Autor Wątek: Szczęśliwe 9 miesięcy...  (Przeczytany 91922 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline AndziaK
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 23.06.2007 r.
Odp: Szczęśliwe 9 miesięcy...
« Odpowiedź #2220 dnia: 4 Września 2007, 11:02 »
Antalis podczyuję i teraz musze obstawić, bo jestem tego samego zdania co Ela....

Kacper urodzi się 14 września o 10.40, a dlaczego ? Bo ciotka Andzia wtedy sie urodziła ;)  ;D

Offline Kastor (Olcia)

• Chuck Norris
  • data ślubu: 29.04.2006cywilny 28.04.2
« Odpowiedź #2221 dnia: 4 Września 2007, 13:28 »
Antalis a mialas juz jakies skurcze przepowiadajace??

Offline Antalis
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #2222 dnia: 4 Września 2007, 13:56 »
Witam.
Zabek zrobiony  :skacza: Mam nadzieje ze wizja juz mnie nie dotyczy. Dentysta powiedzial ze reszta zabkow ładna i niezniszczona przez ciaze :)

Co do obiadku to Martyna dzieki :) Mialam plana na pomidorową ( albo ogorkowa ) ba juz nawet kupilam wedzonego kurczaczka - bo na tym lubie najbarzdiej te zupki, ale mezus poprosil o ... żurek !! No to bedzie zurek i te kotleciki z kaszy, soczewicy z sosem koperkowym :)

Ta lekarz bardzo dowciapny  :D Jak bylam na USG i weszla moja sis do gabinetu to prosilam ja by potrzymala mi torebke. Na to lekarz " Pani Kasiu a prosilem by ani nie zabierala pacjentkom torebek ?! Jakby si ePani tak dzielila ze man ich zawartoscią to co innego ale w innym wypadku nie wolno :P ".

Kastor oj skurcze przepowiadajace juz były i sa nadal. Pierwszy raz chyba 16 sierpnia. Wczoraj wieczorem znowu myslalam ze sie zaczyna a tu tylko mały nas postraszył. W domu stwierdzili ze brzuch opadl mi jeszcze bardziej - co moze byc prawda , czuje juz taki ucisk przy siadaniu. Wczesniej jak bylam u lekarza to wspominałam o takiej dolegliwosci i kazal mi sie nie dziwic bo maluszek musi jakos sie ulozyc do wyjscia. Brzuch coraz czesciej boli jak na @. Sis dzis stwierdzila ze mam miekki brzuch i ze jak tak dalej bedzie to serio urodze w grudniu :P.

Offline Kastor (Olcia)

• Chuck Norris
« Odpowiedź #2223 dnia: 4 Września 2007, 14:19 »
hmmm no to niedlugo pewnie w najmniej oczekiwanej chwili Maluszek bedzie chcial poznac swiat ;) i mowie Ci to bedzie 6 wrzesnia ;)
teraz musisz patrzec czy nie wydali sie czop sluzowy (u mnie wlasnie tak niespodziewanie sie zaczelo)

Offline Vall

• Chuck Norris
  • Żyć - oznacza wciąż wyrywać się do przodu!
  • data ślubu: 07.07.2007 :smile:
« Odpowiedź #2224 dnia: 4 Września 2007, 14:59 »
własnie - ja mysle ze Kacper wezmie cie z zaskoczenia :)

zazdroszcze sis położnej!! :D

Offline Antalis
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #2225 dnia: 5 Września 2007, 07:24 »
Witamy nadal w dwupaku :)
Oj cos czuje ze nasz Kacperek bedzie terminowym dzidziusiem i zrobi mamusi i tatusiowi prezent urodzinowo-rocznicowy :). Choc go odrobinke namawiamy do wyjscia przez  :przytul: ale ten sie zaparl i nie wychozi. W sumie moze czeka az tatus bedzie mial urlop :) a to juz od soboty :D
Kurcze ale zimno na dworze :( Dobrze ze mam kombinezonik dla małego na wyjscie ze szpitala bo cos czuje ze bez niego sie nie obejdzie.
Dzis w sumie nic konkretnego do roboty nie mam. Musze isc tylko na male odziezowe zakupki ze tak powiem pokupowac mezusiowi pare rzeczy w tym koszulke polo by umiescic na niej te naszywke i pasek do spodni bo mu gacie zlatuja :P . Biedak sie denerwuje strasznie tym porodem a własciwie tym czekaniem. Zycie w stresie nikomu nie sluzy. Wczoraj byłam z niego podwojnie dumna. Najpierw przyszedl z pracy i mowi ze chyba go jakies chorobsko zbiera - zrobil nalot na nasza apteczke ( wszystko tam jest - ot uroki posiadania meza farmaceuty ) i zaaplikowal sobie konska dawke witaminy C i jakies tam tabletki typu Rutinoskorbin, Infex i takie tam. Mowi ze teraz chory byc nie moze i ze musi sie dodatkowo chronic by maluszka nie zarazic.
Wieczorkiem poszedl z kumplem na pifko i wrocil tak jak obiecal po 22. I nie mial pretensji ze chcialam miec go przy sobie. Co prawda byl bliziutko domu i w razie czego 5 minut i jest ale wiecie  ;) ...  Kochany ten moj mezulek  :-*

Zabek boli - wyobrazacie to sobie ?? A myslalam ze bedzie spokoj. Mam nadzieje ze boli tylko dlatego ze lekarz tam wczoraj w nim "kopal" i ze mi przejdzie. W sumie to boli tylko dziaslo i to jak gryze albo przy dotyku, tak go nie czuje wiec jestem dobrej mysli.

SKARB ANTALIS I MAYDAY'A POJAWI SIE NA SWIECIE :

Kastor (Olcia) --- 6 wrzesien
martulka --- 7 wrzesien
the_rose --- 8 wrzesien
rybkawiedenka --- 9 wrzesien
Martaxyz11 , Maja, olkahof ( popołudnie) --- 10 wrzesien
demka --- 11 wrzesnia
Vall --- 12 wrzesnia póżne godziny popoludniowe
martyna1985 --- 13 wrzesien
ela (ok 17.30), AndziaK (10.40) --- 14 wrzesien
jagodka24, lady_yes, megi28 --- 15 wrzesien
agulkaaa --- 16 wrzesien
gosiaczekk --- 17 wrzesien
~monika~ Elcik --- 18 wrzesien
madziulek --- 19 wrzesien
Jagna77 --- 20 wrzesien

« Ostatnia zmiana: 5 Września 2007, 07:27 wysłana przez Antalis »

Offline AndziaK
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #2226 dnia: 5 Września 2007, 09:10 »
Antalis "przykro mi" to pisać, ale z racji zniknięcia Lei z potyczek (teraz Twoja kolej) przyczłapałam do Ciebie i posiedzę tu do pojawienia się Kacperka na świecie ;) (podczytuje Cie od jakiegos czasu już ;) )

Trudno mnie wygonić, więc musisz sie pogodzić z moją obecnością ;) Bedę kibicowała, tym bardziej, że synus urodzi sie 14 września co już wiadomo dzięki Eli ;)

Tak więc  :hello:

Offline Antalis
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #2227 dnia: 5 Września 2007, 09:15 »
Witamy serdecznie :) Mam nadzieje ze zostaniesz z nami nawet po narodzinkach Kacperka :)

Offline AndziaK
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #2228 dnia: 5 Września 2007, 09:49 »
Witamy serdecznie :) Mam nadzieje ze zostaniesz z nami nawet po narodzinkach Kacperka :)
dziekuję ;) Mam nadzieję, że wyrobie się z czytaniem w tych wszystkich wątkach bebikowych :)

Offline Kastor (Olcia)

• Chuck Norris
« Odpowiedź #2229 dnia: 5 Września 2007, 11:06 »
oj  :przytul: z tymi zebami to tak juz jest ze niewiadomo od czego bola  :-\
oj tak tak kombinezon napewno sie przyda pogoda jest do .......

Offline Jagna77

• Chuck Norris
  • Mateuszek cały nasz świat ....
  • data ślubu: 08.04.2007 *WIELKANOC*
« Odpowiedź #2230 dnia: 5 Września 2007, 11:20 »
Antalis no to wielki pozytyw dla meza  :ok:

Mam nadzieje ,z ezabek sie uspokoi bo w koncu go dentysta potraktowalas  :drapanie: :los:

Offline olkahof

• Chuck Norris
  • data ślubu: 08.04.2007
« Odpowiedź #2231 dnia: 5 Września 2007, 11:51 »
Antalis w sumie dobrze, ze nie masz dzis nic do zrobienia, mozesz sobie z Kacperkiem poleniuchowac :D no bo zakupami sie nie przemeczysz- wiekszosc kobiet jest niezwyciezona w tej dyscyplinie ;)

Zabek mam nadzieje przestanie bolec  :-\

Offline Antalis
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #2232 dnia: 5 Września 2007, 13:22 »
No i zakupki niezbyt udane. Nie wiedzialam ze tak ciezko kupic pajacyka lub spioszki bez zadnego nadruku i tak by z przodu nie byly zapinane. Kurcze chyba startne na Allegro :(

Offline ~monika~

• Chuck Norris
  • data ślubu: 06.08.2006
« Odpowiedź #2233 dnia: 5 Września 2007, 13:29 »
Ja to na zakupy muszę się wybierać przypadkiem ;)
Zawsze gdy je zaplanuję to wracam z pustymi rękami albo nie do końca zadowolona.
Może następnym razem się uda.

Ale już bliziutko do spotkania  z synkiem ....... ciarki czuję normalnie za Ciebie ;)
Jeszcze trochę i Kacperek będzie z Wami :)

Offline Vall

• Chuck Norris
« Odpowiedź #2234 dnia: 5 Września 2007, 15:48 »
Ja to na zakupy muszę się wybierać przypadkiem ;)
Zawsze gdy je zaplanuję to wracam z pustymi rękami albo nie do końca zadowolona.
Może następnym razem się uda.

ja tez tak mam - spontanicznie zawsze cos fajnego wpadnie w ręce, a jak ide z zamiarem kupienia czegoś to............. nic!!!

Ale już bliziutko do spotkania  z synkiem ....... ciarki czuję normalnie za Ciebie ;)
Jeszcze trochę i Kacperek będzie z Wami :)

no lada dzień niemalże  ;D ;D ;D

Offline Antalis
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #2235 dnia: 5 Września 2007, 16:14 »
Niby wszystko fajnie pięknie ale ja potrzebuje tych ciuszkow na juz !
Chcialam by mezus zaraz po porodzie dostal bluzeczke z napisem "Swiezo upieczony tatuś" - na szczescie z bluzka dla niego nie było wiekszego problemu. Za to maluszek moj nie ma nic takiego :( Ubrałabym moich panów w zadziorne bluzeczki i fotke strzelila zaraz po powrocie ze szpitala . Szkoda naklejac chyba na bodziaka taka naszywke bo bedzie zimno i na bodziaka i tak bedzie mial cos ubieranego. A pajacyka nie umiem znalezc takiego co by nie mial zadnego nadruku a jednoczesnie byl zapinany tylko troszke z tylu no i miedzy nozkami :(

P.S. Szukam kogos kto wybije mi zeba :(  :boks_4: :boks1: :blagam:

Offline Yukari-chan

• uzależniony
  • z perspektywy podłogi wszystko jest metafizyką..
  • data ślubu: 26.09.2009
« Odpowiedź #2236 dnia: 5 Września 2007, 21:45 »
Dalej boli? Kochana do którego dentysty chodzisz ? Nie chcę sugerować teraz na szybko zmian, ale jak mi napiszesz, że Tynior to spadnę z krzesła ...

Mam trochę do nadrobienia, także lecę czytać :P Ale widzę, ze dziewczyny obstawiają... to ja też! A co! Gorsza nie bede! :D

Ja powiem, ze terminowo 16 wrzesień ;) Będzie ładna rocznica ślubno - urodzinowa ;P

Offline ela

• Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 13.08.2005
« Odpowiedź #2237 dnia: 5 Września 2007, 22:54 »
No wkoncu ktos uwierzył ze szkrabik urodzi sie 14 :)

Antalis a czemu ni ekupisz bodziaka na allegro z napisem typu " będe taki jak mój tata" " syneczek tatusia " itd ?
To, że się uśmiecham, śmieje i żartuje jak zawsze nie znaczy, że u mnie jest zajebiście. Ja po prostu nie lubię pokazywać, że jest mi bardzo źle. -

Offline Antalis
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #2238 dnia: 6 Września 2007, 07:39 »
Yukari-chan nie to nie Tynior.Ja tam lubie jego zone :) Kacperka do niej zapiszemy i bedzie jego pediatra  :). Byłam u Śniadacha - bo tylko On byl wtedy wolny a ja potrzebowalam dentysty na "gwałt"  :P jak zaczol to musi skonczyc tego zeba bo inni nie chca "wtracac" sie w robote kolegi po fachu. A co do samego zeba to miał prawo bolec - byl chory i dostawal przez 3 tygodnie lekarstwo a teraz to tylko dziasło bolało ale co sie dziwic jak kopal tam i kopał . Dzis jest o wiele lepiej. I oby tak zostało. Zawsze tak mam ze jak mi ktos zeba ruszy to potem pare dni boli - mam strasznie czule dziasła.

Elus zamówiłam same naszywki bo chcialam miec na pajacyku taki napis. Niestety nie umiem znalezc takiego pajacyka nadajacego sie do tego :( Z bodziakiem jest duuzo prosciej ale moj mały teraz nie bedzie"biegał" w samym bodziaku bo juz teraz temperatura na dworze jest niska. Coz dzis atakuje jeszcze jeden sklep w poblizu a potem bede sie martwic ( czyt. zrobie napisy na bodziakach :) ). Koszulka z nadrukiem dla mojego małża wyszla mnie 14 zl a nie tak jak na allegro 23 zl :)

martulka --- 7 wrzesien
the_rose --- 8 wrzesien
demka --- 11 wrzesnia
agulkaaa, Yukari-chan --- 16 wrzesien
Jagna77 --- 20 wrzesien

Yukari-chan spotkanie przed porodem juz raczej nie wyjdzie ale mam nadzieje ze przyjdziecie  z Marcinem zobaczyc maluszka  :) Juz dzis zapraszamy  :) Kurcze a dopiero co Marcinowi kopara opadła jak sie dowiedzial bedac w małym pokoju i Tobie przy okazji si eoberwało ze mu nic nie powiedziałaś :)

Dzis czujemy sie genialnie. Mały rusza sie niewiele ale co sie dziwic :P. Za to co chwile ma czkawke :) Kurcze nie mam w czym chodzic. Nie kupowalam nic cieplejszego na czas ciazy a tu taka pogoda. Na szczescie juz tylko 10 dni do terminu :) Jakby nie ten termin własnie to w tej ciazy moglabym jeszcze z rok chodzic :) Siła mnie rozpiera :)

Offline Yukari-chan

• uzależniony
  • z perspektywy podłogi wszystko jest metafizyką..
  • data ślubu: 26.09.2009
« Odpowiedź #2239 dnia: 6 Września 2007, 10:25 »
Yukari-chan spotkanie przed porodem juz raczej nie wyjdzie ale mam nadzieje ze przyjdziecie  z Marcinem zobaczyc maluszka  :) Juz dzis zapraszamy  :) Kurcze a dopiero co Marcinowi kopara opadła jak sie dowiedzial bedac w małym pokoju i Tobie przy okazji si eoberwało ze mu nic nie powiedziałaś :)

Jak nie będziemy przeszkadzać to my bardzo chętnie :P Może Marcin trochę zmięknie :D Wiesz... może by się dało coś przyspieszyć :D

Offline olkahof

• Chuck Norris
« Odpowiedź #2240 dnia: 6 Września 2007, 11:39 »
Skoro tak cie dzis energia rozpiera to super :D tylko tego za bradzo nie wykorzystuj!!!

Offline Antalis
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #2241 dnia: 6 Września 2007, 14:39 »
No i znowu nic nie kupilam ale co tam najwazniejsze ze naszywki/naprasowanki przyszły !!  :D
Superanckie sa takie pluszowe :) Troszke trzeba dostac nad nimi z zelazkiem ale co tam - efekt jest :) No i dostalam 2 sztuki gratis :) Czyli jakies 12 zl :) jednak co drugi głupi ma szczęście :) Znowu ustawiłam sie w dobrej kolejce :)

Offline Antalis
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #2242 dnia: 7 Września 2007, 07:07 »
My nadal 2 in 1 :)
We wtorek wizyta u lekarza ( ciekawe czy dotrwam ) a dzis badanka. Kurcze ciekawe ile moczu potrzeba  ??? Ja siuskajac co 2 godziny nie mam "tego" zbyt wiele . Ale mnei nerki bolą :( i juz mnie samej mocz sie nie podoba :( Dobrze ze to koncowka bo w razie czego bedzie mnie mozna bez problemu leczyc .
Oczywiscie jak zawsze gdy mam miec badania jestem niemiłosiernie głodna :(

A teraz obstawianko :) Kastor niestety Twoj termin sie nie sprawdzil a szkoda  :P Maz od dzisiejszego popoludnia ma tygodniowy urlop wiec moze to jakos mojego malca zmobilizuje :)

martulka --- 7 wrzesien
the_rose --- 8 wrzesien
demka --- 11 wrzesnia
agulkaaa, Yukari-chan --- 16 wrzesien
Jagna77 --- 20 wrzesien

Offline dziubasek

• Chuck Norris
  • data ślubu: .:25.08.2006:.
« Odpowiedź #2243 dnia: 7 Września 2007, 08:01 »
Antalis ja również dołączam się do obstawianka!! Mam wrażenie, że Kacperek pojawi się 16 września tak ok godz 19 :D Cudowny prezent na pierwszą rocznicę!! :serce:

Offline Vall

• Chuck Norris
« Odpowiedź #2244 dnia: 7 Września 2007, 09:58 »
tak czy siak Anatalis - coraz bliżej do spotkania z Kacperkiem  :D

Offline Martaxyz11

• Chuck Norris
« Odpowiedź #2245 dnia: 7 Września 2007, 10:02 »
Kochana masz jeszcze 3 dsni i sie zbieraj :)  ;D
"wszystkie zwieŻęta są rUwne, ale świnie są rUwniejsze"
Orwell G. "Folwark Zwierzęcy"

Offline ~Ania~
  • Global Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 2006-10-07
« Odpowiedź #2246 dnia: 7 Września 2007, 11:25 »
Kochana zamordujesz mnie pewnie ale obstawiam 22 września godz. 18:28  ;D

Zresztą to i tak już na pewno niebawem  :skacza:

Offline .:Anka:.
  • Global Moderator
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #2247 dnia: 7 Września 2007, 11:32 »
uff dobrze anulka, ze obstawiłąs ten terimin bo ja sie czaję na 23.09 ale nie chciałam być piewsza co taki odległy termin obstawi

Offline olkahof

• Chuck Norris
« Odpowiedź #2248 dnia: 7 Września 2007, 12:22 »
uff dobrze anulka, ze obstawiłąs ten terimin bo ja sie czaję na 23.09 ale nie chciałam być piewsza co taki odległy termin obstawi

ty Anka to zawsze tak wywalisz, ze  :szczeka:

mam nadzieje, ze was Agnieszka nie  :ckm:

Offline Antalis
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #2249 dnia: 7 Września 2007, 12:31 »
Coz ... nie wiem czy sie cieszyc z tak dalekiego terminu :) Kto wie - mojemu małemu sie w domku chyba podoba no i nie ma zamiaru rodzic sie w taki deszcz :)

Oto domek uparciuszka w 38t 5d:

martulka --- 7 wrzesien
the_rose --- 8 wrzesien
demka --- 11 wrzesnia
agulkaaa, Yukari-chan,dziubasek (ok 19.00) --- 16 wrzesien
Jagna77 --- 20 wrzesien
anulka33 --- 22 września godz. 18:28
Anusia-szczecin --- 23 wrzesnia

I juz po badankach. Kurcze nerki bola nadal :( ostatnio mialam troszke leukocytow w moczu i boje sie ze wyniki sa gorsze :( a mocz nie wygladal rewelacyjnie :( Sis powiedziala ze jak beda złe to imoze pojde do szpitala i tam juz zostane do rozwiazania. W sumie moze to i lepiej  ??? Nie ma co gdybac - trzeba poczekac na wyniki.

Tymczasem musze zabrac sie za jakis obiados - dzis krokiety z kapustka i pieczarkami :)