Autor Wątek: monisiowe odliczanko...  (Przeczytany 12297 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Maja

• Global Moderator
  • Chuck Norris
  • bono animo es
  • data ślubu: 28 sierpnia 2004r.
monisiowe odliczanko...
« Odpowiedź #90 dnia: 13 Marca 2007, 10:19 »
monia_dz, ja bym ten bukiet brała i zostawiła ten kolorek storczyka - to taka pistacja troszeczkę, prawda :?: Mnie się podoba ... czekaj a gdzi eTwoje foty w kiecy :?: Zaraz zlepimy kompozycję... :taktak:

Offline Maja

• Global Moderator
  • Chuck Norris
  • bono animo es
monisiowe odliczanko...
« Odpowiedź #91 dnia: 13 Marca 2007, 14:59 »
Zobacz co znalazłam...

ten bukiet trzyma Młoda

i co-nieładnie, niech się Pani z salonu wypcha dżemem :los:

Offline monia_dz

• użytkownik
  • **
monisiowe odliczanko...
« Odpowiedź #92 dnia: 13 Marca 2007, 15:38 »
Cytat: "Maja"
i co-nieładnie, niech się Pani z salonu wypcha dżemem

Maju! Jesteś kochana  :skacza:  :skacza:  :skacza:
Ślicznie, prześlicznie to wygląda i właśnie mi się bardzo podoba takie zestawienie. A pani z salonu niech sie w dupke ugryzie  :los:  I tak zrobię tak jak chciałam  :hahahaha:
dzi eTwoje foty w kiecy

Niestety nie mam  :sad: Pani z salonu nie pozwoliła zrobić  :diabel_3: W sumie to nie wiem nawet czy to jest już ta  :drapanie:  Może w piątek uda mi się wybrać do jeszcze jednego salonu. Może tam coś wybiorę tak już na stałe  :tupot:

Zapraszam do mojego odliczanka: https://e-wesele.pl/forum/viewtopic.php?t=5183

Offline katarzyna_84

• Chuck Norris
  • Razem od 2-8-2000
  • data ślubu: 2.8.2008
monisiowe odliczanko...
« Odpowiedź #93 dnia: 13 Marca 2007, 18:37 »
monia_dz, bukiecik wklejony przez Ciebie jest super,

Ja też myślałam, że do czerwonej kiecy nie będzie pasować bukiet czewony, ale prpzyjaciółka mówiła, że widziała świadkową w takim właśnie zestawieniu, tylko bukiet miał różniste odcienie czeriweni, aż mnie to zainspirowało... we wrześniu idziemy za świadków i mam ochote na czerwoną kiecę... tylko, że na to wesele zakupiłam już kiecę w kolorze brązu i do tego miał być pomarańczony bukiet z dodatekiem zieleni, a co do rumieńców, które też posiadam, to od czego są porządne fluidy :taktak:

Offline monia_dz

• użytkownik
  • **
monisiowe odliczanko...
« Odpowiedź #94 dnia: 14 Marca 2007, 11:45 »
Kupiłam dziś zaproszonka  :skacza:  Już wklejam jakie :) Mam nadzieję że wam się spodobają...
Oto ono (z przodu):

Po rozłożeniu (w środku):

i karteczka z info o weselu:

Na żywo bardziej się błyszczą, widać złote zdobienia i różyczki na dole są wyraźniejsze  :hahahaha:
No i? Co myślicie?

Offline Maja

• Global Moderator
  • Chuck Norris
  • bono animo es
monisiowe odliczanko...
« Odpowiedź #95 dnia: 14 Marca 2007, 11:57 »
Myślicie, że się podobają - ja nie lubię jak jest za dużo udziwnień więc te jak najbardziej :ok:

Offline SaTine

• ღ KM ღ
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 21.06.2008
monisiowe odliczanko...
« Odpowiedź #96 dnia: 14 Marca 2007, 12:29 »
delikatne i eleganckie.. bardzo ładne  :brawo_2:

Offline Zaneta_81

• Chuck Norris
  • data ślubu: 7.07.2007
monisiowe odliczanko...
« Odpowiedź #97 dnia: 14 Marca 2007, 12:34 »
Rownież mi sie podobają :taktak:

Dzieci się nie wychowuje, dzieciom daje się przykład...

Offline monia_dz

• użytkownik
  • **
monisiowe odliczanko...
« Odpowiedź #98 dnia: 14 Marca 2007, 12:39 »
Myślicie, że się podobają

Cytat: "SaTine"
bardzo ładne

Cytat: "Zaneta_81"
Rownież mi sie podobają

Strasznie Wam dziękuję  :skacza:  Ja mam tak zawsze jak coś kupie że zaczynają mnie potem nachodzić wątpliwości  :drapanie:  Ale dzięki wam już wiem że na pewno są ładne  :hahahaha:

Offline monia_dz

• użytkownik
  • **
monisiowe odliczanko...
« Odpowiedź #99 dnia: 19 Marca 2007, 17:54 »
Uwaga, uwaga... wiadomość z ostatniej chwili  :hahahaha: Zamówiłam suknię  :skacza:  Będzie sie szyła 3 miesiące. A oto ona:

A kosztuje tylko 1050zł  :skacza: (za kupno). Gratis dostanę jeszcze welonik  :hahahaha: A do niej dokupię jeszcze bolerko za 100zł z krótkim rękawkiem bo ślicznie pasuje :) Niestety mnie w sukni zobaczycie dopiero po przymiarce. Na razie za 2 tygodnie idę na zdjęcie miary i żeby dobrać takie szczegóły jak wzór koronki, kwiatek, lamówka do welonu i takie tam  :brewki:
Jak wam sie podoba? A może macie jakieś sugestie co do dodatków?

Offline SaTine

• ღ KM ღ
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 21.06.2008
monisiowe odliczanko...
« Odpowiedź #100 dnia: 19 Marca 2007, 18:00 »
monia_dz, śliczna :brawo:

Offline tylunia
  • You are my person brand of heroine
  • Chuck Norris
  • Ludzie mają pewną wspanialą ceche. Zmieniają się.
monisiowe odliczanko...
« Odpowiedź #101 dnia: 19 Marca 2007, 19:00 »
i ja sie melduje pozno ale teraz obiecuje zagladac :brewki:  :hello:
suknia bardzo ladna zaproszenia tez :skacza:
mi podoba sie zestawienie swiadkowa w czerwieni :skacza:  i czerwony bukiet
 :brawo_2:

Offline monia_dz

• użytkownik
  • **
monisiowe odliczanko...
« Odpowiedź #102 dnia: 3 Kwietnia 2007, 09:23 »
Jestem znowu  :skacza:
Wiosenne porządki pochłonęły mnie do reszty. Ale domek posprzątany, podwóreczko też (różyczki przycięte, kwiatki posiane, tulipanki i krokuski już kwitną :)) i nawet z moim M. zrobiliśmy w tym roku ogródeczek i posialiśmy warzywka. Jako młode małżeństwo będziemy mieli swoją własną marchewkę, pietruszkę i takie tam :) Sporo pracy nas czeka ale kiedy się pracuje dla siebie to sama przyjemność :)

No ale do rzeczy... byłam na zdjęciu miary do sukni. Zmieniłam koronkę na gorsecie na taką w drobniutkie kwiatki z kryształkami, kwiatek będzie różyczką i będzie troszeczkę inne marszczenie na dole i leciutka wstawka z koronki pod kwiatkiem. Mam nadzieje że efekt będzie ładny. Przymiarkę mam 11 maja i nie mogę się doczekać  :tupot:
Do tego czasu muszę kupić butki i bieliznę oraz odwiedzić pana "oczologa" hihi tzn. okulistę :)
Aha... no i w związku z tym mam pytanko. Czy któraś z was nosiła kiedyś szkła kontaktowe? Jak się zachowują szkła kiedy sie płacze? Nie wypłyną z łzami?

Offline tylunia
  • You are my person brand of heroine
  • Chuck Norris
  • Ludzie mają pewną wspanialą ceche. Zmieniają się.
monisiowe odliczanko...
« Odpowiedź #103 dnia: 7 Kwietnia 2007, 18:42 »
Cytat: "monia_dz"
Przymiarkę mam 11 maja i nie mogę się doczekać

no no my tez :tupot:
ja nie mialam nik=gdy szkiel takze bie mam pojecia :drapanie: ale mysle ze nie powinny wyplynac :drapanie: chyba :brewki: lepiej zapytac okuliste albo poczytac na necie o szklach kontaktowych :brewki:

Offline monia_dz

• użytkownik
  • **
monisiowe odliczanko...
« Odpowiedź #104 dnia: 12 Kwietnia 2007, 11:17 »
Witajcie!
We wtorek byliśmy u księdza. A raczej u księży  :drapanie:  Bo najpierw u jednego (po świadectwa chrztu moje i M.), potem u drugiego który zaczął wypełniać protokół (proboszcz) a na końcu przyszedł jeszcze jeden i przepytał nas każdego z osobna  :drapanie:  No a teraz M. dostał karteczkę na zapowiedzi do swojej parafii i musi jechać tam jeszcze raz. Hmmm.... nie mogliby sie oni jakoś zgadać? Jakiś system komputerowy czy coś i by było duuuuużo łatwiej  :drapanie:
No nic..... ale protokół przedślubny spisany, termin zaklepany, godzinka też i już w tą niedzelę będziemy wisieć na tablicy :).
W poniedziałek rozwieźliśmy też część zaproszeń dla mojej rodzinki bo byliśmy w okolicy. Póki co nikt nie odmówił  :hahahaha:
Teraz musimy tylko zacząć wreszcie remont mieszkanka. Objechaliśmy we wtorek wszystkie sklepy meblowe w okolicy  :mdleje:  żeby znaleźć ładne i tanie meble do kuchni. No i zrobił mi się taki mętlik, że już sama nie wiem co wybrać.
Teraz musze już zmykać....
Odezwę się później....

Offline monia_dz

• użytkownik
  • **
monisiowe odliczanko...
« Odpowiedź #105 dnia: 12 Kwietnia 2007, 19:45 »
No i byliśmy dziś znuwu w parafii mojego M. i dokumenty złożone. Teraz trzeba czekać 3 tygodnie aż wygłoszą zapowiedzi  :skacza:  
Jednym słowem.... machina ruszyła  :hahahaha:

Offline monia_dz

• użytkownik
  • **
monisiowe odliczanko...
« Odpowiedź #106 dnia: 18 Kwietnia 2007, 10:28 »
No i zepsuła nam sie pogoda  :mdleje:  Mam nadzieję tylko że 4 sierpnia będzie ślicznie  :taktak:  Tyle tylko że ta dzisiejsza pogoda jakoś mnie tak trochę dołuje.

Jeśli chodzi o wesele to w dalszym ciągu jesteśmy na etapie rozdawania zaproszeń. Nawet przyszła teściowa zrobiła już listę i zostało tylko wypisać i wysłać zaproszenia. Tyle tylko że z około 70 osób na liście mojego M. zrobiło się 96  :drapanie:  No nic... zobaczymy ile osób potwierdzi i potem będziemy dzielić koszty.

Z poważniejszych rzeczy mam teraz na głowie butki bo do 11 maja muszę je mieć a dla mnie jest to spory problem bo muszą być niziutkie, gładkie i w rozmiarze 41 lub 42  :mdleje:

Musze też wreszcie zacząć chodzić na solarium ale nie mam o tym zielonego pojęcia bo nigdy nie chodziłam i nie wiem od czego zacząć  :mdleje:

No i jeszcze alkohol nie kupiony i też nie mam pojęcia jaki ma być żeby był dobry i niedrogi.  :mdleje:

Jednym słowem aktualnie tkwię w martwym punkcie. Proszę Was o rady  :blagam: Może wy pomożecie mi jakoś wybrnąć. Z góry dziękuję....

Offline monia_dz

• użytkownik
  • **
monisiowe odliczanko...
« Odpowiedź #107 dnia: 19 Kwietnia 2007, 10:09 »
No i byłam wczoraj pierwszy raz na solarium.  :hahahaha:  Pan zrobił ze mną wywiad i wpuścił mnie tylko na 8 minutek na słabsze lampy. Gdzie nie gdzie troszkę się przypaliłam  :razz: ale ogólnie nie jest źle. Teraz musze poczekać aż mi zejdzie czerwone i pójdę jeszcze raz  :skacza: i tak aż do samego ślubu  :skacza:

Szkoda tylko że nikt tu nie zagląda  :cry:  :sad:  :depresja:

Offline Elcik

• Chuck Norris
  • data ślubu: 02.06.2007
monisiowe odliczanko...
« Odpowiedź #108 dnia: 19 Kwietnia 2007, 10:31 »
Jak to nie, zagląda zagląda :) Ja też wczoraj byłam z moim R na solarium na 5 minutek. Mój R. chyba był ostatni raz, bo cały wieczór wszystko go strasznie swędziało  :drapanie:

Offline monia_dz

• użytkownik
  • **
monisiowe odliczanko...
« Odpowiedź #109 dnia: 19 Kwietnia 2007, 10:35 »
Moja mamusia kiedyś po solarium wysypki dostała  :drapanie:  i teraz ciężko ją zaciągnąć. Nie mówiąc już o moim M. bo powiedział że on sie opali przy pracy w ogródku  :brewki:  No to niech pracuje  :brewki:
Co prawda też nie przepadam za solarium. Szczególnie po obejrzeniu najnowszej części "Oszukać przeznaczenie" ale chodzę tam gdzie są łóżka otwierane i zamykane ręcznie  :skacza:

Offline aagaa

• Chuck Norris
  • RAZEM od 3.03.2004
  • data ślubu: 2011
monisiowe odliczanko...
« Odpowiedź #110 dnia: 19 Kwietnia 2007, 10:37 »
witaj   :hello:
przede wszystkim macie piękną salę!!! Taka w sam raz!
Sukienka ta na ostatnich zdjęciach bardzo przyjemna choć chciałabym ją zobaczyc juz na Tobie  :tupot:  wtedy można najlepiej ocenić całokształt :skacza:
POZDRAWIAM

Offline ASIA39

• Chuck Norris
  • Szata miłości utkana jest z materiału codzienności
  • data ślubu: 18.08.2012
monisiowe odliczanko...
« Odpowiedź #111 dnia: 19 Kwietnia 2007, 10:39 »
zaglądamy, zaglądamy :los:  :los:  :los: a ja mam takie małe pytanko -oczywiście jeśli można wiedzieć to gdzie znalazłaś taką kieckę tak tanio :drapanie:

Offline monia_dz

• użytkownik
  • **
monisiowe odliczanko...
« Odpowiedź #112 dnia: 19 Kwietnia 2007, 10:47 »
Cytat: "aagaa"
chciałabym ją zobaczyc juz na Tobie

Jeszcze tylko 3 tygodnie  :tupot:  :tupot:  :tupot:  :tupot: Też nie mogę się już doczekać  :tupot:  :tupot:  :tupot:

Cytat: "ASIA39"
gdzie znalazłaś taką kieckę tak tanio

W Szczytnie w zakładzie krawieckim "SZYK". Oni mają też swój butik w Olsztynie ale nie mają tam sukni ślubnych. Ich sklep a raczej cały budynek znajduje się w Szczytnie prawie dokładnie w samym centrum. Nie sposób go nie zauważyć. W sklepie mają uszytych kilka modeli i jeżeli suknia Ci pasuje możesz ją kupić od razu a jeżeli nie mogą Ci ją uszyć (trwa to ok. 3 miesięcy albo nawet szybciej) No a ceny od 1000zł do max 1800zł (za kupno). Istnieje też możliwość że np. przynosisz zdjęcie sukni (np. z netu) i oni Ci w tej cenie mniej więcej ją uszyją  :hahahaha:  Ja jestem ze Szczytna więc jak coś to daj znać  :taktak: Mogę posłużyć za przewodnika  :razz:

Offline ASIA39

• Chuck Norris
  • Szata miłości utkana jest z materiału codzienności
  • data ślubu: 18.08.2012
monisiowe odliczanko...
« Odpowiedź #113 dnia: 19 Kwietnia 2007, 10:53 »
hehe przewodnik brzmi kusząco  :drapanie: ja mam zamiar przejechać się po bliskich okolicach i myślałam też właśnie o szczytnie dam znać jak cosik :los:

Offline monia_dz

• użytkownik
  • **
monisiowe odliczanko...
« Odpowiedź #114 dnia: 19 Kwietnia 2007, 10:57 »
Cytat: "ASIA39"
dam znać jak cosik

Wysłałam ci na wszelki wypadek mój numerek na pw gdybyś potrzebowała  :brewki:  

Ja szukałam w Olsztynie ale nic nie znalazłam. Na końcu trafiłam do SZYKU i tam zamówiłam. Aha... no i welonik jest gratis do sukni (taki standardowy z lamóweczką)

Offline monia_dz

• użytkownik
  • **
monisiowe odliczanko...
« Odpowiedź #115 dnia: 25 Kwietnia 2007, 10:34 »
Z moich wyliczeń wynika że dziś mamy "studniówkę" :skacza:  czyli zostało tylko 100 dni do wielkiego dnia  :skacza:  
Można by się więc pokusić o podsumowanie dotychczasowych przygotowań... A więc...
1) sala - zamówiona już dawno, 83zł od osoby, zostało dopracować menu
2) kapela - zaklepana, zostało dopracować repertuar - cena 1600zł
3) fotograf zarezerwowany (800zł) - musimy wybrać miejsce na plener  :drapanie:
4) kamerzysta (700zł) - zamówiony
5) zaproszenia - kupione, część rozdana a część do wypisania i wysłania
6) Suknia + welon - się szyje, pierwsza przymiarka 11 maja
7) fryzjerka + kosmetyczka - zostało potwierdzić godzinę
8) kościół - załatwione, zostały papierki z USC i spowiedź  :drapanie:
9) dekoracje - zamówione (sala + kościół), zostało wybrać kolor (chyba biało-bordowe)

Czyli zostało:
1) kupić alkohol
2) wybrać dodatki do sukni (buty!!!!!!!!!, bielizna, stroik, rękawiczki)
3) dekoracja samochodu
4) rozesłać resztę zaproszeń
5) dopracować opaleniznę
6) garnitur dla M.!!!!!!!!!!
7) sukienka na poprawiny
8) przygotować miejsca noclegowe dla gości
9) wizyta u okulisty

Pewnie o czymś zapomniałam  :drapanie: ale to już wyjdzie w praniu  :brewki: Jednym słowem zostało niewiele. Tyle tylko że oprócz wesela mamy jeszcze na głowie remont mieszkanka który powoli zaczynamy  :taktak:

Jutro wybieram się do miasta  :hahahaha: żeby załatwić parę spraw. Napiszę jak mi poszło a na razie zmykam na zajęcia  :mdleje:

Offline sandrunia

• Chuck Norris
  • data ślubu: 18.08.2007
monisiowe odliczanko...
« Odpowiedź #116 dnia: 25 Kwietnia 2007, 10:56 »
To fajnie dużo macie załatwione  :brawo_2:

Offline monia_dz

• użytkownik
  • **
monisiowe odliczanko...
« Odpowiedź #117 dnia: 27 Kwietnia 2007, 20:40 »
Byłam dziś na zakupach...
Szukałam bucików  :mdleje:  :mdleje:  :mdleje: Totalna klapa  :mdleje:  :mdleje:  :mdleje:  Nie mam nic! Wszystko wysokie albo bardzo drogie. A jak były na małym obcasiku i niedrogie to brzydkie. Nie wiem już co robić  :mdleje:

Byłam u kosmetyczki (zamówiona na 13) i na solarium ale pani zapomniała mi powiedzieć że są nowe lampy i tak troszkę za bardzo się opaliłam. No cóż, przejdzie.

No... ale za to kupiłam sobie staniczek i majteczki pod suknię  :skacza:  Takie jak chciałam i niedrogo  :skacza:

No i znalazłam spodnie jakich szukałam już 3 lata  :hahahaha: ale muszę na nie poczekać do poniedziałku bo były odrobinkę przydługie.

Offline sandrunia

• Chuck Norris
  • data ślubu: 18.08.2007
monisiowe odliczanko...
« Odpowiedź #118 dnia: 28 Kwietnia 2007, 16:22 »
No szkoda z tymi butami ale jeszcze znajdziesz takie jakie chcesz  :przytul:  a zakupy udane i wogóle cały wypad  :taktak: