Autor Wątek: monisiowe odliczanko...  (Przeczytany 12398 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline megan

• Chuck Norris
  • Miłość jak rewolucja - nie udaje się słabym.
  • data ślubu: 4 sierpnia 2007
monisiowe odliczanko...
« Odpowiedź #60 dnia: 7 Grudnia 2006, 23:07 »
hej monia slub mamy tego samego dnia  :wink:
melduje sie i bede sledzic przygotowania  :wink:

Offline monia_dz

• użytkownik
  • **
monisiowe odliczanko...
« Odpowiedź #61 dnia: 12 Grudnia 2006, 16:55 »
Dawno nie pisałam.... przepraszam :oops:
Ale to dlatego że dużo się działo. Mój kochany M. dostał się do Policji. No i w poprzednim tygodniu odebrał mundur, odznakę a poza tym to oznaczało że mieszka ze mną ostatni tydzień w Olsztynie  :(  W piątek miał ślubowanie i od niedzieli jest w Szkółce Policyjnej w Szczytnie i tam będzie przez najbliższe pół roku. Będziemy się widzieć tylko w weekendy i święta(jak przyjadę do domku). A ja wróciłam do tego mieszkania, do pustych ścian po weekendzie i nie mam co ze sobą zrobić  :cry: Tak mi go strasznie brakuje że nic mi się nie chce robić....  :cry:

Żeby poprawić sobie humor byłam dziś u fryzjera i na zakupach ale... U fryzjera musiałam podciąć rozdwojone końcówki i teraz mi szkoda bo mam krótsze o jakieś 2cm a na zakupach nie znalazłam kompletnie nic co by mi się spodobało. Wszystko takie jakieś... :? Nie wiem... czy ta moda jest teraz jakaś dziwna czy to ze mną jest coś nie tak?

No i znowu wróciłam SAMA do 4 ścian i pomyślałam że może wy mi jakoś poprawicie humorka...

Zapraszam do mojego odliczanka: https://e-wesele.pl/forum/viewtopic.php?t=5183

Offline katarzyna_84

• Chuck Norris
  • Razem od 2-8-2000
  • data ślubu: 2.8.2008
monisiowe odliczanko...
« Odpowiedź #62 dnia: 13 Grudnia 2006, 13:42 »
monia_dz, witam i melduję się i ja  :mrgreen:
Podsumowując, sala super, kieca najbardziej podoba mi się pierwsza (może daltego, że pierwszy raz ją widzę, inne już mi gdzieś przemkneły przed oczyma), ale najbardziej czego mogę Wam zazdrościć to ceny...  :shock: normalnie w szoku byłam, i pan kamera i pan fotograf też nie są megadrodzy, nie to co u mnie.

Cytat: "monia_dz"
Tak mi go strasznie brakuje że nic mi się nie chce robić....

a na rozłąke to podobno właśnie zajecie się czymś jest najlepsze, głowa do góry  :wink:

Offline Vall

• Chuck Norris
  • Żyć - oznacza wciąż wyrywać się do przodu!
  • data ślubu: 07.07.2007 :smile:
monisiowe odliczanko...
« Odpowiedź #63 dnia: 13 Grudnia 2006, 13:50 »
Mój kochany M. dostał się do Policji

Gratuluje :)

Żeby poprawić sobie humor byłam dziś u fryzjera i na zakupach

moze jakaś fotka :) :idea:  :?:

Offline monia_dz

• użytkownik
  • **
monisiowe odliczanko...
« Odpowiedź #64 dnia: 13 Grudnia 2006, 13:50 »
Cytat: "katarzyna_84"
ale najbardziej czego mogę Wam zazdrościć to ceny... Shocked

Uwierz mi że sporo się naszukaliśmy. W większości przypadków jest tak że np. pan kamera i pan fotograf to osoby po prostu mało znane ale robiące kawał dobrej roboty. Nasz pan fotograf ma np. studio w piwnicy domu kultury. W życiu bym nie wpadła na to żeby go tam szukać. A pan kamera mieszka w małej wiosce  :)  Trzeba tylko poszukać, popytać. Obejrzeliśmy chyba ze 20 różnych płytek i kaset z wesel za nim coś znaleźliśmy.

Offline monia_dz

• użytkownik
  • **
monisiowe odliczanko...
« Odpowiedź #65 dnia: 13 Grudnia 2006, 13:53 »
Cytat: "Vall"
moze jakaś fotka

Po wyjściu od fryzjera niewiele się zmieniło bo podcięłam tylko końcówki (jakieś 1,5cm) bo się rozdwajać zaczęły  :?

Offline monia_dz

• użytkownik
  • **
monisiowe odliczanko...
« Odpowiedź #66 dnia: 22 Lutego 2007, 14:12 »
Witam! Długo, długo mnie nie było. A to dlatego że nic w związku ze ślubem się nie działo. Poza ślubem za to miałam a głowie sesję (którą zdałam pomyślnie) a także pracę. Mama (szefowa) wyjechała na tydzień i cała praca związana ze sklepem spadła na mnie. Na szczęście już mama wróciła. Ja za to zaczęłam zajęcia na uczelni i póki co też na razie nie wyrabiam się na zakrętach.
no ale....
Coś się ruszyło w sprawie ślubu. Do tej pory wszyscy mi mówili że za wcześnie się wyrywam, że to jeszcze tyle czasu. No więc ja byłam cichutko i sie nie wychylałam. No i zrobbiło sie 5 miesiecy do slubu i sie okazało... ojejku... coś trzeba załatwiać  :tak_2:  No więc tak... w weekend robimy maraton po kwiaciarniach i dekoratorach żeby zamówić dekorację kościółka i jedziemy do hurtowni po zaproszenia. W przyszłym tygodniu ze świadkową i kumpelą Karolinką idziemy pobuszować w salonach ślubnych w poszukiwaniu butów no i oczywiście sukni ślubnej  :skacza: A 5 marca zaczynamy z Marcinkiem kurs przedmałżeński  :drapanie: Jeszcze nie wiem jak ja to zrobię żeby na niego chodzić bo mam zajęcia na uczelni do późna a na kurs muszę dojechać z Olsztyna do Szczytna (49km) ale fakt faktem że zaczynamy.
No więc coś zaczyna się dziać i dlatego śpieszę żeby wam o tym donieść  :tupot:
Oczywiście po wycieczce po salonach pojawią się może jakieś fotki :)
Trzymajcie kciuki...

Offline .:Anka:.
  • Global Moderator
  • Chuck Norris
monisiowe odliczanko...
« Odpowiedź #67 dnia: 22 Lutego 2007, 14:29 »
Oczywiście po wycieczce po salonach pojawią się może jakieś fotki  

fajnie!!!czekamy - owocnych poszukiwań

Offline **sloneczko**

• maniak
  • data ślubu: 02-05-2007
monisiowe odliczanko...
« Odpowiedź #68 dnia: 22 Lutego 2007, 15:14 »
:hello: się dopiero melduję w odliczanku  :hello: będę zaglądać i oczywiście czakam na fociaki  :tupot:

Offline monia_dz

• użytkownik
  • **
monisiowe odliczanko...
« Odpowiedź #69 dnia: 25 Lutego 2007, 18:14 »
Jestem po weekendzie...
Byliśmy kupić zaproszenia, w kwiaciarniach i u pana dekoratora. No i po kolei:
1) Zaproszeń nie kupiliśmy bo pomimo tego że była to hurtownia to wybór był mały, nic szczególnego a i cena żadna rewelacja a więc stwierdziliśmy że jeszcze poszukamy w Olsztynie.
2) W kwiaciarni pani nas z deka olała to raz, dekoracje z prawdziwych kwiatów były skromniutkie i drooogie a ze sztucznych za pare kokardek przy ławkach śpiewają 150zł  :drapanie:  No to ja dziękuję bardzo... :dno:  
3) Ale... wreszcie pojechaliśmy do pana dekoratora. No i tam: pan oferuje nam przystrojenie kościoła dwudziestoma stojakami z kwiatami (sztuczne niestety ale bardzo ładne), przystrojenie krzesełek tiulem z kwiatkami a także bardzo ładny "pałąk" (łuk, coś w rodzaju takiej bramy) przy wejściu i za to wszystko 180zł  :brawo_2:  Jak dla mnie super :hahahaha:  
4) Poza tym u pana możemy zamówić też dekorację sali za 150zł (w tym jest tablica podświetlana, stroiki na stół, świece i robocizna - my musimy dostarczyć balony). Na naszą salę pan potrzebuje około 1000 balonów  :boje_sie:  Sami w życiu byśmy tyle nie powiesili!!!! Ale pan mówi że zrobi z tego girlandy w wybranym przez nas kolorze i że będzie bardzo ładnie. Ja i Marcin jesteśmy za, zostało przekonać mamusię, teściową i świadków.
5) Oczywiście pan dekorator ubiera też samochody (stroik, szarfy, balony i tablice) za 80zł ale ja jestem cwana bestia i stargowałam na 50zł  :lol:

Na razie zamówiliśmy kościół na 100%, salę na 90% a z samochodem jeszcze go przetrzymam. Może spuści jeszcze troszkę  :ok: W każdym razie mam się odezwać w przyszłym tygodniu bo jedziemy jeszcze obejrzeć salę i po tych oględzinach podejmiemy ostateczną decyzję.

Kurcze... martwi mnie tylko troszkę to że w całym zamieszaniu nie mam kiedy wybrać się wreszcie na te przymiarki.... A ślub już całkiem blisko...  :urwanie_glowy:

Offline Kasia-Wrocław

• uzależniony
  • data ślubu: 16.06.2007
monisiowe odliczanko...
« Odpowiedź #70 dnia: 27 Lutego 2007, 14:41 »
za to wszystko 180zł  Jak dla mnie super  
4) Poza tym u pana możemy zamówić też dekorację sali za 150zł
ja jestem cwana bestia i stargowałam na 50zł

Wydaje mi się, że to bardzo rozsądne ceny! :brawo_2: Myślę, że z łatwością uda Ci się przekonać mamę, teściową i świadków, że to najlepsze rozwiązanie. Za niewielką cenę masz "święty" spokój :) i z pewnością piękną dekorację.

Offline monia_dz

• użytkownik
  • **
monisiowe odliczanko...
« Odpowiedź #71 dnia: 27 Lutego 2007, 17:39 »
Świadków już przekonałam  :mrgreen: , mamusia też się chyba zgadza bo za bardzo sie ostatnio nie angażuje w sprawy wesela (ma inne sprawy na głowie  :Kwasny: - mam nadzieję że to sie zmieni) a teściowa... hmm... no cóż... Marcinek powiedział że mam zamawiać czyli chyba się zgadza  :mrgreen:

Ale wiecie co? Od momentu zaręczyn próbowałam znaleźć sobie jakąś fryzurkę bo:
1) Noszę okularki
2) włoski mam proste i nie za bardzo chcą współpracować
3) i najważniejsze... ODSTAJĄCE USZKA!!!  :mdleje:

Na początku chciałam mieć diademik ale doszłyśmy ze świadkową do wniosku że okularki i diademik tak troszkę nie bardzo się komponują. No więc wymyśliłam tak:
1) Kolorek - pomaluję włoski na taki czekoladowy brązik i zrobię czerwone, cieniutkie refleksy (widziałam ostatnio coś takiego i bardzo mi się spodobało)

2) Następnie nakręcę włoski u fryzjera (mam nadzieje że ma odpowiednie specyfiki a jeżeli nie to skłonna jestem nawet zrobić trwałą na 3 miesiące)

3) Włoski z góry lekko zepnę tak żeby zasłaniały uszka a z tyłu zrobię mały koczek z tych spiętych włosków. Coś w tym rodzaju mniej więcej:

[img=http://img403.imageshack.us/img403/8728/02lp3.jpg]

No.... mniej więcej....

4)Nad koczkiem wepnę różyczki w ten sposób:

5) A pod różyczkami albo pod koczkiem (zobaczymy jak ładniej) wepniemy welonik.

I jak myślicie? Mosicie uruchomić wyobraźnię bo do próbnej fryzurki jeszcze spory kawałek  :cry:
no... ale przynajmniej mam jakąś koncepcję i doczekać się nie mogę  :tupot:

Offline katarzyna_84

• Chuck Norris
  • Razem od 2-8-2000
monisiowe odliczanko...
« Odpowiedź #72 dnia: 27 Lutego 2007, 17:45 »
monia_dz, koncepcja bardzo fajna i widać, że dokładnie i prezcyzyjne przemyślana, mam tylko jedno pytanko, bo już wiele panien młodych w okularkach widziałam, ale może na ten jeden dzień warto byłoby założyć soczewki, bo na zdjęciach się odbijają, napewno warto wcześniej wypróbować i może przypasowałyby Ci do chodzenia na codzień, dużo moich koleżanek się przestawiło i są bardzo zadowolone.

Offline monia_dz

• użytkownik
  • **
monisiowe odliczanko...
« Odpowiedź #73 dnia: 27 Lutego 2007, 17:54 »
Nie wiem czy w moim przypadku sprawdzą się soczewki i powiem Ci szczerze że marnie to niestety widzę  :cry:  A to dlatego że mam dwie wady wzroku i jedna nakłada się na drugą tzn. krótkowzroczność i astygmatyzm czyli w związku z tym musiałabym mieć soczewki robione na zamówienie. Nawet nie pytałam bo wątpię żeby robili na zamówienie soczewki jednorazowe a na te na stałe niestety mnie nie stać. No a druga sprawa że mam bardzo wrażliwe oczka. Wystarczy drobny kurz lub pyłek a oczy zachodzą mi łzami, pieką i swędzą. Boję się zeby z soczewkami nie było podobnie albo zeby taka sytuacja nie przydażyła sie na weselu.

Doszłam więc do wniosku że i tak, i tak mialam niedługo zmieniać okularki a więc po prostu poszukam jakiś ładnych delikatnych opraweczek które bedą mi pasować i porozmawiam z panią u optyka. Może antyrefleksy załatwią sprawę. Jeszcze zobaczymy...

Offline katarzyna_84

• Chuck Norris
  • Razem od 2-8-2000
monisiowe odliczanko...
« Odpowiedź #74 dnia: 27 Lutego 2007, 17:58 »
monia_dz, ja bym na Twoim miejscu dowiedziała się co i jak i może jednakw arto spróbować.. ale to już od Ciebie zależy.

Wystarczy drobny kurz lub pyłek a oczy zachodzą mi łzami, pieką i swędzą. Boję się zeby z soczewkami nie było podobnie albo zeby taka sytuacja nie przydażyła sie na weselu

Moja kumpela też tak miała i właśnie soczewki jej podpasowały. A to po protu dlatego trzebaby wcześniej sprawdzić i przetestować.

Offline monia_dz

• użytkownik
  • **
monisiowe odliczanko...
« Odpowiedź #75 dnia: 27 Lutego 2007, 18:33 »
A to po protu dlatego trzebaby wcześniej sprawdzić i przetestować

No zobaczymy... i tak sie wybieram w czerwcu do okulisty i optyka a więc zapytam, porozmawiam i wtedy sie okaże.
Z drugiej strony okularki nigdy mi nie przeszkadzały a i mój Marcin lubi mnie w okularkach  :lol:  Ale może akurat... byłaby to taka odmiana...

Offline katarzyna_84

• Chuck Norris
  • Razem od 2-8-2000
monisiowe odliczanko...
« Odpowiedź #76 dnia: 27 Lutego 2007, 18:51 »
może akurat... byłaby to taka odmiana...

Napewno byłaby duża jeśli długow okularach chodisz i napewno duże zaskoczenie dla gości. Także powodzenia u optyka. Tak na marginesie soczewki jak poszukasz, nie są znowu strasznie drogie.

Offline monia_dz

• użytkownik
  • **
monisiowe odliczanko...
« Odpowiedź #77 dnia: 1 Marca 2007, 10:21 »
Wiecie co? Mi to się zaczynają już koszmary po nocach śnić że coś nie wyjdzie  :Olaboga:

No a na przymiarki sukni muszę jeszcze troszkę poczekać bo moja świadkowa koniecznie musi się w piątek zająć siostrzenicą bo jej siostra jest w Warszawie w szpitalu z maleństwem u którego wykryli wadę serduszka  :sad: Ja osobiście trzymam kciuki za maleństwo i jestem dobrej myśli. Suknia może jeszcze troszkę poczekać. W końcu mam jeszcze 5 miesięcy.

Offline monia_dz

• użytkownik
  • **
monisiowe odliczanko...
« Odpowiedź #78 dnia: 7 Marca 2007, 11:47 »
Byłam wczoraj mierzyć suknie. Ale...
- w jednym salonie (Styl) suknie praktycznie takie jak u mnie w Szczytnie tylko że dużo droższe i nie wypożyczają a więc nawet nie mierzyłam.
- w drugim (madame Danuta) olała mnie obsługa a więc też wyszłam bo nie lubię czegoś takiego
- w trzecim (Afrodyta) zraził mnie stan sukni (brudne, poplamione i zniszczone). Pani zapewniała mnie że będą czyszczone przed wypożyczeniem ale jak sie wiesza suknię w takim stanie na wystawie to moim zdaniem niezbyt dobrze świadczy
- czwartego szukałam ale go zlikwidowali
- no i wreszcie w piątym (Vivien Vigo) spotkałam się z przemiłą obsługą, śliczne suknie i niedrogo i właśnie tam mierzyłam....
Niestety nie wolno robić zdjęć  :sad:
A przymierzyłam:
W pierwszej chwili najbardziej spodobała mi sie ta:
1)

2) a pani przyniosła jeszcze te:

3)

4)

5)

no i była jeszcze 6 ale nie mam zdjęcia :(
No i tak: najładniej wyglądałam w 2. Są bardzo podobne z 1 ale 1 to cała suknia a 2 ma gorset i wyglądam szczuplej  :hahahaha: W 3 odstaje dziwnie gorset i mam wrażenie że zaraz mi spadnie, w 4 wyglądam dziwnie, te lekkie marszczenia poszerzają mi biodra a w 5 denerwował mnie gorset (ten taki rożek smieszny). No i w sumie tyle pięknych sukienek ale najładniej wyglądałam w 2. Niestety zdjęcie nawet w 10% ni oddaje jej uroku. Jest naprawdę śliczna  :brawo_2:

Został mi jeszcze jeden salon do odwiedzenia (SZYK w Szczytnie). Po wizycie w Szczytnie podejmę decyzję. A co wy myślicie? Szkoda że nie mam zdjęć...

:sad:

Offline katarzyna_84

• Chuck Norris
  • Razem od 2-8-2000
monisiowe odliczanko...
« Odpowiedź #79 dnia: 7 Marca 2007, 13:08 »
Szkoda że nie mam zdjęć...

No rzeczywiście szkoda, mnie najbardziej podoba się 1, ale najważniejsze w któej się najlepiej czułaś.

Offline monia_dz

• użytkownik
  • **
monisiowe odliczanko...
« Odpowiedź #80 dnia: 7 Marca 2007, 13:15 »
mnie najbardziej podoba się 1

Może tego nie widać ale 1 i 2 są naprawdę bardzo do siebie podobne. Ale 2 jest z tyłu sznurowana i bardzo ładnie podkreśla talię i kryje brzuszek :)

Offline katarzyna_84

• Chuck Norris
  • Razem od 2-8-2000
monisiowe odliczanko...
« Odpowiedź #81 dnia: 7 Marca 2007, 13:18 »
monia_dz, a może tą pierwszą da się przerobić na sznurowaną, czy już jesteś zdecydowana na drugą?

Offline monia_dz

• użytkownik
  • **
monisiowe odliczanko...
« Odpowiedź #82 dnia: 7 Marca 2007, 13:23 »
może tą pierwszą da się przerobić na sznurowaną

Może i się da ale wtedy musiałabym ją kupić  :drapanie: A to troszkę drogo... :( No więc niestety musze wybierać z tego co jest. No i druga sprawa. 1 suknia niesamowicie się skrzy i koleżanki twierdzą że do mojej urody nie jest to korzystne a pani w salonie to potwierdziła. Ja tego nie widzę ale skoro inni tak mówią to może coś w tym jest  :drapanie:

Offline katarzyna_84

• Chuck Norris
  • Razem od 2-8-2000
monisiowe odliczanko...
« Odpowiedź #83 dnia: 7 Marca 2007, 13:26 »
Ja tego nie widzę ale skoro inni tak mówią to może coś w tym jest

Nie da się zaprzeczyć, naprwdę szkoda, że tych fotek nie ma, kurcze bez sensu jest taki zakaz, skoro i tak kiece są na necie... z pozostałych już nie potrafię wybrać, a może gdzieś w okolicy jeszcze jest jakaś wypożyczalnia?

Offline monia_dz

• użytkownik
  • **
monisiowe odliczanko...
« Odpowiedź #84 dnia: 7 Marca 2007, 13:31 »
może gdzieś w okolicy jeszcze jest jakaś wypożyczalnia?

No właśnie został mi jeszcze jeden dość spory salon do przejrzenia  :tupot: Ale to dopiero za jakieś 2 tygodnie :( Tam chyba można robić zdjęcia. Zobaczymy jeszcze... Coś znajdę na pewno :)

Offline katarzyna_84

• Chuck Norris
  • Razem od 2-8-2000
monisiowe odliczanko...
« Odpowiedź #85 dnia: 7 Marca 2007, 13:35 »
monia_dz, to głowa do góry, jak jeszcze nie wszytskie salony obskoczone i na dodatek jeśli został spory..

Offline monia_dz

• użytkownik
  • **
monisiowe odliczanko...
« Odpowiedź #86 dnia: 12 Marca 2007, 21:33 »
Witajcie!
W środę wieczorem potwornie się rozchorowałam  :mdleje: W czwartek 39 gorączki i ledwo do domu z Olsztyna dotarłam. Tam już braciszek do lekarza mnie zawiózł. Diagnoza - zapalenie oskrzeli (nie chciało się z grypką do lekarza latać  :drapanie: ). No ale... końskie tablety antybiotyku i opieka moich bliskich postawiły mnie na nogi i już dziś jest lepiej.

Mam do Was pytanko. Jak byłam w salonie suknie mierzyć pani spytała mnie o dodatki i kolor sukienki świadkowej no i gdy usłyszała że myślałam o czerwonych różyczkach a świadkowa ma mieć czerwoną sukienkę to powiedziała że to absolutnie nie pasuje i będzie wyglądać brzydko. Mi osobiście takie zestawienie się podoba. Pani powiedziała też że do białej sukni powinny być dodatki w zimnych kolorach (podobnie jak sukienka świadkowej). No i tu zaczynają się schody bo moja świadkowa jest typową, naturalną blondynką z bardzo jasną karnacją i purpurowymi polikami :) i w zimnych kolorach po prostu jest jeszcze bardziej blada niż normalnie  :drapanie:

Błagam Was! Pomóżcie... Co o tym myślicie?

Offline Maja

• Global Moderator
  • Chuck Norris
  • bono animo es
  • data ślubu: 28 sierpnia 2004r.
monisiowe odliczanko...
« Odpowiedź #87 dnia: 13 Marca 2007, 09:53 »
monia_dz, dobrze, ze już trochę doszłas do zdrowia :taktak:

Pani powiedziała też że do białej sukni powinny być dodatki w zimnych kolorach (podobnie jak sukienka świadkowej).

Panie w salonach często mają swoje wizje i za nic nie dają sobie nic powiedzieć, a gdzie jest napisane, że do białej kiecy bukiet i dodatki w zimnych barwach :?: Przecież dodatki dobiera się do typu urody Panny Młodej i do jej preferencji rzecz jasna :taktak: ale powiem tak - jeśli świadkowa ma "rumieńce" to faktycznie czerwona kieca odpada :drapanie: popsuje efekt i dodatkowo uwidoczni rumieniec...a jaka czerwień bukietu byłaby brana pod uwagę taka krwista czy np. w kolorze wina? To przecież ma istotne znaczenie a nie, że czerwień ot tak po prostu...

Offline monia_dz

• użytkownik
  • **
monisiowe odliczanko...
« Odpowiedź #88 dnia: 13 Marca 2007, 10:12 »
Ja myślałam o bukieciku mniej więcej w tym stylu:

Tylko storczyki bialuktkie :) I podobne różyczki we włosach.

A Dorocia (świadkowa) chciała mieć taką bardziej bordową sukienkę niż czerwoną. Widziałam ją już w takim kolorku i moim zdaniem wygląda ładnie ale co do jej sukienki to jeszcze kwestia przymiarek. Coś sie dla niej na pewno wybierze.

Offline kuchasia

• Szczęśliwa Pani W.:)
  • Chuck Norris
  • Lenka-Nasz Największy Skarb...
  • data ślubu: 21.04.2007 godz.18.00 Sak
monisiowe odliczanko...
« Odpowiedź #89 dnia: 13 Marca 2007, 10:18 »
Jak dla mnie bukiecik bombowy a Pani w salonie do konca bym nie sluchala przeciez wszystko sie dobiera do konkretnej osoby nie ma zadnych regul... :skacza: