Autor Wątek: Suknia dla Ani plinie poszukiwana  (Przeczytany 63379 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Anogete
  • zapaleniec
Suknia dla Ani plinie poszukiwana
« Odpowiedź #270 dnia: 7 Lutego 2007, 11:44 »
19 i jeszcze raz 19 Wyglądzas w niej pięknie, bo i suknia piekna Co do 25 to suknia ładna ale moze niekoniecznie dla Ciebie (tak mi sie wydaje) ze do Ciebie niebardzo pasuje. Ale moge sie mylic :)
Jest jak jest, nie jak powinno być ;)

[img]http://ticker.7910.org

Offline Beth

• maniak
  • Master of disaster!
  • data ślubu: 02.09.2006
« Odpowiedź #271 dnia: 7 Lutego 2007, 11:57 »
Martini - tyle tylko, że Ty miałaś szczęście to marzenie spełnić. Na mnie takie kiecki odcinane wyglądają dobrze, ale w innej kolorystyce. Teraz w pracy mam taką ala "mudnurek" (z h&m) ciemno-szarą. Szkoda, że kiecka ślubna musiała być w innym fasonie..

Anusia - Ty się zastanów na spokojnie, czasu jeszcze trochę jest. Może daj sobie spokój na tydzień z mierzeniem i oglądaniem. A potem jeszcze raz i idź przymierz TYLKO te kiecki, które Ci się podobają. Wtedy wybierzesz.

Offline irka
  • użytkownik
  • **
« Odpowiedź #272 dnia: 7 Lutego 2007, 12:01 »
Moje opinie:
21 - absolutnie NIE, moim zdaniem jest tragiczna. Upięcie znajduje się w takim miejscu że strasznie Cię powiększa (powinno być niżej, albo nieco bardziej z przodu niż z boku!!!) Wyglądasz w niej jak kolubryna!
25 - jest ładna, nietypowa ma w sobie coś "dostojnego". Wyglądałabyś w niej jak księżniczka. Nie wiem tylko jak faktycznie leży bo to zdjęcie nie oddaje całej twej sylwetki. Poza tym takie przełożenie na szyje zawsze optycznie pogrubia ramiona. Przydał by  się do tego jakiś dwuwarstwowy welon, który otuliłby ramiona (tym bardziej do Kościoła będą one wyeksponowane - a to tak nie bardzo).
Jak rozmawiałam kiedyś z zaprzyjaźnionym księdzem pytając jaka powinna być sukienka on powiedział: że to wszystko jedno, najważniejsze by zakryć ramiona!!! bo jest to obraźliwe. (Ja dlatego wybrałam model z rękawkami nasuwanymi na ramiona i miałam kłopot z głowy) :brewki:
Zresztą na zachodzie gdy chce się wejść np. zwiedzić kościół i ma się bluzeczkę z odkrytymi ramionami to trzeba zarzucić na siebie jakiś szal.
Moim zdaniem szukaj czegoś co przy okryciu ramion (tiulem np.) nie zepsuje fasonu sukni i nie gryzie się z welonem. Albo taki welon który opatuli ramiona. Pamiętaj, że wszyscy zobaczą cię pierwszy raz właśnie w Kościele, a wiadomo liczy sie pierwszy efekt. Więc od razu przymierzając sukienkę powinna prosić o jakąś propozycję zakrycia ramion.

I chyba bardziej podobały mi się te wcześniejsze typy.
Ale próbuj dalej.
Ja przymierzyłam chyba 1000 sukienek, ale jak założyłam tę którą ostatecznie wybrałam, to po przyjechaniu do domu nie myślałam już o żadnej innej tylko o tej. Była dla mnie najpiękniejsza i nie widziałam już potrzeby przymierzania jakiejkolwiek innej.
Głowa do góry Ty też na taką trafisz :hahahaha:

Offline elisabeth81

• Chuck Norris
« Odpowiedź #273 dnia: 7 Lutego 2007, 12:38 »
Anusia-szczecin, ponawiam propozycję z moją la sposą. to będzie inna niz te które mierzysz..zawsze będziesz miała rozeznanie w z innym fasonem
"Wstać rano, zrobić przedziałek i odpieprzyć się od siebie. Czyli nie mówić sobie: muszę to, tamto, owo. Ja zapisuję rano, co mam zrobić. A chwilę potem skreślam połowę"

Offline olkahof

• Chuck Norris
  • data ślubu: 08.04.2007
« Odpowiedź #274 dnia: 7 Lutego 2007, 12:58 »
Anusia-szczecin,  to ja bede oryginalna, mnie sie podoba 22  i powiem szczezre, baaaaardzo cie wyszczupla, jakby do tego takie bolerko to wcale rzadne bary nie beda wielkie, bedzie w sam raz, jeszcze ta co na zdjeciu w niej masz wlasnie bolerko na sobie, tez jest ok

pozdrowionka i pamietaj i tak bedzie pieknie  :przytul:

Offline Lilkuś

• uzależniony
« Odpowiedź #275 dnia: 7 Lutego 2007, 13:05 »
Asiu w końcu dotarłam do Twojego watku :):)

powiem Ci, ze suknie ktore mierzyłaś są śliczna - każda ale do Ciebie pasuje tylko kilka, tylko w kilku cię widze

przede wszystkim suknia dziubaska - wygladasz w niej najśliczniej !! tak samo jak w tej

poza tym nr 5 i 6 oraz 25 :)
dodam, ze suknia rybkiwiedenskiej też sie ślicznie prezentuje :):):)

aniusi i jak, decyzja podjeta? które modele najberdziej Ci teraz po tylu przymiarkach leżą??

Offline Marcix
  • forumowicz
  • data ślubu: 25 sierpień 2007
« Odpowiedź #276 dnia: 7 Lutego 2007, 13:57 »
25 - to jest sukienka dla ciebie! piekna, klasyczna i cudownie w niej wygladasz!
Powiem szczerze ze spedzilam juz kilka miesiecy na ogladaniu sukien na roznych kobietach a poza tym jestem bardzo krytyczna. Wczesniej nic nie mowilam bo nie bylo na czym oka zawiesic, ale ta 25 jest dla ciebie idealna.
Nie chce nikogo obrazic ale w wiekszosc wklejanych na forum sukien jest dosc podobna do siebie. Ta jest oryginalna. Czy ona ma tren?

Offline elisabeth81

• Chuck Norris
« Odpowiedź #277 dnia: 7 Lutego 2007, 14:13 »
Szkoda że nie ma więcej zdjęć 25 bo tak za bardzo nie widzę jak wygląda. choć mnie ona nie rusza za bardzo..
"Wstać rano, zrobić przedziałek i odpieprzyć się od siebie. Czyli nie mówić sobie: muszę to, tamto, owo. Ja zapisuję rano, co mam zrobić. A chwilę potem skreślam połowę"

Offline .:Anka:.
  • Global Moderator
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #278 dnia: 7 Lutego 2007, 14:23 »
Cytat: "Lilkuś"
aniusi i jak, decyzja podjeta? które modele najberdziej Ci teraz po tylu przymiarkach leżą??

nie.... i mam coraz większ mętik w głowie...podoba mi sie 19 ale ta 25 nie daje mi spokoju....  :mdleje:  :mdleje:  :mdleje:  :mdleje:  :mdleje:  
jak juz pisałam - temat odpuszczam na jakiś czas muszę na spokojne pomyśleć
ale i dalej czekam na wasze opinie  :brawo_2:

Cytat: "Marcix"
Ta jest oryginalna. Czy ona ma tren?

taki mały

Offline elisabeth81

• Chuck Norris
« Odpowiedź #279 dnia: 7 Lutego 2007, 14:30 »
Anusia-szczecin, ty się zastanów i jak wybierzesz to nam nie mów. Zobaczymy w dniu ślubu! :) bo tak każda z nas co innego mówi, ty bierzesz to pod uwagę i masz mętlik. tak naprawdę ważne żebyś ty się czuła w sukni którą wybierzesz najpiękniejsza w tym dniu. a do tego dojdzie oprócz fryzury, makijażu, biżuterii to przecudowne UCZUCIE które to właśnie uczyni cię najpiękniejszą...

Offline Lilkuś

• uzależniony
« Odpowiedź #280 dnia: 7 Lutego 2007, 14:31 »
Cytat: "Marcix"
25 - to jest sukienka dla ciebie! piekna, klasyczna i cudownie w niej wygladasz!

obejrzałam ja sobie raz jeszce i przyznaje, ze jest cudowniutka :):)

Offline Oleńka81

• entuzjasta
  • I Would Do Anything, For You Anything..
  • data ślubu: 15.07.2006
« Odpowiedź #281 dnia: 7 Lutego 2007, 14:32 »
piekna, ladnie podkresla talie, ramionka wygaja sie wezsze (choc i tak nie mam nic przeciwko nim)..
delikatna, prosta, sliczna...

ladnie w niej wygladasz slonko!!  :uscisk:

• Global Moderator
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #282 dnia: 7 Lutego 2007, 14:37 »
tu jeszcze jedno zdjęcie z przodu

Offline Anogete
  • zapaleniec
« Odpowiedź #283 dnia: 7 Lutego 2007, 15:00 »
suknia ladna Juz sama niewiem mam male zamieszanie w głowie :) ale jednak obstawiam za 19. Zawsze wydawało mi sie ze do tego typu sukienek to tylko wysokie szczupłe Panie :( bo inaczej wygląda sie jak w koszuli nocnej Ale to tylko moje zdanie! Ale im dłużej sie patrze na zdjęcie to cos w niej jest :drapanie:  juz sama niewiem Ty to masz teraz dopiero dylemat!!!!!!!!!
Jest jak jest, nie jak powinno być ;)

[img]http://ticker.7910.org

• Global Moderator
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #284 dnia: 7 Lutego 2007, 15:11 »
Cytat: "elisabeth81"
Anusia-szczecin, ty się zastanów i jak wybierzesz to nam nie mów. Zobaczymy w dniu ślubu!

Ela - nie ma sprawy!!  :brewki:
Cytat: "elisabeth81"
tak naprawdę ważne żebyś ty się czuła w sukni którą wybierzesz najpiękniejsza w tym dniu. a do tego dojdzie oprócz fryzury, makijażu, biżuterii to przecudowne UCZUCIE które to właśnie uczyni cię najpiękniejszą...

wiem...jak patrze na swoje fotki to jestem załamana - jakie ja mam cienie pod oczami, ło matko; na fryzure nie patrze, bo zapuszczam kudły i czekam na wizyte u frycka
Lilkuś, Oleńka81 dzięki ehhh lżej by mi było jak byście obsatwiły jedną kieckę  :afro:  :blant:

Offline Beth

• maniak
  • Master of disaster!
  • data ślubu: 02.09.2006
« Odpowiedź #285 dnia: 7 Lutego 2007, 15:19 »
To ja trzmam kciuki za wybranie tej 25 :) Jaki to model w ogóle jest? Jakiej firmy?

• Global Moderator
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #286 dnia: 7 Lutego 2007, 15:26 »
Anogete, ja też mam mętlik w głowie
podobają mi się dwie kiecki 19 i 25 - w takiej kolejności - trochę się się boję ze ta 25 bedzie jak koszula nocna....
Cytat: "martini"
W tej sukni swietne jest to, ze jest bardzo klasyczna i przez to ponadczasowa - bedzie na zdjeciach zawsze piekna i modna.

masz rację dlatego tak ciężko mi podjąć decyzje

no nic mam jeszcze trochę czasu  :mdleje:

• Global Moderator
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #287 dnia: 7 Lutego 2007, 15:31 »
Beth, firma Gala model Vanessa

Offline rajdowka

• Chuck Norris
« Odpowiedź #288 dnia: 7 Lutego 2007, 16:17 »
dla mnie 20 - wygladasz w niej kobieco, delikatnie , szczuplutko..

25.. masz fote z profilu?

• Global Moderator
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #289 dnia: 7 Lutego 2007, 16:34 »
Cytat: "rajdowka"
dla mnie 20 - wygladasz w niej kobieco, delikatnie , szczuplutko..

25.. masz fote z profilu?

nie mam...niestety

co do sukni nr 20 - jest bardzo ładna ale wiesz jaki ona ma tren hehe chyba 2 metrowy  :mdleje:

Offline shain

• zapaleniec
  • data ślubu: *****07.01.2007-cywilny, *26.08.2207-kościelny
« Odpowiedź #290 dnia: 7 Lutego 2007, 16:46 »
wiesz jedyna która mi sie podoba to 23 mi sie wydaje ze powinnas mierzyc do tej pory az staniesz przed lustrem zakladajac po raz pierwszy jakas suknie i powiesz : to ta to jej wlasnie szukalam ! nie zwazajac na opinie innych twoje wlasne poczucie piekna ze to wlasnie taka suknie sobie wysnilas! ja tak mialam jak zalozylam ja to juz nie chcialam zdjac prosilam zeby nikt nic nie mowil zeby mnie nie zbic z tropu posiedzialam w niej zeby sprawdzic czy jest tez wygodna jak juz sie zdecydowalam to poprosilam o opinie innych i byly one zgodne z moja ! mialam fart! wiec szukaj do upadlego az poczujesz sie jak ksiezniczka z bajki bo taka okazja sie juz nie powtorzy. powodzenia! :skacza:

• Global Moderator
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #291 dnia: 7 Lutego 2007, 16:57 »
Cytat: "kasia.jantos"
wiesz jedyna która mi sie podoba to 23 mi sie wydaje ze powinnas mierzyc do tej pory az staniesz przed lustrem zakladajac po raz pierwszy jakas suknie i powiesz : to ta to jej wlasnie szukalam ! nie zwazajac na opinie innych twoje wlasne poczucie piekna ze to wlasnie taka suknie sobie wysnilas! ja tak mialam jak zalozylam ja to juz nie chcialam zdjac prosilam zeby nikt nic nie mowil zeby mnie nie zbic z tropu posiedzialam w niej zeby sprawdzic czy jest tez wygodna jak juz sie zdecydowalam to poprosilam o opinie innych i byly one zgodne z moja ! mialam fart! wiec szukaj do upadlego az poczujesz sie jak ksiezniczka z bajki bo taka okazja sie juz nie powtorzy. powodzenia!

Kasiu ale ja nie mam w głowie żadnego typu wymarzonej kiecki i w tym jest problem
dlatego wklejam fotki i czekam na wasze opinie bo ciekawa jestem jak inni mnie widzą

co do sukni 23 to ona raczej odpada bo taką dziwną falbanę z przodu

lece do kina na " Świadka koronnego" moze widok Małaszyńskiego dobrze wpłynie na podejmowanie decyzji przeze mnie :bredzisz:

Offline shain

• zapaleniec
  • data ślubu: *****07.01.2007-cywilny, *26.08.2207-kościelny
« Odpowiedź #292 dnia: 7 Lutego 2007, 17:05 »
nie musisz miec typu jasne ze dobrze znac opinie innych a i my mamy przy tym rozrywke ale bez rzadnego typu musisz to poprostu poczuc! i zycze ci zeby tak było trzymam kciuki za twoje szczescie i te forumki ktore juz sa po też powinny!

Offline dziubasek

• Chuck Norris
  • data ślubu: .:25.08.2006:.
« Odpowiedź #293 dnia: 7 Lutego 2007, 18:02 »
Zgadzam się z Kasią- jak zmierzysz w końcu tą wlaściwą to to poczujesz...a póki co- daj sobie na luz :) odczekaj kilka tygodni i na świeżo zmierz kilka kiecek. Ale kilka a nie kolejnych dwadzieścia, bo chyba to powoduje, ze nie możesz wśród nich znaleźć tej jedynej!!

Offline rajdowka

• Chuck Norris
« Odpowiedź #294 dnia: 7 Lutego 2007, 18:40 »
albo wlasnie zmierz kolejnych 20 dopoki nie poczujesz ze to ta :)

wiem ze sie madruje a sama jeszcze nie przymierzylam ani jednej ... ale co tam :)

Offline Marcix
  • forumowicz
  • data ślubu: 25 sierpień 2007
« Odpowiedź #295 dnia: 7 Lutego 2007, 20:59 »
Tak, zdecydowanie ta! jest lekka zwiewna, ale na pewno nie jak koszula nocna! o fryzurę i make-up się na razie nie martw, wszystko będzie jak trzeba w dzień ślubu, zrobisz fryz, zrobisz makijaż i będzie super :-) Tamte sukienki są zbyt "ciężkie" w odbiorze, ta jest idealna.
Ale zrobisz jak zechcesz :-)

Offline pyh

• uzależniony
  • data ślubu: mężatka od 7.7.7
« Odpowiedź #296 dnia: 7 Lutego 2007, 21:15 »
Anusia,wiesz ze obstawiam zdecydowanie 25,ale jedno mnie zastanawia-co to jest za szycie pionowe od biustu w dol?Czy to tak bedzie,czy da sie to na gladko rozprasowac?Mysle ze jak zmierzylabys swoj rozmiar zebrany odpowiednio pod biustem i nie podciagniety tak wysoko!!! i dodasz w wyobrazni lekko grecka fryzurke np.   to bedzie miodzio!

Offline monia

• złośliwy skorpionek :)
  • Global Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 04.06.2005
« Odpowiedź #297 dnia: 7 Lutego 2007, 21:23 »
Cytat: "Anusia-szczecin"
Cytat: "monia"
20 do złudzenia przypomina mi moja persję.. mam do niej sentyment więc obiektywna nie będę  

rzeczywiście podobna ale to nie Persja tylo Atelier Dragonal

ta 25 jest ciekawa.... :drapanie:

to to samo.. atelier diagonal to firma córka  la sposy ( tej od mmojej persji).. maja te same modele ale inne sa materiały i wykonianie (naszywanie aplikacji)

dla mnie ta zwiewna w stylu empire - napoleonka (25) i ta

no.. masz kochanie o czym mysleć.. ;)
przyjaciel gdy powiesz "zabiłem", odpowie "gdzie go zakopiemy"

Offline the_rose

• Prawdziwa miłość przenika tajemnice i samotność kochanej osoby, pozwalając jej zachowć swoje sekrety i pozostawia jej wewnętrzną wolność
  • uzależniony
  • data ślubu: 07.07.2007
« Odpowiedź #298 dnia: 7 Lutego 2007, 21:26 »
Cytat: "monia"
dla mnie ta zwiewna w stylu empire - napoleonka (25) i ta

według mnie również :))) :brawo_2:
Mama Aniołków 8tc,7tc i 5tc

Offline elisabeth81

• Chuck Norris
« Odpowiedź #299 dnia: 7 Lutego 2007, 22:43 »
Cytat: "Anusia-szczecin"
trochę się się boję ze ta 25 bedzie jak koszula nocna....

no mi trochę się tak właśnie kojarzy...