Autor Wątek: CENA muzyki  (Przeczytany 95168 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Emiliana
  • użytkownik
  • **
Odp: CENA muzyki
« Odpowiedź #660 dnia: 22 Października 2009, 15:27 »
Dziękuję za odpowiedzi, zastanawiałam się nad tym, a nigdy nie byłam na weselu, gdzie grał zespół na żywo, więc nie wiem, jak to wygląda.
No właśnie, wiadomo, że zespół o 4 nad rano jeste ledwo żywy... ale czy to nie jest tak, że w związku z tym, nawet jeśli chce, to siłą rzeczy zdarzają się błędy czy zwyczajnie brak sił powoduje siłą rzeczy zwiększenie długości przerw ? Warsztat oczywiście, ma tu znaczenie. 

Energia od publiczności - jasne, że jeśli ludzie się dobrze bawią, to zespół czuje, że to co robi podoba się innym. Ale z drugiej strony wesele to nie koncert, gdzie uwaga publiczności jest skupiona głównie na zespole.

Po prostu zastanawiam się, jak zespoły grające żywo sprawdzają się na weselach.

Offline MGI1
  • użytkownik
  • **
« Odpowiedź #661 dnia: 22 Października 2009, 15:35 »
ale czy to nie jest tak, że w związku z tym, nawet jeśli chce, to siłą rzeczy zdarzają się błędy czy zwyczajnie brak sił powoduje siłą rzeczy zwiększenie długości przerw ? Warsztat oczywiście, ma tu znaczenie. 

Trudno mi uogólniać bo znam tylko jeden  ;)  zespół który widziałem parę razy o czwartej nad ranem i w tym akurat zespole warsztat i kompetencje zawsze biorą górę nad zmęczeniem.

A dalej - nie ma reguł, zespół zespołowi nie równy i trudno wyrokować za wszystkie zespoły. Czy wesele to nie koncert ? Jeśli nie koncert to po co zespół grający live ? Lepiej wziąć DJ. Dla mnie to jest koncert. A to gdzie się skupia uwaga gości zależy głównie od prowadzącego. Oczywiście powinna się skupiać na Młodych ale jedno zupełnie nie przeszkadza drugiemu. IMHO.

Offline Emiliana
  • użytkownik
  • **
« Odpowiedź #662 dnia: 22 Października 2009, 15:47 »

A dalej - nie ma reguł, zespół zespołowi nie równy i trudno wyrokować za wszystkie zespoły. Czy wesele to nie koncert ? Jeśli nie koncert to po co zespół grający live ? Lepiej wziąć DJ. Dla mnie to jest koncert. A to gdzie się skupia uwaga gości zależy głównie od prowadzącego. Oczywiście powinna się skupiać na Młodych ale jedno zupełnie nie przeszkadza drugiemu. IMHO.

Na pewno wszystko zależy od konkretnego zespołu.

Z tym, że wesele to nie koncert, chodzi mi o to tylko, że na koncert każdy przychodzi zobaczyć i posłuchać zespołu.
Na wesele goście przychodzą zobaczyć parę młodą :) I myślę, że wynika z tego mimo wszystko jakaś różnica.
Oczywiście nie przeszkadza to słuchaniu czy docenieniu gry zespołu itd

Offline obserwator
  • maniak
  • data ślubu: trochę czasu minęło
« Odpowiedź #663 dnia: 23 Października 2009, 09:53 »
Wszystko zależy od konkretnego zespołu jak pisze MGI1. Dlatego też mówi się, że jeden zespół jest dobry czy też bardzo dobry, a inny do d... . Przepraszam za kolokwializm, ale właśnie w tym jest zawarta cała prawda. Zespół dobry zrobi wszystko aby Goście weselni i Młodzi byli zadowoleni. Dobierze odpowiedni repertuar i będzie dobrze prowadził zabawy, krótko mówiąc będzie miał dobry kontakt z Gośćmi. W tym przypadku nie ma mowy aby zmęczenie (a takie jest) miało jakikolwiek negatywny wpływ na granie, zachowanie zespołu czy też  inne rzeczy zwiazane z prowadzeniem wesela. Jeszcze raz w pełni popieram wypowiedź MGI1.

Offline Urszula81
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #664 dnia: 24 Października 2017, 18:21 »
Szukam DJ'a na 14.04.2018 r. w rozsądnej cenie, na nieduże przyjęcie weselne (40 osób). Przyjęcie odbędzie się w Sławkowie.