Autor Wątek: Koronawirus 2020  (Przeczytany 209748 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline japcio

• Chuck Norris
  • data ślubu: 2009
Odp: Koronawirus 2020
« Odpowiedź #690 dnia: 25 Czerwca 2020, 13:53 »
A w Boga wierzą..... choć go też nie widać.

ps ale wypadek w Warszawie :(((((( Autobus spadł z wiaduktu :((((

Offline agu-s

• Chuck Norris
« Odpowiedź #691 dnia: 25 Czerwca 2020, 13:57 »
Wydaje mi się, że może by uwierzyli i stosowali się do zaleceń gdyby wirus powodował jakiegoś widocznego parcha  ::)

Offline bubulina
  • maniak
« Odpowiedź #692 dnia: 25 Czerwca 2020, 15:13 »
Dzisiaj na plazy myslalam ze zatluke kobiete z jej rodzina, plaza duza, ludzi malo, a ci pakuja sie prawie do "naszej parawanowej zagrody" poprosilam zeby zachowalo dystans bo naprawde sporo bylo miejsca...zostalam wysmiana:( my musielismy sie "rozbic" w innym miejscu. Masakra

Offline justyna85

• Chuck Norris
  • data ślubu: 01.08.2009
« Odpowiedź #693 dnia: 25 Czerwca 2020, 15:50 »
w Norwegii jak by o koronie zapomnieli, żyjemy normalnie, jedynie w każdym sklepie na wejściu dostępne są anytbaki , i na podłogach przy kasach naklejki 1m odstępu a tak , jest już po staremu  w sumie, no nie na 100% ale tak 85% , w przedszkolach tylko dzieci jakby jak są na dworze to jedna gr nie miesza się z drugą w szkole (chociaż już wakacje ) to jak by klasami mieli wydzielony obszary na dworze i się nie mogli mieszać, ale na prawdę na szczęście ,żyjemy "normalnie" z wydaje się ustabilizowaną sytuacją :) zobaczymy jak będzie po wakacjach :P

Offline izulek
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 30.08.2008
« Odpowiedź #694 dnia: 25 Czerwca 2020, 16:16 »
W dalszym ciagu uważam ze mimo iż ja sie już az tak nie boję to jeżeli ktoś potrzebuje dystansu a ja o tym zapomnę, to nie jest powód do wyśmiania kogoś. Zresztą nie mam w zwyczaju wyśmiewac kogokolwiek za jego poglądy, nawet jak wierzy w płaską ziemię. Nie moja sprawa. 

Offline ciriness

• Chuck Norris
  • data ślubu: 11.09.2010
« Odpowiedź #695 dnia: 25 Czerwca 2020, 16:27 »
Ja mimo ze mam naprawdę mieszane uczucia odnośnie całej tej sytuacji uważam ze każdy ma prawo do swoich odczuć w oparciu o wiedzę i doswiadczenia jakie posiada. Nie ma jednej jedynej prawdy. Ale jeżeli mam 50% prawdopodobieństwa ze majac maseczkę nie zarazę niechcący kogoś obcego w autobusie, to ja zakładam. Natomiast jeżeli decyduje sie z drugą dorosła osoba na brak maseczki podczas spotkania. To jest to nasza świadoma decyzja.a jeżeli ktoś uważa ze w jego obecności powinnam założyć maseczkę bo sie boi to ja to szanuje poprostu.

Ja się podpisuje. I pod tym co napisałaś później również!

Ale dzisiaj autentycznie czekając na rozprawę prawie zemdlałam w tej maseczce i postanowiłam że kupuję przyłybice, będę używać zamiennie jak już nie dam rady bo wszak to gorsza ochrona dla innych niżeli maseczka.

Offline japcio

• Chuck Norris
« Odpowiedź #696 dnia: 25 Czerwca 2020, 17:22 »
Ciri, polecam maseczki, które wrzuciłam wcześniej. Przeszłam na nią z przylbicy i jest o niebo lepiej. Mój mąż też zadowolony. Czasem nawet zapominam ją zdjąć po wyjściu ze sklepu, bo prawie jej nie czuć.

Offline ciriness

• Chuck Norris
  • data ślubu: 11.09.2010
« Odpowiedź #697 dnia: 25 Czerwca 2020, 19:23 »
O fajne, czemu nie. A jaki macie rozmiar?

Żeby nie było, ja trochę Lolę rozumiem, mam serdecznie dość wszystkiego i wirusa sie nie boję jeśli chodzi o swoje otoczenie, ale ja się dostosowuję do norm po prostu bo taka jestem. Myślę, że Magda też to robi i wcale się nie dziwie, że to irytuje :)

I pomyślałam sobie, że to takie jest nierówne. Byliśmy z Kubą u ortodonty a tam schiza totalna, toaleta zamknięta (a jechałam prawie godzinę), kombinezony, temp. wszystko musiało zostać przed gabinetem (patrz resorak dziecka dodający mu otuchy), dezynfekcja rąk, dezynfekcja jak cos dotknąłeś, etc.

A potem byliśmy u innego i nic z tego...tak ze skrajności w skrajność trochę ;)
« Ostatnia zmiana: 25 Czerwca 2020, 19:31 wysłana przez ciriness »

Offline japcio

• Chuck Norris
« Odpowiedź #698 dnia: 25 Czerwca 2020, 19:29 »
Mamy eMki.
Kurcze, muszę do ortodonty dzwonić.

Offline .caril.

• Chuck Norris
  • data ślubu: 22.08.2009
« Odpowiedź #699 dnia: 25 Czerwca 2020, 22:46 »
Też jestem zdania, że mamy mentalność buntowników. Lubimy pokazać, że jesteśmy ponad.
My się stosujemy do zaleceń, człowiek myśli globalnie. Jutro zakończenie roku w innej formie, ale cieszę się, że w naszym bliższym i dalszym otoczeniu wszyscy zdrowi.

Wróciliśmy chwilę temu z dużych zakupów spożywczych w Auchan. Weszliśmy na halę ok. 20. Ludzi mało i większość w maseczkach, ale luzaków nie zabrakło. Pani ok. 80 w przyłbicy zagadała o nasze maseczki (te co japcio wrzuciła), bo jak to ujęła: nie miałaby nic przeciwko jak by jej mucha mogła do oka wlecieć  ;D

Offline Justys851
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #700 dnia: 26 Czerwca 2020, 09:23 »
A co powiecie na pozytywne testy górników, których nie przebadano ?

Offline Daruda

• Chuck Norris
  • data ślubu: 20.06.2009
« Odpowiedź #701 dnia: 26 Czerwca 2020, 10:13 »
Albo górników, którym wyszedł wynik obojętny i uznano za chorego? Wiecie jest dużo niedomówień, dziwnych rzeczy, niewyjaśnionych rzeczy w tym wszystkim......

Offline izulek
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 30.08.2008
« Odpowiedź #702 dnia: 26 Czerwca 2020, 10:22 »
Justyna naprawdę??? Niepojęte to jest. 

Offline Justys851
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #703 dnia: 26 Czerwca 2020, 10:33 »
Justyna naprawdę??? Niepojęte to jest.

Naprawdę.
Dlatego większość tych chorych jest bezobjawowych.

Jestem przekonana że jakby wpadli do innych województw i przebadali wszystkie wielkie zakłady pracy , byłoby to samo.
Albo jakby przebadali taka samą liczbę ludzi.

Mam kolegę który pracuje w kopalni , sam mial wynik pozytywny, jedyny objaw utrata smaku i węchu ale to tak że nie czuł perfum psikanych mu przed nosem. I w jeden dzień gorączka 38 st, zona w domu z nowotworem piersi po chemioterapii - nie zarazila się tak samo jak 3 letni syn, jedynie 15 letnia córka ale też przeszła bardzo łagodnie.
I to właśnie jego koledzy nie byli na badaniach a dostali pozytywne wyniki.

Offline anusiaaa

• Chuck Norris
« Odpowiedź #704 dnia: 26 Czerwca 2020, 15:21 »
Jeżeli chodzi o wszystkie dziwy i niepojęte zdarzenia to wrzucam je do worka PIS.
"Travel is the only thing you buy that makes you richer"

Offline Daruda

• Chuck Norris
  • data ślubu: 20.06.2009
« Odpowiedź #705 dnia: 26 Czerwca 2020, 18:39 »
Hahahah anusiaaa. U nas nie PiS a też dziwactwa różne. Największym dla mnie było to, że kolegi szwagier jakis czas zmagał się z rakiem, trafił do szpitala w związku z tą chorobą, niestety odszedł..... Na raka oczywiście, a wiecie co lekarze chcieli wypisać? No chyba się domyślacie??? Gdyby rodzina się nie postawiła przybyłby kolejny śmiertelny przypadek covidu.....

Offline agu-s

• Chuck Norris
« Odpowiedź #706 dnia: 26 Czerwca 2020, 19:34 »
Straszny burdel mają w sanepidach i nie tylko, jak zwykle jest przerzucanie odpowiedzialności.
Za to u mojej mamy w pracy ale w oddziale w Gdyni był strach bo jeden z pracowników wylądował na kwarantannie po weselu. Kilka osób póki co zakażonych, ktoś tam w szpitalu wylądował.

Offline elemelka

• Chuck Norris
  • data ślubu: 24.07.2010
« Odpowiedź #707 dnia: 26 Czerwca 2020, 22:16 »
Chodzą plotki, że górnicy w maju się wybierali na Warszawę a jak wiemy górnicy się nie certolą  ::)
U mnie rano jak jezdze autobusem do Katowic raczej wszyscy mają maseczki, w sklepach też większość. Zwróciłam uwagę, że na WIECU Hołowni w Katowicach prawie wszyscy mieli, w innych regionach bywało różnie. Może to specyfika regionu, jednak te liczby są większe niż w innych częściach kraju.

Offline kobietka
  • maniak
« Odpowiedź #708 dnia: 28 Czerwca 2020, 14:42 »
W Biedronce wczoraj była policja. Wezwała kierowniczka zmiany, bo jak tłumaczyła miała dość tego, że ludzie wchodzą bez maseczek i na jej uwagi śmieją się prosto w twarz. Policjanci zrobili łapankę między półkami, każdy kto bez środków ochronny y dostawał pouczenie i coś tam pisali więc może jakiś mandat, ale głowy nie dam.
I mimo, że u nas na Śląsku niby skala zagrożenia większą to w moim otoczeniu obserwuję duże rozluźnienie, niestety.

Offline andzelika

• Małżeństwo jest zgodne, kiedy żona panuje nad mężem, a mąż nad sobą.
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 19.09.09
« Odpowiedź #709 dnia: 28 Czerwca 2020, 19:42 »
W Stargardzie podobna akcja była w kauflandzie.Sklep dostał karę a ludzie bez maski mandaty.
W jednej z biedronek totalny luz, ludzi z maseczkami można policzyć na jednej ręce, najgorsze to że i personel też się nie stosuje
[/url]
[/url]

Offline anusiaaa

• Chuck Norris
« Odpowiedź #710 dnia: 29 Czerwca 2020, 10:23 »
W Biedronce wczoraj była policja. Wezwała kierowniczka zmiany, bo jak tłumaczyła miała dość tego, że ludzie wchodzą bez maseczek i na jej uwagi śmieją się prosto w twarz. Policjanci zrobili łapankę między półkami, każdy kto bez środków ochronny y dostawał pouczenie i coś tam pisali więc może jakiś mandat, ale głowy nie dam.
I mimo, że u nas na Śląsku niby skala zagrożenia większą to w moim otoczeniu obserwuję duże rozluźnienie, niestety.

Gratuluję pani kierowniczce.

Ludzie mają na to wyje*** i tyle.
"Travel is the only thing you buy that makes you richer"

Offline agu-s

• Chuck Norris
« Odpowiedź #711 dnia: 29 Czerwca 2020, 10:59 »
W sobotę dowiedziałam się o pierwszych chorych, których znam. Przyjaciel mojej kuzynki z całą rodziną - żona, dzieci, jego rodzice i babcia (mieszkają w Warszawie). Prawdopodobnie cała rodzina zaraziła się od dzieci. Jego tata dopiero wyszedł ze szpitala po ok 30 dniach. Babcia niestety zmarła. Babcia była ogólnie w dobrej formie, oczywiście miała schorzenia jak to starsza osoba, ale wszystko wyregulowane i gdyby nie wirus to jeszcze spokojnie by pożyła  :-\

Offline Vivka

• Chuck Norris
  • data ślubu: maj 2014
« Odpowiedź #712 dnia: 29 Czerwca 2020, 14:57 »
A podobno to bardzo rzadkie że dorośli zaraźajà się od dzieci.

Offline _patka_

• Chuck Norris
« Odpowiedź #713 dnia: 29 Czerwca 2020, 15:09 »
ZobacZymy co to będzie jak dzieci wrócą do szkół i przedszkoli...
Ja maseczki nie noszę, u Nas pół na pół. Ale nikt nikogo nie wygania i nikomu nie zwraca uwagi. Moim zdaniem to każdego sprawa czy nosi czy nie. Ja na nikogo nie wchodzę, nie kicham, nie prycham. Dezynfekuje ręce i zachowuje higiene.

Offline elemelka

• Chuck Norris
  • data ślubu: 24.07.2010
« Odpowiedź #714 dnia: 29 Czerwca 2020, 15:46 »
U nas były ostatnio kontrole i sprzedawcy ponoć zaczynają zwraca uwagę. Ale to zasłyszane. Za to jak w tygodniu jeżdżę autobusem i prawie wszyscy mają maseczki tak jak w sobotę wracałam z Katowic to byłam jedna z nielicznych osób, które miały.

Offline justyna85

• Chuck Norris
« Odpowiedź #715 dnia: 29 Czerwca 2020, 16:26 »
A wiecie gdzie w szczecinie można stacjonarnie kupić maseczki??

Offline japcio

• Chuck Norris
« Odpowiedź #716 dnia: 29 Czerwca 2020, 16:47 »
U nas są w każdej Biedronce. Leży tego w pip. Nikt nie kupuje. W każdej aptece też kupisz. W Szczecinie pewnie też.

Offline justyna85

• Chuck Norris
« Odpowiedź #717 dnia: 30 Czerwca 2020, 13:10 »
My od dziś w PL , i ja tam widze , że większość osób nosi maseczki :-)

Offline lolalola

• Chuck Norris
  • data ślubu: 02.10.10
« Odpowiedź #718 dnia: 30 Czerwca 2020, 13:25 »
My od dziś w PL , i ja tam widze , że większość osób nosi maseczki :-)

Wszędzie są w Szczecinie, aż niedobrze się od tego robi

Offline Kasia*

• Chuck Norris
« Odpowiedź #719 dnia: 30 Czerwca 2020, 17:16 »
Ja jestem od wczoraj w szpitalu wiec nawet przygotowanie do operacji bylo w maseczce.
Wszyscy mówią mi - kiedyś przyjdą lepsze dni, ktoś na dobre zmieni mnie, czekam na ten dzień