Autor Wątek: Wczasy  (Przeczytany 2687126 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline demka

• Chuck Norris
  • data ślubu: 25 grudnia 2005
Odp: Wczasy
« Odpowiedź #2700 dnia: 4 Maja 2015, 20:39 »
Martyna tez odliczam dni.... 1 czerwca... Rodos... :)
Nasza Oliwcia:

Nasza Lenka:

Offline :martyna:
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #2701 dnia: 4 Maja 2015, 20:46 »
Ooo Demka, to Wy będziecie wracać, my lecieć:) 07.06.

Offline Kasia*

• Chuck Norris
« Odpowiedź #2702 dnia: 4 Maja 2015, 20:48 »
Demka a gdzie dokladnie i jaki hotel?
Wszyscy mówią mi - kiedyś przyjdą lepsze dni, ktoś na dobre zmieni mnie, czekam na ten dzień

Offline Daruda

• Chuck Norris
  • data ślubu: 20.06.2009
« Odpowiedź #2703 dnia: 4 Maja 2015, 21:13 »
no mi też kasa zejdzie z konta za wycieczkę za jakieś dwa tygodnie......

Offline sylwiq

• Chuck Norris
  • data ślubu: 23 czerwca 2012 ! <3
« Odpowiedź #2704 dnia: 4 Maja 2015, 23:14 »
Gabis ja mam mate piknikowa z tchibo- jest bardzo bardzo fajna.
Te z pepco sa bardzo cienkie i sie rwa nie polecam.

Ja polecam wybrac sue na agroturystyke na podlasiu!
Bosz prawdziwie wiejski klimat, jedzonko i powietrze..

Offline miśka28

• pomagamy Martynce
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 16.09.2006
« Odpowiedź #2705 dnia: 5 Maja 2015, 06:30 »
ja mam taką mate z lidla, ale kupioną juz ze dwa lata temu i wszedzie sie sprawdza ;-) co do Podlasia to ja dodam jeszcze unikatową na skalę europejską przyrode w Puszczy Białowieskiej i bardzo gościnnych mieszkańców :-)

Offline sylwiq

• Chuck Norris
  • data ślubu: 23 czerwca 2012 ! <3
« Odpowiedź #2706 dnia: 5 Maja 2015, 06:46 »
Mialam okazje poznac szeptuche.. ::)
Tak czyste tam jest powietrze ze az glowa nas bolala na poczatku..
Najbardziej rozwalila mnie cena  za dobe w rutce.. 20zl ::)

Offline gosiaczekk
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #2707 dnia: 5 Maja 2015, 08:12 »
Gabiś jaki masz aparat foto? Świetne zdjęcia z wycieczki z POznania masz na fejsie, opowiedz co zwiedzaliście. Mam ochotę tez Waszą ścieżką podążyć :) Co jest w Tej Bramie Poznania ciekawego?

Offline izulek
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 30.08.2008
« Odpowiedź #2708 dnia: 5 Maja 2015, 08:14 »
Podpinam się do pytania. Poznań mamy blisko :)

Offline anusiaaa

• Chuck Norris
« Odpowiedź #2709 dnia: 5 Maja 2015, 08:24 »
Podlesie i mnie zauroczyło.
Byłam tam rok temu i zakochałam się.
"Travel is the only thing you buy that makes you richer"

Offline miśka28

• pomagamy Martynce
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #2710 dnia: 5 Maja 2015, 08:50 »
Mialam okazje poznac szeptuche.. ::)

sylwusia i co , skorzystałaś ?  :) moja śp. babcia była taką  niby szeptuchą, ale ona w sumie głównie się modliła plus bardzo dobrze znała sie na ziołach....mozna wierzyć lub nie, ale wielu osobom pomogła...sama na Podlasie jezdziłam od dziecka, bo miałam niecałe 240 km, teraz z rodziną trudniej się zebrać taki kawał drogi, ale w planach taka podróż sentymentalna tez jest  :)
my  teraz w weekend majowy byliśmy min, w Poznaniu, ale na wszystkie zaplanowane atrakcje zabraklo czasu.....na pewno polecam zoo, duzy teren do zwiedzania, jak chce się zaliczyć na wlasnych nogach, to obowiązkowo kilka godzin (my bylismy od 14 do 19 ) plus sama Maltanka.....poprzednio byliśmy jeszcze na termach, raj dla malych pływaków  :)

Gabiś
  • Gość
« Odpowiedź #2711 dnia: 5 Maja 2015, 10:06 »
Gosiaczek, Izulek Aparat mam Nikon d7100 z obiektywem Tamron f 2,8 i drugi Nikkor f1,8 stałoogniskowy. ( zdjecia jakoś wyjątkowo nieudane tzn. te co na fejsie ok ale ogólnie jakoś mi nie leży fotografowanie w mieście... )
Poznań cudowny !
1 dzień Starówka - połaziliśmy, zjedliśmy pizzę...
2 dzień Stary Browar - piękny ! Jest kilka fontann więc dzieci zachwycone. Sa ławeczki, park... , potem byliśmy w knajpie dla dzieci Cafe Familia - bardzo bardzo fajne miejsce. Potem pojechaliśmy do muzeum - Brama Poznania. http://bramapoznania.pl/
Poszliśmy na stałą ekspozycję ścieżką rodzinną. Wszyscy dostaliśmy słuchawki i małe tablety. W słuchawkach słyszysz co Pan opowiada o danych ekspozycjach. Są zabawy dla dzieci, turnieje rycerskie, zagadki. Dzieci maja szukac buziek i naciskac na nie to wtedy dostają wskazówki czego szukać. Potem dowiedzieliśmy się że w ciągu 10 dni w tej cenie ( 30zł/ 4 osoby ) mozemy interaktywnie zwiedzić cały Ostrów Tumski.
3 dzień - Malta - fajny plac zabaw, rollercostery , autka dla dzieci, park linowy .... fajna knajpa 3 kolory z pysznym jedzeniem. Potem pojechaliśmy z Malty zwiedzac ten Ostrów. Znów dostaliśmy słuchawki. Dzieci dostały torby z lornetkami, kompasami i zadaniami. 2 h łażenia po katedrach, kosciołach itp. A oni pełen zachwyt... to było jak zabawa w podchody np. Teraz stań tak abyś miał po lewej stronie kościół, zrób 10 kroków do przodu i odwróć się w lewo itp. Te zadania spowodowały że chłopcy ani razu nie narzekali że zwiedzamy ;)

No i to chyba wszystko ;)

Offline Maja

• Global Moderator
  • Chuck Norris
  • bono animo es
  • data ślubu: 28 sierpnia 2004r.
« Odpowiedź #2712 dnia: 5 Maja 2015, 10:10 »
Dziewczyny spędzające tegoroczne urlopy w Grecji - mam prośbę o namiary na hotele.
Interesuje mnie Kos

Offline malgosiask

• Chuck Norris
  • data ślubu: 10 czerwca 2009r.
« Odpowiedź #2713 dnia: 5 Maja 2015, 10:14 »
Gabiś, kiedy byliście w Poznaniu? >:(
My mimo, że tu mieszkamy to jeszcze do Bramy Poznania nie dotarliśmy ;D tzn. byliśmy przed ale jeszcze nie zwiedziliśmy.
A jest tam podobno bosko http://www.poznan.pl/mim/info/pictures/foto-lukasz-gdak,pic1,1016,78069,106080,show2.jpg

Miśka, nic nie straciłaś, sobotę i niedzielę przechorowaliśmy 8) :P

W Poznaniu dużo się dzieje i jest co zwiedzać, ale naprawdę trzeba przeznaczyć sporo czasu...
1 maja otworzyli w końcu ogród botaniczny, dziś po przedszkolu syn chce iść.

Gabiś
  • Gość
« Odpowiedź #2714 dnia: 5 Maja 2015, 10:24 »
Małgosiak teraz w weekend majowy... nie wiedziałam że pod Poznaniem mieszkasz  ::) Jest bosko naprawdę...

Offline miśka28

• pomagamy Martynce
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #2715 dnia: 5 Maja 2015, 10:26 »
gosia o kurczę - to dużo zdrówka......my byliśmy w Poznaniu w sobotę po 12, ale odbiór pakietu startowego dla mnie  ;) plus godzina w kolejce do zoo  :P i potem dłuuugie zwiedzanie, wiec juz się nie odzywałam....rano w niedzielę mieliśmy wpaść na stadion, ale zanim towarzystwo sie zebrało, to juz trzeba było jechać wcześniej na malte, zeby znależć miejsce parkingowe  ;D choć podobno tez wiele nie stracilismy, bo przez ten weekend za pół ceny to wszędzie mega kolejki....ale spoko, jeszcze kiedyś sobie odbijemy, bo w sumie to Poznania do mamy rzut beretem  ;D a w 3 kolorach zaliczyliśmy pyyyszne domowe  lody  :)
Maja to w tym roku podwójne wakacje?
aha Gabiś te wszystkie interaktywne zwiedzania to w ramach tej bramy poznania?

Gabiś
  • Gość
« Odpowiedź #2716 dnia: 5 Maja 2015, 10:28 »
Małgosia przecież Ci nawet paczki wysyłałam na Poznań...  :'(  Zupełnie nie skojarzyłam a przecież gadałyśmy na pv dzień przed naszym wyjazdem :( Ale na pewno jeszcze odwiedzimy Poznań ;D
Macie fajną komunikację miejską ;D Stoimy na przystanku gdzie ma jechać 8 i 13 a jedzie tramwaj 5 ;D Zero informacji gdziekolwiek  o zmianach ;D Uśmialiśmy się za kazdym razem celując jaki dziś tramwaj podjedzie i gdzie pojedzie ;)

Miśka tak cały OStrów Tumski i brama poznania - muzeum za 30zł / 4 osoby.

Offline kjp83

• Chuck Norris
  • data ślubu: 13.09.2008
« Odpowiedź #2717 dnia: 5 Maja 2015, 10:35 »
Macie cos godnego polecenia w Barcelonie? Nie chce hotelu w miescie, raczej costa barcelona. Bez aquaparku, maly basen wystarczy zeby tylek pomoczyc.

♡ Szymon & Leon ♡

Offline malgosiask

• Chuck Norris
  • data ślubu: 10 czerwca 2009r.
« Odpowiedź #2718 dnia: 5 Maja 2015, 10:35 »
Poznań - miasto doznań ;D
Spoko, tak byśmy się nie spotkali. Syn po urodzinach dogorywał, a my razem z nim...
Ale to nie wątek o tym ;)

Gabiś, ale widzimy się w Warszawie! Bilety do Kopernika już zakupione, jeszcze tylko hotel musimy opłacić.

Gabiś
  • Gość
« Odpowiedź #2719 dnia: 5 Maja 2015, 10:39 »
Małgosiak super ;D

Offline ciriness

• Chuck Norris
  • data ślubu: 11.09.2010
« Odpowiedź #2720 dnia: 5 Maja 2015, 12:02 »
Macie cos godnego polecenia w Barcelonie? Nie chce hotelu w miescie, raczej costa barcelona. Bez aquaparku, maly basen wystarczy zeby tylek pomoczyc.

Kasia my byliśmy w Calella w Presidencie, spoko ogólnie. Znajoma była w zeszłym roku w Lloret De Mar, podpytam jaki hotel :)

Gabiś byliście w moich ulubionych miejscach :D W 3 kolorach mieliśmy chrzciny :D

Gabiś
  • Gość
« Odpowiedź #2721 dnia: 5 Maja 2015, 12:30 »
Ciriness o widzisz :) Bardzo nam tam wszystko smakowało..  ;) Byliśmy jeszcze w kilku knajpkach ;)

Offline kjp83

• Chuck Norris
  • data ślubu: 13.09.2008
« Odpowiedź #2722 dnia: 5 Maja 2015, 12:52 »
Gosia a jak dojazd do miasta? Czytałam ze jest banalny ale w rzeczywistosci jak to wyglada?
Hotel super- własnie cos takiego szukam :)

♡ Szymon & Leon ♡

Offline ciriness

• Chuck Norris
  • data ślubu: 11.09.2010
« Odpowiedź #2723 dnia: 5 Maja 2015, 14:40 »
Kasiu oni byli w Savoy'u http://www.holidaycheck.pl/hi/457750b5-5eb3-32c6-af31-d8c4faae8f33 , obydwa hotele były polecone przez tą samą osobę.
To są hotele 3 gwiazdkowe więc standard jak na te 3 gwiazdki, ale w naszym było super jedzonko i codziennie sprzątali, natomiast ściany bardzo cienkie, łóżka takie sobie :D Ale cena super!
Mataro jest duże, jeszcze Canet de Mar mi się podobało, Callela bardzo ładna choć spora imprezownia (za to ten hotel dość dobrze położony i imprez nie słychać).
Do Barcelony jeżdżą busy i pociąg, najlepszy jest pociąg, jedzie brzegiem morza jakieś 50-60min z Calelli ale się tego nie czuje w sumie, kupujesz np. 10 przejazdówkę :) A z lotniska do hotelu zamówiliśmy sobie shuttle bus. No i zawsze można sobie auto wynająć, to już w ogóle super bo samemu się śmiga, wszędzie autostrady i drogi ekspresowe, w samej Barcelonie też przestrzennie.

Offline japcio

• Chuck Norris
  • data ślubu: 2009

Offline demka

• Chuck Norris
  • data ślubu: 25 grudnia 2005
« Odpowiedź #2725 dnia: 5 Maja 2015, 22:41 »
Rodos... nazwy hotelu nie pamiętam... będę musiała sprawdzić... miejscowość Kremasti....
Nasza Oliwcia:

Nasza Lenka:

Offline :martyna:
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #2726 dnia: 6 Maja 2015, 08:13 »

Offline Justys851
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #2727 dnia: 6 Maja 2015, 09:12 »
Dziewczyny szukam takiej maty na plaże... żeby od spodu była karimata a na wierzchu koc.. rozmiar 200x200 czyli wielka. Gdzie moge takei coś kupić. Wiem że jest w lidlu ale jest taka jakby tkana i na plaże nei bardzo sie nadaje...

Gabi tchibo ma teraz -20% , a dzisiaj dodatkowo darmowa dostawa dla posiadaczy karty:

http://www.tchibo.pl/koc-piknikowy-xxl-p400053174.html

http://www.tchibo.pl/koc-piknikowy-3-w-1-p400068924.html

http://www.tchibo.pl/koc-piknikowy-p400076379.html

Gabiś
  • Gość
« Odpowiedź #2728 dnia: 6 Maja 2015, 09:38 »
Justyś jesteś wielka ! Już złożyłam zamówienie ;D jeszcze przedwczoraj sprawdzałam i te koce były niedostępne...

Offline Justys851
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #2729 dnia: 6 Maja 2015, 09:41 »
który wzięłaś ?? bo też dumam  8)

mam teraz ale taki mały, jakiś gratis od przedstawiciela  8)