Autor Wątek: Wczasy  (Przeczytany 2662539 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline .caril.

• Chuck Norris
  • data ślubu: 22.08.2009
Odp: Wczasy
« Odpowiedź #7110 dnia: 10 Lipca 2017, 10:12 »
W takim razie 14-15.07 rezerwuj on-line bilety na "Cudowną podróż" w Planetarium.
Mój R. był z Tosią i stwierdził, że dla dzieci w wieku 6-7 idealny seans.

Offline kjp83

• Chuck Norris
  • data ślubu: 13.09.2008
« Odpowiedź #7111 dnia: 10 Lipca 2017, 10:24 »
a nocleg w Toruniu jaki polecacie? Tak by sie tylko kimnac w przyzwoitych warunkach, bez spa i innych takich.

♡ Szymon & Leon ♡

Offline maggi-80

• Chuck Norris
  • data ślubu: 19-06-2010
« Odpowiedź #7112 dnia: 10 Lipca 2017, 10:26 »
W takim razie 14-15.07 rezerwuj on-line bilety na "Cudowną podróż" w Planetarium.

Dzięki za podpowiedź. Skorzystamy :D

a nocleg w Toruniu jaki polecacie? Tak by sie tylko kimnac w przyzwoitych warunkach, bez spa i innych takich.

Mały wybór jest na weekendy wakacyjne w przyzwoitych cenach.

Offline anusiaaa

• Chuck Norris
« Odpowiedź #7113 dnia: 10 Lipca 2017, 10:29 »

My tez bylismy.
Zuza była zachwycona. My też.
"Travel is the only thing you buy that makes you richer"

Offline miśka28

• pomagamy Martynce
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 16.09.2006
« Odpowiedź #7114 dnia: 10 Lipca 2017, 10:55 »
Chorwacja to moja pierwsza podróznicza miłość, podobnie jak bieganie  :) i na pewno każdy rejon ma swoje uroki, stanowiąc super alternatywę dla zimnego i nieprzewidywalnego Bałtyku  :P ale jak ma się porównanie już róznych miejsc, to zwiększają się wymagania i mnie póki co na pólnoc nie ciągnie...choc nigdy nie mów nigdy  ;)
na Hvar co niektórzy cromaniacy jeżdzą juz kilka lat z rzędu i się nie nudzą, bo jest tam mnóstwo uroczych, dzikich zatok - my bylismy na jednej z polecanych i przy pierwszym zejściu z brzegu  od razu dzieci znalazły jakby  grote do zabawy, widoki podwodne tez zupelnie inne niz na lądzie, gdzie stacjonowalismy...jest tylko jedno "ale" to raczej nie miejscówki dla małych dzieci, bo z racji polożenia jest tam z reguły spora fala i prądy, więc trzeba dobrze pływać i nurkować, bezpośrednio samochodem tez się raczej nie dojedze i i trzeba pokonac kawałek wymagającej trasy....jak syn mi zanurkowal na głębinę z kamerą podwodną to prawie dostałam zawału  ;), choć wiem, ze jest najlepszym pływakiem z nas wszystkich....tak  mi sie przypomnial komentarz anusiii o tych dziewiczych rejonach w Azji  - własnie zatunelowa cześc Hvaru to taka dziewicza Chorwacja, tylko my, bo ludzi jak na lekarstwo  ;) odgłos fal rozbijanych o skaliste brzegi i ten jeden wielki lazur otwartej przestrzeni Adriatyku przed nami...ach...

Offline kjp83

• Chuck Norris
« Odpowiedź #7115 dnia: 10 Lipca 2017, 11:04 »
Maggi my nie na weekend. 1 sierpnia na 2 noce.

♡ Szymon & Leon ♡

Offline bubulina
  • maniak
« Odpowiedź #7116 dnia: 10 Lipca 2017, 11:09 »
Elemelko my standardowo w Dźwirzynie jestesmy. Jest sliczne slonce a my pijemy piwko na plazy młoda spi-wiec zyc nie umierac:)

Offline Katrinka
  • My:)
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 04.08.2007
« Odpowiedź #7117 dnia: 10 Lipca 2017, 11:14 »
Do Chorwacji autem czy samolotem?
Nie przekonam meza na tak długą podróz..

A w Bułgarii jakie hotele polecacie?
Bede szukać niedługo firsta..

Bubulina super ze sloneczko. Udanego wypoczynku

Offline anusiaaa

• Chuck Norris
« Odpowiedź #7118 dnia: 10 Lipca 2017, 11:18 »
Katrinka, moim zdaniem zdecydowanie samochód.
Jak się zdecydujesz na rejony KRK, Zadar do Splitu to wcale nie jest tak daleko.

Smolotem bezposrednio jeszcze to mało co lata oprócz czarterów.

Offline Justys851
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #7119 dnia: 10 Lipca 2017, 11:37 »
I my w przyszłym roku do Chorwacji
tzn ja jadę na bank , a mój mąż jak nie chce to nie musi  :P
Powiedziałam że ostatni raz jadę nad polskie morze .........

aktualnie mój brat jest na Makarskiej  ;)

Offline ciriness

• Chuck Norris
  • data ślubu: 11.09.2010
« Odpowiedź #7120 dnia: 10 Lipca 2017, 11:40 »
Na świeżo zostawiam kolejny hotel w Bułgarii do polecenia, sis wlasnie jest z dziecmi i lepszy niż byliśmy w zeszlym roku (Sol Nessebar Resort)

http://www.tui.pl/wypoczynek/bulgaria/riwiera-bulgarska/tui-best-family-riu-helios-paradise-boj11020

Offline amuszta

• bywalec
« Odpowiedź #7121 dnia: 10 Lipca 2017, 11:53 »

Dom Pielgrzyma w Toruniu. Niedrogo i czysto.

Offline maggi-80

• Chuck Norris
« Odpowiedź #7122 dnia: 10 Lipca 2017, 12:04 »
Jak się zdecydujesz na rejony KRK, Zadar do Splitu to wcale nie jest tak daleko.

Chyba od Was :) Ze Szczecina do Zadaru ok. 1500 km. Mało nie jest, ale WARTO :D Na Dalmację bez noclegu po drodze, to problem

Offline anusiaaa

• Chuck Norris
« Odpowiedź #7123 dnia: 10 Lipca 2017, 12:18 »

Chyba od Was :) Ze Szczecina do Zadaru ok. 1500 km. Mało nie jest, ale WARTO :D Na Dalmację bez noclegu po drodze, to problem

Od nas, bo wiem gdzie Kasia mieszka ;)
Zresztą nawet z jednym noclegiem to dla mnie frajda bo zawsze po drodze mozna staną, zobaczyć coś ciekawego :)

Offline maggi-80

• Chuck Norris
« Odpowiedź #7124 dnia: 10 Lipca 2017, 12:20 »
W dwie strony to dla mnie 2 dni urlopu straty, więc my jeździmy tak, żeby można było "na raz"

Offline Mysikróliczek

• Chuck Norris
« Odpowiedź #7125 dnia: 10 Lipca 2017, 12:43 »
Dziewczyny, czy jest jakieś biuro podróży gdzie nie płaci się za dziecko do ukończenia 3 roku życia? A jeśli nie - w którym biurze najmniej płaci się za malucha 2letniego?

Offline loona
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 25.08.2007r.
« Odpowiedź #7126 dnia: 10 Lipca 2017, 12:48 »
A ja mam pytanie do dIewczyn, które zachwycają się Chorwacją. Byłyście gdzies poza Chorwacją? Macie porównanie do innych miejsc?

Offline anusiaaa

• Chuck Norris
« Odpowiedź #7127 dnia: 10 Lipca 2017, 12:52 »
W dwie strony to dla mnie 2 dni urlopu straty, więc my jeździmy tak, żeby można było "na raz"

A dlaczego starty?

Wg mnie urlop to nie tylko plaża.
Można pozwiedzać ciekawe tereny po drodze.
My np. zatrzymaliśmy się w stolicy Chorwacji. Zwiedzailismy caly dzien i rano jechalismy dalej.

Offline miśka28

• pomagamy Martynce
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #7128 dnia: 10 Lipca 2017, 12:53 »
ja też nie postrzegam tego w kategoriach straty, bo tak planujemy trasę, zeby coś dodatkowo zobaczyc - dzięki noclegom tranzytowym  zobaczylismy min. trochę Austrii i Jeziora Plitvickie...wolę docelowo jechać na trochę krócej do  samej Chorwacji, ale w rejony, gdzie faktycznie coś mnie zachwyci, tym bardziej, ze czas spędzamy dosyć aktwynie, a nie tylko na plażingu  ;) ale fakt, osoby z południa  Polski to jak dla mnie mają rzut beretem , znajomy męża  to przykładowo na KRK  jeżdzi na przedlużone weekendy  ;D my w naszej miejscówce częściej spotykalismy Czechów, Rosjan czy Austriaków niż Polaków...
I zgadzam się z anusią - póki co Chorwacja to głównie samochód i tzw, apartamani, bo taka forma bazy  turystyczna jest najlepiej rozwinieta...zreszta jak nawet się doleci do wiekszego miasta, to zeby nie spedzic czasu na betonowej plazy czlowiek obok człowieka to i tak by trzeba było wynająć samochód...
loona już chyba kiedyś o to pytałaś  :P mozna by odwrocić pytanie - jaką Ty widziałać Chorwację ?  ;D

Offline Katrinka
  • My:)
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 04.08.2007
« Odpowiedź #7129 dnia: 10 Lipca 2017, 13:02 »
My mieszkamy na południu ale to i tak dla nas daleko..
Ja tez lubie zwiedzac takze z noclegiem fajna opcja. Ale chyba mlodsza corka za mala .. Ona autem nie lubi i tu mamy problem najwiekszy.Samolotem teraz byla zachwycona.
Mysia niekiedy sa oferty dziecko gratis. Ja akurat placilam w Rainbow ale 330 zl za dziecko.

Offline maggi-80

• Chuck Norris
« Odpowiedź #7130 dnia: 10 Lipca 2017, 13:04 »
A ja mam pytanie do dIewczyn, które zachwycają się Chorwacją. Byłyście gdzies poza Chorwacją? Macie porównanie do innych miejsc?

Gdzieś tam byłam :) W Polsce, Egipcie, Turcji jeśli chodzi w resorty typowo turystyczne. W kwestii zwiedzania więcej....

My na powrocie zawsze zwiedzamy. W zeszłym roku zajechaliśmy np. do Włoch.  W tym roku na powrocie wpadamy do Wiednia na wycieczkę po zoo. A potem jeszcze Praga. Jak jadę na wakacje to nie chcę przystanków, bo chciałabym w końcu żeby było ciepło :D

Pierwszy raz byliśmy w Chorwacji jak Adaś miał 1,5 roku i daliśmy spokojnie radę z podróżą :D

Offline kjp83

• Chuck Norris
« Odpowiedź #7131 dnia: 10 Lipca 2017, 13:06 »

Dom Pielgrzyma w Toruniu. Niedrogo i czysto.

Dziękuję :)

♡ Szymon & Leon ♡

Offline elemelka

• Chuck Norris
  • data ślubu: 24.07.2010
« Odpowiedź #7132 dnia: 10 Lipca 2017, 13:08 »
Hvar jest zaliczany do 10 najpiękniejszych wysp świata 
My byliśmy dwa razy i było bosko. Na tyle bosko,  że jak pojechaliśmy do Włoch i trafiliśmy na piaszczysta plaże to byliśmy mega rozczarowani.
Nie wiem czy się uda za rok,  ale Chorwacja jest naprawdę piękna  ;D

Offline loona
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 25.08.2007r.
« Odpowiedź #7133 dnia: 10 Lipca 2017, 13:09 »
Miska nie odpowiada sie pytaniem na pytane  :P

Offline japcio

• Chuck Norris
  • data ślubu: 2009
« Odpowiedź #7134 dnia: 10 Lipca 2017, 13:11 »
Rozumiem waszą miłość do Chorwacji. Mam tak z Grecją :) jest jeszcze tyle miejsc do zobaczenia... Za rok koniecznie Grecja :)

Offline maggi-80

• Chuck Norris
« Odpowiedź #7135 dnia: 10 Lipca 2017, 13:23 »
Ja kiedys tez do Grecji zawitam :D na razie opcja apartament z kuchnia + wlasne jedzenie to jedyna opcja. W zeszlym roku miala byc Grecja, ale ze wzgledu na moja diete nie bylo mozliwosci, a tym roku Adas ma tez diete. Jak nastana przyjazniejsze czasy w hotelach dla takich dziwakow jak my to chetnie sie wybiore w inne rejony. No i nie oszukujmy sie - Chorwacja jest stosunkowo tania. Jak wy wrzucacie ceny wycieczek to dla mnie to kosmos :D

Offline anusiaaa

• Chuck Norris
« Odpowiedź #7136 dnia: 10 Lipca 2017, 13:35 »

A ja nie rozumiem pytania:D Blondi jestem.

Tak byłam poza Chorwacją.
Tak, uważam, że są piekniejsze miejsca.
Tak, chętnie bym jeszcze raz do CRO wróciła w inne miejsce aniżeli byłam.

Offline monijane

• maniak
  • data ślubu: 29.08.2009
« Odpowiedź #7137 dnia: 10 Lipca 2017, 13:39 »
Leona, może i nie mam doświadczenia podróżnika, ale cena naszych wakacji zamknęła się w fajnej kwocie, a wiemy, że mogłaby być niższa. Jeśli to tego dodasz gwarancję pogody i możliwość dotarcia tam samolotem, to już masz odpowiedź  ;D

Katrinka, my pojechaliśmy z niespełna półrocznym dzieckiem, a i córka też do długich podróży nie za bardzo się nadaje  - ryczy, ale ona tak ma, że ryczy, więc zdążyliśmy się przyzwyczaić ;)
Moje Szczęścia :-)
On 2011
Ona 2015
On 2017

Offline miśka28

• pomagamy Martynce
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #7138 dnia: 10 Lipca 2017, 13:57 »
loona ok, jesli o mnie chodzi dyskusja tego typu byla chyba przy okazji poprzednich wakacji, ale powtórze - za czasów studenckich zjezdziłam  troche Europy, ale bardziej pod kątem  zwiedzania stolic europejskich, bo typem plazowicza nigdy nie byłam  :) z aktualną własną rodziną - jesli chodzi o zagranice -  to na razie Chorwacja, z prostego powodu, mąż póki co nie wsiądzie do samolotu, wiec jakies egzotyczne rejony odpadają, ale zdaje sobie sprawę, ze są na pewno bardziej urokliwe miejsca niż nawet Hvar....poza tym u nas tez odpada opcja basenowa, żywieniowo też jeszcze sporo ograniczeń, więc wstawiane tu oferty all inclusive - choć na pewno dla niektorych będace super forma wakacyjną - u nas  sie po prostu nie kalkulują....

Offline kjp83

• Chuck Norris
« Odpowiedź #7139 dnia: 10 Lipca 2017, 14:03 »
Jest jeszcze taka opcja ze mozna nie lubić all inclusive :)

♡ Szymon & Leon ♡