Autor Wątek: ROTUNDA - Siewierz  (Przeczytany 25564 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline aagaa

• Chuck Norris
  • RAZEM od 3.03.2004
  • data ślubu: 2011
ROTUNDA - Siewierz
« dnia: 3 Kwietnia 2007, 16:23 »
Witajcie wszystkie forumowiczki i ew forumowicze  :hello:  Jeśli ktoś z Was był na jakimś przyjęciu lub organizował własne wesele w Rotundzie to proszę o informacje  :skacza:  życzę WSZYSTKIE MiłeGo dNIa !!!

Offline Annnaaa
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 29.09.2007
Odp: ROTUNDA - Siewierz
« Odpowiedź #1 dnia: 2 Czerwca 2007, 14:37 »
Witam, nie wiem na ile jeszcze interesuje Cię Rotunda, ale parę słów mogę powiedzieć.  Jeśli chodzi o sale bardzo fajna, klimatyzacja, bardzo ładnie dekorowana, stoły również ładnie przystrojone :D.   Jeśli chodzi o posiłki to zimna płyta ok.  natomiast ciepłe posiłki raczej skromne.  Obsługa trochę wolna, o kawę prosiłam 5 razy :( Nieuważnie sprzątają po skończonych posiłkach i ma się wrażenie ciasnoty i bałaganu na stole.  Pierwsze wrażenie bardzo dobre, później nieco gorzej.  Pozostali uczestnicy nie mieli zastrzeżeń oprócz małych posiłków.  Pozdrawiam.

Offline aagaa

• Chuck Norris
  • RAZEM od 3.03.2004
« Odpowiedź #2 dnia: 2 Czerwca 2007, 19:21 »
 8) Baaardzo Cię dziękuję z atak wnikliwy przegląd :)
pozdrawiam bardzo gorąco  ;)

Offline damczan
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #3 dnia: 17 Maja 2010, 13:09 »
Wlasciciele restauracji Rotunda to zwykli OSZUSCI, zostalismy przez nich poprostu oszukani!!! Wlasciciele restauracji podczas naszego wesela bez uprzedniego uzgodnienia urzadzili na wynajetej przez nas sali kilka komuni. . .  Zarowno my jak i inni goscie nie zostalismy poinformowani o nie spodziewanych gosciach ktorych napotkalismy po wejsciu na sale.  W  sposob okrutny moje wesele jak i komunie dzieci zostaly zrujnowane.  Kazdej osobie rozwazajacej wynajecie sali ROTUNDA W SIEWIERZU w sposob szczegolny odradzam to!!

Offline darek_k
  • użytkownik
  • **
Odp: UWAGA: Rotunda Siewierz, właściciel oszust, sprawdzać umowy
« Odpowiedź #4 dnia: 18 Maja 2010, 06:56 »
W minioną sobotę odbyło się w rotundzie wesele dwudniowe, 15/16 maj
w niedziele jadąc na sale oczom moim ukazało się wiele samochodów przed salą, po wejściu na sale początkowo myślałem że się pomyliłem, ale nie, zespół był a z sali zrobiło się to co widać na zdjęciu.
właściciel sali sprzedał na niedziele 16maj miejsce na 6 komunii na sali gdzie była rezerwacja na wesele dwudniowe, efekt jaki był to szok pary młodych, rodziców oraz gości komunijnych na zaistniałą sytuację.
w umowie nie było paragrafu na wyłączność sali i na nic zdały się protesty ludzi , właściciel po prostu powiedział, nie pasuje to wont z tąd

zdjęcia

zdjęcia o nieregulaminowych rozmiarach, posiadają adres www
jeszcze kilka zdjęć
porobione zagrody jak dla bydła na sali

zdjęcia o nieregulaminowych rozmiarach, posiadają adres www
« Ostatnia zmiana: 18 Maja 2010, 08:33 wysłana przez Maja »

Offline darek_k
  • użytkownik
  • **
« Odpowiedź #5 dnia: 18 Maja 2010, 12:14 »
wszystkim co chcą zobaczyć jak było na sali Rorunda wraz z komuniami podam linki do zdjęć, wystarczy napisać na PW

Offline obserwator
  • maniak
  • data ślubu: trochę czasu minęło
« Odpowiedź #6 dnia: 20 Maja 2010, 20:08 »
O kurcze, ale kanał :klnie: Przecież takiemu gościowi powinno się uciąć j..a  :boks:

Offline opiniaa
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #7 dnia: 21 Maja 2010, 15:34 »
Ostrzegam przed-Rotundą-w umowie nie ma słowa-wyłączność,jest tak spisana,że ponosicie wszystkie kosztszty zerwania umowy a sa one bardzo wysokie,ale organizatorka ubezpieczyła się i nie ma słowa o poniesieniu przez nią kosztów gdy ona zrywa umowe. 15maja2010r,byłam na uroczystości rodzinnej mojego dziecka,salę wynajęłam tylko dla niej okazało się,że jest tam 8komunii i poprawiny wesela. To był duży szok dla wszystkich gości,bo każdy wynajoł salę tylko dla siebie. Siedzieliśmy ściśnięci w zagrodach a wesele było pod samą sceną[nie wiem jak bawili się weselni goście?]. Było dużo scysji między rodzinami ale organizatorka tylko się śmiała i mówiła jak nam się nie podoba to możemy sobie iść bez zwrotu kosztów. TRAGEDJA nie bierzcie tej sali mimo,że jest duża iwygodna. Na tych komuniach był także pies jednych z gości,palili papierosy w WC,było brudno i nie przyjemnie. Pani XY to nie przszkadzało jaką ona jest organizatorką,brak szacunku dla gości. UWAŻAJCIE bo,może was spotkać to samo,czyli wesele,komunia,chrzciny a może i stypa,bo organizatorka wpycha wszystkie imprezy jak leci by miećtylko z tegoduży zysk***PAZERNOŚĆ***nie popłaca a wy będziecie się gnieśc na 2m2. UWAZAJCIE CO PODPISUJECIE Z PANIĄ XY ORGANIZATORKĄ  ROTUNDY>JEŚLI NIE MA SŁOWA ***WYŁĄCZNOŚC*** SALI TYLKO DLA WAS TO NIE BRAC SALI BO BĘDZIECIE MIELI NIEPROSZONYCH GOŚCI NA WASZEJ IMPREZIE.

Offline wiki100
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: już jakiś czas temu ...
« Odpowiedź #8 dnia: 24 Maja 2010, 21:11 »
Odradzam Rotunde.  Byłam na weselu i wróciłam do domu głodna.  Wystrój - taki jak w remizach (jeśli wiecie o czym mówie).  Kiepska obsługa.  Ogólnie nie polecam. 
Polecam natomiast Orle Gniazdo w Hucisku (od Siewierza jakieś 20km) - Jakby co to piszcie na priva to podam więcej szczegółów.

Pozdrowionka  :D :D :D

Offline Nikratka

• forumowicz
  • data ślubu: 02.07.2011
« Odpowiedź #9 dnia: 24 Maja 2010, 21:42 »
Nie wiem jak tam z tą wyłącznością, ale wystrój na pewno nie jest taki jak w remizach :D Ktoś się trochę zagalopował.
Byłam tam na weselu rok temu i wszystko wyglądało ładnie i schludnie. Ładne brzoskwiniowe przystrojenie, fajny motyw z lustrami itp. A obsługa była w porządku.

Offline AGNIESZKA 21
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: JESZCZE NIE ZNANA
« Odpowiedź #10 dnia: 1 Czerwca 2010, 23:58 »

15 maja bylismy zaproszeni na wesele do sali Rotunda. Pierwsze wrazenie bylo super,duza,przestronna sala,eleganckie dekoracje,wszedzie czysto,a do tego pokoje goscinne na pietrze. Wesele bylo super,pyszne jedzenie,mila obsuga dbala,by nikomu niczego nie zabraklo. przykra niespodzianka nastapila nastepnego dnia,gdy wszyscy (wlacznie z mloda para), dowiedzieli sie,ze sala bedzie dzielona z komuniami. To,co zobaczylismy,przeszlo nasze najmielsze oczekiwania. Pol sali zarezerwowane bylo dla wesela,natomiast na drugiej polowie zorganizowano 8!!! przyjec komunijnych. Sala byla podzielona drewnianymi plotami,wygladalo to jak zagrody dla bydla,w dodatku dowiedzielismy sie o tym dzien wczesniej. Dodatkowa atrakcja,byl biegajacy wszedzie duzy pies!!!WLASCICIELE TO ZWYKLI,PAZERNI NA KASE OSZUSCI!!!JESLI BIERZECIE POD UWAGE WYNAJECIE TEJ SALI NA JAKAS OKAZJE,DOKLADNIE ZAZNACZCIE W UMOWIE,ZE PLACICIE ZA CALA SALE I NIE ZYCZYCIE SOBIE INNYCH PRZYJEC W CZASIE TRWANIA wASZEGO,BO MY,GOSCIE WESELNI,BAWILISMY SIE WSPANIALE MIMO WSZYSTKO,ALE MLODA PARE I ICH RODZICOW,CALA TA BARDZO NIEPRZYJEMNA SYTUACJA,KOSZTOWALA WIELE STRESU. 

Offline Olaa
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #11 dnia: 2 Czerwca 2010, 08:59 »
Zdecydujcie się ile było tych przyjęć komunijnych.
6 czy 8  ???
There is no such thing as an ending. Just a new beginning...

Offline aaggyyy
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 2010
« Odpowiedź #12 dnia: 16 Czerwca 2010, 23:01 »
Chcialam rzeczowo i bez zbednego owijania napisac pare słow o sali rotunda. na pytanie ile w sumie bylo komuni. . . na głównej sali bawilo sie wesele tzn . poprawiny oraz 6 komunii a na sali bankietowej znajdujacej sie w tym samym budynku 2 komunie wiec nie dziwie sie poprzednikom ze do konca nie wiedzieli ile bylo komunii,ale moge z cala pewnoscia powiedziec ze bylo ich 8! plus wesele!Goscie zarowno weselni jak i komunijni byli oburzeni cala sytuacja,poniewaz nikt nie podejrzewal ze pazerna wlascicielka wpakuje sobie na sale ponad 200 ludzi i usadzi ich w zagrodach jak barany. Chytra wlascicielka nie przewidziala jednak faktu ze jedna z komunii byla w zalobie,wyobrazcie sobie jak sie czuli!!!!!!!Bezczelna wlascicielka wiedzac co moze sie wydarzyc przyprowadzila swojego ''bodygarda''hehehehehehehehe chyba męża zeby to on tlumaczyl sie ludziom i sie z nimi klocil ona calkowicie umyla sie z jakiejkolwiek odpowiedzialnosci za popelnione zamieszanie. Wyobrazacie sobie cos takiego?????????????????????????Kazda z osob urzadzajaych przyjecie podpisala umowe liczac sie z tym ze beda mieli sale dla siebie a po przybyciu okazuje sie ze macie 1/6 sali CZAAAAAAAAAAAAAAAAAADDDDDDDD!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!nA TYM MOZE SKONCZE SWOJA WYPOWIEDZ BO MOGLABYM PISAC O ZAISTNIALEJ SYTUACJI W NIESKONCZONOSC BO DO TEJ PORY JAK SOBIE POMYSLE BO MAM OCHOTE >:( :klnie: :ckm:JEDNYM SLOWEM NIE POLECAM TEJ SALI OSOBISCIE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Offline Maja

• Global Moderator
  • Chuck Norris
  • bono animo es
  • data ślubu: 28 sierpnia 2004r.
« Odpowiedź #13 dnia: 17 Czerwca 2010, 10:21 »
Urządzając wesele w maju liczyłabym się z ewentualnością przyjęć komunijnych i nie uważam, że cała wina leży po stronie właścicieli.
Zanim podpiszemy umowę należy zastrzec pewne kwestie min. wyłączność sali. Jeśli takiego zapisu nie było to jedyne co można, to pluć sobie w brodę.
Wystrój sali to sprawa młodych, każdy dekoruje jak mu się podoba i nie nam to oceniać czy krytykować. Poza tym, przy wyborze sali ogląda się wnętrze, prawda :?: Ja tak robiłam, pytałam co mogę zmienić, w spisanej umowie też wpisałam uzgodnienia bo - moi drodzy - załatwianie na przysłowiową gębę nie daje nic poza przykrymi niespodziankami.

Offline aaggyyy
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #14 dnia: 1 Lipca 2010, 21:55 »
TY chyba nie wiesz co ty mówisz liczyć się z ewentualnościa przyjęć komunijnych. Nie chce mi sie z tobą sprzeczać ciekawe co ty bys zrobiła. Wszystkie wypowiedzi ludzi ktore sa na tej stronie sa nie pochlebne dla tej sali,niewiem moze tobie sie udalo albo jestes od kogos z tej sali i chcesz stanac w obronie. W umowie nie ma zdania o zadnych wylacznosciach a na przyslowiowa gebe nikt sie nie umawial wlascicielka poprostu sobie dokoptowala komunie zeby miec wiekszy zysk. Z reszta nie mam zamiaru sie rozwijac w rozmowe jak niewiesz jak bylo.

Offline Olaa
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #15 dnia: 2 Lipca 2010, 01:03 »
Majka, masz jakieś wtyki w Rotundzie?  ;D

Powiem szczerze, może to nieeleganckie ze strony właścicieli, ale sami jesteście sobie winni.
Trzeba było mieć odpowiedni zapis w umowie, dopłacić za wyłączność.

Aaggyyy irytuje mnie Twój sposób pisania, jesteś bardzo agorancka/arogancki  >:(
Mylisz się i popracuj nad interpunkcją i ortografią.
Równie dobrze można Tobie zarzucić, że jesteś z konkurencji i celowo zniechęcasz gości  ::)

Offline obserwator
  • maniak
« Odpowiedź #16 dnia: 2 Lipca 2010, 09:20 »
Jakoś nie rozumiem - dopłata za wyłączność  :drapanie:. Jeżeli rezerwuję sale na przyjęcie weselne to jest oczywiste, że wynajmuję całą salę, a nie np. pół. Przecież to czysta paranoja !!!

Offline madziaw

• bywalec
  • data ślubu: 02-07-2011
« Odpowiedź #17 dnia: 2 Lipca 2010, 10:19 »
dla mnie też dopłata za wyłącznośc to paranoja.  Zresztą szczerze mówiąc podczas rezerwacji sali nie przyszłoby mi nawet do głowy że może odbywać sie tam inne przyjęcie w tym samym czasie.  Nie oszukujmy sie, kto z Was pomyślałaby o tym, ze włąściciel wciśnie Wam kilka imprez do Waszych poprawin, paranoja, przez myśl by mi nie przeszło nawet o to spytać bo logiczne, że rezerwując sale to jest ona moja, proste.  Pytanie do Maja: czy miałas w swojej umowie wspomniane o wyłączności?

Offline Olaa
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #18 dnia: 2 Lipca 2010, 16:29 »
Mowa o poprawinach.

W Naszym rejonie często za salę na poprawiny się dopłaca. Dajmy na to 1000 zł, ale masz spokój i postawę do ewentualnych roszczeń jakby się właściciel sali nie wywiązał z umowy i zorganizował - tak jak w tym przypadku - kilka komunii.

Maja miała wesele 6 lat temu, myślę,że wtedy nie było takiej potrzeby  ;)

Offline obserwator
  • maniak
« Odpowiedź #19 dnia: 5 Lipca 2010, 10:30 »
Zamówienie sali na dwa dni, a dopłata za wyłączność to są dwie odrębne sprawy. Wynajmując salę na dwa dni płacę za nią również za dwa dni. Nikt tutaj nie robi nikomu łaski.  Wynajmując salę (za którą zapłaciłem )dodatkowo innej osobie jest czystym chamstwem i zerwaniem umowy. Za coś takiego wynajmujący zgodnie z Kodeksem cywilnym powinien ponieść konsekwencję finansowe.

Offline konwalia2006

• forumowicz
  • data ślubu: ustalam
« Odpowiedź #20 dnia: 5 Lipca 2010, 19:16 »
 ??? Niezadowolony klient to żywa antyreklama dla każdej firmy. Ale mam wrażenie że my jako klienci nie zawsze umiemy zadbać o własne interesy. Podpisujemy umowy , które nie gwarantują nam w późniejszym terminie całkowitej satysfakcji. Umowa powinna zabezpieczać interesy 2 stron a nie jednej i na to ja będę zwracała uwagę...mam nadzieję
Pokój jest najczystszą formą szczęścia

Offline konwalia2006

• forumowicz
« Odpowiedź #21 dnia: 5 Lipca 2010, 19:22 »
A 2 lata temu bawiłam tam na weselu osobiście. Wg mnie wszystko było w normie jedzenie smaczne, obsługa jak na dochodzących , kateringowych kelnerów też dobra a że wystrój nie był w moim guście , no cóż nie kazdemu można dogodzić ...muzyka i wódka sprawiła cuda i całokształt oceniam na cztery z małym plusem.

Offline ananaska1
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 04.06.2011
« Odpowiedź #22 dnia: 16 Lipca 2010, 00:44 »
OSZUSCI!!!!!Nie dajcie sie nabrac na ladny wyglad sali.  Wlascicielka jest oszustka, pazerna na kase nie liczy sie klient tylko jej pieniadze.  odwoluje wesela wczesniej umowione jesli znajdzie kogos kto ma wieksza ilosc osob.  i wtedy  wciska im jakas mala sale.  tak zrobila z naszym weselem.  nie jestem pierwsza osoba ktorej sie to przytrafilo.  a oto cytat tej kobiety' jak ci sie cos nie podoba to zmien sale'. . . . .  zalosne. . .  przemyslcie jeszcze raz wybor.  pozdrawiam wszystkie przyszle mlode pary:)

Offline aaggyyy
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #23 dnia: 24 Lipca 2010, 12:25 »
Z tego co teraz słyszałam właścicielka wprowadziła do swojej umowy punkt mówiący o wyłaczności sali,ale . . . .  pazerność rządzi!!!!Odmawia ludziom wesela,które były rezerwowane z półrocznym wyprzedzenie,ponieważ tak jak mówiła poprzedniczka znalazła sobie przyjęcie z większą ilością gością,a co za tym idzie większa kasa.

Olaa ja mam dowody na to co działo się na moich poprawinach,był kamerzysta,fotograf,oprócz tego rodzina fotografowała. Wszystko jest udokumentowane. Z cała pewnością nie jestem z żadnej konkurencji tylko osobą,która została oszukana. Jeżeli oszukana to jakie mogą być moje wypowiedzi?tylko nie pochlebne i jak to powiedziałaś aroganckie. To właścicielka sprawiła jakie mam zdanie na jej temat. Z reguły jestem osobą spokojną,ale nawet taką osobę można wyprowadzić z równowagi,psując jej najpiekniejszy dzien w życiu.

Offline kanti
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #24 dnia: 9 Sierpnia 2010, 13:43 »
słyszałem że po otwarciu drugiej sali są problemy z gośćmi.  Podobnież z jednego wesela przyszli do drugiej sali z innym weselem pobili się i skończyło się na przyjeździe policji.  Ktoś coś więcej wie na ten temat?  no i jak to w ogóle technicznie jest zorganizowane żeby była możliwość przedostania się na gości drugą salę ? przez drzwi frontowe normalnie. . . ?!?!

swoją drogą jak ktoś ma zdjęcia tej sali nowej lub starej , to proszę wrzucić, bo jestem zainteresowany wyglądem tych sal. . .

Offline Elasz
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #25 dnia: 15 Sierpnia 2010, 22:48 »
Na drugą sale jest też osobne wejście więc ja wątpie w takie historie z policją ;D co do nowej sali to niby jest do 100os, też ładna, zbliżona wystrojem do tej pierwszej.  Kolor dekoracji do wyboru.  zdjęć nie posiadam, można w każdej chwili przyjechać obejrzeć, najlepiej przed weselem, my byliśmy dzisiaj przed przyjazdem gości to się od razu widzi co na stołach jest ;D

Offline mycha XX

• nowicjusz
  • *
  • data ślubu: lipiec 2011
« Odpowiedź #26 dnia: 7 Września 2010, 11:53 »
hej mam prośbę czy moze ktoś miał teraz wesele w rotundzie????? proszę o najnowsze wiadomości zwiazane z salą jak i jedzeniem. . . . . . . mam tam za rok wesele także po przeczytaniu waszych wiadomości nie ukrywam ze jestem przerażona   :o :o :o

Offline rmachura
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #27 dnia: 7 Września 2010, 20:55 »
Chowanie się za różnymi "nikami", udawanie kilku osób i oczernianie innych ludzi jest bardzo proste.  Jedno co mogę powiedzieć o tamtym weselu  (a raczej poprawinach z tymi komuniami) to to, że zakończyło się interwencją policji.  Sześciu policjantów musiało pilnować nietrzeźwych i demolujących salę "weselników".  Czasami najlepszą obroną jest atak i ubliżanie innym.  Sami sobie więc odpowiedzcie ile jest prawdy w tych wypowiedziach "oszczerstwach".  A ludzie z reguły są bardzo mili jako klienci, raz na rok trafi sie jakiś "burak".

Offline miki1988
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #28 dnia: 9 Września 2010, 21:46 »
 :D Hi hi, ale jazda ???.  Mnie sie tam bardzo podobało, miałam tam wesela i byłam ze dwa razy na imprezkach.  Jakieś drobne wpadki się tam zdarzały, ale co do właścicielki to mam pełne uznanie, zawsze była wporządku.  Zresta to nie tylko moja opinia.  Jakos tak dziwnie ze na to forum to sami rozgoryczeni trafiają.  Ja tam POLECAM.  :)

Offline konwalia2006

• forumowicz
« Odpowiedź #29 dnia: 10 Września 2010, 19:00 »
Miki1988 nie zgadzam sie że sami rozgoryczeni. Czytaj uważnie pochwały tez znajdziesz. A niektóre atakujące wypowiedzi same mówią o poziomie niektórych ,, krytyków ,,