Autor Wątek: Nasza sztuka w trzech aktach spisana  (Przeczytany 8442 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline gruncia

• użytkownik
  • **
Nasza sztuka w trzech aktach spisana
« Odpowiedź #90 dnia: 3 Kwietnia 2007, 11:27 »
Cytat: "shivaree"
Do tej sukienki to bym dała coś z herbacianych róż

shivaree czy o coś takiego Ci chodziło... bo powiem szczerze.. ten mnie powalił  :brawo_2:  

Offline shivaree

• forumowicz
« Odpowiedź #91 dnia: 3 Kwietnia 2007, 11:28 »
O przesądach wczoraj gdzieś pisałam. NIe wierz absolutnie!!!! Wiesz ile ja luster zbiłam?
no tulipanów herbacianych nie ma...we wrześniu może ich w ogóle nie być. róże są zawsze bezpieczniejsze . zaraz czegoś poszukam dla Ciebie :taktak:
Gdy słysze słowo:kultura, odbezpieczam rewolwer...

Offline shivaree

• forumowicz
« Odpowiedź #92 dnia: 3 Kwietnia 2007, 11:30 »
No właśnie coś takiego, chociaż może w kulce a nie wiszący.....ale to tylko dlatego, że ja nie lubię wiszących :brewki:
słyszałam, ze takie wiszące to nieźle wyglądają przy dużym biuście - kontrapunkt tworzą :skacza:

Offline gruncia

• użytkownik
  • **
« Odpowiedź #93 dnia: 3 Kwietnia 2007, 11:39 »
Ja znalazłam jesio coś takiego

teraz czekam na Wasze propozycje....

Offline gruncia

• użytkownik
  • **
« Odpowiedź #94 dnia: 3 Kwietnia 2007, 11:40 »
No muszę znaleźć coś co odciągnie uwagę od tych moich...  biustu  :hahahaha:

Offline shivaree

• forumowicz
« Odpowiedź #95 dnia: 3 Kwietnia 2007, 17:32 »
e tam odciągnie uwagę od razu....nie ma się czego wstydzić :brewki:  :brewki:

Offline Ania P.

• Dopóki miłość nas dwoje łączy, świat się zaczyna, świat się nie kończy...
  • uzależniony
  • data ślubu: 11.08.2007 :*
« Odpowiedź #96 dnia: 3 Kwietnia 2007, 22:21 »
W kwestii bukiecików, może coś takiego.

Offline Ania P.

• uzależniony
« Odpowiedź #97 dnia: 3 Kwietnia 2007, 22:37 »
Jeszcze taki znalazłam, chyba najbardziej mi sie podoba

Offline katarzyna_84

• Chuck Norris
  • Razem od 2-8-2000
  • data ślubu: 2.8.2008
« Odpowiedź #98 dnia: 4 Kwietnia 2007, 05:33 »
Cytat: "Ania P."
chyba najbardziej mi sie podoba

Mnie też z tych tu wklejonych, tylko jakiś krzywy taki jest przez to coś wystające niesymetrycznie i nadmiernie, ale zawsze można to pooprawić.

Offline gruncia

• użytkownik
  • **
« Odpowiedź #99 dnia: 4 Kwietnia 2007, 13:28 »
oj dziewczynki... jakie te bukieciki śliczniusie... :brawo_2:

Offline shivaree

• forumowicz
« Odpowiedź #100 dnia: 4 Kwietnia 2007, 13:33 »
O, ten bukiecik Ani to klasa!!!

Offline gruncia

• użytkownik
  • **
« Odpowiedź #101 dnia: 4 Kwietnia 2007, 13:36 »
No powoli mój Przyszły ma z czego wybierać...  :skacza:

Teraz się cieszę, że wziął na siebie ten wybór... bo ja bym chyba nie mogła się zdecydowac :)

Offline Ewelina_Michał

• Chuck Norris
  • data ślubu: czerwiec 2007
« Odpowiedź #102 dnia: 4 Kwietnia 2007, 21:23 »
dłuuugo to trwało zanim przebrnęłam przez Twój wątek odliczeniowy ale już jestem i melduję swoją gotowość do  sledzenia Twojego wątku :)

swoją drogą masz ślub tydzień po mnie a już tak wiele rzeczy zaplanowaliście. gratuluje!!!

Offline Ania P.

• uzależniony
« Odpowiedź #103 dnia: 4 Kwietnia 2007, 22:02 »
Postanowiłam jeszcze coś wkleić. Chyba mogę?
Ten pierwszy bukiet bardzo pasuje mi do koloru wstawek w twojej sukience.

Offline Ewelina_Michał

• Chuck Norris
  • data ślubu: czerwiec 2007
« Odpowiedź #104 dnia: 4 Kwietnia 2007, 22:12 »
fakt bukiety śliczne i bedą pasować. do tego o ile z fotek pamietam masz ciemne włoski a to też spasuje :)

Offline SaTine

• ღ KM ღ
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 21.06.2008
« Odpowiedź #105 dnia: 4 Kwietnia 2007, 22:22 »
ten 1 i 2 co wkleiła Ania.P śliczne !!!  :brawo_2:

Offline rajdowka

• Chuck Norris
« Odpowiedź #106 dnia: 4 Kwietnia 2007, 22:32 »
:hello:

nie wiem jak to sie stalo ze nei widzialam tego watku..

sliczna z Was para!  :brawo_2:  :skacza:

Offline gruncia

• użytkownik
  • **
« Odpowiedź #107 dnia: 5 Kwietnia 2007, 09:38 »
Postanowiłam jeszcze coś wkleić. Chyba mogę?

Aniu cóż to za pytanie.. oczywiście, że możesz od tego jest ten wątek... nawet nie wiesz jak bardzo się cieszę, że tyle bukietów wkleiłaś  :uscisk:  wklejaj więcej... a niech się troszkę Piciu pogłowi :taktak:  bo ja już bym nie wiedziała co wybrać.. :drapanie:

Serdecznie witam na moim odliczeniowym pokładzie :hello:  Ewelina_Michał  i rajdowka

swoją drogą masz ślub tydzień po mnie a już tak wiele rzeczy zaplanowaliście. gratuluje!!!

A ja się tak martwię, że jeszcze powinno być na chwilę obecną więcej załatwione... chyba zaczynam panikować...  że o czymś zapomnę, że z czymś nie zdążę.... i będzie wielka wtopa  :mdleje:
Cytat: "rajdowka"
nie wiem jak to sie stalo ze nei widzialam tego watku..

sliczna z Was para!

Ja też nie wiem jak to się stało  :hahahaha:  :los: ... a tak na serio to bardzo się ciesze, że już jesteś  :uscisk:

Offline Ania P.

• uzależniony
« Odpowiedź #108 dnia: 5 Kwietnia 2007, 10:27 »
To bedzie miał twój mężczyzna problem :wink: A ja żeby mu jeszcze bardziej zamieszać postaram się poszukać inne bukieciki. Możliwośc wyboru z kilku propozycji może być wielką inspiracją.

Offline gruncia

• użytkownik
  • **
« Odpowiedź #109 dnia: 5 Kwietnia 2007, 10:54 »
Cytat: "Ania P."
A ja żeby mu jeszcze bardziej zamieszać postaram się poszukać inne bukieciki.

AniuP. jestes kochana.... dziękuję, że nam tak pomagasz.... :uscisk:

P.S. widze, że Ty też z niedaleka... bo z Wrocławia... hihi... to z Poznania żabi skoczek :skacza:

Offline gruncia

• użytkownik
  • **
« Odpowiedź #110 dnia: 5 Kwietnia 2007, 11:09 »
Postanowiłam skrobnąć jeszcze ciutkę o nas

A mianowicie historię naszego poznania już pisałam... Kiedy się zaczęliśmy spotykać w moim życiu był przede wszystkim Piciul ale również to co jest przełomem w życiu młódki wybierającej się na studia czyli MATURA ... :mdleje:
Ale od początku.. kiedy się poznaliśmy ... należało jakoś chłopa rodzinie przedstawić...a ponieważ on jest o 7 lat starszy ode mnie ... no to powiem szczerze pietra miałam... bo jak na to rodzice zareagują... ( w sumie między moimi rodzicami jest 11 lat różnicy... ale wiadomo ich jedyna , wypragniona córeczka to się na nią chucha i dmucha ... i prowadzi ostrą selekcję tego co do domu przyprowadza) :boks_4: . Ale udało się... pewnego razu gdy Piciul do mnie przyjechał... postanowił mnie odprowadzić pod same drzwiczki domku ... co bym w trakcie drogi klatka schodowa - parter nie zabłądziła .... i jak moja mamulla ujrzała go w drzwiach ( a że BAAAARDZO gościnna z niej duszyczką) wciągnęła go na kolację... potem Piciu pojechał do swojego domciu  :auto: ( ja jeszcze wtedy mieszkałam w Środzie Wielkopolskiej a on w Poznaniu - jakieś 40 km. Od siebie) a ja znalazłam się pod obstrzałem pytań.... kim jest, co robi, jak się poznaliśmy... itd., itp. Z mamusią było akurat pół biedy... gorzej było z tatusiem... ten to wszystkich moich „byłych” najchętniej postawiłby pod jedną ścianą i zasypał toną węgla :cegly:  ( górnikiem jest ). Podchodził do Piotra... ostrożnie... bardzo ostrożnie... chcąc sprawdzić co z niego wylezie. Za każdym razem jak Piciu przyjeżdżał  ( a było to co weekend ) wyjeżdżał około 1 - 2 nad ranem bo nie mogliśmy się sobą nacieszyć ... kiedy pierwszy raz Piciu pierwszy raz u nas został na noc ( doskonałym pretekstem do tego był remont w jego domciu) to kazano nam spać oddzielnie a ja spalam w pokoju mojej (niestety już świętej pamięci) babci, która stała na straży.... :Kill:
Z babcią to były jeszcze inne przeboje.... np. snuła podejrzenia, że skoro Piotrek przyjeżdża tylko na weekendy to pewnie w Poznaniu ma jakaś inną.. a mnie traktuje jak odskocznię... ogółem z mamą miałyśmy dużo śmiechu z tego....
Ale wracając do tematu... po mojej maturze ( zdanej pomyślnie ), odebrawszy indeks na uczelnię... wpadliśmy na pomył, że skoro przeprowadzam się na studia do Poznania to moglibyśmy zamieszkać razem... ja się wyprowadzam od rodziców.. ( to był pomysł moich rodziców, że w trakcie studiów mam mieszkać w Poznaniu bo na pewno nie pozwolą mi dojeżdżać) a Piciu wyprowadzi się od swojej mamy....
I tu natrafiliśmy na ruch oporu... :zbanowac: stworzony przez moich rodziców wspólnie i wcale nie słabszy stworzony przez jego mamusię...
Dziękuję mojemu tacie, że obdarzył nas takim zaufaniem i powiedział, że jeśli mam się sparzyć to na własnej skórze, a zabronić mi nie może, bo nie chce mieć świadomości , że przez niego straciłabym miłość swojego życia ( może troszkę na decyzję taty wpłynęło to , iż Piciu to branżowiec... tzn. też górnik a o swoich trzeba dbać :) )Ze strony mojej przyszłej teściowej... spotkaliśmy się ( a w szczególności ja i moja rodzina - bo to w końcu wszystko moja wina w jej mniemaniu) z dezaprobatą słowną... :klotnia: nie będę tu nic cytować... bo co było a nie jest nie pisze się w rejestr, powiem tylko tyle, że przy wszystkich możliwych rodzinnych świętach... nasłuchaliśmy się o naszym wspólnym mieszkaniu, a ja spotykałam się z pytaniami, „czy w ogóle mam zamiar skończyć te studia” .
Zacisnęliśmy zęby i brnęliśmy dalej... po pewnym czasie krzyki sprzeciwu ucichły , do czasu, aż się nie zaręczyliśmy to chyba była kolejna szpila dla teściowej, która chyba obawiała się o stratę syna. Jej reakcja na to, że się zaręczyliśmy była... żadna... siedziała w swoim fotelu i niewzruszona bez żadnego słowa komentarza gapiła się w telewizor...
Moi rodzice przyjęli to entuzjastycznie... cieszyli się, że podejmujemy jakieś kroki w naszym Wspólnym życiu. Pomimo zaręczyn dokładnego terminu ślubu nie ustalaliśmy... Do czasu aż pojechaliśmy na ślub Piotra kolegi i w drodze powrotnej Piciu powiedział „pobierzmy się!” no szczena mi opadła... cieszyłam się jak kretynka.... :cancan: no to postanowiliśmy ustalić datę... poprosiłam Picia o podanie numeru dnia... on powiedział, że 07. no to skoro dzień był siódmy to ja miesiąc dorzuciłam tez 07. Piciu miał wybrać rok... 2007 i tak powstało 07.07.2007 sprawdzam w kalendarzu ... a to .. SOBOTA!!!! Z tak przygotowaną datą pojechaliśmy najpierw do moich rodziców i przy rodzinnym grillu postanowiliśmy oznajmić co zaplanowaliśmy... dobrze, że się nie zadławili.... ale miny mieli zdziwione... potem się ucieszyli...( tata powiedział mi , że mam jego błogosławieństwo i że on jeśli chodzi o Piotra to mi na drodze nie stanie, bo widzi, że chłopak ma plany, ma ambicję, dobrą pracę i że mu na mnie zależy) i zaczął się temat remontu domu... na przyjazd weselników.... tak więc do tej pory jesteśmy w ferworze walki z mieszkaniem ... ale jakoś idzie.... jeśli chodzi o teściową to wylewności się nie spodziewaliśmy i jak się okazało dobrze bo byśmy się rozczarowali... przyjęła do wiadomości i zaakceptowała.

Teraz jako niedługo państwo B. Musimy mieć gdzie mieszkać, a poza tym jak długo można mieszkać w wynajmowanym.... więc zakupiliśmy z Piciakiem działkę i tworzymy właśnie u architekta projekt naszego gniazda....

Z tym wszystkim mamy urwanie głowy.... ale będę bardzo szczęśliwa jak to wszystko zakończy się sukcesem....

Z teściową się uspokoiło... Piotra rodzina też przycichła... za to moja zaczęła coś przeburkiwać...  (tzn. NIE moi rodzice... tylko reszta rodziny) ze za młodo wychodzę za mąż itd., itp. a jak dla mnie powód jest jeden... że jeszcze nie pożenili swoich dzieci... a mnie trafiło się jak ślepej kurze ziarnko ...

Poza tym my planujemy spędzić życie ze sobą, a nie z nimi...

Ale się straszliwie rozpisałam.... ale przynajmniej wiecie teraz, że pomimo tego iż może teraz to wszystko pięknie wygląda ... momentami nie było łatwo....

Offline Ania P.

• uzależniony
« Odpowiedź #111 dnia: 5 Kwietnia 2007, 19:33 »
Gruncia, ale miałaś przeboje rodzinne. Dobrze, że twoi rodzice, wykazali się zaufaniem godnym dorosłych ludzi i zaakceptowali twojego przyszłego męża.
A teściową :ckm:
Jej reakcja na to, że się zaręczyliśmy była... żadna... siedziała w swoim fotelu i niewzruszona bez żadnego słowa komentarza gapiła się w telewizor...

Mam podobną sytację i w pełni Cię rozumiem :uscisk: Wiem jak to jest przykro.
więc zakupiliśmy z Piciakiem działkę i tworzymy właśnie u architekta projekt naszego gniazda....

Wspaniale. Wszyscy zazdrośnicy nie mogą przeboleć waszego szczęścia, nie ma co się przejmować.
Na dobry humor nowy, całkiem inny bukiet. Co Ty na to?

Offline gruncia

• użytkownik
  • **
« Odpowiedź #112 dnia: 5 Kwietnia 2007, 21:03 »
Ania P. jesteś aniołem... dziękuję...

Dzisiaj kiedy to napisałam to przypomniały mi się te wszystkie chiwile... kiedy było smutno... dlatego jeszcze raz dziękuję....

Chociaz z drugiej strony... ciesze się, że to już za mną a ponoć co nie zabije człowiek to go wzmacnia...

Offline katarzyna_84

• Chuck Norris
  • Razem od 2-8-2000
« Odpowiedź #113 dnia: 6 Kwietnia 2007, 10:57 »
Cytat: "gruncia"
ciesze się, że to już za mną a ponoć co nie zabije człowiek to go wzmacnia...

Dokładnie :!: Najważniejsze, że wszytsko się pomyślnie ułożyło,a ..

moja zaczęła coś przeburkiwać... (tzn. NIE moi rodzice... tylko reszta rodziny) ze za młodo wychodzę za mąż itd., itp. a jak dla mnie powód jest jeden... że jeszcze nie pożenili swoich dzieci... a mnie trafiło się jak ślepej kurze ziarnko ...

Mówi samo za siebie i nie należy sobie tym głowy zawracać, tylko cieszyć się swoim szczęściem :!:

Offline gruncia

• użytkownik
  • **
« Odpowiedź #114 dnia: 6 Kwietnia 2007, 11:45 »
katarzyna_84 dzięki za słowa otuchy :uscisk:

Właśnie jesteśmy u moich rodziców na święta.... ale w sobote jedziemy do teściowej do Poznania zanieść koszyczek do święcenia i pojechać na grób taty Picia... potem wracamy do Środy.. żeby zanieść święconkę moich rodzicow.... a w niedzielę jedziemy do cioteczek Piotra i.... UWAGA UWAGA..... mój Przyszły mąż wczoraj zasadził.... DRZEWO!!!! - iglaka.... dom się buduje... czyli....

hehe... a z dzidzią jesio troszke poczekamy  :hahahaha:

jedziemy zobaczyć jak się prezenuje drzewo na naszej dzialeczce...

Offline SaTine

• ღ KM ღ
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 21.06.2008
« Odpowiedź #115 dnia: 6 Kwietnia 2007, 11:49 »
mój Przyszły mąż wczoraj zasadził.... DRZEWO!!!! - iglaka.... dom się buduje...

ale super  :brawo_2:  :brawo_2:

Madziu korzystając z okazji chciałam ci
życzyć Wesołych Świąt Wielkanocnych,
ciepłych i rodzinnych. Smacznego jaja
oraz mokrego dyngusa!

Offline katarzyna_84

• Chuck Norris
  • Razem od 2-8-2000
« Odpowiedź #116 dnia: 6 Kwietnia 2007, 11:55 »
mój Przyszły mąż wczoraj zasadził.... DRZEWO!!!! - iglaka.... dom się buduje...

Noooo rewelacja, to teraz nie macie wyjścia i prędzej czy później syn musi być  :skacza:

Offline gruncia

• użytkownik
  • **
« Odpowiedź #117 dnia: 6 Kwietnia 2007, 12:02 »
SaTine dziękujemy bardzo serdecznie za piękne życzonka... i Wam też życzymy wszystkiego co najlepsze  :uscisk:

Cytat: "katarzyna_84"
Noooo rewelacja, to teraz nie macie wyjścia i prędzej czy później syn musi być

Powiedzmy, że troszkę później.... :taktak:

Offline gruncia

• użytkownik
  • **
« Odpowiedź #118 dnia: 6 Kwietnia 2007, 22:14 »
Jutro razem z moją mamą i Panem Młodym o godzinie 14. idziemy zobaczyć wystrój sali weselnej...

Dowiem się co dla właścicielki lokalu oznacza "ślicznie udekorowana"

Troszkę się boję.... ale zobaczymy... jutro też zobaczę te "cudne" girlandy balonowe... :mdleje:

Niestety nie mam przy sobie aparatu... więc fotek z sali nie będzie.... przynajmniej w najbliższych dniach... ale postaram się Wam dokładnie opisać...

Do jutra musimy też podać ostateczną wersję menu... a na miejsce gołębi wrzuciliśmy rybkę :)

Offline megan

• Chuck Norris
  • Miłość jak rewolucja - nie udaje się słabym.
  • data ślubu: 4 sierpnia 2007
« Odpowiedź #119 dnia: 7 Kwietnia 2007, 07:14 »
a na miejsce gołębi wrzuciliśmy rybkę

ufff kamien z serca  :los:

Dowiem się co dla właścicielki lokalu oznacza "ślicznie udekorowana"

bedzie oki zobaczysz opisz dolkadnie swoje wrazenia  :los:  :los:

wesolych swiat