Szwagierka poleciła nam wózek jaki Oni mieli - z tym że Oni go nie wybrali a dostali zupełnie przypadkiem - producent nie dysponował tym wózkiem który kupili ( zamawiali przez all ) i wysłał im zastępczą gondole właśnie tą , stało się tak ze 6 miesięcy jeżdzili za darmo bo w końcu tamtej nie przysłał, a tą odesłali po użytkowaniu.
Mowa tu o wózku
kadex elipse 
a tu jego opis :
Elipse to uniwersalny wózek dla dziecka w wersji głębokiej od 0-6 miesięcy a w wersji spacerowej od 6-36 miesięcy i wagi do 15 kg. Wykonany w nowoczesnym trendzie stylistycznym łączący w sobie tradycje, komfort, bezpieczeństwo i elegancję.
Stelaż wykonany jest z profili i rur stalowych ,
na który możemy zamontować przodem lub tyłem do kierunku jazdy: gondolę , spacerówkę lub fotelik samochodowy.• w wersji głębokiej - obszerna gondola z budką, funkcją kołyski,
regulowanym zagłówkiem, wkładką z miękkim materacem, uchwytami do szelek, moskitierą , pokrowcem, torbą, folią przeciwdeszczową oraz
dużym koszem.
• w wersji spacerowej - siedzisko z pięciopunktowymi szelkami bezpieczeństwa, regulowanym podnóżkiem oraz trzystopniową regulacją oparcia, wypinaną budką, barierką i pokrowcem .
• fotelik samochodowy, montowany przy pomocy adaptera, wyposażony w trzypunktowe pasy bezpieczeństwa miękką wkładkę odpinaną budkę i pokrowiec, Fotelik Berber Carlo spełnia najsurowsze normy ECE R44/04 jest odpowiedni dla dzieci o wadze od 0 do 10 kg (waga fotelika 3,1 kg)
• zawieszenie przednie obrotowe i łożyskowane z blokadą do jazdy na wprost
• zawieszenie tylne z dwustopniową regulacją amortyzacji i hamulcem
• koła przednie pompowane i łożyskowane '10' o średnicy 23 cm
• koła tylne pompowane i łożyskowane '12' o średnicy 30 cm
Wymiary wewnętrzne gondoli:
dł. 79,5 cm szer. 37,5 cm wys. 20 cm
waga 5,2 kgWymiary siedziska:
w pozycji leżącej 89x34 cm (wys. oparcia 42 cm), waga
5kgWymiary stelaża złożonego z kołami:
dł. 99 cm wys. 30 cm, szer. 63 cm,
waga 8-10 kg (w zależności od rodzaju kół)
Wysokość prowadnicy stelaża:
od 80 - 110 cm
Waga fotelika:
3,1 kg
Jedyne co mnie w nim nie przekonuje to fotelik firmy "kogucik" której nie ma w testach , tylko cena nowego wózka 3 w 1 1200 zł , ale jest promocja na wybrane kolory za 950 zł , można jeszcze dostać 100 zł rabatu jeśli wybiorę przednie koła piankowe , a tylne pompowane.
Więc w sumie zawsze można kupic lepsiejszy fotelik

Ale powiedzcie mi jak to jest z wielkością spacerówki czy ona nie jest przypadkiem bardzo mała ??
Bo gondolka jest okey

Najbardziej zadowalają mnie te funkcje które pogrubiłam

Spoglądam jeszcze na x lander xa ale nie przekonuje mnie to że nie ma przemiennej rączki

Zaciekawił mnie jeszcze ten wózek Roan 4runner
Opis:
-nowoczesna konstrukcja aluminiowego stelaża
-prosty i niezawodny mechanizm składania
-przekładane siedzisko spacerówki umozliwiająca przewożenie dziecka przodem i tyłem do kierunku jazdy
-pełnowymiarowa gondola
-regulowany podnóżek
-mocny hamulec
-folia przeciwdeszczowa
-daszek przeciwsłoneczny w budce spacerówki
-pojemny kosz na zakupy
-przednie koła skrętne z możliwością zablokowania
-4 - stopniowa regulacja kąta ustawienia spacerówki
-pięciopunktowe pasy bezpieczeństwa
-teleskopowa regulacja wysokości rączki do prowadzenia
-pokrowiec na nogi
Rama: aluminiowa
Koła: pompowane
Regulacja oparcia : 4stopniowa ( do leżącej )
Rozmiar po złożeniu : 60x80x36 cm
Średnica kół : przednie 20cm, tylnie 31 cm
Szerokość siedziska : 32cm
Wysokośc oparcia : 41cm
Głębokość siedziska : 25 cm + podnóżek 17cm
Wymiary gondoli : 77x35x20 cm
Waga wózka w wersji głębokiej : 12kg
Waga wózka w wersji spacerowej: 10,5kg

Poza tym jeśli wózek byłby z tych droższych to w grę wchodzi tylko używka, bo z kasą u nas nie najlepiej