Autor Wątek: Wczasy  (Przeczytany 2664910 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Katrinka
  • My:)
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 04.08.2007
Odp: Wczasy
« Odpowiedź #7440 dnia: 19 Lipca 2017, 12:13 »
My za rok Bułgaria chyba ze meza przekonam na Chorwacje ;)

Hehe niedlugo wakacje beda na Slasku,u nas upaly :) basen na placu rozlozony i dzieci maja jak na wczasach hehe

Offline Mysikróliczek

• Chuck Norris
« Odpowiedź #7441 dnia: 19 Lipca 2017, 12:14 »
Vivka, trafiłaś i w moje dylematy. Rozważam we wrześniu albo wyjazd na tydzień nad polskie morze albo do Bułgarii właśnie. Boję się, że u nas będzie piękna pogoda a tam do bani  ;D Serio... moim zdaniem wrzesień będzie istnie letni tu u nas.

Offline Vivka

• Chuck Norris
  • data ślubu: maj 2014
« Odpowiedź #7442 dnia: 19 Lipca 2017, 12:17 »
Tylko, że ja psychicznie nie wytrzymam do września bez urlopu :D chyba klepniemy dzisiaj tą Bułgarię

Offline Mysikróliczek

• Chuck Norris
« Odpowiedź #7443 dnia: 19 Lipca 2017, 12:18 »
Przez jakieś biuro czy sami? Napisz coś więcej :) Jaki hotel rozważasz?

Offline Vivka

• Chuck Norris
« Odpowiedź #7444 dnia: 19 Lipca 2017, 12:19 »
Neckermann, nie wkleję linka do hotelu bo w porównaniu do tego gdzie większość jeździ jest biedny :)

Offline ciriness

• Chuck Norris
  • data ślubu: 11.09.2010
« Odpowiedź #7445 dnia: 19 Lipca 2017, 12:24 »
A ja siebie nie poznaję, ale rozkminiam za rok Chorwację, choć nadal nie wiem jak wytrzymam tyle godzin w aucie :D

Mysia moja Sis była teraz w Bułgarii http://www.tui.pl/wypoczynek/bulgaria/riwiera-bulgarska/tui-best-family-riu-helios-paradise-boj11020 i mówią, że super :D

Offline loona
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 25.08.2007r.
« Odpowiedź #7446 dnia: 19 Lipca 2017, 12:27 »
Neckermann, nie wkleję linka do hotelu bo w porównaniu do tego gdzie większość jeździ jest biedny :)

Vivka. Argument najgorszy z moziliwych ... kazdy jedzie tam gdzie jemu pasuje. Dawaj link i nie marudź.

Ja mam już migrenę od tematu urlopu ... wiem napewno ze gdzies pojechać musimy bo oszaleję, ale jak tak dalej pójdzie (niespodziewane wydatki plus inne "bonusy") to pojedziemy dopiero po 20 września albo i pózniej ... i teraz pytanie jak wtedy z pogodą w Hiszpanii lub Bułgarii??? Ewentualnie biorę pod uwagę hotel z krytym basenem ... 
« Ostatnia zmiana: 19 Lipca 2017, 12:32 wysłana przez loona »

Offline Asiq
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 29.06.2013
« Odpowiedź #7447 dnia: 19 Lipca 2017, 12:29 »
W takim terminie (koniec wrzesnia i kawałek października byłam raz w Turcji i raz w Tunezji. Było bardzo gorąco. Bułgaria moim zdaniem już nie będzie aż tak ciepła.

Offline loona
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 25.08.2007r.
« Odpowiedź #7448 dnia: 19 Lipca 2017, 12:30 »
U nas tylko te 2 kierunki, które wymieniłam wyżej wchodzą w grę. Nie musi byc upałów, wystarczy mi tylko świecące słońce.

Offline Vivka

• Chuck Norris
« Odpowiedź #7449 dnia: 19 Lipca 2017, 12:31 »
Loona nie chcę teraz:)

jak będzie klepnięte to wkleję bo jeszcze mi go zniechęcicie i nigdzie nie pojadę :D

Offline Mysikróliczek

• Chuck Norris
« Odpowiedź #7450 dnia: 19 Lipca 2017, 12:33 »
Vivka, eee tam, może akurat jakąś perełkę odkryjesz. Jak nie chcesz teraz wrzucić to chociaż po powrocie z recenzją nam napisz :)

Gosia, hotel wygląda naprawdę super, ale stanowczo za drogo wychodzi we wrześniu jak na Bułgarię... szkoda, że TUI nie robi prawdziwych lastów, bo bym się zaczaiła.

A co do Chorwacji, a samolotem nie rozważałaś? Bo ja już raz byłam w Chorwacji samochodem i powiem szczerze z maluchami innej opcji jak samolot nie rozważam.

Loona nie chcę teraz:)

jak będzie klepnięte to wkleję bo jeszcze mi go zniechęcicie i nigdzie nie pojadę :D

Albo wykupicie  ;D

Offline Asiq
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 29.06.2013
« Odpowiedź #7451 dnia: 19 Lipca 2017, 12:34 »
U nas tylko te 2 kierunki, które wymieniłam wyżej wchodzą w grę. Nie musi byc upałów, wystarczy mi tylko świecące słońce.
http://www.travelplanet.pl/przewodnik/hiszpania/temperatury/

średnia temperatura 28 stopni więc myślę, że Hiszpania będzie super :)

Offline anusiaaa

• Chuck Norris
« Odpowiedź #7452 dnia: 19 Lipca 2017, 12:36 »
Moim zdaniem Chorwacja jest ez sensu samolotem bo się uziemisz w jednym miejscu....
Loty do Dubrownika i Splitu bodaj wchodzą w grę.

Ja jechałam z Młodą mega marudą i wszystko da się zorganizować.
Za rok mam zamiar jechać z Tymkiem jeszcze dalej ale akurat dla mnie to najmniejszy problem ;)

Mam wrażenie, że większa cześc ludzi samą podróż traktuje jak karę ;) A ja jak jedziemy samochodem planuje tak przystanki, żeby wakacje rozpoczynały się od wsadzenia szanownego tyłka do samochodu.
Na prawde mozna tak rozplanować trasę ( dzięki Ci Boze za blogi), że nawet zatrzymanie się na stacji może być rozrywką - jak wiecie, przy jakiej stracji jest mega wypasiony plac zabaw- a takie są za naszymi granicami.
"Travel is the only thing you buy that makes you richer"

Offline anusiaaa

• Chuck Norris
« Odpowiedź #7453 dnia: 19 Lipca 2017, 12:37 »
Loona, pamietam jak moja kumepla leciala do Hiszpani w listopadzie. Wrocila mega zadowolona, opalona itp.

Offline Mysikróliczek

• Chuck Norris
« Odpowiedź #7454 dnia: 19 Lipca 2017, 12:40 »
Moim zdaniem Chorwacja jest ez sensu samolotem bo się uziemisz w jednym miejscu....

Nie rozumiem za bardzo  ;) Wszędzie latam samolotem i nigdzie problemu nie ma, a w Chorwacji jest?  8)

Offline miśka28

• pomagamy Martynce
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 16.09.2006
« Odpowiedź #7455 dnia: 19 Lipca 2017, 12:40 »
Vivka ja też stanowczo protestuję  ;) co to za kryterium "biedny" ? Każdy wybiera wg swoich kryteriów i możliwości i to może byc dla niektórych przykre, gdy słyszą, ze ktoś im miejsca wycieczkowego nie poleci, bo "nie spełnia standardów forum " - to dosłowny cytat z pewnej prywatnej rozmowy.....
ciri jak masz obawy co do trasy to albo gdzieś bliżej czyli północ Chorwacji, albo rozbijcie sobie trasę - my za pierwszym razem nocowaliśmy po drodze na campingu Bella Austria, piękna okolica i dzieci do tej pory wspominają tamtejsze 3 dni  :)
loona trzymam kciuki za dobra decyzję, choć w Hiszpanii powinno byc najcieplej  :)
anusiaaa polać tej Pani  :piwko:

Offline Katrinka
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #7456 dnia: 19 Lipca 2017, 12:44 »
Loona jakbym mogla brac urlop w tym terminie to bylabym szczesliwa i wybralabym Hiszpanie na pewno.

Offline ciriness

• Chuck Norris
« Odpowiedź #7457 dnia: 19 Lipca 2017, 12:48 »
Wiecie jaką ja mam schizę? że mi Filip 1,5 roczny będzie ryczał w samolocie czy coś bo jeszcze za mały żeby mu wytłumaczyć i dlatego nie chcę samolotem...a nie chcę nad polskie morze wiec moze ta Chorwacja autem (choć i tak podroz z nimi taka bedzie katorgą)

Offline Mysikróliczek

• Chuck Norris
« Odpowiedź #7458 dnia: 19 Lipca 2017, 12:50 »
Gosia, wiem i znam schizę. Schizowałam i za pierwszym razem jak Nina miała 10 miesięcy i teraz jak lecieliśmy. Za pierwszym razem mówiłam to co Ty teraz (jak 10 miesięczniakowi cokolwiek wytłumaczysz), a teraz z kolei mówiłam, jeeeny wtedy to przespała, mleko dostała i po sprawie, a teraz? Jak powiem jej że ma siedzieć i to na kolanach (przecież nie ma swojego miejsca nawet). Ja się bardzo stresowałam lotem. I oczywiście zupełnie niepotrzebnie...  ;)

Offline Katrinka
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #7459 dnia: 19 Lipca 2017, 13:03 »
Tez sie stresowalam i zupelnie niepotrzebnie. Moja miala swoje miejsce 2 lata i 2 mies i bardzo sie cieszyla ze ma pasy i leci.
Co chwile pyta lecimy do Grecji? ;D
Powiem ze do teraz zalujemy ze w tamtym roku zmienilismy Bulgarie na pl morze...ale coz.

Offline ciriness

• Chuck Norris
« Odpowiedź #7460 dnia: 19 Lipca 2017, 13:16 »
2 lata to spoko...mniej to dla mnie nie i koniec ;) ostatnio moja znajoma leciała z 7msc do hiszpanii a on całą drogę się darł...wszyscy w samolocie, łącznie z nią mieli dosyć ;) mogę sobie dwa lata odpuścić podróże.

Offline .caril.

• Chuck Norris
  • data ślubu: 22.08.2009
« Odpowiedź #7461 dnia: 19 Lipca 2017, 13:19 »
Byliśmy w Bułgarii w czerwcu, więc myślę że można porównać z wrześniem: było gorąco, ale nie był to upał przekraczający 30st.

Też się zastanawiam jak Matylda zniesie lot, ale moje dzieci nie raz mnie pozytywnie zaskoczyły w czasie podróży autem, więc damy radę.

Offline anusiaaa

• Chuck Norris
« Odpowiedź #7462 dnia: 19 Lipca 2017, 13:20 »

Nie rozumiem za bardzo  ;) Wszędzie latam samolotem i nigdzie problemu nie ma, a w Chorwacji jest?  8)

Co to znaczy WSZĘDZIE? Piszesz o Europie mam rozumieć? I piszesz o All Inclusive?
Chorwacja jest specyficzna i na pewno nie jest polecana na wakacje z biurem podróży, a powodów jest wiele.

Ciri - nie miej takich obaw. Przykład mojego Tymka chyba jest najlepszy ;) Przezył 20 h podróż samolotem, a jest dzieckiem...hmmmm na pewno nie spokojnym.
Takiego nmalucha juz mozna na prawde zabawić. Samolot to nie samochód - dziecko może po nim sobie pochodzic, pobiegać itp.
Może też poryczeć :)
Ja przeczytałam kiedyś świetną rade na jakimś blogu - "nie przejmuj sie jeżeli Twoje dziecko płacze w samolocie, a Twoi wspolpasażerowie patrzą na ciebie z pode łba ;P . Wyjdziecie, za chwile z samolotu i zapomną o Tobie po 10 min. Co niektórzy, nieliczni za dwie godziny".
Nie można się źle nastawiać. To podstawa.

Offline Justys851
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #7463 dnia: 19 Lipca 2017, 13:21 »
U nas chmury też się rozchodzą....obecnie 26 stopni :P
Możecie zazdrościć.

Ania no co Ty , u nas aktualnie 30 stopni i mega skwar  8) jutro ma być 31
Dziewczyny ze Szczecina zapraszamy do nas - mamy tu akweny wodne i domki campingowe nad nimi też się znajdą  ;D

My jedziemy nad morze 5 sierpnia, może być zimno byleby nie padało  8)

Offline anusiaaa

• Chuck Norris
« Odpowiedź #7464 dnia: 19 Lipca 2017, 13:22 »
U nas chmury też się rozchodzą....obecnie 26 stopni :P
Możecie zazdrościć.

Ania no co Ty , u nas aktualnie 30 stopni i mega skwar  8) jutro ma być 31
Dziewczyny ze Szczecina zapraszamy do nas - mamy tu akweny wodne i domki campingowe nad nimi też się znajdą  ;D

My jedziemy nad morze 5 sierpnia, może być zimno byleby nie padało  8)

Popatrz o której to pisałam :P

Teraz to się żar z nieba leje ;)

Offline Mysikróliczek

• Chuck Norris
« Odpowiedź #7465 dnia: 19 Lipca 2017, 13:33 »
Ania, chyba się dzisiaj nie dogadamy. Nie mam pojęcia o co Ci chodzi, serio :)

To chyba dlatego, że temat dotyczy magicznej forumowej Chorwacji  8)

Offline monijane

• maniak
  • data ślubu: 29.08.2009
« Odpowiedź #7466 dnia: 19 Lipca 2017, 13:44 »
Północ zapraszamy, masz rację Justyna  :)

Mogę przekimać kilka nocy w swoich skromnych progach jakieś spragnione słońca Forumki  ;D
I literek rakiji jeszcze w nie ruszony ::)
Moje Szczęścia :-)
On 2011
Ona 2015
On 2017

Offline anusiaaa

• Chuck Norris
« Odpowiedź #7467 dnia: 19 Lipca 2017, 13:51 »
Ania, chyba się dzisiaj nie dogadamy. Nie mam pojęcia o co Ci chodzi, serio :)

To chyba dlatego, że temat dotyczy magicznej forumowej Chorwacji  8)

Może ja mało wyraźnie pisze ;)

Wszędzie możesz sobie lecieć samolotem. Nie wszędzie będzie Ci się to opłacało (nie mówie o kosztach) bo stracisz to co w danym kraju jest najpiekniesze. I takim krajem jest Chorwacja.
Ps. Chorwacja to nie jest mój ulubiony kraj.

Offline ~Ania~
  • Global Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 2006-10-07
« Odpowiedź #7468 dnia: 19 Lipca 2017, 14:03 »
Ale chyba auto tam można wypożyczyć?  (w Chorwacji)

Każdy wie jakie ma dziecko i na tą chwilę moja Iga ABSOLUTNIE nie nadaje się na tak długą podróż samochodem. Normalnie to chodzący ideał, a samochodzie zamienia się w diabła. U nas 2h to naprawdę mega wyczyn i nikt mi nie powie, że da się tak zaplanować żeby było ok. Musielibyśmy się zatrzymywać co godzinę, a nie wchodzi to w grę. Także anusiaaa z całym szacunkiem, ale nie zgodzę się z Tobą. Tak - dalszą podróż z moją córką traktuję jak karę :D U nas jedynie Ola uwielbia jeździć autem, Szymon też mega marudzi.

Za to samolot - bajka. Nie ma najmniejszych problemów. Iga leciała 8x i nigdy nie narzekałam :)

Offline Mysikróliczek

• Chuck Norris
« Odpowiedź #7469 dnia: 19 Lipca 2017, 14:14 »
Okej, już jaśniej  :D :-*

Ja jednak zgadzam się z Anią nade mną - samolot plus wynajem auta, u nas nie wchodziłaby inna opcja w grę :) A taki wyjazd gdzie podróż do miejsca docelowego zamieniam na 2-3 dni zwiedzania po drodze to naprawdę super, ale z maluchem albo dwoma maluchami? Dla mnie wielkie NOŁ NOŁ NOŁ.