Autor Wątek: Sala na działkach  (Przeczytany 6335 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline kanciak

• nowicjusz
  • *
Sala na działkach
« dnia: 31 Marca 2007, 19:35 »
prosze o informacje na temat sali w działkowcu na zagórzu

Offline Wioleta

• forumowicz
  • data ślubu: 14 czerwca 2008
Odp: Sala na działkach
« Odpowiedź #1 dnia: 31 Marca 2007, 19:40 »
Jest na forum o tym. Poszukaj o Pałacyku-to salka na górze a na dole jest salka działkowców. Jeśli masz na myśli tego działkowca który znajduje się na paderewskiego.

Offline aneta6891
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 4.08.2007
« Odpowiedź #2 dnia: 12 Kwietnia 2007, 14:23 »
Bylam tam kiedy poszukiwaliśmy sali dla siebie.Rzeczywiście sala na gorze jest bardzo ładna z tym że tam płaci się od osoby tak jak w normalnym lokalu,na dole natomiast jest sala którą się wynajmuję za określoną kwote i nic więcej,osobiście nie polecam,niezbyt ładnie wygląda,chociaż podobno w tym roku miał być tam remont.

Offline Joasia

• forumowicz
  • Patusiowa mamusia
  • data ślubu: 04.08.2007
« Odpowiedź #3 dnia: 12 Kwietnia 2007, 18:54 »
Jest jeszcze sala na Zagórzu poniżej Doriana (koo stadionu). Może tez nie jest to pałacyk, ale odświeżyli i jak ładnie zrobisz dekorację to naprawdę jest świetna. Dzielona na dwie części kratą ozdobną tak, że widac tańczących a nikt nie wpadnie do talerza. Maja dużą kuchnię. Byłam tam na dwóch weselach i naprawdę dobrze się bawiłam (jak nigdzie indziej). Sama wynajęłam tą salę!!  :skacza:

Offline dorka_9

• uzależniony
  • data ślubu: 30 sierpnia 2008
« Odpowiedź #4 dnia: 12 Kwietnia 2007, 19:27 »
W pałacyku podobno jest bardzo ładnie na tej sali na górze bo siostra mi mówiła ale z zewnątrz nie za bardzo to wygląda.A tobie chodzi o salę z obsługą czy bez obsługi bo na Zagórzu szczerze mówiąc to nie ma nic ładnego wszystko to niezadbane rudery stoją (bez urazy)Jedyna sala co mi się podobała to na kukułek ale to jest z obsługą.

Offline Aniutek83
  • maniak
« Odpowiedź #5 dnia: 13 Kwietnia 2007, 09:22 »
na zagórzu koło Doriana miała daawno temu wesele siostra mojej kolezanki ale to było dawno i wtedy wyglądało to dośc niesczególnie  ale może tam był remont i odnowili ???
Bo sala była przestronna ale tez nie moloch .
Na pewno chodzi tu W pierwszym poscie o sale jaka miala Marta i bedzie miała agi_82 o ta sala ogródki działkowe ZAGŁEBIE  to jest w oklicach Pogonii obok klubu Kiepury

Offline agi_82
  • bywalec
  • data ślubu: 11.08.2007r.     godz. 15:00
« Odpowiedź #6 dnia: 16 Kwietnia 2007, 19:28 »
niestety aniutek to nie chodzi o tę moją salę ponieważ mieści się ona na Niwce a nie na Zagórzu

Offline Joasia

• forumowicz
  • Patusiowa mamusia
« Odpowiedź #7 dnia: 16 Kwietnia 2007, 20:11 »
Tak jak pisałam wyżej sala koło Doriana była niedawno remontowana - ale nic nie zaszkodzi obejrzeć...

Offline dorka_9

• uzależniony
  • data ślubu: 30 sierpnia 2008
« Odpowiedź #8 dnia: 17 Kwietnia 2007, 13:12 »
Ja tam byłam jakieś 1,5 miesiąca temu i jak tylko zobaczyłam ta sale z zewnątrz to obrazu zrezygnowałam (to jest takie żółte i na szybie pisze Dom działkowca)-wygląda ona jak pawilon sklepowy np biedronka tylko mniejsze,na dodatek obok bar tam jest dla jakiś menelów i otoczenie też nieładne dookoła bloki.Może w środku jest ładnie nie wiem bo nie byłam ale jak dla mnie to goście na pewno będą chcieli się trochę przewietrzyć,wyjść na papierosa więc otoczenie sali ma być przytulne i przy wyborze sali brałam to pod uwagę no i teren ma być ogrodzony żeby jacyś niepowołanie goście nie wchodzili.Ale zależy kto co lubi i co bierze pod uwagę.Każdy ma własne zdanie więc mam nadzieję że nikogo nie uraziłam. :skacza:

Offline aina2
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #9 dnia: 22 Kwietnia 2007, 13:48 »
ja płace za wynajecie 1 200 zL ale warto podłoga jest ładna i mają nowe solidne krzesełka    moge przesłać fotki z tej sali naprawde jest super   dla porównania na działkach na pogoni w sosnowcu chcą 800 zł za bardzo brzydka sale i stare szkolne krzesła a ja nie chce żeby któraś z dziewczat na takim krzesełku załatwiła sobie rajstopy lu suknie
aina20

Offline ala222
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #10 dnia: 26 Kwietnia 2007, 12:46 »
Cześć !!!! Potrzebuje jakiegoś fajnego zespołu na wesele na wrzesień 2008 macie namiery na jakiś zespół najlepiej 3 osobowy. Byłabym wdzięczna za informacje jakiekolwiek. A wesele będe mieć na sali w Sosnowci-Niwka.Z góry dziękuję

Offline jejku-rety

• nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 19.01.2008
« Odpowiedź #11 dnia: 24 Czerwca 2007, 18:03 »
Witam, mam mieć wesele na sali działkowej. Podoba mi się - jeszcze- ale jak się kręcę po tym forum to mam coraz większe obawy. Czy ktoś miał wesele na "zwykłej" sali. Jeśli tak to podzielcie się wrażeniami. Bo jak tu czytam i czytam to mam wrażenie, że tylko renomowane lokale mają popyt a na " mojej" sali czeka się i 2 lata na termin.

Offline epox

• maniak
  • data ślubu: 18.08.2007 ... podejście x uda sie?...
« Odpowiedź #12 dnia: 24 Czerwca 2007, 19:06 »
Witaj,ja robie dopiero wesele na sali na działkach i już nie moge się doczekać tego całego przygotowania.

Offline jejku-rety

• nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #13 dnia: 24 Czerwca 2007, 21:43 »
U mnie obsługa sali wszystko szykuje, nawet dekoracje ale nie jest to dworek w parku tylko sala w ogródku. Wygląda na to, że nie jesteśmy na topie.hi hi

Offline kaluna

• nowicjusz
  • *
  • data ślubu: sierpien 2008
« Odpowiedź #14 dnia: 24 Czerwca 2007, 22:50 »
hej a gdzie dokładnie robisz ?? :)

Offline jejku-rety

• nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #15 dnia: 24 Czerwca 2007, 23:11 »
Wesele bedzie w Bytomiu w Domu Działkowca. Nie ma tam luksusów ale jest przyjemnie. Uważam, że to lepsze miejsce na rodzinną biesiadę niż knajpka. Ale oczywiście o gustach nie dyskutuję.

Offline gogosia1

• mał(a)gosia
  • użytkownik
  • **
  • data ślubu: 28 lipiec 2007 godzina 15:00
« Odpowiedź #16 dnia: 24 Czerwca 2007, 23:25 »
witam i podziwiam :) za odwage w zorganizowaniu takiego przedsiewziecia , aile osób bedzie na weselu ?:)

Offline jejku-rety

• nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #17 dnia: 25 Czerwca 2007, 16:17 »
witam i podziwiam :) za odwage w zorganizowaniu takiego przedsiewziecia , aile osób bedzie na weselu ?:)
Nie bardzo rozumiem bo jakoś nie czuję się organizatorem.  Wesele na 70 osób/ około/

Offline gogosia1

• mał(a)gosia
  • użytkownik
  • **
« Odpowiedź #18 dnia: 25 Czerwca 2007, 21:52 »
no wiesz  zorganizowanie jeakiej kkolwiek imorezy zeby wypaliła to trzeba troche sie pomęczyc :) Chociażby siasc i wszystko ogarnac . Np czy sa sztucce ?, czy kucharz dijedzie i kelnerki i takie  tam :)

Offline jejku-rety

• nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #19 dnia: 26 Czerwca 2007, 20:31 »
Taaak, ale całą organizacją samego wesela zajmuje się obsługa sali, nawet dekoracje robią ja tylko kolory wybieram.

Offline epox

• maniak
  • data ślubu: 18.08.2007 ... podejście x uda sie?...
« Odpowiedź #20 dnia: 27 Czerwca 2007, 00:13 »
o to u Ciebie inaczej niż u mnie my robimy sami dekoracje itd. kucharze robią jedzenie i mają swoją obsługe i kogoś na zmywak,my dowozimy im towar

Offline hebdzia
  • bywalec
  • data ślubu: 30.08.2008
« Odpowiedź #21 dnia: 27 Czerwca 2007, 08:39 »
Moje wesele będzie w remizie i wydaje mi się to miesjce bardziej przyjazne niż niektóre restauracje.
Wszystko robi ekipa z tej sali. Będzie dobre jedzonko bo kucharki pochodzą z koła gospodyń wiejskich i naprawde świetnie gotują :skacza:

Offline gogosia1

• mał(a)gosia
  • użytkownik
  • **
« Odpowiedź #22 dnia: 27 Czerwca 2007, 09:08 »
Zależy kto co lubi , jedni lubia mniej wystawne przyjęcia inni bardziej . To rzecz gustu i charakteru rodziny. Ja lubie osobiscie restauracje :) ale nie powiem byłam na wielu weselach własnie w remizach i tez było cudnie , wszystko własnie zalezy od kliamtu RORDZINKI :) jak jest i co lubi i jak sie lubi BAWIC :)

Pozdrawim Gosia

Offline hebdzia
  • bywalec
  • data ślubu: 30.08.2008
« Odpowiedź #23 dnia: 27 Czerwca 2007, 09:13 »
Dla mnie sala w tej remizie jest ładniejsza od niektórych w restauracjach. Remiza jest nowa ma kilka lat nowy parkiet, bardzo ładne dekorajce i to wmoim ulubionym zielonym kolorze.
Ale oczywiście najważniejsze żeby wszyscy się dobrze bawili. :skacza:

Offline gogosia1

• mał(a)gosia
  • użytkownik
  • **
« Odpowiedź #24 dnia: 27 Czerwca 2007, 09:51 »
Pewnie :)

Offline aneta6891
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #25 dnia: 27 Czerwca 2007, 10:29 »
Ja tez bede miec wesele w domu dzialkowca i wszystko trzeba zorganizowac samemu,na szczescie moja mama jest doswiadczona w organizacji wesel takze mama nadzieje ze wszystko pojdzie dobrze,chociaz nie kryje ze im blizej Tego Dnia mam coraz wieksza treme

Offline jejku-rety

• nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #26 dnia: 28 Czerwca 2007, 11:01 »
Eeee, Takiej samodzielnej organizacji to sobie nie wyobrażam...Ale podziwiam.

Offline ainuzi83

• forumowicz
  • data ślubu: 1.09.2007
« Odpowiedź #27 dnia: 29 Czerwca 2007, 06:54 »
Ja osobiście mam wesele w restauracji ale w domach działkowca również bywałam na weselach : Różnica miedzy restauracją a domem działkowca jest taka, że do restauracji idzie się na gotowe a w domu działkowca trzeba choćby zrobić zakupy dowieźć je później na sale, załatwić dekoratorkę (lub też samemu przystroić sale) moim zdaniem różni się głównie tym ;P
a tak szczerze mówiąc na weselach na których byłam w domu działkowca sale były tak pięknie przystrojone, że nie w jednej restauracji nie ma takiego klimatu no bo jeśli chodzi o zabawę to już wszystko zależy od gości  :skacza:

Offline Joasia

• forumowicz
  • Patusiowa mamusia
« Odpowiedź #28 dnia: 29 Czerwca 2007, 23:29 »
Witam. Ja również mam salę na działkach. I teraz zaczęło mnie to troche przerażać, bo mam obronę w lipcu i zostanie mi tylko 3 tygodnie na przygotowania. Na szczęście rodzice już załatwiają co trzeba i mamy obrotną kucharkę. Moja siostra miała w kwietniu wesele w restauracji więc to takie dwa różne światy, ale goście się cieszą, bo będzie "swojsko". Taniej wychodzi od osoby - nawet dwukrotnie i więcej jedzenia do wyboru. Mam nadzieję, ze się uda...

Offline aneta6891
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #29 dnia: 30 Czerwca 2007, 07:02 »
Dokladnie przynajmniej wiemy co jemy !!! :)
Nie chce Was przerazac ale moja mama pracowala w restauracjach na weselach takze wiem ze strasznie wlasciciele takich restauracji oszukuja klientow tak zeby sami na tym wyszli jak najlepiej,pewnie nie wszyscy tacy są ale jednak ......