Autor Wątek: O karierze i macierzyństwie...  (Przeczytany 5539 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline jagodka24

• Chuck Norris
O karierze i macierzyństwie...
« Odpowiedź #90 dnia: 29 Stycznia 2007, 12:22 »
Cytat: "AndziaK"
Jesteś w dechę laseczka !!! Tak dalej trzymaj

wielkie dzięki za komplementy  :mdleje:  wiesz nie mogę dopuścić żeby nasze dzieci miały nie wykształconych rodziców nie?

Jagoda - 05.06.2007
Maja - 29.03.2010

Offline AndziaK
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 23.06.2007 r.
« Odpowiedź #91 dnia: 29 Stycznia 2007, 12:37 »
Cytat: "jagodka24"
wiesz nie mogę dopuścić żeby nasze dzieci miały nie wykształconych rodziców nie?

No BA !!! :) :) :)

Offline PumoRi

• maniak
« Odpowiedź #92 dnia: 29 Stycznia 2007, 12:47 »
a kiedy mój kierownik (kolega z roku i od miesiąca tatuś) zapytał kiedy chcemy mieć dziecko i odpowiedziałam "jak Bóg da", usłyszałam tonem prawie, że rozkazującym: Ty najpierw uprawnienia zrób! Wkurzyłam się jak prawie nigdy w tej firmie. Do uprawnień potrzebuję 3-letniego stażu i zdany egzamin. Tylko jeden egzamin, a wg niego, jak będę miała dziecko, nie zdołam się do tego egzaminu przygotować. Chyba obrywam za to, że oni nie mogą sobie poradzić w roli karierowiczów i rodziców :(
Przecież wszystko da się pogodzić, wystarczą dobre chęci do zorganizowania sobie wszystkiego :)

Offline .:Anka:.
  • Global Moderator
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #93 dnia: 29 Stycznia 2007, 12:53 »
Cytat: "PumoRi"
usłyszałam tonem prawie, że rozkazującym: Ty najpierw uprawnienia zrób! Wkurzyłam się jak prawie nigdy w tej firmie. Do uprawnień potrzebuję 3-letniego stażu i zdany egzamin. Tylko jeden egzamin, a wg niego, jak będę miała dziecko, nie zdołam się do tego egzaminu przygotować.

ale ile ci jeszcze brakuje do uprawnień?i egzamin nie jest taki straszny - wiem bo go już zdałam - potrzeba czasu ale wydaje mi się, że z dzieckiem spokojnie dasz radę!!ja zaczełam się uczyć tak ok. miesiąc przed i tak przez godzinkę dziennie (oczywiście nie codzinnie, bo jednak leniem jestem  :mdleje:  ale dałam radę. domyslam sie że z dzieckiem bedzie trudniej - mam nadzieje ze wrazie czego mozesz liczyć na pomoc męża !!

Offline jagodka24

• Chuck Norris
« Odpowiedź #94 dnia: 29 Stycznia 2007, 12:56 »
Cytat: "PumoRi"
jak Bóg da", usłyszałam tonem prawie, że rozkazującym: Ty najpierw uprawnienia zrób! Wkurzyłam się jak prawie nigdy w tej firmie.

wiesz co zauważyłam że dużo osób które mają dzieci ale koniecznie chcą mieć jak najwyższą pozycje na rynku pracy teraz i już zniechęcają innych do rodzicielstwa

podam wam przykład bardzo dobrze mi znany MOJEJ SIOSTRY
otóz ona zaszła w ciąże mając 19 lat (urodziła 20) w maju urodziła w pażdzirniku rozpoczeła studia licencj oczywiście cała rodzina była zaangażowana w jej życie bo przeciez trzeba jej pomagać
skonczyła licencj urodziła druge dziecko zaczeła mgr skończyła i rozpoczeła swoja kariere!!! przez duże K
jak zaczelismy myslec o slubie to była pierwsza osoba która mi to odradzała
jak dowiedziała sie o ciazy to tez nie była zachwycona
ja nie wiem czy takie osoby to mają monopol na rodziny?
ona uwaza ze ja powinnam sie uczyc na jej bledach ale ja uwazam ze gdyby ona pewnych zeczy nie robiła, pewne zachowania zmieniła to jej zeycie byłoby o wiele łatwiejsze
ale cóż ona ma zawsze racje
z tym ze ja nie zawsze sie z ta racja zgadzam

Jagoda - 05.06.2007
Maja - 29.03.2010

Offline jagodka24

• Chuck Norris
« Odpowiedź #95 dnia: 29 Stycznia 2007, 12:58 »
Cytat: "Anusia-szczecin"
ale ile ci jeszcze brakuje do uprawnień?i

a tak  to co to za uprawnienia jeśli moge wiedzieć?

Jagoda - 05.06.2007
Maja - 29.03.2010

Offline .:Anka:.
  • Global Moderator
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #96 dnia: 29 Stycznia 2007, 13:04 »
a tak  to co to za uprawnienia jeśli moge wiedzieć?

musisz zdać egzamin państwowy żeby móć być pełnoprawnym inzynierem czy architektem - bez tego egzaminu nie możesz pracować np. jako kierownik robót czy budowy albo wykonywać projektów. bez tego praktycznie niewiele "znaczysz"  w pracy
mam nadzieje, ze coś zrozumiałaś, bo ja dziś jestem zakrecona na maxa (wstałam o 4.10  :mdleje: )

Offline AndziaK
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 23.06.2007 r.
« Odpowiedź #97 dnia: 29 Stycznia 2007, 13:05 »
PumoRi dasz radę a kierownik niech zajmie się swoja rodzinką i pokaż mu że nie miał racji !!!!

Offline jagodka24

• Chuck Norris
« Odpowiedź #98 dnia: 29 Stycznia 2007, 13:15 »
musisz zdać egzamin państwowy żeby móć być pełnoprawnym inzynierem czy architektem

rozumiem pewnie nie wiedziałam poprostu czym sie zajmujecie
bez tego egzaminu nie możesz pracować np. jako kierownik robót czy budowy albo wykonywać projektów. bez tego praktycznie niewiele "znaczysz" w pracy

wiadomo bez tego to włąściwie cie nie ma
wiem coś o tymbo teściu jest kierownikiem budowy ale na szczęście kiedyś zdobycie uprawnien nie było takie trudne

Jagoda - 05.06.2007
Maja - 29.03.2010

Offline PumoRi

• maniak
« Odpowiedź #99 dnia: 29 Stycznia 2007, 14:08 »
praktycznie niewiele "znaczysz" w pracy

nie jest aż tak źle, przynajmniej w architekturze ;) Po prostu przy projektach, zawsze muszę mieć kogoś z uprawnieniami, ale to nie problem. Mój mężuś też jest architektem :)

Anusia-szczecin właściwie zostało mi wypełnienie zeszytu i niestety rok budowy. Dotychczas cały czas pracuję w biurze projektowym.
Ale dla mnie ważne są priorytety... Uprawnienia mogą poczekać, nic się nie stanie jak obronię je rok później, a z dzidzią z każdym rokiem może być gorzej :( Poza tym nie wiem, czy całkowicie zawodowo nie oddam się fotografii... W końcu za pół roku kończę szkołę  :brewki:

ja nie wiem czy takie osoby to mają monopol na rodziny?

no właśnie też mam takie wrażenie... mój kolega w wielu dziedzinach życia zachowuje się tak jakby tylko on miał prawo do szczęścia  :drapanie: ja rozumiem być dumnym ojcem, ale duma często w jego przypadku zamienia się w pychę, a to już bardzo niedobrze.

A przecież to my i nasi mężowie wiemy na czym najbardziej nam zależy i czego potrzebujemy do szczęścia.
jagodka24 a z siostrami to różnie bywa, wiem coś o tym  :drapanie:

AndziaK tak właśnie zrobię  :tak_2:

Offline rajdowka

• Chuck Norris
« Odpowiedź #100 dnia: 29 Stycznia 2007, 16:12 »
uprawnienia mozna zrobic zawsze, mysle ze chodzi tutaj o przeswiadczenie ludzi, ze jak juz ktos ma dziecko to nie wroci do nauki, pracy itp..

Offline PumoRi

• maniak
« Odpowiedź #101 dnia: 29 Stycznia 2007, 20:46 »
Cytat: "rajdowka"
przeswiadczenie ludzi, ze jak juz ktos ma dziecko to nie wroci do nauki, pracy itp..

hmmm... smutny stereotyp, który wreszcie czas obalić  :taktak:

Offline Jolka.22

• nowicjusz
  • *
Odp: O karierze i macierzyństwie...
« Odpowiedź #102 dnia: 14 Września 2007, 17:26 »
Dziewczynki,
tak długo mnie tu nie było, że aż wstyd!! :'(
Ale złożyło się na to kilka spraw- przeprowadzka, brak internetu itp..
Ale, tak jak zapowiadałam, po intensywnych staraniach o bejbusia- do trzech razy sztuka-i....
TO JUŻ 23 TYDZIEŃ!!!
Za tydzień mam wizytę u doktorki i dowiem się, czy czekamy na córcię czy na synusia!!!

I wiecie co? Od 2 miesiąca jestem na zwolnieniu i z tej całej radości(chociaż początki były bardzo "wymiotne") nie myślę na razie o powrocie do kariery..
Aż nie do pomyślenia pół roku temu...

Pozdrawiam Was wszystkie serdecznie i mówie wam, jak budzi się instynkt macierzyński, nic nie jest w stanie go uśpić- nawet najlepsza praca!!
Papa ;) :D :D

Offline Jagna77

• Chuck Norris
  • Mateuszek cały nasz świat ....
  • data ślubu: 08.04.2007 *WIELKANOC*
Odp: O karierze i macierzyństwie...
« Odpowiedź #103 dnia: 14 Września 2007, 19:56 »
Jolka.22   :hello:

Po pierwsze serdecznie gratuluje i zaparszam Cie do zalozenia swojego watku w potyczkach ciazowych  :skacza: