Autor Wątek: Wózki :D  (Przeczytany 528530 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline monia

• złośliwy skorpionek :)
  • Global Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 04.06.2005
Wózki :D
« dnia: 8 Stycznia 2007, 22:14 »
a teraz może ruszmy temat wózkowy..  :los:

mam na oku kilka wózeczków..

co biore pod uwage:
*waga stelaża + reszta 9 im mniej waży całoś tym lepiej.. mieszkam na 4tym pietrze bez windy)
*skretnośc osi ( mozliwości manewrowania)
*etetyka wykonania
*funkcjonalnośc  ( mozliwości  rozkładania siedziska, podnózka)
*dodatkowe wyposażenie
* wymiary po złożeniu( czy do bagażnika wejdzie)
*wielkośc kosza na zakupy
*dodatkowe skrytki
*pompowane koła

mam kilka typów..

typ 1)

MUTSY ( holandia)

DANE TECHNICZNE :

Waga podwozia : 11,75 kg >li> Waga gondoli : 4,5 kg
Waga spacerówki : 4,5 kg
Wymiary podwozia po złożeniu - bez kół : 98,5 x 52 x 17 cm
Wymiary podwozia po złożeniu - z kołami : 103 x 65 x 30 cm
Szerokość siedziska : 27 cm
Długość siedziska : 90 cm

Wózek głęboko-spacerowy holenderskiej firmy MUTSY .Wózek posiada gondolę,spacerówkę i stelaż Urbanrider.

Jest to elegancki wózek o nowoczesnej stylistyce. Stelaż wykonany z aluminium jest bardzo lekki a zarazem wyjątkowo stabilny i mocny.

Charakterystyczną cechą tego modelu jest skrętna tylna oś, którą można odblokować lub zablokować jednym ruchem nogi. Przy zablokowanym mechanizmie mamy tradycyjny wózek o sztywnej osi, który bardzo dobrze sprawdza się w wyjątkowo nierównym terenie lub na długich prostych trasach. Jeżeli wybieramy się na spacer tam, gdzie często trzeba skręcać, idealnym rozwiązaniem jest tylna skrętna oś, dzięki której znacznie zmniejszamy promień skrętu. Dodatkowo UrbanRider posiada duże pompowane koła zdejmowane i zakładane jednym ruchem ręki, teleskopową regulację wysokości rączki w zakresie od 92 do 114 cm, duże pompowane koła, pompkę do kół oraz koszyk na zakupy.

Gondola jak i siedzisko spacerowe wykonane są z najlepszej jakości materiałów. Zarówno gondola jak i spacerówka posiadają oddzielnie odpowiednio dopasowane budki i przykrycia na nóżki. Ponadto spacerówka bardzo dobrze rozkłada się do pozycji leżącej, posiada regulację podnóżka, pięciopunktowe pasy i pałąk.

widziałam cos takiego w realu.. dziwczyna powoziła swoja dziecine w castoramie.. serce mi bardziej zabiło na widok takiego wozeczka.. to miłośc od pierwszego wejrzenia.. niestety nie wiem czy spełniona, bo cena powala..  trzeba miec na  stelaż + gondolkę+ spacerówke  około 2500zł :(
przyjaciel gdy powiesz "zabiłem", odpowie "gdzie go zakopiemy"

Offline monia

• Global Moderator
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #1 dnia: 8 Stycznia 2007, 22:18 »
kolejny

typ 2)

Wózek Emmaljunga

Dane techniczne:

Gondola Smart

Waga: 6 kg

Wymiary: 80x37x20 cm

Siedzisko Smart:

Waga: 6,5 kg

Wymiary: 90x32x19 cm

Regulacja pochylenia oparcia siedziska 4 stopniowa: 105, 120, 140, 165 stopni

Stelaż Smart:

Materiał stelaża: lekka stal

Waga: 7,8 kg

Wymiary po złożeniu: 58,5x86x38 cm

Średnica kół: 29-30 cm

Smart jest wózkiem przeznaczonym dla noworodków i dla dzieci do 3 lat. Dzięki przestronnej i bezpiecznej gondolce, dziecko w pierwszych tygodniach życia może cieszyć się pełnym komfortem podczas spacerów. Gondolka posiada cyrkulację powietrza.

Wózek wyposażony jest także w oddzielne siedzisko spacerówki. Oparcie siedziska można rozłożyć do pozycji poziomej, co pozwala starszemu dziecku, przewożonemu już w spacerówce, na wygodny sen podczas spaceru.

Na stelażu Smart, siedzisko można montować tyłem albo przodem do kierunku jazdy.Można też montować na nim fotelik samochodowy 0-13kg za pośrednictwem dokupionego łącznika.

Spacerówka posiada system zabezpieczenia główki Safeframe. Przykrycie na nogi uniwersalne ,pasuje na gondolę i na spacerówkę.

Wszystkie wózki marki Emmaljunga zasłużenie cieszą się opinią trwałych i niezawodnych.

Ich wspólnymi cechami są wytrzymałe stelaże, bardzo skuteczna amortyzacja, solidne, pompowane koła ,umożliwiające jazdę w każdym terenie oraz ergonomiczna rączka łamana.

Wszystkie materiały obiciowe pozbawione są substancji toksycznych oraz bardzo łatwe do prania.

Akcesoria: Standardowo wyposażony w gondolkę, siedzisko spacerówki, budkę, przykrycie na nogi.

tu cena jest dużo nizsza.. 1700zł

Offline morgaina

• Chuck Norris
« Odpowiedź #2 dnia: 8 Stycznia 2007, 22:20 »
Wózek rewelka ale słyszałam że musty mają małą gondolę dosyć ale powtarzam tylko słyszałam taką opinię. Ja się napaliłam na bebecara cena podobnie powalająca ale musze zadzwonić do dystrybutora i podpytać kiedy będą się pozbywać kolekcji 2006 może cosik taniej by było.

Offline monia

• Global Moderator
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #3 dnia: 8 Stycznia 2007, 22:24 »
typ 3)

polski odpowiednik MUTSY czyli MIKRUS

wymiary po złożeniu:
szerokość - 62cm
długość - 98cm
wysokość - 37cm

waga:
spacerowy - 17kg
głęboki - 16kg
rama z fotelikiem - 15kg
waga ramy - 12kg

Alu Sprint jest najbardziej nowoczesnym wózkiem trzyfunkcyjnym. Jego producenci zadbali aby niczego nie zabrakło dla wygody i bezpieczeństwa dzieci i ich rodziców. Produkt posiada wszystkie atesty oraz roczną gwarancję producenta. Jest to wózek głęboko-spacerowy z lekką aluminiową ramę ze skrętną osią, którą można blokować. Dodatkowo można zakupić fotelik samochodowy z adapterem umożliwiającym montaż na ramie wózka przodem lub tyłem do kierunku jazdy.

Wózek składa się do rozmiarów 62 x 98 x 37cm.

nowoczesna konsrtukcja

aluminiowo-stalowa konstrukcja wózka

gondola z uchwytem do przenoszenia dziecka (konstrukcja gondoli pozwala używania jej, jako kołyski)

szybki montaż i demontaż gondoli

łożyskowane koła pompowane, co pozwala na lekkie prowadzenie

tylna oś skrętna z możliwościa blokady ułatwia prowadzenie wózka w zależności od potrzeb

zestaw spacerowy, buda, siedzisko, pokrowiec montowany na tym samym stelażu

pięcio-punktowy system zapinania dziecka w wózku spacerowym

kosz na zakupy

regulacja wysokości prowadnicy

łatwość składania i rozkładania

możliwość montażu fotelika samochodowego 0-13 kg przodem lub tyłem do kierunku jazdy

możliwość wpięcia spacerówki przodem lub tyłem do kierunku jazdy

torba podręczna

folia przeciwdeszczowa

moskitiera

Offline merkunek

• Chuck Norris
« Odpowiedź #4 dnia: 8 Stycznia 2007, 22:29 »
Faaaajny temat, a wózeczki super :-) ciekawe na który się w końcu zdecydujecie...

Offline morgaina

• Chuck Norris
« Odpowiedź #5 dnia: 8 Stycznia 2007, 22:29 »
Demka pisała w swoim wątku że coś z tym mikrusem jest nieteges i hurtownia u nas już go nie prowadzi bo chyba mieli dużo reklamacji.

Offline jagodka24

• Chuck Norris
« Odpowiedź #6 dnia: 8 Stycznia 2007, 22:30 »
no mnie też mutsy powala na kolana ale to nie mój przedział cenowy ja tak raczej z jedynką z przodu 1500,-  bo jeszcze fotelik i
a wiesz że jest polska wersja mutsy nazywa się mikrus oczywiście chyba wygląda podobnie

a bebecar też mi się podobają ale cenka tez jest powalająca
za zachorowałam na implasta i przy tym chyba zostane

ale widze że to też twój typ

Jagoda - 05.06.2007
Maja - 29.03.2010

Offline monia

• Global Moderator
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #7 dnia: 8 Stycznia 2007, 22:36 »
typ 4)

Peg-Perego

Popularna spacerówka Pliko została wzbogacona o mini gondolkę do przewożenia noworodka oraz możliwość wożenia dziecka przodem i tyłem do osoby prowadzącej wózek.

Standardowym wyposażeniem Pramette jest :

budka
folia przeciwdeszczowa, przysuwana do budki na zamek błyskawiczny
uchwyt na butelkę
ocieplany pokrowiec na nóżki
koszyk na zakupy
pięciopunktowe paski zabezpieczające dziecko
pałąk, który można bardzo szybko wpiąć lub wypiąć.
Wózek charakteryzuje się bardzo prostą i szybką metodą rozkładania i składania. Po złożeniu stoi samoistnie a w razie konieczności można go wygonie przenieść chwytając za uchwyt do tego przystosowany. Przednie koła są obrotowe, samonastawne i można je bardzo szybko zablokować. Dodatkowo Pramette posiada regulację podnóżka ( 2 stopnie), regulację oparcia ( 4 stopnie) i regulowaną wysokość rączki ( 2 stopnie). Pod rączką znajdują się uchwyty do powieszenia dodatkowej torby na kosmetyki.

Dane techniczne wózka:

długość : 90 cm
szerokość : 53,5 cm
wysokość : 102,5 cm
waga : 9,9 kg

[ Dodano: Pon Sty 08, 2007 10:40 pm ]
Cytat: "jagodka24"
a wiesz że jest polska wersja mutsy nazywa się mikrus oczywiście chyba wygląda podobnie

a wiem.. a nawet napisałam ;)

to tak jak w reklamie.. prawie robi róznice..

dlatego bede polowac na uzywke..

mam namiary na dziewczyne z polic.. zciaga używane z holandii czy skąs tam i sprzedaje na allegro za połowe ceny..  sa one w pełni wyposazone z licznymi dodatkami..  moze uda nam się cos wybrac..  :drapanie:

Offline jagodka24

• Chuck Norris
« Odpowiedź #8 dnia: 8 Stycznia 2007, 22:44 »

Jagoda - 05.06.2007
Maja - 29.03.2010

Offline monia

• Global Moderator
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #9 dnia: 8 Stycznia 2007, 22:45 »
narazie jadę po tym co podeszło mi na necie..

dziewczyna z która rozmawiałam o mutsy jest z niego bardzo zadowolona..  znam jeszcze kilka innych uzytkowniczez z forum  szczecińskiego, które tez nie mają cdo  mutsy zastrzeżeń..

jutro robimy rundke  po komisach i hurtowniach.. tak żeby zorientowac sie w modelach i cenach.. moze sa wyprzedaże modeli z 2006 roku i uda nma sie trafic na cos w przyzwoitej cenie..

rybkawiedenka
  • Gość
« Odpowiedź #10 dnia: 8 Stycznia 2007, 22:53 »
Moniu ja jak teraz już kupiłam spacerówke Hauck Esprit to oglądałam do niej gondole i w sumie to łącna cena tez jest ok 1900.... chyba tyle trzeba przewidziec na wózek, chociaż widziałam fajne za ok 1500!

Offline merkunek

• Chuck Norris
« Odpowiedź #11 dnia: 8 Stycznia 2007, 22:56 »
Cytat: "rybkawiedenka"
Moniu ja jak teraz już kupiłam spacerówke Hauck Esprit to oglądałam do niej gondole i w sumie to łącna cena tez jest ok 1900.... chyba tyle trzeba przewidziec na wózek, chociaż widziałam fajne za ok 1500!

mój kosztował 500...i też nie był zły...

Offline monia

• Global Moderator
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #12 dnia: 8 Stycznia 2007, 22:57 »
tez myslałam o houckach.. mam mozliwośc kupienia w niemcowie. cena dużo nizsza.. wyjdzie kole 800 zł za komplet.. tylko jaknie zobacze i nie dotkne to nie będe kupowac.. potem okaże się,ze tapicerka bedzie do bani albo coś innego..

a w szczecinei niestety nie ma tych wózeczków :(

[ Dodano: Pon Sty 08, 2007 10:58 pm ]
Cytat: "merkunek"
mój kosztował 500...i też nie był zły...

no napewno.. niezaprzeczalnie :)

rybkawiedenka
  • Gość
« Odpowiedź #13 dnia: 8 Stycznia 2007, 23:01 »
Merkunku - nie powiedziałam ze poniżej 1500 będize zły!

Zobacz Moniu to:
http://www.allegro.pl/item155583488_esprit_ontario_rewelacja_dla_noworodka_zobacz_.html

Cena 1200!

[ Dodano: Pon Sty 08, 2007 11:04 pm ]
I znalałam ten który my kupilismy:

http://www.allegro.pl/item156247652_esprit_infinity_kolor_heartbreaker_dla_noworodka.html

Ja jestem nim zachwycona!!!!!

Offline jagodka24

• Chuck Norris
« Odpowiedź #14 dnia: 8 Stycznia 2007, 23:22 »
ja chciałam kupić jakiś tańszy ale niestety wysokość gondoli pozostawia wiele do życzenia

Jagoda - 05.06.2007
Maja - 29.03.2010

Offline monia

• Global Moderator
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #15 dnia: 8 Stycznia 2007, 23:32 »
witaj martulko.. dopiero teraz zauwazułam ,ze znów z nami jestes :D

rybko - ale te kółka..  własnie pidu  krzywi się na takie.. chce duże pompowane..  :drapanie:

Offline Maja

• Global Moderator
  • Chuck Norris
  • bono animo es
  • data ślubu: 28 sierpnia 2004r.
« Odpowiedź #16 dnia: 9 Stycznia 2007, 08:37 »
Cytat: "monia"
te kółka.. własnie pidu krzywi się na takie.. chce duże pompowane..

Ja też będę się za takimi ogladać, jak przyjdzie pora - ale dla mnie waga wózka nie ma znaczenia a te koła to jak zbawienie, koło domu łatwiej będzie się poruszać...
Typy 1 i 3 podobają mi się ale-mam jedno ale dot.spacerówki, czy jest możliwośc takiego umieszczenia dziecia, żeby mieć z nim kontakt wzrokowy? Bo jakoś nie za bardzo jestem przekonana do opcji z fotki  :drapanie:

Offline monia

• Global Moderator
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #17 dnia: 9 Stycznia 2007, 10:00 »
możesz ustyawic spacerówke jak chcesz..

nie ma przekładanej raczki ale można przekładac  reszte..

poza tym , słyszałam, ze te wózki z  przekładaną raczka z jednej strony sa stabilne zas z drugiej strony juz tej stabilności nie maja.. kwesti wyważnienia wózka.

Offline merkunek

• Chuck Norris
« Odpowiedź #18 dnia: 9 Stycznia 2007, 10:04 »
poza tym , słyszałam, ze te wózki z  przekładaną raczka z jednej strony sa stabilne zas z drugiej strony juz tej stabilności nie maja.. kwesti wyważnienia wózka.

niestety ale taka jest prawda

Offline Maja

• Global Moderator
  • Chuck Norris
  • bono animo es
  • data ślubu: 28 sierpnia 2004r.
« Odpowiedź #19 dnia: 9 Stycznia 2007, 10:09 »
Dlatego chciałabym, żeby od razu miała tak zainstalowanego dzieciaka, żebyśmy sobie w oczka patrzeć mogli ;)

Offline davyjohn
  • entuzjasta
« Odpowiedź #20 dnia: 9 Stycznia 2007, 10:35 »
Monia w Twoim przypadku tego cholernego 4 piętra (sam sie ostatnio zasapałem wbiegając do Ciebie po kupon rabatowy) to waga powinna miec znaczenie oraz możliwość łatwego rozkładania na części (żeby zdejmowanie gondoli nie było mordęgą). A duże kółka - powiedz Piotrowi że mi też się podobają ;)

Offline demka

• Chuck Norris
  • data ślubu: 25 grudnia 2005
« Odpowiedź #21 dnia: 9 Stycznia 2007, 10:49 »
Monia Mikrusa sobie odpuść. jakmoże czytałąś w moim wątku my tez bylismy napaleni na Mikrusa...Pojechalismy w sobotę z nastawieniem, że go kupimy...wróciciliśmy z Implastem 4 Driverem :D Pani, w sklepie odradziła nam mikrusa, podobno częste reklamacje...tłumaczyła, że producent ulepszył w ózku to i owo, ale oni juz nie zajmują się dystrybucja tych wózków... W Szczecinie więc raczej ich na żywca nie zobaczysz :( nie podpytasz a jak ja pytałam na różnych forach to zdania były mocno podzielone... Nie warto ryzykować, szczególnie, że najczęściej podobno rama stelaza pekała...nie wyobrażam sobie jazdy z Dzidzią np po parku i sytuacji, gdy owa rama mi opęka... Szok...
Nasza Oliwcia:

Nasza Lenka:

Offline agulkaaa
  • Chuck Norris
  • MISIO 13.05.2007, MACIUŚ 21.10.2009
« Odpowiedź #22 dnia: 9 Stycznia 2007, 11:59 »
o kurde rama pęka
szok
monia to bez kitu dajcie sobie na luz

Offline jagodka24

• Chuck Norris
« Odpowiedź #23 dnia: 9 Stycznia 2007, 13:31 »
mojej szwagierce też ostatnio pękła rurka w wózku
na szczęście nic się nie stało a wózek wymienili na nowy to był Graco spacerowy

Jagoda - 05.06.2007
Maja - 29.03.2010

rybkawiedenka
  • Gość
« Odpowiedź #24 dnia: 9 Stycznia 2007, 14:02 »
Moniu te tylne są pompowane, przód jest genialnie skladany bo jak składasz wózek to chowają się podspód. Te byłam przeciwniczką małych kóleczek, ale jak spróbowałam poproawadzić ten wózek - zmieniłam zdanie!

Offline Tajusia

• Chuck Norris
  • data ślubu: 17.09.2005
« Odpowiedź #25 dnia: 9 Stycznia 2007, 15:05 »
Teraz zawsze jak przechodzimy koło sklepów dla maluchów to rzecz jasna wchodzimy (z wiadomych względów :D) i muszę Wam powiedzieć że jest spory wybór różniastych wózeczków mniej znanych firm i można wybrać sobie całkiem fajowy wóziczek za ok. 500 zł i są naprawdę spoko :ok:
oczywiście trzeba patrzeć na funkcjonalność i wytrzymałość - dla mnie liczy się przede wszystkim wielkość i wysokość (regulowana rączka) bo oboje jesteśmy wysocy i nie zniosłabym schylania się przez cały czas, i chyba raczej gustuję w klasycznych typach :)

Ja na poczatku zanim (oglądałam na żywo) miałam upatrzone typy z neta np. Wózek Emmaljunga ale potem jak skonfrontowałam to z realem :D to doszliśmy do wniosku że jednak 2 tysiaki za wózek to jednak za dużo , zwłaszcza że można kupić dużo taniej :)

Także jak znam życie - pewnie jak rozpoczniecie rundkę po slkepach i komisach to upatrzycie sobie całkiem inny :D
"...Jest na ziemi jedno moje małe miejsce, gdzie poza biciem serca nie liczy się NIC więcej..."

Offline demka

• Chuck Norris
« Odpowiedź #26 dnia: 9 Stycznia 2007, 15:09 »
monia, i jeszcze apropos Mutsy'ego on ma bardzo małą gondolę, więc może sie okazać, że w gondoli pojezdzi córcia mało czasu... Nie szkoda kasy :?:
Nasza Oliwcia:

Nasza Lenka:

rybkawiedenka
  • Gość
« Odpowiedź #27 dnia: 9 Stycznia 2007, 15:35 »
Cytat: "demka"
gondoli pojezdzi córcia mało czasu

Właśnie dlatego ucieszył mnie fakt że w naszym Esprit możesz wozić dziecko od ok 2go miesiąca życia, a biorąc pod uwage urodzenie w mają od lipca przechodze na spacerówke i gondola idzie w kąt!!!!

Offline monia

• Global Moderator
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #28 dnia: 9 Stycznia 2007, 20:13 »
Cytat: "davyjohn"
Monia w Twoim przypadku tego cholernego 4 piętra (sam sie ostatnio zasapałem wbiegając do Ciebie po kupon rabatowy) to waga powinna miec znaczenie oraz możliwość łatwego rozkładania na części (żeby zdejmowanie gondoli nie było mordęgą). A duże kółka - powiedz Piotrowi że mi też się podobają

nio .. świete słowa..

pod naszymi oknami wlasnie buduja garaże.. oddanie jest w kwietniu więc jesli byłoby tak jak planuja moznaby było przenieśc garaz  pod domek i zostawiać  stelaż w bagażniku.. dziecko w nosidełku albo w foteliku albo w gondoli  wnieśc do domu.. to bedzie mniej wazyło niz targanie całości ;)

Cytat: "agulkaaa"
o kurde rama pęka
szok
monia to bez kitu dajcie sobie na luz

tak tak.. wiem o tym.. tez sie doczytałam..  poprostu  mikrus był alternatywa do  mutsy..

Cytat: "Tajusia"
Wózek Emmaljunga ale potem jak skonfrontowałam to z realem  to doszliśmy do wniosku że jednak 2 tysiaki za wózek to jednak za dużo , zwłaszcza że można kupić dużo taniej

tez brałam je pod uwage..  a na allegro?? nie da się taniej kupic??

Cytat: "demka"
monia, i jeszcze apropos Mutsy'ego on ma bardzo małą gondolę, więc może sie okazać, że w gondoli pojezdzi córcia mało czasu... Nie szkoda kasy  

na wszystko szkoda.. ;)

dzidzia siada mniej więcej w 5-6 m-cu zycia.. potem już nie chce jeździc na leżąco ;).. do 6 m-ca spokojnie styknie..

mam mozliwośc kupienia stelaza i do tego dokupic uzywaną gondolkę ( taniej niz  nówka) i dokupic nówke spacerówke.. zastanawiamy sie nad fotelikiem.. jest kompatybilny ze stelażem (duża wygoda w sklepie) ale i nie maly wydatek.. mam w domu  fotelik graco.. tez dobry tylko baze musze dokupić..

stelaż jest po 1200 - 1300zł.. w necie można  kupic juz za 900zł..  to bedzie już 300 - 400zł do przodu.. do tego nówka spacerówka ( moja dzidzia bedzie  siedziec juz na jesień) i uzywana gondolka..

może to jest dobre rozwiazanie

Cytat: "rybkawiedenka"
biorąc pod uwage urodzenie w mają od lipca przechodze na spacerówke i gondola idzie w kąt!!!!

ot i własnie tez nad tym myslę..  :drapanie:

[ Dodano: Wto Sty 09, 2007 8:18 pm ]
a wracając po  rundce ..

komis na witkiewicza zamkniety.. przy świecie dziecka tez juz nie ma :(
ma byc jakiś na krasickiego ale nie wiem czy faktycznie tam jest..

hurtownie

roczarowała mnie hurtownia przy kauflandzie a wlasciwie pracujący tam ludzie.. personel na fochu kiedy sie  go zaczepi..  "prosze poczytac.. jest na kartce" :dno:

boboland 2 panie chyba sa przed okresem..  1 stała i flirtowała z panem dostawcą zas 1 stała na kasie ( ta była faktycznie zajeta).. nie było kogo spytac o jakprostrza rzecz..

wbrew wcześniejszym opiniom mile rozczarowała mnie oleńka kiedy spytała się o wózek od razu znalazły sie przy mnie 2 osoby, które  za reke prowadziły mnie od wózka do wózka tłumacząc zalety i wady..

nadal  napaleni jestesmy na mutsy..  spodobał nam sie tez Xlander.. pod koniec tygodnia ma byc dostawa jeszcze wózków perpergo (czy jakośtak) .. proszono nas o podjechanie i ocene wózeczka, bo ponoć  warto zawiesic na nim oko..

Offline demka

• Chuck Norris
« Odpowiedź #29 dnia: 9 Stycznia 2007, 20:53 »
roczarowała mnie hurtownia przy kauflandzie a wlasciwie pracujący tam ludzie.. personel na fochu kiedy sie go zaczepi.. "prosze poczytac.. jest na kartce"

ja byłam w sobote i powiem szczerze, że była obsłużona kompleksowo...może panie miały dzisiaj zły dzien :?:
boboland 2 panie chyba sa przed okresem.. 1

też miałam takie wrażenie
Nasza Oliwcia:

Nasza Lenka: