Autor Wątek: Koronawirus 2020  (Przeczytany 209714 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline anulla_p

• Chuck Norris
  • data ślubu: 27-06-09
Odp: Koronawirus 2020
« Odpowiedź #660 dnia: 24 Czerwca 2020, 18:46 »
Bo bycie homo sapiens sapiens do czegoś, kur#a, zobowiązuje.
Teoretycznie zobowiązuje a jak jest to na ulicach widać. Tylko wiesz ja czasem mam wrażenie, że niektórzy są dopiero na etapie homo erectus.
A preferowany sposób noszenia maseczki w Londynie wygląda tak:

Dlaczego kobiety mają zawsze tak dużo obowiązków? Bo głupie śpią w nocy to im się zbiera

Offline zeberrrka

• nowicjusz
  • *
  • Ślub w: Kalisz
« Odpowiedź #661 dnia: 24 Czerwca 2020, 19:30 »
hahahaha, nie pierwszy raz widze tego mema, a śmieszy cały czas tak samo :D

Offline _patka_

• Chuck Norris
« Odpowiedź #662 dnia: 24 Czerwca 2020, 19:35 »
Noście tylko jeśli się zdarzy że nie będziecie miały akurat maseczki i policja będzie chciała Wam wlepić za to mandat wtedy możecie albo skłamać mówiąc że nie możecie nosić bo coś tam, albo przeczytać to i wiedzieć jakie macie prawa. To jest też hańba rządzących, że takie kpiny sobie urządzają z obywateli, żeby najwyżsi w państwie nie wiedzieli jak należy pisać przepisy... Choć mnie to nie dziwi wcale skoro takie cyrki u Nas się dzieją.

Offline elemelka

• Chuck Norris
  • data ślubu: 24.07.2010
« Odpowiedź #663 dnia: 24 Czerwca 2020, 20:10 »
U nas w pracy pierwszy przypadek na jednym z pięter więc znowu będzie się bardziej pilnować bo trochę się poluzowało. No, ale 2 tydzień już wszyscy w pracy, bo zdalna się skończyła.
Jeżdżę do Katowic to w autobusach, sklepach ludzie raczej w przeważającej większości w maseczkach, przynajmniej tam gdzie robię zakupy. Choć ludzi bez też trochę jest.
Mnie przeraża bo koleżanka miała zebranie do 1 klasy i nauczyciele mówią o zdalnej we wrześniu.

Offline japcio

• Chuck Norris
  • data ślubu: 2009
« Odpowiedź #664 dnia: 24 Czerwca 2020, 20:14 »
Mówią, mówią.... Ale sami nic nie wiedzą.  Nikomu na razie nie wierzcie, bo nikt na razie nie wie, co będzie we wrześniu. Musimy być przygotowani na zdalne w innej formie, ale trzeba mieć nadzieję, że wrócimy do szkoły.

Offline _patka_

• Chuck Norris
« Odpowiedź #665 dnia: 24 Czerwca 2020, 20:49 »

Mnie przeraża bo koleżanka miała zebranie do 1 klasy i nauczyciele mówią o zdalnej we wrześniu.
też tak słyszałam od Antka wychowawczyni. Na razie żadnych informacji ani wytycznych odnośnie września.

Offline anusiaaa

• Chuck Norris
« Odpowiedź #666 dnia: 24 Czerwca 2020, 20:57 »
U mnie w firmie tez mamy pierwszy "złoty strzał" i już pewne, że szybko nie wrócimy ...bo realnie się zrobiło groźnie, nie tylko w telewizorze.

O zdalnej we wrześniu słyszałam od jednej pani dyrektor szkoły podstawowej i aż dostałam gęsiej skórki. Nawet nie chce o tym myśleć....
Podobno przygotowują system tak aby dzieciaki siedziały już on line na każdej lekcji, nie tylko jak do tej pory u nas polski, matma i język obcy.
"Travel is the only thing you buy that makes you richer"

Offline izulek
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 30.08.2008
« Odpowiedź #667 dnia: 24 Czerwca 2020, 21:02 »
Nie ma mowy żebym uczyła kolejny semestr swoje dziecko.... My nie mieliśmy lekcji
on line, tylko listę punktów.  Na szczęście nasza szkoła od 25.05 wznowiła działalność edukacyjna.

Offline .caril.

• Chuck Norris
  • data ślubu: 22.08.2009
« Odpowiedź #668 dnia: 24 Czerwca 2020, 21:28 »
Podobno przygotowują system tak aby dzieciaki siedziały już on line na każdej lekcji, nie tylko jak do tej pory u nas polski, matma i język obcy.
Choć Tosia miała wszystkie lekcje on-line i utworzony pod ten system nowy plan lekcji (np. wf 30min. z omówieniem jakie zadania mają na cały tydzień), to też nie wyobrażam sobie kontynuować tego we wrześniu. Mam nadzieję, że te wizje się nie sprawdzą.

Offline _patka_

• Chuck Norris
« Odpowiedź #669 dnia: 24 Czerwca 2020, 22:31 »
Również mnie to przeraża, inacZej jest gdy dziecko jest "zerowkowe", a inaczej kiedy idzie dopiero do pierwszej klasy... Szkoda mi Antka... Pierwsza klasa to nauka czytania i pisania, a nikt tego lepiej nie wytłumaczy jak nauczyciel.  ???

Offline lusi251

• Chuck Norris
  • data ślubu: 28 04 2012
« Odpowiedź #670 dnia: 24 Czerwca 2020, 22:36 »
Mam nadzieję że szkoły wrócą normalnie.. coś tam się słyszy że może tylko 2-3dni w szkole a reszta w domu ale nie wyobrażam sobie tego.
Nie da się tak pracować po prostu. A rzucać robotę to żadna opcja. Oliwka też zacznie szkole więc bym miała dwie do ogarnięcia.
Nie ma szans.

Offline japcio

• Chuck Norris
« Odpowiedź #671 dnia: 24 Czerwca 2020, 22:47 »
A jak u waszych dzieci z realizacją materiału? Mogę się pochwalić, że we wszystkich klasach, które uczę, skończyliśmy podręcznik i nie mamy żadnych zaległości. Jestem bardzo zadowolona z tego :)

Offline Daruda

• Chuck Norris
  • data ślubu: 20.06.2009
« Odpowiedź #672 dnia: 24 Czerwca 2020, 22:50 »
Dokładnie u nas mowa o tym samym. Jeden dwa dni w tygodniu. Nie kumam tego...... Wszystko pootwierają lotniska, puby, sruby a szkoła 1 dzień w tygodniu?
Nie ma mowy, że będziemy uczyć dzieci w domach.... Niech się srają! Dzieci muszą chodzić do szkoły! One najbardziej na tym cierpią.... Już nie chodzi o samą wiedzę, ale kontakty społeczne.... W końcu w tej szkole się i tak spotkają, razem biegają na podwórkach.... Dla mnie to bardzo bulwersujący temat. Państwo ma plan rozdawać kasę na wakacje, kupony na wydawanie w pubach i restauracjach, ja chce tylko, aby rząd Ire zapewnił moim dzieciom dostęp do edukacji, ja wróciłam do pracy, mąż pracuje, więc niech organizują nam nauczycieli do domów skoro w Ire to problem w nauczycielach właśnie ze nie chcą wracać bo się boją. Niech ubierają maski przylbice i dawaj do mojego kuchennego stołu uczyć moje dzieci, bo ja będę w pracy...
P.s. Nie zrozumcie mnie źle, szczególnie Nauczycielki z Pl szkół. U nas może być zupełnie inna sytuacja i do Was nic nie mam. Napisałam tylko to jaka jest postawa nauczycieli w Ire.

Offline lolalola

• Chuck Norris
  • data ślubu: 02.10.10
« Odpowiedź #673 dnia: 24 Czerwca 2020, 23:28 »
Wy naprawdę wierzycie w tego wirusa?
Albo inaczej, czy jest tu ktoś kto w to nie wierzy?

Offline Daruda

• Chuck Norris
  • data ślubu: 20.06.2009
« Odpowiedź #674 dnia: 24 Czerwca 2020, 23:36 »
Wirus jest to fakt, cała reszta bez komentarza.... To chyba najlepszy komentarz jaki mogę zostawić.

Offline bubulina
  • maniak
« Odpowiedź #675 dnia: 25 Czerwca 2020, 07:06 »
Niestety wirus jest...w moim otoczeniu niestety zabral jedna odobe z tego swiata;(

Offline izulek
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #676 dnia: 25 Czerwca 2020, 07:21 »
Uważam jak Daria. Wirus sam w sobie zapewne istnieje. I to jedyne w co wierzę.

Offline japcio

• Chuck Norris
« Odpowiedź #677 dnia: 25 Czerwca 2020, 08:10 »
Mamy znajomego lekarza w bydgoskim szpitalu i miał kontakt z wirusem. Leczył ludzi, którzy umierali na covid-19. Więc sory, ale ja wierzę w wirusa.

Offline MARTKA

• Chuck Norris
  • data ślubu: 02.08.2008.
« Odpowiedź #678 dnia: 25 Czerwca 2020, 08:22 »
My tez podręczniki i ćwiczeniowki mamy skończone, ale co z tego? Ja to z dzieckiem przerabiałam. Nauczycielki praca to podanie na dzienniku numery stron do zrobienia.  Ani minuty online, żadnych notatek, tłumaczeń.  Bez jaj, Panie spędzały 5 minut na napisanie maila. Taka praca za pełną stawkę to marzenie.

Offline japcio

• Chuck Norris
« Odpowiedź #679 dnia: 25 Czerwca 2020, 08:39 »
https://wiadomosci.onet.pl/kraj/koronawirus-w-polsce-mateusz-morawiecki-zapowiada-powrot-dzieci-do-szkol-we-wrzesniu/tsdfjyq?utm_source=onetsg_fb&utm_medium=social&utm_campaign=onetsg_fb
Wg premiera, wracamy do szkół od września.

Marta, na szczęście są nauczyciele, którzy poradzili sobie z nauczaniem online. Przykro mi, że u was to nie wypaliło.

Offline anusiaaa

• Chuck Norris
« Odpowiedź #680 dnia: 25 Czerwca 2020, 09:31 »
Wy naprawdę wierzycie w tego wirusa?
Albo inaczej, czy jest tu ktoś kto w to nie wierzy?

Naprawdę.
A w ebolę wierzysz? W Hiv wierzusz?

Ale pewno w szczepionki nie wierzysz...
Sorry, to, że Ciebie to nie dotyka i nikt z Twojej rodziny na całe szczęście nie odszedł z tego świata, a Ty masz pewne trudności, nie znaczy, ze problemu nie ma.

U nas najgorzej wyszła geografia....zadanie z książki i do widzenia.
Wszystkie tematy przerobione, ale moje dziecko z tego na bank nic nie wyniosło. Bo wyciągała w środę podrecznik, cwiczenia robiła zadanie, zamykała, zapominała.

Offline japcio

• Chuck Norris
« Odpowiedź #681 dnia: 25 Czerwca 2020, 11:26 »
Właśnie wróciłam z Biedronki, gdzie od faceta bez maseczki i stojącemu mi na plecach usłyszałam pytanie, czy wierzę w wirusa..... Znów byłam tą awanturującą się klientką, bo zwróciłam mu uwagę. Wróciłam do domu tak zdenerwowana, że nie pytajcie. 
Wierzę w wirusa, ale najbardziej wierzę w głupotę Polaków. Wirusa nie widać. Głupotę owszem, na każdym kroku.

Offline japcio

• Chuck Norris
« Odpowiedź #682 dnia: 25 Czerwca 2020, 11:51 »
Zapomniałam dodać, że byłam w tej Biedronce, gdzie jeszcze kilka dni temu ochroniarz nie wpuszczał bez masek i ludzie odchodzili z kwitkiem rzucając ch... i  kur.....

Offline izulek
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #683 dnia: 25 Czerwca 2020, 11:56 »
Ja mimo ze mam naprawdę mieszane uczucia odnośnie całej tej sytuacji uważam ze każdy ma prawo do swoich odczuć w oparciu o wiedzę i doswiadczenia jakie posiada. Nie ma jednej jedynej prawdy. Ale jeżeli mam 50% prawdopodobieństwa ze majac maseczkę nie zarazę niechcący kogoś obcego w autobusie, to ja zakładam. Natomiast jeżeli decyduje sie z drugą dorosła osoba na brak maseczki podczas spotkania. To jest to nasza świadoma decyzja.a jeżeli ktoś uważa ze w jego obecności powinnam założyć maseczkę bo sie boi to ja to szanuje poprostu.

Offline japcio

• Chuck Norris
« Odpowiedź #684 dnia: 25 Czerwca 2020, 12:26 »
A ja myślę, że skoro każą nam je nosić w sklepach to Polacy muszą się postawić. Mają to we krwi - niezbyt dobra cecha. Ktoś mi będzie ograniczać wolność? Każą mi zasłaniać twarz? Ja im pokażę, że do niczego mnie nie zmuszą.... Tak właśnie większość myśli.
Zakaz palenia na przystankach? A co tam, zapalę.
Zakaz picia alkoholu w miejscu publicznym? A co tam, wypiję.
Tak jak w szkole - statut określa prawa i obowiązki ucznia. Prawa, owszem. Obowiązki, niekoniecznie.
Taka nasza mentalność.

Offline izulek
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #685 dnia: 25 Czerwca 2020, 12:41 »
Japcio to swoją drogą, jest w nas taki właśnie bunt, na wszystko....

Offline anusiaaa

• Chuck Norris
« Odpowiedź #686 dnia: 25 Czerwca 2020, 12:43 »
Dokładnie, to jest typowe dla nas Polaków.
Zawsze pod prąd.
My uwielbiamy wymagać, ale już przestrzegać - nie bardzo.

Offline japcio

• Chuck Norris
« Odpowiedź #687 dnia: 25 Czerwca 2020, 12:45 »
Dokładnie o to mi chodzi. Bunt. Dobre określenie.

Offline anulla_p

• Chuck Norris
  • data ślubu: 27-06-09
« Odpowiedź #688 dnia: 25 Czerwca 2020, 13:35 »
dodała bym jeszcze coś...
Jak wyznajesz zasadę, że należy robić wszystko zgodnie z prawem i brzydzisz się kombinatorstwem to jesteś "frajer"

To ma swoje uwarunkowanie historyczne, przekazywane z pokolenia na pokolenie tak że nie sądzę żeby zanosiło się na jakieś zmiany w tej materii ;-)

Dlaczego kobiety mają zawsze tak dużo obowiązków? Bo głupie śpią w nocy to im się zbiera

Offline agu-s

• Chuck Norris
« Odpowiedź #689 dnia: 25 Czerwca 2020, 13:43 »
W Szczecinie w sklepach i galeriach masakra. Bardzo dużo ludzi w ogóle bez maseczek, ci którzy noszą w większości noszą źle. Nikt z obsługi nie zwraca uwagi i nie upomina. Ostatnio jechałam za tramwajem, większość wsiadała w ogóle bez masek.

Ja się zastanawiam czy ci wszyscy, którzy uważają, że wirusa nie ma i że to spisek, czy zadali sobie trud żeby poszukać na ten temat jakichś naukowych źródeł, a nie filmików z YT z żółtymi napisami i z krzyczącymi tytułami, że PILNE, LEKARZ DEMENTUJE  ::)
I jestem ciekawa co by powiedzieli, gdyby ktoś z ich bliskich czy znajomych przeszedł ciężko tę chorobę.

Lola a możesz powiedzieć czemu nie wierzysz w wirusa i skąd czerpiesz wiedzę na ten temat?