Kochane Forumki!
Jedna rzecz nie daje mi jeszcze spokoju. Nie jestem pewna czy menu jest wystarczające i nie nudne. Dziewczyny, zwłaszcza te, które już są po, czy możecie mi doradzić pliiiiz bo ja bladego pojęcia już nie mam

Problemem małym jest jeszcze to, że będę miała 2 osoby, które są wegetarianami. Jak rozmawialiśmy z właścicielką restauracji to powiedziała, że nie będzie oddzielnego menu dla nich, ale że kucharki coś wymyślą. Cały czas się zastanawiam jak ona ma zamiar to zrobić. Myślę o tym, żeby samej zrobić jakieś dodatkowe rzeczy np. terrynę, pasztet sojowy abo coś tam jeszcze innego. Z drugiej strony jednak nie jestem pewna czy będę miała wystarczająco czasu, żeby to zrobić. No dobra nie marudzę już, najpierw powiedzcie czy to menu jest ok, czy jeszcze negocjować z właścicielką o coś dodatkowego.
Tak na obecną chwilę wygląda menu:
powitanie chlebem i solą
toast - szampan Dorato
Obiad: wino do obiadu
krem z pieczarek z grzankami
kotlet schabowy
eskalopki z mozarellą i bazylią
ziemniaki
kluski śląskie
zestaw surówek: kapusta pekińska, buraczki
Tort weselny różne smaki
Zakąski:
sałatka grecka
sałatka z kurczakiem wędzonym
sałatka jarzynowa
schab ze śliwką
roladki z polędwiczek drobiowych
kuleczki mięsne
śledź w oleju
ryba w sosie hawajskim
tatar z łososia wędzonego z kaparami, befsztyk tatarski
półmisek rozmaitości - tu jakieś łódeczki z ciasta francuskiego z różnymi nadzieniami
deska serów + winogrona
marynaty
pieczarki faszerowane mięsem panierowane
Ciepłe dania:
udka z jabłkami i majerankiem
szaszłyk drobiowy 1/2
szaszłyk wieprzowy 1/2
strogonow w chlebie
flaki, gulaszowa do wyboru
barszcz czerwony + paszteciki mięsne
ciasta:
orzechowiec
kokosanka
dodatkowe ciasta zrobione przez ciocię
kawa, herbata bez ograniczeń
napoje 2 l/os
wódka Bols 1 butelka/os
owoce sezonowe
Poprawiny:
żurek
schab nadziewany polędwiczką + sos myśliwski
ziemniaki
sałatka z kap pekińskiej
kawa , herbata
To wszystko jest wliczone w cenę (140 zł na osobę).
Czy to nie za mało? Doradźcie proszę. Będę ogromnie wdzięczna
