Autor Wątek: Mieszko (os.Tysiąclecia), Magia (Świętochłowice)  (Przeczytany 3091 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline TetraPak
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 2013  :D
Mieszko (os.Tysiąclecia), Magia (Świętochłowice)
« dnia: 4 Lutego 2012, 14:51 »
Witam po raz kolejny.  
Z naRZeczonym mamy poważny dylemat, bowiem zastanawiamy się nad tymi dwóma restauracjami.  
Obie z nich mają porównawcze opinie, dla każdje znajdą się + jak i -
Na forum nie ma zbyt wieli opinii a temat tych dwóch, więc proszę was o pomc
Wesele będziena ok.  80 osób.  
Boimi się, że w Magii może być troszke za mało miejsca, z kolei w Mieszku nie ma ogródka (tylko loża z kanapami i balkonik), który jest w Magii, a wesel planowane jest na czerwiec, więc wiadomo jak to wygląda z pogodą.  

Każda porada jest cenna :P
« Ostatnia zmiana: 4 Lutego 2012, 17:20 wysłana przez .:Anka:. »

Offline martusia83

• uzależniony
  • data ślubu: 30.08.2008
Odp: Mieszko (os.Tysiąclecia), Magia (Świętochłowice)
« Odpowiedź #1 dnia: 9 Lutego 2012, 21:47 »
Co do Magi się nie wypowiem bo nie znam w ogóle tej restauracji, ale w Mieszku byłam co prawda na komuni, za to mąż był kierowcą u znajomych, którzy mieli tam wesele. Jemu sala się podobała i ze zdjęć widziałam też, że fajnie wygląda, jedzenie mu smakowało, ogólnie byli zadowoleni z wesela.
Jeśli chodzi o ogródek i okolice Mieszka no cóż okolica jest jaka jest, wśród bloków, na dole sklep na pewno nie dodaje to uroku całemu miejscu. Ogródek jest zrobiony na tarasie, w tej części w której my byliśmy była nawet taka ładna fontanna, ale na pewno nie zastąpi to możliwości pospacerowania po prawdziwym ogrodzie. W sumie w sąsiedztwie jest bardzo blisko park więc jak już by ktoś chciał sobie pochodzić to może się do niego wybrać, jak rónież jak byście chcieli robić zdjęcia podczas wesele to macie blisko do parku.
Pozwoliłam sobie zobaczyć jak wygląda ta druga restauracja i ze zdjęć podoba mi się, ale faktycznie jak się obejrzy zdjęcia panoramiczne to ta największa sala nie jest zbyt duża i chyba na 80 osób to ciut za mała, no chyba, że większość gości jest mało zabawowa. Ale tak jest ładnie w środku i na zewnątrz.
Na koniec dodam, że ja miałam wesele w sierpniu, pogoda dopisała i w sumie my jako Państwo Młodzi mało przebywaliśmy na dworze, w sumie tylko podczas zdjęc bo robiliśmy zdjęcia w ogrodzie przy sali. Goście natomiast wychodzili dość często.  

Offline ania_j
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 20-07-2013
Odp: Mieszko (os.Tysiąclecia), Magia (Świętochłowice)
« Odpowiedź #2 dnia: 17 Maja 2012, 17:20 »
Moj brat mial wesele w Mieszku dwa lata temu na wiekszej sali.
Jezeli od tego czasu nie zmienil sie wlasciciel i kucharz, to moge polecic.

Sala bardzo elegancka dlugie obrusy i dopasowane zaslony, wielka ilosc luster sprawia, ze sala wyglada na wieksza i pieknie wychodzi na zdjeciach.

Jedzenie pyszne, a po imprezie uczciwie pakuja co zostanie juz rozdzielone na dwie rodziny. 

Obsluga bardzo dyskretna, ale efektywna.  Brudne talerzyki nigdy nie staly na stole, uwijali sie bardzo sprawnie ze wszystkim.

Przedsionek z kanapami i taras sprawdzil sie fantastycznie, kazdy kto chcial odpoczac, spokojnie porozmawiac lub zapalic, mial swoje miejsce, a ze nie maq tarasu, no coz goscie na weselu generalnie powinni tanczyc na sali ;)

Jedyny minus, to dostep do sejfu, Mlodzi mogli tylko odebrac pieniadze w czasie wesela o 22 lub dopiero nastepnego dnia, bo wlasciciel szedl do domu.

Pozdrawiam,

Ania