Autor Wątek: Moje 100dni do 07.07.07 godz. 17.00  (Przeczytany 70515 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline tylunia
  • You are my person brand of heroine
  • Chuck Norris
  • Ludzie mają pewną wspanialą ceche. Zmieniają się.
Moje 100dni do 07.07.07 godz. 17.00
« Odpowiedź #690 dnia: 23 Kwietnia 2007, 00:31 »
Aniula i jak tam wizyta u gina :drapanie: chyba ze cos przeoczylam :skacza:
mam nadzieje ze wstawisz nam niedlugo fotke bucikow :skacza:
a kiedy powiesz w pracy ze masz fasoline :brewki:  :brewki:

Offline .:Anka:.
  • Global Moderator
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #691 dnia: 23 Kwietnia 2007, 09:02 »
tylunia, u gina było ok - najpierw mi nagadał, ze być może moja ciąża jest martwa, bo serce już powinno byc widać wcześniej - przeraziłam się nieziemsko
ale zrobił mi usg - i widziałam BIJĄCE serce!!!
niesamowite uczucie
nie wiem kiedy powinnam powidzieć w pracy - chyba nie ma to odpowiedniego momentu ale wiem, że im wcześniej tym lepiej

a co do zdjęcia butków to wlepię dopiero jak je dostanę - pewnie gdzieś za miesiąc

Offline Gosia-oosta

• Chuck Norris
  • data ślubu: 30.06.2007
« Odpowiedź #692 dnia: 23 Kwietnia 2007, 09:07 »
Cytat: "Anusia-szczecin"
nie wiem kiedy powinnam powidzieć w pracy - chyba nie ma to odpowiedniego momentu ale wiem, że im wcześniej tym lepiej

wszystko zależy jaką masz sytuację w pracy, ale lepiej wcześniej chyba..

ale zrobił mi usg - i widziałam BIJĄCE serce!!!
niesamowite uczucie

:serce:

Offline SaTine

• ღ KM ღ
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 21.06.2008
« Odpowiedź #693 dnia: 23 Kwietnia 2007, 10:04 »
Aniu to dobrze że wszystko jest w porządku  :przytul:

No i super że mogłaś zobaczyc już bijące serduszko swojej dzidzi :brawo_2:

Offline tylunia
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #694 dnia: 23 Kwietnia 2007, 13:17 »
o super ze widzialas serduszko.. :los: .wiem ze to lekarz ale nie powinien takich rzeczy mowic dopoki sie ie upewni :drapanie:
wlasnie jak masz dobra atmosfere w pracy to chyba lepiej wczesniej sama nie wiem :przytul:

Offline anusiaaa

• Chuck Norris
« Odpowiedź #695 dnia: 23 Kwietnia 2007, 13:18 »
najpierw mi nagadał, ze być może moja ciąża jest martwa, bo serce już powinno byc widać wcześniej -

jeny nie powinnien byl mowic ci takich rzeczy :boks_4: , ty sie nerwowac nie mozesz  :przytul:

i widziałam BIJĄCE serce!!!

Na szczescie jest wszystko w porzadasku :skacza:
"Travel is the only thing you buy that makes you richer"

• Global Moderator
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #696 dnia: 23 Kwietnia 2007, 13:26 »
Cytat: "tylunia"
wiem ze to lekarz ale nie powinien takich rzeczy mowic dopoki sie ie upewni

no właśnie - sama nie wiem czy dalej do niego chodzić, bo był taki jakiś dziwny; sama nie wiem. nie wiem gdzie bym chciała rodzić  - bo ten mój jest z polic; mama moja ma namiary na lekarza z pomorzan - w sumie ten szpital jest najbliżej mojego domu - sama nie wiem co robić  :drapanie:
co do powidomienia w pracy - to jak znajdę odpwiedni moment to powiem - mam nadzieję, ze okazja będzie niedługo

Offline tylunia
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #697 dnia: 23 Kwietnia 2007, 13:40 »
pomorzany slyszalam ze okrzyczany ale moja kolezanka oststnio tam rodzila i nie jest zadowolona fakt ze ile ludzi tyle opini a do tego jej nigdy sie nie dogodzi :drapanie:  amoze macie kogos znajomego w szpitalu jakas ciocie...moja ciocia pracuje w wojskowym na noworodkach wiec jak cos to bym jej szepnela slowko :skacza: zreszta ona kocha wszytskie swoje dzieciaczki tak samo mocno :przytul:

Offline sandrunia

• Chuck Norris
  • data ślubu: 18.08.2007
« Odpowiedź #698 dnia: 23 Kwietnia 2007, 13:44 »
Anusia-szczecin,  najlepiej zmień lekarza ja ci tak radze i najlepiej od początku bo zacznie ci od pierwszych tygodni prowadzić ciąże,a teraz to jeszcze nie jesteś wysoko więc zrób to jaknajszybciej po co ma cię stresowac niepotrzebnie.

Offline Gosiaaa

• uzależniony
  • Nadzieja jest ryzykiem, które trzeba podjąć
  • data ślubu: 28.04.2007
« Odpowiedź #699 dnia: 23 Kwietnia 2007, 19:29 »
co do powidomienia w pracy - to jak znajdę odpwiedni moment to powiem - mam nadzieję, ze okazja będzie niedługo

Anusia, tak jak mówiły dziewczyny ... wszystko zależy od atmosfery w pracy. Z tego co wiem, to przez pierwsze trzy miesiące nie jesteś chroniona i mogą Cie zwolnić. Tak mówiła mi koleżanka, która jest w ciąży. Ona czekała aż skończy 4 miesiąc z powiadomieniem kierownictwa.

Offline Vall

• Chuck Norris
  • Żyć - oznacza wciąż wyrywać się do przodu!
  • data ślubu: 07.07.2007 :smile:
« Odpowiedź #700 dnia: 23 Kwietnia 2007, 19:33 »
Cytat: "Gosiaaa"
Z tego co wiem, to przez pierwsze trzy miesiące nie jesteś chroniona i mogą Cie zwolnić. Tak mówiła mi koleżanka, która jest w ciąży.

ale tylko jak umowa jest na czas okreslony! jesli na nieokreslony to od poczatku jestesmy pod ochroną. :)

Offline Gosiaaa

• uzależniony
  • Nadzieja jest ryzykiem, które trzeba podjąć
  • data ślubu: 28.04.2007
« Odpowiedź #701 dnia: 23 Kwietnia 2007, 19:54 »
Cytat: "Vall"
ale tylko jak umowa jest na czas okreslony! jesli na nieokreslony to od poczatku jestesmy pod ochroną. :)

Vall, tego nie wzięłam pod uwagę ;-)
u mnie wszyscy mają umowy na czas określony ;-)

Offline rajdowka

• Chuck Norris
« Odpowiedź #702 dnia: 23 Kwietnia 2007, 20:38 »
ale tylko jak umowa jest na czas okreslony! jesli na nieokreslony to od poczatku jestesmy pod ochroną.

wg mnie niewazne czy jest umowa na czas okreslony czy nie, w ciazy kobieta jest chroniona i tyle

Offline Jagna77

• Chuck Norris
  • Mateuszek cały nasz świat ....
  • data ślubu: 08.04.2007 *WIELKANOC*
« Odpowiedź #703 dnia: 23 Kwietnia 2007, 21:45 »
Cytat: "rajdowka"
ale tylko jak umowa jest na czas okreslony! jesli na nieokreslony to od poczatku jestesmy pod ochroną.

wg mnie niewazne czy jest umowa na czas okreslony czy nie, w ciazy kobieta jest chroniona i tyle

Rajdowka wiele z nas tak by chcialo ale nasze prawo jest inne sama wiem na wlasnym przykladzie ,ze musialam czekac ze zwolnienie choc wczesniej mi je wypisywano ale nie maja pewnej umowy nie wolno sie ujawniac ,ze jest sie w ciazy bo prawo nie zawsze nas chroni , przykre ale prawdziwe  :drapanie:

Offline epox

• maniak
  • data ślubu: 18.08.2007 ... podejście x uda sie?...
« Odpowiedź #704 dnia: 23 Kwietnia 2007, 23:12 »
moja koleżanka ma umowe na czas określony i powiedziała w pierwszym miesiącu i już była chroniona,ale tylko do dnia porodu,potem już zostaje z niczym

• Global Moderator
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #705 dnia: 24 Kwietnia 2007, 08:14 »
ja mam umowe na czas nieokreślony i już kilka moich koleżanek rodziło i wracało na swoje stanowisko więc myślę, że i u mnie będzie oki
u mnie sprawa wygląda trochę inaczej - ja nie pracuję na miejscu tylko jestem w delegacji w poznaniu - i normalnie w ciązy chciałabym pracowac tak długo jak się da ale szczerze to nie mam ochoty na te dojazdy do poznania (zwłaszcza w pon rano o 5.50 mam pociąg a jak autem to już o 5 musze wyjechac)
więc jak będę chciała odejść z poznania to będą musieli znaleźć kogoś na moje miejsce a nie wiem czy w szczecinie coś się dla mnie znajdzie.
myślę, że tak do ślubu to będę w poznaniu a potem sie zobaczy czy zwolnienie czy praca ale na miejscu w szczecinie

Offline Zaneta_81

• Chuck Norris
  • data ślubu: 7.07.2007
« Odpowiedź #706 dnia: 24 Kwietnia 2007, 09:36 »
Kwestia "ochrony" kobiet w ciąży jest w naszym kraju smieszna. Z jednej strony podejmowane sa działania, które mają na celu skłonienie kobiety do zachodzenia w ciąze, a z drugiej strony nie ma ona zabezpieczonej sytuacji jesli chodzi o pracę w trakcie ciązy i po urodzeniu dziecka. Przede wszytskim to powinno być zagwarantowane, a nie 1000zł, nie jest żadną pomocą tak naprawdę.

Dzieci się nie wychowuje, dzieciom daje się przykład...

Offline tylunia
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #707 dnia: 24 Kwietnia 2007, 17:03 »
Zaneta_81, dobrze powiedziane :skacza: niestety nasi politycy sa poj...ni az nie chce sie sluchac tego nie chca dac prawo wyboru tylko "musisz" rodzic a na zycie i zapewnienie tobie pracy....nic bo po co oni maja kase :skacza:

Offline Martaxyz11

• Chuck Norris
« Odpowiedź #708 dnia: 24 Kwietnia 2007, 18:58 »
Anusia-szczecin, PRZECZYTAŁAM 48 stron  :mdleje:  :hopsa:
moze niezbyt uwaznie i pewnie zapomnę połówe szczegółów ale :)

Oczywiscie zaczne od najwaznijeszego - GRATULACJE raz jeszcze  :Daje_kwiatka:
wierze ze usłyszenie serduszka to piękny moment w zyciu kazdej mamusi  :Serduszka:

Butki IDEALNE i na Twój stan i na wzrost :)
zaproszenia tez super :) tylko nie wiem jak je wysłąć pocztą w kopercie  :los:  :drapanie:
bukiecik rozumiem ze sprawa jeszcze otwarta ? :)

czekam na wątek w bebikowie  :uscisk: i zdjecia brzuszka :)

jezeli moge Ci cos podpowiedziec ....
lekarza najlepiej wez od razu takiego który przyjmuje i ma dyzury w szpitalu w którym chcesz rodzic....
a ciaze liczy sie NAJczesciej według OM ....
 :uscisk:
"wszystkie zwieŻęta są rUwne, ale świnie są rUwniejsze"
Orwell G. "Folwark Zwierzęcy"

Offline anusiaaa

• Chuck Norris
« Odpowiedź #709 dnia: 24 Kwietnia 2007, 19:27 »
Ania faktycznie dojezdzac w ciazy to nie jest tak kolorowo, wiem to bo mam kumpele w pracy, ktora jest w ciazy i skarzy sie, ze jak wchodzi do autobusu to albo wszyscy spia albo sa zaczytani...normalne chamstwo :dno:

Offline siva

• Szczęśliwa żonka.
  • uzależniony
  • data ślubu: 08.2007
« Odpowiedź #710 dnia: 25 Kwietnia 2007, 00:04 »
:brawo_2:  Fasolka śliczna. Super że słyszałaś serduszko, że wszystko jest ok. A lekarza może naprawde zmień, co to za fachowiec który mówi takie rzeczy bez potwierdzenia kobiecie która nie powinna się  denerwować!!!!! Skandal. Fajnie że masz już butki. No a z pracą faktycznie ciężki orzech do zgryzienia. Ale z tego co mi się kiedyś obiło o uszy to jeśli kobieta w ciąży chce pracować to zakład powinien znależć dla niej "bezpieczne stanowisko" . W Twoim stanie dojazdy nie są zbyt bezpieczne, więc powinni cie przenieść.

• Global Moderator
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #711 dnia: 25 Kwietnia 2007, 08:18 »
Cytat: "tylunia"
niestety nasi politycy sa poj...ni

nic dodać nic ująć!
Martaxyz11, podziwiam  za przebrnięcie przez mój wątek
Cytat: "Martaxyz11"
tylko nie wiem jak je wysłąć pocztą w kopercie

my zamówimy zaproszenia prostokątne więc nie będzie problemu z wysłaniem w kopercie
lekarza najlepiej wez od razu takiego który przyjmuje i ma dyzury w szpitalu w którym chcesz rodzic....

wiem Martuś - tylko powinnam sobie odpowiedzieć na pytanie gdzię chcę rodzić  :drapanie:  a szczerze to pojęcia nie mam  :mdleje:
ciaze liczy sie NAJczesciej według OM ....

wiem ale u mnie wg OM to powinnam być prawie w 9tyg a wg usg, bety to jest siódmy
Cytat: "anusiaaa"
Ania faktycznie dojezdzac w ciazy to nie jest tak kolorowo, wiem to bo mam kumpele w pracy, ktora jest w ciazy i skarzy sie, ze jak wchodzi do autobusu to albo wszyscy spia albo sa zaczytani...normalne chamstwo

:dno:  :dno:  :dno:  :dno:
cóż zrobić  :dno:  :dno:
Cytat: "siva"
A lekarza może naprawde zmień, co to za fachowiec który mówi takie rzeczy bez potwierdzenia kobiecie która nie powinna się denerwować!!!!!

no właśnie - też mi sie wydaje, że z lekka przegiął - póki nic złego się nie dzieje, to mam trochę czasu na przemyślenie sprawy - kolejną wizytę mam za ok. 3 tyg
Cytat: "siva"
Ale z tego co mi się kiedyś obiło o uszy to jeśli kobieta w ciąży chce pracować to zakład powinien znależć dla niej "bezpieczne stanowisko" . W Twoim stanie dojazdy nie są zbyt bezpieczne, więc powinni cie przenieść.

i pewnie jak powiem o fasolce to pójdą mi na rękę i wrócę do szczecina - tylko wiecie co - żal mi będzie zostawić tych ludzi (no nie wszystkich :evil: ) i dlatego mam taką rozkmninkę.

Offline ricardo

• Patrycja
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 08.09.2007
« Odpowiedź #712 dnia: 25 Kwietnia 2007, 08:52 »
No i znów jestem!! :) U nas jest chyba tak, że dopiero jak kobieta jest w 3 miesiącu ciąży to jej nie mogą zwolnić ani ni, a jakby w trakcie jej się umowa kończyła to jest ona do dnia porodu,a le nie wiem czy się przedłuża o te zwolnienie macierzyńskie.

Co do szpitali to moja siostra rodziła w miejskim na Wyzwolenia chyba on jest to nawet sama przy wizycie mogłam się przekonać że pielęgniarki są super, ze wszystkim można się do nich zwrócić i naprawdę opieka jest ekstra!! O Pomorzanach słyszałam n ie najlepsze rzeczy, że się nie zajmują za bardzo a o co się spytasz to nie chcą Ci pomóc no i wogle pielęgniarki niemiłe za bardzo. Bardzo dobre opinie słyszałam o szpitalu w Zdrojach. Bardzo dobra opieka no i wszystko jest cacy.

Offline rajdowka

• Chuck Norris
« Odpowiedź #713 dnia: 25 Kwietnia 2007, 09:38 »
Dziewczyny, macie swoje zdanie ale nie wierzcie we wszystko co Wam mowia a bardziej opierajcie sie na przepisach i wyrokach.

Podczas umowy na czas okreslony nie moga Cie zwolnic. Po macierzynskim dopiero. Jezeli ktos mowi inaczej i to akceptuje jako pracownik to juz jego/jej strata.

Cytat: "Zaneta_81"
Kwestia "ochrony" kobiet w ciąży jest w naszym kraju smieszna. Z jednej strony podejmowane sa działania, które mają na celu skłonienie kobiety do zachodzenia w ciąze, a z drugiej strony nie ma ona zabezpieczonej sytuacji jesli chodzi o pracę w trakcie ciązy i po urodzeniu dziecka. Przede wszytskim to powinno być zagwarantowane, a nie 1000zł, nie jest żadną pomocą tak naprawdę.

tutaj niebardzo rozumiem o co chodzi..  :drapanie: ale wszystko ma dwa konce.. jezeli bedzie wieksza "gwarancja" czy zakaz zwalniania kobiety po macierzynskim.. pracodawcy mniej chetnie beda zatrudniac kobiety - z tym tez trzeba sie liczyc niestety

Offline elisabeth81

• Chuck Norris
« Odpowiedź #714 dnia: 25 Kwietnia 2007, 09:42 »
bukiecik rozumiem ze sprawa jeszcze otwarta ?  

Anusia, oglądałam wczoraj w kiosku zagramaniczne pismo Bride&Bloom . Jakei tam były odjechane bukiety... :mdleje:
jak będziesz miała chwilę to zajrzyj, może znajdziesz coś dla siebie..
"Wstać rano, zrobić przedziałek i odpieprzyć się od siebie. Czyli nie mówić sobie: muszę to, tamto, owo. Ja zapisuję rano, co mam zrobić. A chwilę potem skreślam połowę"

• Global Moderator
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #715 dnia: 26 Kwietnia 2007, 11:47 »
wyszperłam jakieś stare zdjęcie
tu mała ania z mamą  :skacza:

Offline Vall

• Chuck Norris
  • Żyć - oznacza wciąż wyrywać się do przodu!
  • data ślubu: 07.07.2007 :smile:
« Odpowiedź #716 dnia: 26 Kwietnia 2007, 11:55 »
takie stare fociaki sa extra :)

Aniu ja ci zazdorszcze dobrej formy i samopoczucia i życze ci, zeby sie to nie zmieniło  :przytul:

co do lekarzy to wiem, z elepiej mieć takiego ktory ma dyzury w szpitalu, ale ja nie oddałabym sie w ręc einnego niz moja sprawdzona ginka... poza tmy sama nie wiem gdzie i jak chcę i będe rodziła..wię cpoki co 3mam sie sprawdzonych "sposobów".

A ty Aniu nie masz jakiegos naprawde zaufanego gina?? Ja mysle że własnie zuafanie własnemu lekarzowi jest najważniejsze :)

Offline tylunia
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #717 dnia: 26 Kwietnia 2007, 12:56 »
swietna ta fotka ja lubie takie... :przytul:

Offline anusiaaa

• Chuck Norris
« Odpowiedź #718 dnia: 26 Kwietnia 2007, 15:18 »
Anusia-szczecin,  ale bylas sliczniastym maluszkiem ło jejejeje :skacza:

Offline Ania P.

• Dopóki miłość nas dwoje łączy, świat się zaczyna, świat się nie kończy...
  • uzależniony
  • data ślubu: 11.08.2007 :*
« Odpowiedź #719 dnia: 26 Kwietnia 2007, 19:53 »
Anusia, zajrzałam do Ciebie, dobrze, że Maleństwo się rozwija i rośnie a mama też niech o siebie dba! Z tymi dojazdami to masz trzy światy, musiałabyś sobie z tym faktycznie dac spokój.  :ban: Sam fakt życia trochę tu trochę tam musi być męczący psychicznie a co dopiero pociąg o 5 rano, brrr...