a teraz może ruszmy temat wózkowy..
mam na oku kilka wózeczków..
co biore pod uwage:
*waga stelaża + reszta 9 im mniej waży całoś tym lepiej.. mieszkam na 4tym pietrze bez windy)
*skretnośc osi ( mozliwości manewrowania)
*etetyka wykonania
*funkcjonalnośc ( mozliwości rozkładania siedziska, podnózka)
*dodatkowe wyposażenie
* wymiary po złożeniu( czy do bagażnika wejdzie)
*wielkośc kosza na zakupy
*dodatkowe skrytki
*pompowane koła
mam kilka typów..
typ 1)
MUTSY ( holandia)
DANE TECHNICZNE :
Waga podwozia : 11,75 kg >li> Waga gondoli : 4,5 kg
Waga spacerówki : 4,5 kg
Wymiary podwozia po złożeniu - bez kół : 98,5 x 52 x 17 cm
Wymiary podwozia po złożeniu - z kołami : 103 x 65 x 30 cm
Szerokość siedziska : 27 cm
Długość siedziska : 90 cm
Wózek głęboko-spacerowy holenderskiej firmy MUTSY .Wózek posiada gondolę,spacerówkę i stelaż Urbanrider.
Jest to elegancki wózek o nowoczesnej stylistyce. Stelaż wykonany z aluminium jest bardzo lekki a zarazem wyjątkowo stabilny i mocny.
Charakterystyczną cechą tego modelu jest skrętna tylna oś, którą można odblokować lub zablokować jednym ruchem nogi. Przy zablokowanym mechanizmie mamy tradycyjny wózek o sztywnej osi, który bardzo dobrze sprawdza się w wyjątkowo nierównym terenie lub na długich prostych trasach. Jeżeli wybieramy się na spacer tam, gdzie często trzeba skręcać, idealnym rozwiązaniem jest tylna skrętna oś, dzięki której znacznie zmniejszamy promień skrętu. Dodatkowo UrbanRider posiada duże pompowane koła zdejmowane i zakładane jednym ruchem ręki, teleskopową regulację wysokości rączki w zakresie od 92 do 114 cm, duże pompowane koła, pompkę do kół oraz koszyk na zakupy.
Gondola jak i siedzisko spacerowe wykonane są z najlepszej jakości materiałów. Zarówno gondola jak i spacerówka posiadają oddzielnie odpowiednio dopasowane budki i przykrycia na nóżki. Ponadto spacerówka bardzo dobrze rozkłada się do pozycji leżącej, posiada regulację podnóżka, pięciopunktowe pasy i pałąk.

widziałam cos takiego w realu.. dziwczyna powoziła swoja dziecine w castoramie.. serce mi bardziej zabiło na widok takiego wozeczka.. to miłośc od pierwszego wejrzenia.. niestety nie wiem czy spełniona, bo cena powala.. trzeba miec na stelaż + gondolkę+ spacerówke około 2500zł