerwca 2007, 16:33 »
Tak wiec juz po wizycie  ;D

Nastepne zwolnienie lekarskie na 28 dni  :) Nastepna wizyta 11 lipca  ;D

Cisnienie w normie , waga spadla o 1,5 kg ale to chyba przez to ,ze w koncu zaczelam chodzic no i jest goraco a wtedy wiecej sie pije plynow :D Szyjka jest wysoko i zamknieta , macica sie powieksza wiec jest oki doki :)

Niestety nie udalo mi sie wyegzekwowac swierzej cytologi , lekarka twierdzi ,ze moja jest nadal wazna pomimo ,ze ma prawie 2 lata (robiona w sierpniu 2005 ), mowi ,ze cytologie sa teraz wazne przez 3 lata  ??? Co o tym sadzicie  ??? W poniedzialek jestem umowiona na wizyte prywatna wiec chyba zrobie przy okazji swierza cytologie , bo ta lekarka podczas ostatniego badania stwierdzila , ze oprucz blizny po nadzerce widzi jakies male pecherzyki wiec mam troche male obawy , zrobie swierza dla pewnosci  :o

Jutro mam zamiar isc do pracy zaniesc zwolnienie ale wpadne tylko do Laboratorium do moich dziewczyn i kierowniczce mojej zostawie zwolnienie , nie mam zamiaru patrzec na kadrowa i sluchac jej docinek ..........

Dziewczyny poradzcie czy mam sie martwic ta cytologia  ??? Z pewnoscia i tak zrobie swierza dla swietego spokoju  :)
Napisane: Czerwiec 13, 2007, 16:25:41
Zapomnialam napisac ,ze dostalam dzis prezent od poloznej  ;D

Zestaw Broszurek i gazet na temat ciazy i dziecka ,poradniki dla przyszlych mam  oraz probke plynu do prania Lovela oraz buteleczke wody mineralnej  ;D

Te broszurki i gazety sa swietne  ;D

Offline :martyna:
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #267 dnia: 13 Czerwca 2007, 16:38 »
Hej, fajnie, że wszystko OK. Cytologią sie nie martw na zapas, niektórzy lekarze uważają, że ważna jest 2-3 lata. Jak to pewien pyrzycki lekarz(wiesz o kim mowa) powiedział, "mówią, że ważna jest dwa lata". Kto? Ludzie? W tv? A tak na poważnie,. to na NFZ darmową (dla lekarza) cytologię masz prawo robić właśnie raz na 2 lata albo rok, już nie pamiętam, ale ginka mi tak mówiła. Dlatego zrób prywatnie jak masz się stresować... Ja bym tak zrobiła.

Offline Jagna77

• Chuck Norris
« Odpowiedź #268 dnia: 13 Czerwca 2007, 16:41 »
martyna1985 mas zracje i ja tez wole dla swietego spokoju zrobic  ;D

Ta lekarka co prywatnie do niej chodze mowila mi ,ze cytologia starsza niz pol roku u kobiety ciezarnej jest niewazna  ???,ze powinnam zrobic swieza  ???

Offline :martyna:
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #269 dnia: 13 Czerwca 2007, 16:43 »
No tak, u ciężarnych to pewnie wszystko inaczej wygląda! Ja czasami zapominam, że jestem w tym stanie i przypominam sobie jak zacznie mnie boleć podbrzusze, albo jest mi słabo ;/

Pozdrawiam