Autor Wątek: Stara strzecha  (Przeczytany 27454 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline asa_i
  • nowicjusz
  • *
Stara strzecha
« dnia: 12 Stycznia 2007, 01:07 »
Witam wszystkich
Mam na imię Asia od moich i Filipa zaręczyn minęły 4 dni. Ze względu na to, że dysponuje teraz czasem zaczęliśmy się rozglądać za salą dlatego proszę Was o opinie na temat dwóch sal: Stara Strzecha - Milowice (większa sala) i sala na Kukułek - Sosnowiec. Napiszcie jak wygląda wystrój, jedzenie, obsługa. Widziałam obie te sale, ale żadnej jak była ubrana.
Pozdrawiam
:skacza:

Offline Nina24
  • nowicjusz
  • *
Stara strzecha
« Odpowiedź #1 dnia: 23 Stycznia 2007, 23:02 »
witamasa_i,
jezeli chodzi o stara  strzecha to jest fajnie ale kierowniczka jest bardzo niemiła wiem po sobie ceny jest przyzwoita bo 13 za osobe,wystruj kiepski,znowu na kukułek jest swienie  widziałam i byłam tam na weselu.Kolega jest tam kelnerem ,i sam mówi ze wesela sa fajne.pozdrawiam

Offline Wioleta

• forumowicz
  • data ślubu: 14 czerwca 2008
Stara strzecha
« Odpowiedź #2 dnia: 17 Lutego 2007, 20:43 »
na kukułek to raczej nic specjalnego. Drogo się cenią a tak naprawdę jedzenie podobno niespecjalne. Koleżanka byla tam u innej na weselu i podpytywałam ją trochę. Ktoś mi przesłał menu w kilku wersjach ale mnie to do gustu nie przypadło

Offline Wioleta

• forumowicz
  • data ślubu: 14 czerwca 2008
Stara strzecha
« Odpowiedź #3 dnia: 20 Lutego 2007, 12:38 »
Byłam wczoraj w restauracji Stara Strzecha. Mnie sala się podobała, kierowniczka z początku nieprzystępna, jedzonko wg przedstawionego menu wydaje mi się ok no i cena 140 zł, poprawiny dodatkowo 60. Minimalna liczba osób na tej sali to 80.

Offline anirolak

• nowicjusz
  • *
  • Zabiorę Cię właśnie tam...
  • data ślubu: 12.09.2009
Odp: Stara strzecha
« Odpowiedź #4 dnia: 20 Września 2007, 12:58 »
Byliśmy wczoraj w starej strzesze i mnie nie strasznie podobało, wystrój faktycznie średni ale podobno można zrobić po swojemu więc spoko.  Napiszcie jakieś informacje jeżeli bylyście na weselu jak tam jedzonko i obsługa, z góry dzięki ;)

Offline .monia.

• * * * * *
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #5 dnia: 20 Września 2007, 16:32 »
Hej, moja siostra miała tam wesele i byli bardzo zadowoleni, my też się nad nią zastanawialiśmy, ale doszliśmy do wniosku, że tak głupawo by troszkę było mieć wszystko tak jak moja siostra, ale ogólnie mogę powiedzieć, że jedzonko było bardzo dobre i obsługa też ok.

Offline Pinesia

• forumowicz
« Odpowiedź #6 dnia: 21 Listopada 2007, 00:06 »
Był ktoś jeszcze tu na jakieś zabawie i może coś więcej o tej sali powiedzieć?? A szczególnie interesuje mnie czy jest tam też hotel żeby można było parę gości przenocować :)

Offline .monia.

• * * * * *
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #7 dnia: 21 Listopada 2007, 12:03 »
Gdy moja siostra miała tam wesele ni było tam, żadnego hotelu z tego co się orientuję na chwilę obecną też nie ma

Offline Pinesia

• forumowicz
« Odpowiedź #8 dnia: 21 Listopada 2007, 12:09 »
no szkoda.. ale i tak się przejadę to sale zobaczyć :) tam na miejscu na pewno dowiem się dużo więcej :)

Offline mk.mika
  • maniak
  • data ślubu: 6 czerwca 2009
« Odpowiedź #9 dnia: 21 Listopada 2007, 12:22 »
Pinesia -  a dowiadywałas sie o Dworek pod lipamina Giszowcu, czy tam Wam nie pasuje, ie pamietam czy ci mówiłam ze hotel jest niedaleko i w sumie ty mogłabys jeszcze w Mysłowicach hotelu poszukać?

Moje oczy są nadal zielone w moim oknie wciąż kwitnie nadzieja

RELACJA

Offline Pinesia

• forumowicz
« Odpowiedź #10 dnia: 21 Listopada 2007, 12:37 »
Mk.Mika tak wiem, wiem mam wszystko pozapisywane to co mi podawałaś :) Ale jeszcze tam nie byłam mogę dopiero popołudniu tam jechać jak będzie transport..  A Ty się na ten Dworek zdecydowałaś ??

Offline mk.mika
  • maniak
« Odpowiedź #11 dnia: 21 Listopada 2007, 12:41 »
Tak od razu sie zdecydowałam klimat na nas zrobił wrazenie ostatnio byłam tam jak było małe przyjęcie równie pięknie. I do tego ceny przystepne myslałam że dużo drożej jest  tam jedna nie :)

RELACJA

Offline Pinesia

• forumowicz
« Odpowiedź #12 dnia: 21 Listopada 2007, 12:50 »
No to fajnie :) rozumie, że jedzonko i obsługa jest dobra :) Zresztą masz wesele przede mną to wtedy będziesz mi mogła wszystko dokładnie poopowiadać oczywiście jak sie na ten Dworek zdecyduje :)

Offline mk.mika
  • maniak
« Odpowiedź #13 dnia: 21 Listopada 2007, 13:04 »
Jak tylko będę mogła w czymś pomóc to bardzo chętnie, służę pomocą. ;)

RELACJA

Offline anirolak

• nowicjusz
  • *
  • Zabiorę Cię właśnie tam...
  • data ślubu: 12.09.2009
« Odpowiedź #14 dnia: 19 Grudnia 2007, 19:05 »
Powiem wam,że ja byłam strasznie napalona na strzechę jednak ostatecznie zrezygnowałam przez dekoracje co jest dla mnie bardzo ważne,pani kierowniczka powiedziała,że nie można nic zrobić od siebie i że dekoracja jest stała także zrozpaczona szukam dalej  :)

Offline aga8207

• bywalec
  • data ślubu: 06.06. 2009 Catamaran :)
« Odpowiedź #15 dnia: 24 Grudnia 2007, 11:06 »
My podczas naszych poszukiwań też odwiedziliśmy Starą Strzechę w sumie to od razu bylam nastawiona że nie skożystam z ich usług ale akurat mieliśmy po drodze kiedy odwiedzaliśmy Atenę.
Ale do rzeczy:
1) Menu na pierwszy rzut oka ok i bogate ale nie podają konkretnych ilości
2) Wystrój sal (małej i dużej) mnie osobiście wcale nie przypadl do gustu
3) Od wejścia wrażenie dość ponure jakby się do starego teatru albo domu kultury weszło
4) Dekoracje bardzo skromne można sobie dodekorować balonami ale tylko z helem i tu cytat pana, który tam pracuje " nie można nic przyklejać bo potem ściany trzeba malowac itd." dla mnie to nie do przyjęcia
5) Na zewnątrz przyjemnie można wyjść się przewietrzyć  dosć ładny ogródek
6) Cena na 2009 rok wzrasta do ok. 140-160 zł.
Uwaga!!! Nie ma niby ograniczenia co do ilości jedzenia ale ostatnia "dostawa na stół" jest o 4 a potem ??? no wlaśnie...
Ogólne wrażenie średnie ale bywają gorsze miejsca

Offline Justys851
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #16 dnia: 13 Października 2008, 16:11 »
W sobote byłam na weselu w Starej Strzesze . Jesli chodzi o wygląd sali to bardzo ładnie wygląda odremontowana  Wink Nie mam jakiś dużych zastrzeżeń poza   :
- "rosół" to była jakaś woda z jarzynką , mało smaczny   ;)
- kluski śląskie były bez smaku - zapomnieli chyba posolić, aczkolwiek ziemniaki były już posolone   ;D
- stukła się flaszka na sali , poszłam do obslugi powiedzeć zeby ktoś posprzątał, a Pan dał mi zmiotkę żebym sobie sama pozamiatała, więc pozamiatałam, chociaż wydaje mi się że to powinien ktoś zrobić z obsługi.
- jeśli chodzi o kelnerów to było 2 i strasznie im to wolno szło
- brakowało papieru toaletowego w damskim wc , było zgłaszane nie raz ale nikt się nie pokwapił żeby go dać do    toalety
Aha reszta jedzonka była bardzo dobra i bylo tego bardzo dużo   :Obiad:
Najbardziej bym zwróciła uwagę na obsługę bo niezbyt im to wszystko idzie   :(

Offline wild_rose

• forumowicz
  • data ślubu: sierpień 2010
« Odpowiedź #17 dnia: 26 Kwietnia 2009, 11:52 »
Chciałabym odświeżyć temat :)
Sezon weselny powoli nam się rozpoczyna ;) Miał ktoś może tam wesele w ostatnim czasie albo był gościem?
Umowę mamy już podpisaną, widzieliśmy salę chwilę przed weselem (kelnerzy roznosili jeszcze jakieś świeczniki i inne gadżety ;) ) i podobała nam się- dlatego też się zdecydowaliśmy.
Mamy kilka własnych pomysłów odnośnie dekoracji- takich, które można wprowadzić w życie bez wbijania gwoździ w ścianę (tu akurat rozumiem właścicieli) i przede wszystkim chcielibyśmy "popracować" nad wejściem- bo faktycznie trochę "straszy" ;)
Macie jakieś przemyślenia, sugestie, wskazówki np. odnośnie tego, na co zwrócić uwagę, co dopracować, jakieś informacje praktyczne, które mogłyby się przydać, a niekoniecznie w ferworze przygotowywań się o nich pomyślało?
Np. wiem już, że były zastrzeżenia co do rosołu (inf. od Justys), więc mam kolejny argument za moją grzybową ;) i dobrze jest czasem przypilnować kelnerów- spadło na rodziców i świadków ;) Coś jeszcze przychodzi Wam do głowy?
Z góry dziękuję za pomoc :)

Offline obserwator
  • maniak
  • data ślubu: trochę czasu minęło
« Odpowiedź #18 dnia: 30 Kwietnia 2009, 19:52 »
Najbardziej ważną rzeczą jest to , że sala jest po remoncie. Nikt o tym nie pisze, ale moim zdaniem jest teraz lepiej niż było. Uważam, że  teraz zalicza się do sal  ładniejszych. Jeśli chodzi o szefową, to kobieta ta jest osobą zmienną. Raz traktuje klienta obcesowo, jakby jej przeszkadzał, jest nieprzyjemna i nie ma dla nikogo czasu, innym razem jest aniołem. Ale mówią, że kobieta zmienną jest. Może coś w tym jest? ;)

Offline Justys851
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #19 dnia: 1 Maja 2009, 13:06 »
W sobote byłam na weselu w Starej Strzesze . Jesli chodzi o wygląd sali to bardzo ładnie wygląda odremontowana   ;) ...

obserwator , w takim razie nie czytasz uważnie wszystkich postów a potem wypisujesz że nikt o tym nie pisze  :P
Ja nadal się upieram że trzeba pilnować tam obsługi bo marnie im to idzie , poza tym to nie jest stała ekipa kelnerów tylko poprostu dorabiający studenci w weekendy  ;)

Offline obserwator
  • maniak
« Odpowiedź #20 dnia: 1 Maja 2009, 17:53 »
Masz rację, czasami czytam posty pobieżnie bo jest ich bardzo dużo i być może nie przeczytałem Twojego dokładnie. Przepraszam, ale myślę, że Cię nie uraziłem. Co do obsługi to zgadzam się z Tobą ,że należy na nią zwracać uwagę ale nie dlatego , że są z tej sali i dorabiają sobie tylko dlatego , że powinno się zwracać uwagę na wszystkie zespoły obsługujące gości bez względu na jakiej sali pracują. Nie tylko w Starej Strzesze nie ma stałej ekipy, na innych salach też się takie zdarzają, np. w Jublilacie w Będzinie, co nie znaczy , że są gorsze od innych (no, może troszeczkę ;))

Offline wild_rose

• forumowicz
« Odpowiedź #21 dnia: 13 Czerwca 2009, 17:42 »
Coś nowego nt sali? ;)
Dopadł mnie chyba stres przedślubny ;)

Offline obserwator
  • maniak
« Odpowiedź #22 dnia: 16 Czerwca 2009, 10:06 »
wild_rose nie przejmuj się, wszystko będzie dobrze. :bukiet:

Offline wild_rose

• forumowicz
« Odpowiedź #23 dnia: 16 Czerwca 2009, 15:54 »
:) dzięki.
Ale martwią mnie jednak ci kelnerzy itd...

Offline obserwator
  • maniak
« Odpowiedź #24 dnia: 16 Czerwca 2009, 18:03 »
Strach ma wielkie oczy :diabel_3: Ja zawsze twierdzę, że na początku wesela trzeba zrobić dobry gest i zanieść na kuchnię 1 (słownie: jedną) buteleczkę wódki, żeby personel wypił za zdrowie Państwa Młodych.  Nikt nikomu krzywdy tym nie zrobi, a gest będzie doceniony. Obsługa poczuje się dowartościowana, a i współpraca podczas wesela będzie się lepiej układała. To jest bardzo ważne bo Oni są na tym punkcie bardzo czuli. Inna strona medalu czy będą chcieli. Ale to już nie ważne, gest się liczy.Zapewniam Cię, że nikt się nie opije. Tak prawdę mówiąc dotyczy to wszystkich (prawie wszystkich) sal na terenie Zagłębia i Śląska. Zawsze tak doradzam i póki co zawsze to zdawało egzamin :D.

Offline obserwator
  • maniak
« Odpowiedź #25 dnia: 25 Lipca 2009, 19:43 »
Witaj wild_rose :). Byłem na weselu nie tak dawno bo na początku  lipca br (duża sala) i mogę Cię uspokoić, że nie masz się co martwić o kelnerów. W mojej ocenie i nie tylko w mojej, wszystko było w porządku. Same pozytywne wrażenia.  :D

Offline MagdaMa

• zapaleniec
« Odpowiedź #26 dnia: 25 Lipca 2009, 22:53 »
fajna sala, kucharz dobrze gotuje, nie wiem jak właścicielka, bo nie miałam okazji poznać;
co do obsługi - no tak to jest, buteleczka dla kelnera czy 50zł na początek imprezy (niezależnie czy to sala czy restauracja) działa cuda  ;D zawsze też można zaznaczyć na początek imprezy, że gdy będą goście zadowoleni to będzie premia;
polecam, nie pieniądze (w porównaniu do kosztów wszelkich imprez), a często różnica widoczna;

off topic://  zresztą my się jeszcze musimy nauczyć kultury dawania napiwków i oduczyć komentarzy "przecież ma płacone";

Offline wild_rose

• forumowicz
« Odpowiedź #27 dnia: 26 Lipca 2009, 14:26 »
Dzięki za informacje :)

Offline klaudia_loczek
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 17.04.2010
« Odpowiedź #28 dnia: 29 Lipca 2009, 08:41 »
Hej.  Ja tam byłam na weselu 2-3 lata temu (na tej dużej sali) i mnie sie tam bardzo podobało.  jedzenie było bardzo smaczne, obsługa równiez była miła.  My rowniez bedziemy miec tam wesele, najpierw rozmawialiśmy z takim panem, który zaproponował nam żebysmy przyjechali w sobotę jak juz sala będzie udekorowana, żeby zoabczyć czy nam ię pdoba czy nie.  i jak juz  przyjechalismy w sobote to była chyba ta kierowniczka i była bardzo miła i podpisaliśmy umowe.  Duża sala musi być na conajmniej 80 osób.  Na ten rok cena ok. 160, na przyszły 5zł-10 może wzrosnąć :)

Offline klaudia_loczek
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 17.04.2010
« Odpowiedź #29 dnia: 29 Lipca 2009, 08:44 »
A i zapomniałam :) sa pokoje do wynajęcia.  4- osobowe :) jak nam ten pan powiedział, osób tam możemy upchnąć ile chcemy;) pozdrawiam

Offline AnekPiekarek

• uzależniony
  • data ślubu: 04.09.2010
« Odpowiedź #30 dnia: 29 Lipca 2009, 18:52 »
sala bardzo ładna i przestronna;) jedzenie dobre, ale obsługa ... pozostawia wiele do życzenia od godziny 1 na stołach nie było sprzątane aż do samego rana.Wiec warto zwrócić na to uwagę

Offline obserwator
  • maniak
« Odpowiedź #31 dnia: 7 Sierpnia 2009, 13:04 »
Ja mam jednak inną opinię na tema kelnerów. Bardzo pozytywną, ale każdy ma przecież prawo do wyrażania swoich odczuć. Ja nie mam żadnych zastrzeżen do sali, konsumpcji i obsługi. Póki co, plecam wszystkim. :D

Offline mikoala

• Chuck Norris
« Odpowiedź #32 dnia: 16 Sierpnia 2009, 20:29 »

Przy podpisywaniu umowy była mowa o pokojach, że 50 zł od pokoju, tylko ze podpisujac umowę ponad rok przed slubem nikt nie mysli o tym że ktos moze go oszukac, że cos może byc nie tak! Przychodzi do płacenia 25 czerwca 2009 a Pani nam wyskakuje z hasłem,ze 100 zł od pokoju no kur... co za jajaj, mówimy, że miało być 50 zł a ta ze podniósł się standard i i ze wliczone jest pranie poscieli i takie tam! Czyli co rok wczesniej nie była posciel prana? ciekawe bardzo.
W umowie mielismy że 145 wesele a poprawiny 60 plus 10% moze wzrosnąć, czyli za wesele placimy 160 ok, ale za poprawiny maksymalnie 66zł teoretycznie i to na szczescie jest w umowie wiec tego sie bede jeszcze czepiac! A babeczka wyskakuje nam z hasłem ze poprawiny 80 @$#%$@%$^$!
Zapisujcie za kazdym razem na umowie każde najdrobniejsze uzgodnienia, bo babeczka umie czarować, a jak przychodzi juz blizej wesela to wie ze nikt nie zrezygnuje i zaczyna swoje reguly wprowadzac!
Pozat tym wesele udało się jedzenia bardzo dużo i bardzo dobre, goście byli zachwyceni.
Co do obsługi - pozostawia wiele do życzenia, mój mąż musiał co chwila ich opier... bo sie obijali, brak kawy, talezyki zespołu nie zmienione itp...

Offline obserwator
  • maniak
« Odpowiedź #33 dnia: 18 Sierpnia 2009, 09:39 »
W porównaniu do innych sal obsługa ze Starej Strzechy niczym się nie różni. Jeżeli ktoś ma wysokie wymagania i chce być obsłużony jak w Mariocie to na pewno będzie zawiedziony. Najgorsze w tym jest to, że niektórzy zapominają, że kelner też jest człowiekiem, a nie maszyną. :)

Offline Justys851
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #34 dnia: 18 Sierpnia 2009, 11:56 »
obserwator powiem Ci ze sie różni i to bardzo, w Starej kelnerzy ruszali sie jak muchy w smole , mam porównanie bo w preciągu 2 lat byłam a 8 weselach , w Różanej nawet ich widac nie było, szybko sprawnie, tak samo w Jubilacie obsługa była bez zarzutów, a w  Starej moim zdaniem porażka jak stukła się butelka i poprosiłam żeby to ktoś posprzatał to Pan na mnie wielkie oczy i sam podał mi szufelke i miotłe  :-\
więc nie wyobrazam sobie żeby któryś z gości musiał sprzątac u mnie na sali  >:(

A co do włascicielki widzę że w przeciągu roku nic się nie zmieniło , przy podpisywaniu umowy nieźle czaruje a potem pokazuje swoje prawdziwe ja podnosząc ceny i wypiera się słow które wczesniej mówiła , fakt faktem ze wszystko trzeba zapisywac na umowie ale jak Ona chce zeby ktos jej poszedł na reke to jest milutka w drugą stonę juz to u niej nie działa  :-\

Offline obserwator
  • maniak
« Odpowiedź #35 dnia: 18 Sierpnia 2009, 12:06 »
Jeżeli chodzi o właścicielkę to zgadzam się z Tobą. Jest kobietą, mówiąc delikatnie zmienną, z czego później czasami wynikają nieporozumienia (czytaj: cwaniactwo ze strony właścicielki). Natomiast co do obsługi nie spotkałem się osobiście z sytuacją, która byłaby powodem krytyki. Owszem, zdarzają się niekiedy niedociągnięcia z ich strony, ale jest takie powiedzenie , że "ten się nie myli co nic nie robi". Ja osobiście nie mam im nic do zarzucenia. Jeżeli kiedyś będzie jakiś zgrzyt z ich strony to na pewno o tym napiszę.

Offline mikoala

• Chuck Norris
« Odpowiedź #36 dnia: 18 Sierpnia 2009, 21:46 »
Pani o której piszecie "właścicielka" tak naprawdę nia nie jest to jest swatowa właścicielki i to ona podpisuje z wszystkimi umowy i to ona czaruje ( mieszka na pietrze starej strzechy). Właścicielka jest miła starsza (55-60) Pani niziutka grubsza troszkę.
Fakt faktem obsługa mogła by byc lepsza. Obserwator - wiem że to są tylko ludzie, ale płace słoną kase wiec wymagam czy sie to komus podoba czy nie!

Offline mikoala

• Chuck Norris
« Odpowiedź #37 dnia: 18 Sierpnia 2009, 21:47 »
apropo no właśnie milutka była jak chciała kasę, a potem żadnych ustepstw z jej strony

Offline Sylvvia
  • użytkownik
  • **
  • data ślubu: 24.07.2010 r.
« Odpowiedź #38 dnia: 31 Sierpnia 2009, 17:05 »
Witam,
planujemy ślub na wrzesień 2010r.  Odwiedziliśmy w ostatnim czasie wiele sal z okolic czeladzi, sosnowca, będzina, dąbrowy górniczej itd.  i powiem szczerze że Strzecha jest jedną z 3 sal nad którymi się zastanawiamy.  Faktem jest że terminy sobotnie na 2010r mają wolne od stycznia do kwietnia i od listopada do grudnia, a my chcieliśmy we wrześniu, ale zastanawiamy się czy nie zdecydować się na czwartek lub piątek.  Tym bardziej że wiąże się to z ceną promocyjną - co nas bardzo zachęca.
Sala wyglądem jest dość ładna, dekoracje gustowne, duże miejsce dla zespołu, plac przed budynkiem, obfite menu - co do jedzenia słyszałam same pozytywne komentarze.  Minus stanowi to że dużo zakupów byłoby na naszej głowie - napoje, owoce, ciasta itp.  i sala nie ma okien  :P Ciągle się zastanawiamy.
Pozdrawiam

Offline mikoala

• Chuck Norris
« Odpowiedź #39 dnia: 1 Września 2009, 08:24 »
Brak okiem jakoś nie przeszkadzała nam w niczym!
Z drugiej strony poszukaj sali gdzie masz wszystko wliczone w cenie to zapłacisz pewnie z 230-250 za osobę

Offline obserwator
  • maniak
« Odpowiedź #40 dnia: 1 Września 2009, 08:37 »
A po co Ci okna?  ;)

Offline angel

• forumowicz
« Odpowiedź #41 dnia: 2 Września 2009, 16:33 »
Minus stanowi to że dużo zakupów byłoby na naszej głowie - napoje, owoce, ciasta itp

Sylvvia
jesli moge cos doradzic to zastanowcie sie dobrze bo i tak bedziecie miec duzo na glowie przed weselem. Nie wyobrazam sobie, zeby kilka dni przed slubem latac za owocami. Wiadomo, ciacho i tort kupisz w jakies cukierni, potem tylko dowieziesz, ale to i tak bedzie klopot
aha, dla mnie fakt ze nie ma okien to tez problem. Jak ogladalismy sale rok temu to bylo tam bardzo duszno. Wiem, ze jest klimatyzacja, ale zwroccie uwage w ktorym miejscu na suficie jest ta klima! Dla mnie ta sala odpada:(

Offline AnekPiekarek

• uzależniony
« Odpowiedź #42 dnia: 2 Września 2009, 16:39 »
nie wiem czy klimatyzacja jest  bo jak byliśmy w lipcu na weselu to klima nie działała (nawet nie widziałam żeby była)tylko były ustawione 2 wentylatory które co tu mówić dużo ochłody nie dawały

Offline obserwator
  • maniak
« Odpowiedź #43 dnia: 3 Września 2009, 07:36 »
Bywam tam dość często i powiem szczerze, że jakoś nigdy nie myślałem o klimatyzacji. Po prostu czuję się tam dobrze  ;).

Offline Sylvvia
  • użytkownik
  • **
« Odpowiedź #44 dnia: 3 Września 2009, 19:45 »
Dzięki,
łatwiej podjąć jakieś decyzje po usłyszeniu różnych opinii.    :D
Powiem szczerze, że ta sala spodobała się przede wszystkim mojemu narzeczonemu - najbardziej to że jest przestronna, z dużą sceną dla zespołu i z zielonym placem przed budynkiem. 
Ja nie jestem do końca przekonana. 
Zastanawiam się jeszcze nad Maximem w Dąbrowie Górniczej - wszystko byłoby z nią dobrze gdyby nie odległość (ok20km od kościoła) no i brak placu - na którym tak zależy mojemu Danielowi.
Ech, jak tu każdemu dogodzić  ;)
W takim tempie to w przyszłym roku zostanie nam tylko środek tygodnia na ślub  ;)
Pozdrowionka

Offline AnekPiekarek

• uzależniony
« Odpowiedź #45 dnia: 3 Września 2009, 22:39 »
Sylvvia no powiem szczerze  że teraz już będzie dzieżko o jakąś fajną sale chyba że w mało chodliwych miesiącach

Offline Sylvvia
  • użytkownik
  • **
« Odpowiedź #46 dnia: 4 Września 2009, 06:33 »
No pewnie nie będzie teraz łatwo.   :(
A bierzemy pod uwagę ciepłe miesiące bo mój kościół jest strasznie zimny.
Ale nie chcemy też czekać na ślub jeszcze dłużej niż rok  :D więc być może zdecydujemy się na inny dzień niż sobota. 

Offline mikoala

• Chuck Norris
« Odpowiedź #47 dnia: 4 Września 2009, 08:04 »
No ja akurat miałałam wesele w lipcu wieć moge powiedzieć:
 - klima- no rzeczywiscie były dwa wentylatory, no ale nawet w lipcu ta sala nie miała szans sie nagrzac,
czy być duszno, ona jest tak wielka że chyba 40 stopni musialo by byc na dworze zeby moze bylo duszno, moi goscie nie odczuwali zadnych problemów z tym zwiazanych
-  duzym naprawde atutem jest ten zielony plac dookoła restauracji, a zdjecia wychodza tam sliczne. Znajomi robia wesele w restauracji gdzie wychodzi sie bezposrednio a parking a obok ruchliwa ulica w centrum miasta, inni brali slub w srodku osiedla - dla mnie porażka. W Starej strzesze spokój teren tak ogrodzony, że brak gapiów, przechodniów.
- napoje kupuje sie zawsze z miesiąc wczesniej minimum, to przeciez sie nie popsuje,
- ciasta wraz z tortem zamawiasz w cukierni i 99% cukierni dowożą je w sobote rano do restauracji, ty sie tym nie martwisz.
- owoce - my mielismy je wliczone (dopytaj) - na poczatku tez myslalam że nie ma i mialam zamiar w piatek rano podjechac na targ w katowicach na zalezu i kupić.

Może to przeraża ale jakos nie mialam z tym problemu, a tez sie balam żeby wszystko zapiac na ostatni guzik.
Oczywiscie jak kazda sala ma plusy i minusy.
O minusach pisałam we wczesniejszych postach.

Offline Sylvvia
  • użytkownik
  • **
« Odpowiedź #48 dnia: 7 Września 2009, 06:41 »
A powiedzcie mi, jak tam jest z alkoholem ?- bo kupuje się go samemu.
Bo w jednej z sal powiedzieli nam, że udostępniają pomieszczenie zamykane na kluczyk i ktoś z gości obsługuje alkohol np. drużba. No albo jeśli chcemy mogą zajmować się tym kelnerzy.
A ponadto dają gratis pokój z łazienką, gdzie można zostawić prezenty itp.
A jak jest w Strzesze?

Offline mikoala

• Chuck Norris
« Odpowiedź #49 dnia: 7 Września 2009, 08:00 »
Alkohol kupujesz samemu, jak przywozisz na sale dostajesz kluczyk od takiego małego pomieszczenia z lodówką. U nas o alkohol na stołach dbał świadek.
Pokoje są trzy kilku osobowe, za które trzeba oczywiscie płacic, proponuje zeby przy podpisywaniu umowy odrazu napisac jaka jest cena za jeden pokój bo Pani wpierała nam że jest inna niz jak rozmawialismy przy podpisywaniu umowy, nagle przed weselem cena wzrosła o 100%

Offline obserwator
  • maniak
« Odpowiedź #50 dnia: 7 Września 2009, 19:02 »
Alkohol lepiej nich roznoszą dwie osoby, po jednej z każdej rodziny, i niech to robią razem. Kelnerów do roznoszenia raczej nie polecam :D

Offline oceanka85
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 2010
« Odpowiedź #51 dnia: 21 Października 2009, 19:39 »
W sierpniu 2008r r mój brat miał wesele w starej "Strzesze" :) Jedzenie, obsługa, wystrój sali. . .  Wszystko w jak najlepszym porządku, tylko "parkiet" do tańczenia baaaaaaaaaaaardzo ślizgi.  Paru gości zaliczyło glebe, przy chulankach :)
A i jeszcze jedno. . .  Do dzisiaj moja mama powtarza, że właścicielka czy tam kierowniczka tego lokalu to straszna @.   Tak więc w tej kwestii proszę być ostrożnym :)))

Poza tym śmiało mogę polecić :))

Offline mikoala

• Chuck Norris
« Odpowiedź #52 dnia: 22 Października 2009, 08:26 »
Potwierdzam co do  śliskości parkietu, a raczej płytak- masakra, naprawdę trzeba uważać

Offline Justys851
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #53 dnia: 29 Sierpnia 2010, 18:12 »
Trochę odświeże , bo byłam tam znowu na weselu i co mogę stwierdzić :

Jesli chodzi o wygląd sali to bardzo ładnie wygląda odremontowana  Wink Nie mam jakiś dużych zastrzeżeń poza   :
- "rosół" to była jakaś woda z jarzynką , mało smaczny   ;)
- kluski śląskie były bez smaku - zapomnieli chyba posolić, aczkolwiek ziemniaki były już posolone   ;D

To już nie aktualne, smak rosołu jak i klusków śląskich się poprawił  ;)
tak na prawde to nie mam żadncyh zastrzeżeń, jedzenie bardzo dobre, bardzo duzo tego , kelnerzy też już lepiej sobie radzili , tak naprawde to polecam byłam mile zaskoczona  ;)

Offline obserwator
  • maniak
« Odpowiedź #54 dnia: 30 Sierpnia 2010, 14:20 »
Sylvvia jest już po Twoim ślubie. Podziel się z nami wrażeniami z wesela. :)

Offline Sylvvia
  • użytkownik
  • **
« Odpowiedź #55 dnia: 4 Września 2010, 17:14 »
Oj.... dużo by tu opowiadać :) w skrócie wszystko się udało, a nawet lepiej. Postaram się napisać coś na "Relacjach ze ślubu". :) pozdrawiam!

Offline wild_rose

• forumowicz
« Odpowiedź #56 dnia: 26 Września 2010, 13:14 »
Ja też po weselu i też polecam :)

Offline obserwator
  • maniak
« Odpowiedź #57 dnia: 28 Września 2010, 14:45 »
Witaj wild_rose.  Może coś więcej napiszesz o swoim weselu, a właściwie o sali i jej obsłudze. Ciekawy jestem czy była u Ciebie  grzybowa czy jednak rosołek? :). Popracowałaś nad wejściem do sali czy też zostawiłaś tak jak było?. Szukając  zespołu na swoje wesele, wymieniałaś ich z nazwy (ponad 30 jeśli dobrze zliczyłem), opiniowałaś, ale nigdzie nie znalazłem Twojego postu w którym napisałabyś  jaki zespół Ty miałaś. Jeżeli możesz to pochwal się tą tajemnicą. Napisz  jak się sprawdził i czy warto ich zamawiać?.  Ten Twój post w stosunku do wcześniejszych jest bardzo lakoniczny. Proszę, napisz coś więcej. :)

Offline wild_rose

• forumowicz
« Odpowiedź #58 dnia: 3 Października 2010, 22:36 »
Lakoniczny, dlatego że wycofuję się z forum.
Obsługa była w porządku, dobrze nam się współpracowało, nie mam zastrzeżeń (było szybko i sprawnie); do właścicielki również nie - wszystko było zgodnie z umową i bez względu na termin wpłaty do końca służyła pomocą (poza samym dniem wesela, kiedy zastąpiła ją synowa (?), również bardzo sympatyczna).
Wybraliśmy krem z borowików.
Kluski śląskie były odpowiednio posolone ;)
Wszystko smaczne, jedzenia dużo, to, co zostało kelnerzy bez problemu spakowali do pojemników.
Nie polecam lodów, bo były... ohydne.

Parkiet rzeczywiście dość śliski, ale chyba wszystko zależy od butów, bo nie odczułam tego na swoim weselu, mimo że dużo czasu spędziłam na parkiecie, a dopiero na weselu znajomych (również Strzecha).

Klimatyzacja, mimo wszystko, przydałaby się na sali. Mnie osobiście temperatura nie przeszkadzała, ale widziałam, że kilku starszym osobom, tak. Stoliczki na zewnątrz - super pomysł.

Ogólne odczucia:
jako panna młoda: 9/10 (za brak klimatyzacji)
jako gość: 9/10 (za podłogę - jak pisałam, wcześniej tego nie odczułam, natomiast we wrześniu: "jeździłam" po parkiecie, za to nie widziałam już nikogo, komu przeszkadzałby brak klimatyzacji).

Offline wild_rose

• forumowicz
« Odpowiedź #59 dnia: 3 Października 2010, 22:45 »
Odnośnie dekoracji - nic nie zmienialiśmy. W ciągu 2 lat (rezerwowaliśmy salę w 2008 roku) dużo się zmieniło.
Byliśmy mile zaskoczeni, kiedy pojawiliśmy się na sali bliżej terminu wesela.
Przede wszystkim "odświeżono" wejście, na czym nam szczególnie zależało, reszta była miłym dodatkiem :)

Offline obserwator
  • maniak
« Odpowiedź #60 dnia: 4 Października 2010, 07:08 »
Wielkie dzięki :Daje_kwiatka: Pozdrawiam. :)

Offline Dorota K
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #61 dnia: 19 Maja 2011, 19:17 »
Witam
Zastanawiam się nad zarezerwowaniem tej sali na swoje wesele - dlatego odświeżam wątek.
Czytając wasze wcześniejsze opinie i będąc po rozmowach z mania menager zastanawiam się czy piszecie o tej osobie, która ja poznałam.
Chciałabym sie także dowiedzieć się, co sadzicie o jedzeniu i obsłudze w tym lokalu.

Offline Jane

• użytkownik
  • **
  • data ślubu: 10.08.2012
« Odpowiedź #62 dnia: 20 Czerwca 2011, 12:55 »
:)
No wiec ja będę miała tam wesele w przyszłym roku:) jedzenie jest dobre znajoma robiła tam ostatnio komunie wiec wszystko sprawdzone z pewnego źródła:).  tez miałam pewne obawy po opiniach zamieszczonych na rożnych forach, ale zdecydowaliśmy się ja obejrzeć i nie żałuje.  Właścicielka jest naprawdę bardzo mila i nie robi z niczym problemu.  Nawet jak się dowiedziała ze mamy problem ze znalezieniem zespołu to zaproponowała swoja pomoc i przesłała nam naprawdę sporo linków.  Jak pytałam o wystrój ( a jest on dla mnie naprawdę ważny) to bez zastanowienia odpowiedziała ze nie ma z tym żadnego problemu.  Wiec na chwile obecna jestem naprawdę zadowolona.  Cały czas mam kontakt mailowy i telefoniczny z właścicielka i nie zdarzyło się jeszcze żeby była choć trochę nieprzyjemna. 

Offline mikoala

• Chuck Norris
« Odpowiedź #63 dnia: 25 Czerwca 2011, 12:48 »
Włąścicielka nie mieszka na terenie Statej strzechy wiec mało prawdopodobne ze z nią rozmawialiscie. Najczesciej swatowa czy jak sie to tam nazywa przyjmuje chetnych na zorganizowanie wesela. Wiadomo rok przed planowanym weselem jest mega przemiła fantastyczna i wogóle, bo zalezy jej na podpisaniu umowy. Czym blizej daty slubu jej sympatycznosc i milosć mija. Proponuje wszystko szczegułowo dopisywać na umowie nawet błahe wydawało by się rok przed slubem kwestie, bo PAni niby wlaścicielka przed samym weselem potrafi zmieniac zdanie i wypierac sie czegos co powiedziala, a jak wiadomo przy organizacji wesela budżet jest ścisle napiety i liczy sie kazda złotówka. Aha Panna Młoda musi kupić sobie butki które nie ślizgały by się na płytkach na dużej sali bo są mega sliskie i ja mialam z tym problem. Na jedzenie nie nażekałam, dużo i naprawde dobre.

Offline kinia98
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: SIERPIEŃ 2011
« Odpowiedź #64 dnia: 29 Grudnia 2011, 00:33 »
Ja miałam wesele w sierpniu w Starej strzesze i co mogę powiedzieć to to że nie wiem jak ktoś może być niezadowolony z przyjęcia w tej restauracji .  My z mężem idziemy jeszcze w tym roku do nich na sylwestra , bo jest tam nie tylko ładnie ale obsługa jest na najwyższym poziomie, że nie wspomnę o jedzeniu PO PROSTU DUŻO I PYSZNIE.  Ponadto troszkę bliżej poznaliśmy się z panią która prowadziła nasze przyjęcie , ma na imię Agnieszka i jest profesjonalistką w każdym calu i rzeczywiście mieszka na piętrze restauracji , ale prowadzi salę dopiero od około 1,5 roku  , wcześniej pracowała tam jakaś pani , o której ja też słyszałam różne rzeczy. My mieliśmy tą przyjemność że wesele pani Agnieszka dopięła nam tak na ostatni guzik że dziś chciałabym się cofnąć w czasie żeby przeżyć to jeszcze raz.
Ludzie ważne jet to co jest tu i teraz ,a jest SUPER , a nie co było i kto wtedy tam pracował-WAŻNE ŻE JUŻ NIE PRACUJE.
Przyznam że ja też byłam na tym forum zanim tam pojechałam i miałam mieszane uczucia czy w ogóle warto tam jechać, ale opinie które mnie przerażały były z 2007r więc przez tyle lat to nawet właściciele mogą się zmienić.  teraz prowadzi to osoba która wie co robi i której można zaufać .
GORĄCO POLECAM.  Jeszcze przed ślubem postanowiłam że po wszystkim podzielę się opinią , ale jakoś tak schodziło .
Powodzenia wszystkim tym którzy jeszcze szukają sali.  Jeśli macie jakieś pytania dotyczące tej sali to piszcie , jak znajdę troszkę czasu to odpiszę.

Offline obserwator
  • maniak
« Odpowiedź #65 dnia: 11 Stycznia 2012, 16:16 »
kinia98 jak się udał Sylwester?

Offline Sandrynka87
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 29.09.2012
« Odpowiedź #66 dnia: 22 Stycznia 2012, 11:52 »
Witam, mam tam wesele we wrześniu :) Sala jest przepiękna :) taka typowo balowa co bardzo mnie urzekło :) Pani Agnieszka jest fantastyczna osobą :) profesjonalistka w każdym calu :) odpowiada na wszystkie pytania i można do niej dzwonić z największymi pierdołami i zawsze chętnie i wyczerpująco odpowiada :) co do jedzenia to na żywi wygląda świetnie, byłam oglądać salę jakiś czas temu akurat przed czyimś weselem :) Pani Agnieszka prowadzi salę od chyba 2 lat czy jakoś tak, a wcześniej była inna właścicielka i podobno była beznadziejna.  Jeśli chodzi o wystrój sali, to nie ma problemu, jaki kolor sobie zażyczymy taki będzie.  Mam dużo przyjezdnych gości, a na Pietrze Starej Strzechy są 3 4-osobowe pokoje za które nie trzeba dodatkowo płacić (co niestety nieczęsto się zdarza).  No i do tego samochód gratis, który dostaje się przy przyjęciu od 80 osób :) Czytałam niepochlebne opinie o tym lokalu i jestem szczerze zdziwiona :/ Tak więc niecierpliwie czekam do 29 września :) Aha no i jeszcze jedno, Pani Agnieszka jest szwagierką pewnej koleżanki, z którą byłam na wakacjach i któa jest bardzo dobra znajomą moich rodziców, więc opinie o lokalu są z pierwszej ręki :)
Pozdrawiam Panią Agnieszkę :)

Offline martusia-sc

• uzależniony
  • data ślubu: 02.06.2012
« Odpowiedź #67 dnia: 22 Stycznia 2012, 21:22 »
Kiedyś faktycznie "Stara Strzecha" nie świeciła zbyt dobrym przykładem, ale widocznie pomogła temu miejscu zmiana właściciela, ponieważ też słyszałam w ostatnim czasie pozytywne opinie o tej sali.  Najlepiej samemu zobaczyć i przekonać się na własne oczy ;)
Moje skarby :)
Alan Gabriel - ur.30.10.2012
Blanka Liliana - ur. 03.04.2015

Offline katiuszka
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: wrzesień 2013
« Odpowiedź #68 dnia: 5 Marca 2012, 09:45 »
Witam. 

Ja również będę miała swoje wesele w przyszłym roku w " Starej Strzesze" Pani Agnieszka jako jedyna potraktowała nas w tak profesjonalny sposób.  Zaproponowała nam nawet abyśmy umówili się z wodzirejami własnie w Starej Strzesze aby nikt nam nie przeszkadzał i żeby i ona mogła porozmawiać z nimi.  jesteśmy bardzo zadowoleni ze nie bede musiała zajmować sie żadnymi pierdołami bo wszystkim tym zajmie się Pani Agnieszka.  Mam nadzieję że nasza współpraca aż do końca będzie przebiegał w taki profesjonalny i bez problemowy sposób. 

Offline anetka1232

• forumowicz
« Odpowiedź #69 dnia: 26 Marca 2012, 20:39 »
A jak to wszytsko wygląda cenowo??

Offline Sandrynka87
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #70 dnia: 8 Kwietnia 2012, 15:59 »
Cytat: anetka1232 link=topic=5541. msg1689623#msg1689623 date=1332787177

No wiec cenowo to 175 zl od osoby, poprawiny 80 zl.  Menu swietne, tyle fajnych rzeczy i jakies atrakcje dla Młodej pary :) jesli ma sie 80 osób to samochód do slubu jest gratis :) Pani Agnieszka współpracuje z jakąs cukiernia i powiedziala, ze miesiac wczesniej mozemy przyjechac i ona zamowi dla nas ciasta do sprobowania zebysmy mogli sobie wybrac jakie chcemy.  To jest bardzo fane bo nie tzreba jezdzic, probowac wszedzie i martwic sie czy tort i cisata dotra na bank :) Wesele juz za niecałe 6 miesiecy, wiec napisze jak było :)

Offline MartusiaAA
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #71 dnia: 29 Kwietnia 2012, 15:21 »
Ja miałam wesele w grudniu i jestem BARDZO ZADOWOLONA! Obecnie jest nowa pani kierownik jest niesamowitą osobą pomaga we wszystkim, jest strasznie zaangażowana w organizacje wesela pomaga ze sprawami nie tylko zwiazanymi z salą nie miałam się o co martwić naprawde, gorąco pozdrawiam Ją.  Na moim weselu nie było żadnych niedogoności jedzenie było pyszne wszyscy je zachwalali było go tak dużo ze nie da sie opisać, sala z tego co wiem po remoncie wyglądała pięknie dekoracje moglismy wybierać sami i wyglądało wszystko cudownie.  Toalety czyściutkie sprzątane, co do obsługi moje wesele obsługiwali kelnerzy jak i kelnerki czytalam wypowiedzi niżej i chyba pisza panstwo o innych nie wiem, ale obecni byli bardzo kulturalni z uśmiechem pomocni dzięki nim na stołach było czyściutko każda prośba była realizowana świetni bez zastrzeżen naprawde.  Gorąco polecam to miejsce moje wesele było niezapomniane i takie jak pragnęłam, sala obsługa kuchnia pani kierownik wszystko znakomite na pewno będe wracać pamięcią do tego dnia pozdrawiam

Offline Sandrynka87
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #72 dnia: 18 Maja 2012, 11:07 »
Cytat: anetka1232 link=topic=5541. msg1689623#msg1689623 date=1332787177

Ceny się teraz zmieniły i jest 181 zl od osoby, ale jest możliwosc modyfikacji menu, zeby bylo tansze, albo jak ktos sobie życzy wiecej jedzenia to wtedy drozsze :) ale jedzenia jest mnostwo, wiec nie ma powodu niczego dodawac :) przykladowe menu jest na stronie internetowej :) Sa tez nowe zdjecia sali - po prostu pięknie  :)

Już nie mogę się doczekac września :)

Offline koko88
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #73 dnia: 21 Maja 2013, 07:41 »
Wpadła mi w oko ta restauracja.  Na stronie widzę informacje na temat jakichś gratisowych noclegów. . .  Muszę o to podpyta.  Czy ktoś orgaznizuje tam wesele w tym roku, albo przyszłym? :)

Offline the_cors

• nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 16.08.2013 :)
« Odpowiedź #74 dnia: 21 Maja 2013, 20:18 »
mam wesele w tym lokalu w sierpniu tego roku, na pewno napiszę Wam jak się potoczyło ale póki co jestem bardzo zadowolona z współpracy z Panią Agnieszką, która jest bardzo pomocna i odpowie na każde pytanie. Poza tym ogromnym plusem jest bardzo atrakcyjna cena! no i sala ładna...  ;)

Offline koko88
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #75 dnia: 23 Maja 2013, 17:51 »
Pytałam o terminy na przyszły rok i w sezonie są wolne tylko 3 piątki. . .  :( a szkoda, bo Pani Agnieszka przypadła mi bardzo do gustu.  Trudno, szukam dalej :)

Offline szproteczka1988

• użytkownik
  • **
  • data ślubu: 14 Czerwiec 2014
« Odpowiedź #76 dnia: 27 Maja 2013, 10:42 »
Jaka sala Cię interesuje?
Szprotka

Offline jola111
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #77 dnia: 4 Marca 2014, 21:08 »
Witajcie.   Prosze o świerzsze informacje na temat wesela.  Czy brak okien nie sprawia wrażenia przytłumienia sali, czy w lato jest w miare chłodno, jak wam sie ta sala podoba jak gościom?? Towazne poniewaz powaznie rozważam nad jej wyborem .  Czy Nie wiecie czy nastąpia jakies zmiany z wystrojem i np kwiaty żywe sie pojawią. .  ponieważ te sztuczne nie są zachecające;/

Offline PawJus
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #78 dnia: 10 Marca 2014, 21:42 »
Witamy,
zdecydowaliśmy się ostatnio na "Starą Strzechę",a właściwie obiekt ten zmienił już swoją nazwę na "Moja Pasja"
Sala jest wysoka i pomalowana w jasnych barwach więc dla nas nie wydaje się być przytłumiona. 
Najlepiej jak sama podjedziesz i obejrzysz sale, jest ona otwarta od środy do niedz.  w godz 14-22.
Z tego co się orientujemy zostanie przeprowadzony remont przed budynkiem i odświeżony pokój dla nowożeńców.

Offline ariado
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: październik 2015r
« Odpowiedź #79 dnia: 11 Marca 2014, 09:54 »
Witaj :) ja z moim narzeczonym zdecydowaliśmy się na Starą Strzechę a właściwie to na Moja Pasje.  Sala jest piękna, Pani Agnieszka(właścicielka) jest przemiłą, przesympatyczną kobietką, która wszystko pomoże przygotować, doradzi, ma dużo kontaktów więc jeśli nie macie kamerzysty, fotografa no kogokolwiek to śmiało można poprosić o namiary.  Na prawdę śmiało mogę polecić ta restauracje tak sama jak grono moich znajomych dzięki ktorym się dowiedziałam o tej sali.  Uwaga ciężko z terminami bo praktycznie co weekend przez cały rok mają jakieś przyjęcia:)