Autor Wątek: Wczasy  (Przeczytany 2663254 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Zoya

• Chuck Norris
  • data ślubu: 2010 r.
Odp: Wczasy
« Odpowiedź #7470 dnia: 19 Lipca 2017, 14:17 »
Wymaga to trochę gimnastyki, ale jest do zrobienia. Chociaż nie wiem czy wtedy można to nazwać wakacjami w pełnym tego słowa znaczeniu ;)

Offline ~Ania~
  • Global Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 2006-10-07
« Odpowiedź #7471 dnia: 19 Lipca 2017, 14:19 »
Zoya wszystko jest do zrobienia :D

Ale jak mam sobie z nerwów powyrywać połowę włosów z głowy, kłócić się non stop z mężem, skiepścić sobie humor na połowę wakacji to ja dziękuję bardzo :P Kiedyś Ci nagram moją Igę w histerii w aucie to się przekonasz :P

Offline Vivka

• Chuck Norris
  • data ślubu: maj 2014
« Odpowiedź #7472 dnia: 19 Lipca 2017, 14:21 »
Ja też bym się z moim dzieckiem nie wybrała w taką długą podróż samochodem. Jechaliśmy z Julią z Bydgoszczy do Łodzi... w Toruniu skręciła taką jazdę, że chcieliśmy zawrócić. I marudziła, ryczała do Kutna czyli prawie do Łodzi :P

I nie był to jednorazowy przypadek, ona po prostu nie lubi siedzieć w foteliku.

Offline ~Ania~
  • Global Moderator
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #7473 dnia: 19 Lipca 2017, 14:24 »
Piona! :P

Offline Asiq
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 29.06.2013
« Odpowiedź #7474 dnia: 19 Lipca 2017, 14:29 »
Moja to samo więc byłam przekonana, że w życiu nie przejedziemy z nią 2000km, a jakoś gładko poszło. Chociaż wczesniej były histerie na trasie Szczecin-Stargard ( 45km :P)

Offline anusiaaa

• Chuck Norris
« Odpowiedź #7475 dnia: 19 Lipca 2017, 14:39 »
Skoro Wasze dzieci tak nie lubią aut (ps. moja Zuza do 6 roku życia wyła zaraz po wyjechaniu z osiedla) to nie rozumiem idei wypozyczania auta w Chorwacji ;) w takim razie. Żeby zobaczyć fajne miejsca trzeba się najeździć.
Inna sprawa - zawsze można siedzieć na tyłku w hotelu - zgodnie z upodobaniami.

"Travel is the only thing you buy that makes you richer"

Offline Katrinka
  • My:)
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 04.08.2007
« Odpowiedź #7476 dnia: 19 Lipca 2017, 14:41 »
Moja niestety też z tych problematycznych ... pisałam już wam w ubiegłym roku jak krzyczy, teraz już lepiej jest ale na pewno nie na 1600 km w jedną stronę póki co. Zobaczymy co za rok będzie, choć szczerze nastawiam się na firsta na Bułgarię albo Chorwację samolotem, lotnisko mam całe 15 min jazdy od domu ;) Auto zawsze mogę wypożyczyć a i tak całej Chorwacji nie zwiedzę w 2 tyg.
Mysia ja Cię doskonale rozumiem :).

Offline maggi-80

• Chuck Norris
  • data ślubu: 19-06-2010
« Odpowiedź #7477 dnia: 19 Lipca 2017, 14:51 »
Wiecie jaką ja mam schizę? że mi Filip 1,5 roczny będzie ryczał w samolocie czy coś bo jeszcze za mały żeby mu wytłumaczyć i dlatego nie chcę samolotem...a nie chcę nad polskie morze wiec moze ta Chorwacja autem (choć i tak podroz z nimi taka bedzie katorgą)

Pierwszy nasz wyjazd do Chorwacji - Adaś miał 1,5 roku. Jechaliśmy autem, ze znajomymi. Kolega jechał po autostradzie 80 km/h, więc jechaliśmy 19h. Adaś spoko wytrzymał. Nie było problemu. W samochodzie miał zabawki, bajki, spanie, jedzenia i widoczki się zmieniały :)

Offline miśka28

• pomagamy Martynce
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 16.09.2006
« Odpowiedź #7478 dnia: 19 Lipca 2017, 15:42 »
dziewczyny dajcie na luz....my tu piszemy tylko o swoich doświadczeniach, czy ktoś Wam KAŻE jechac z dzieckiem czy dziećmi samochodem na wakacje??? Jest tylko sugestia, że jeśli Chorwacja, to właśne auto daje o wiele więcej możliwości, w kontekscie zwiedzania, choć i tak zdecydowanie starsze dzieci lepiej to zniosą...a jeśli bym miała brac opcję samolot np. do Dubrownika a tam hotel z basenem to  w tej cenie bym wybrała inne rejony Europy  :) Inna sprawa, ze do najbliższego sensownego lotniska to i tak musze dojechać min 150 km....
Co do pogody w Szczecinie aktualnie 26 stopni i bardzo słonecznie, wiec też zapraszam - zwłaszcza, ze niedługo fajne wydarzenia, na dniach Jarmark Jakubowy, a 5-8 sierpnia żaglowce z wieloma atrakcjami, zaraz potem Pyromagic  :)
Justyna, monijane czuję się zaproszona - kiedyś taki trip po południu Polski chcemy też zrobić  :)
maggi 80 km po autostradzie?? To tempo ślimaka  :P (jeśli mówimy o odcinkach bez ograniczen prędkości )

Offline maggi-80

• Chuck Norris
  • data ślubu: 19-06-2010
« Odpowiedź #7479 dnia: 19 Lipca 2017, 15:53 »

maggi 80 km po autostradzie?? To tempo ślimaka  :P (jeśli mówimy o odcinkach bez ograniczen prędkości )

Taaa 80 km/h po autostradzie. Dramat i masakra.

Ja jakby miała samolotem + hotel to też bym wybrała inne rejony świata. Dla mnie urok Chorwacji to właśnie zwiedzianie autem. Małe miejscowości, dzikie plaże. Można się spokojnie zapuścić i coś zobaczyć, poczuć klimat tego kraju bez strachu i obaw :D

Jest tyle pięknych miejsc na ziemi. Tajlandia np mi się marzy...

Offline ~Ania~
  • Global Moderator
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #7480 dnia: 19 Lipca 2017, 16:23 »
Miska nie wiem o co Ci chodzi. Nikt Ci nie każe tego komentować. Odniosłam się do wypowiedzi Anusiii i tyle. Mi nikt nie kaze jechać, a i ja nikomu nie zabraniam :) Ty piszesz non stop o Chorwacji i mi to nie przeszkadza, wiec niech Tobie nie przeszkadza to co ktoś inny pisze. Nie muszę dawać na luz, bo spięta nie jestem :p

Anusiaaa ja pisze o podróży takiej bardzo długiej, krócej da się wytrzymać krzyki i marudzenia. Wiec coś tam by się zwiedziło :) Zreszta nie zarzekam się - może za rok już Idze się odmieni :) W tym roku i tak już nie planujemy takich długich wojaży :)
« Ostatnia zmiana: 19 Lipca 2017, 17:27 wysłana przez ~Ania~ »

Offline miśka28

• pomagamy Martynce
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #7481 dnia: 19 Lipca 2017, 16:31 »
przepraszam,  ale to min. Ty zaczęłaś komentowanie długiej podróży z dziećmi i ze tego sobie nie wyobrażasz - to raz...dwa -  ku Twojemu zaskoczeniu po 15 sierpnia pewnie będę dużo pisać o pięknym Podlasiu  ;D a o inne rejony wyjazdowe tez się pytałam, jeśli nie zauważyłaś, dla mnie też Europa nie kończy się na Chorwacji...swój wyjazd skomentowałam może w dwóch postach, reszta to odpowiedzi na pytania dziewczyn, które akurat tam się wybierają....

Offline anusiaaa

• Chuck Norris
« Odpowiedź #7482 dnia: 19 Lipca 2017, 16:50 »
Jeszcze apropo ryczących dzieci :D

Jechalismy z Tymkiem jakoś jak mial 8 miesiecy w Bieszczady. W drodze powrotnej ryczał przeokrutnie, no to się zatrzymywaliśmy ale wychodzę z założenia, że jade z/na wakacje to się nie spieszę... ale ja nie o tym, jechali z nami znajomi z pol roku starsza córka od Tymka.
I rozwalil mnie mąż koleżanki... on jak Młoda ryczy "zgłaśnia radio" :D

Offline ~Ania~
  • Global Moderator
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #7483 dnia: 19 Lipca 2017, 17:25 »
Nie ja zaczęłam, wczytaj się. I tylko Tobie to przeszkadza, bo każesz się nam wyluzować. I tyle w temacie.

Offline ~Ania~
  • Global Moderator
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #7484 dnia: 19 Lipca 2017, 17:33 »
Anusiaaa mój mąż podobnie robi :D A ta jeszcze głośniej :D :D

Offline miśka28

• pomagamy Martynce
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #7485 dnia: 19 Lipca 2017, 17:51 »
spoko, mi nic nie przeszkadza, piszcie co chcecie - jeszcze  ;)  jest wolność słowa  ....
a propo wypraw z dziećmi to syn pierwszy raz jechal z nami  na mazowsze (600 km, jeszcze ówczesnymi drogami min 8 godzin) jak miał niespełna pół roku i wtedy jechalismy po nocy - jedna z najbardziej lajtowych podróży, bo przespał wiekszość trasy  :) ale fakt, ja nie moge narzekać, bo nasze dzieci lubia jazdę samochodem, teraz jak sa starsze, to albo czytają książki, albo jaies gry podrózne, oczywyście tez dwa-trzy przystanki na wybieganie tez musza być  :)

Offline loona
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 25.08.2007r.
« Odpowiedź #7486 dnia: 19 Lipca 2017, 19:00 »
Wyobraźcie sobie, że w zeszły  piątek o 15.30 wysłałam pocztą Polską do NFZ wnioski o wydanie kart ekuz. Dzis wróciła do mnie zwrotka z adnotacją, że wnioski wpłynęły do NFZ w poniedziałek, natomiast dzisiaj po południu w skrzynce leżały juz listy z kartami wysłane z NFZ rownież w poniedziałek  :o  :o :o jesten pozytywnie zaskoczona!!!

Offline Vivka

• Chuck Norris
« Odpowiedź #7487 dnia: 19 Lipca 2017, 19:22 »
Wczasy zaklepane :P
Jedziemy do Słonecznego Brzegu do hotelu Fenix ;)

https://www.neckermann.pl/wczasy/samochodem-AUTO/bulgaria-BG/sloneczny-brzeg-BOJ/42047-hotel-fenix.html?m=neckermann_obj_view&show[trip_typ]=TO&show[kod]=42047&show[region]=BOJ&was[date_start]=2017-08-08&was[period]=7&show[adults]=1&show[wyzywienie]=HP&show[kod_typ]=A&show[room]=1&show[room_typ]=A&was[pokoj]=A1A&show[departure]=BZG

z radości pobiegłam od razu kupić nowy strój kąpielowy :D

czy jest w Bułgarii coś co warto sobie tam akurat kupić? jakieś wina? :D lokalne przysmaki? :)

Offline Katrinka
  • My:)
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 04.08.2007
« Odpowiedź #7488 dnia: 19 Lipca 2017, 19:45 »
Vivka nooo i super !! bawcie się dobrze, a hotel wygląda fajnie  :) i ta plaża !!

Offline monijane

• maniak
  • data ślubu: 29.08.2009
« Odpowiedź #7489 dnia: 19 Lipca 2017, 19:53 »
Vivka, samochód, czy samolot, bo ja już wątek straciłam  ;D
Udanego wypoczynku życzę i zazdroszczę  ::)
Moje Szczęścia :-)
On 2011
Ona 2015
On 2017

Offline Vivka

• Chuck Norris
« Odpowiedź #7490 dnia: 19 Lipca 2017, 20:19 »
Samolot i to z Bydgoszczy więc dla nas idealnie :)

plaża rzut beretem będzie :) tam piasek jest ładny a ja ostatnio Julii kupiłam w TK Max buty do wody... :P ale takie jakby z pianki z gumową podeszwą...

Offline elemelka

• Chuck Norris
  • data ślubu: 24.07.2010
« Odpowiedź #7491 dnia: 19 Lipca 2017, 20:20 »
Lol,  ta cena mi się podoba   ;D zazdroszczę bardzo  :P

Offline loona
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 25.08.2007r.
« Odpowiedź #7492 dnia: 19 Lipca 2017, 20:41 »
Vivka? Ty płacisz za tę bukgarue 832 zł??? Z dzieckiem???

Offline anusiaaa

• Chuck Norris
« Odpowiedź #7493 dnia: 19 Lipca 2017, 20:52 »
Vivka to leć sie pakowac :) IKiedy wylot?

Offline japcio

• Chuck Norris
  • data ślubu: 2009
« Odpowiedź #7494 dnia: 19 Lipca 2017, 20:59 »
Super, Vivka. Hotel zobaczę później z kompa.

W Bułgarii fajne są perfumy różane, mydełka różane. Takie małe drewniane laleczki z perfumami za 2 lewy, czyli 4 zeta. Fajne na prezenty :)

Edit - mieliśmy dziś upał i zjarałam się:) cały dzień na basenie :) w Polsce :) niesamowite
« Ostatnia zmiana: 19 Lipca 2017, 21:06 wysłana przez japcio »

Offline Vivka

• Chuck Norris
« Odpowiedź #7495 dnia: 19 Lipca 2017, 21:11 »
to jest jakaś przykładowa cena :P

tam sobie trzeba wpisać datę ile osób itd ;)

dopiero 15.08 więc jeszcze trochę ale cieszę się bo już mam do czego odliczać :)

Offline Asiq
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 29.06.2013
« Odpowiedź #7496 dnia: 19 Lipca 2017, 21:54 »
ja pojechałam na urlop z pięcioma kostiumami kąpielowym, a wróciłam z 1,5.  Tam gdzie my byliśmy był wukaniczny piasek i nijak się cholerstwo nie spiera.:P

Offline Netula

• Chuck Norris
  • data ślubu: 13.10.2007
« Odpowiedź #7497 dnia: 19 Lipca 2017, 21:56 »
my z soboty na niedzielę ruszamy nad nasz Bałtyk do Miedzywodzia. Ciekawe ile godzin pojedziemy...

Offline _patka_

• Chuck Norris
« Odpowiedź #7498 dnia: 19 Lipca 2017, 22:20 »
Też zabrałam kilka strojów, później max mówi że nie dziwi się skąd cztery walizki nam wyszły bagaży :D świnia... ;) A walizki były małe jak do podręcznego... Jeszcze chciał na mnie zgonic ( jak zwykle) że ja nie wzięłam większych... Ale kiedy byliśmy w outlecie i.chcialam takie wielkie kupić bo były akurat na promocji to powiedział, że przecież jego.rodzice mają :D
Antek lubi jeździć autem, byliśmy w Livigno, w drodze powrotnej nawet w pękniętym obojczykiem nie marudził. Dużo śpi podczas podróży czego ja nie potrafię.
Mieliśmy z resztą jak pamiętacie jechać do Chorwacji autem ale auto nie chciało :P
Wracamy właśnie z Poznania do domu... Podczas naszego pobytu zdarzyły się dziwne rzeczy, mianowicie ponoć od kilkudziesięciu lat tyle nie padało i te trzęsienie ziemi na Krecie :D więc śmiesznie, ale mi nie było do śmiechu jak dwa dni w pokoju przesiedziałam bo padało non stop... ;)

Offline malgosiask

• Chuck Norris
  • data ślubu: 10 czerwca 2009r.
« Odpowiedź #7499 dnia: 19 Lipca 2017, 22:36 »
A my pozdrawiamy ze Skandynawii.  Jesteśmy od niedzieli w drodze i zwiedzamy.
Wczoraj cały dzień w Legolandzie - było cudownie. Syn przeszczęśliwy, o dziwo spokojny, nie marudził, cierpliwie czekał w kolejkach. Zobaczyliśmy sporo i skorzystaliśmy z dużej ilości atrakcji. Kupił sobie kilka gadżetów, teraz cały czas przeżywa. Nam też się podobało (ja byłam 24 lata temu i kilka razy westchnęłam wspominając). Ludzi od groma!
Dziś byliśmy w Kopenhadze - śliczne miasto. Gdzieś czytałam, że gdyby Szczecin nie został zbombardowany, to mógłby podobnie teraz wyglądać. Wstapilismy do parku Tivoli - trochę odpoczynku i atrakcje na karuzelach. Teraz jesteśmy w Malmo. Nie wiem, ale chyba nie podoba mi się to miasto. Byliśmy chwilę wczesnym wieczorem. Może jutro za dnia będzie lepiej ;) Potem jedziemy zwiedzić wybrzeże z powrotem promem do Niemiec.
Pogoda nam dopisuje bo nie pada i nie ma upałów (dziś 24), dzięki czemu fajnie się zwiedza i wysypiamy się jak dzieci. Hotele rezerwujemy z basenami, aby nie nudzić się wieczorami.
Aha, i syn uwielbia podróżować autem. W ogóle jest dzieckiem hotelowym ;)
« Ostatnia zmiana: 19 Lipca 2017, 22:38 wysłana przez malgosiask »