Autor Wątek: Co sądzicie o hotelu Bończa jako o miejscu na wesele????  (Przeczytany 16364 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Ula
  • nowicjusz
  • *
Proszę bardzo o opinie o tym hotelu bo właśnie jestem na etapie wyboru sali w której będę miała ślub.

Offline monia

• złośliwy skorpionek :)
  • Global Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 04.06.2005
Co sądzicie o hotelu Bończa jako o miejscu na wesele????
« Odpowiedź #1 dnia: 30 Stycznia 2005, 19:19 »
temat "bończa" był już wielokrotnie porudszany...

poczytaj wątek...

https://e-wesele.pl/forum/viewtopic.php?t=103&postdays=0&postorder=asc&start=0
przyjaciel gdy powiesz "zabiłem", odpowie "gdzie go zakopiemy"

Offline Marta&Tomek

• użytkownik
  • **
bończa
« Odpowiedź #2 dnia: 31 Stycznia 2005, 20:01 »
rozmawiałaś już z wlaścicielem?? co ustaliliscie?? jakie zrobił na Was wrażenie??

Offline Betka
  • nowicjusz
  • *
BONCZA
« Odpowiedź #3 dnia: 1 Lutego 2005, 08:08 »
Zdecydowanie odradzam!

Moja siostra miała tam wesele i można ten dzień określić jednym słowem - PORAŻKA.

Na samym początku właściciel zdaje się być prawdziwym profesjonalistą, ale po kilku spotkaniach bardziej kojarzy się z zarządcą obozu koncentracyjnego niż osobą o niebieskiej krwi (bo na takiego się kreował). W rzeczywistości ma on słabe pojęcie o odpowiednim zachowaniu się chociażby w stosunku do kobiet, a w niektórych momentach po prostu przeginał. Co chwila wymyślał jakieś nowe rzeczy za które trzeba płacić (chłodzenie napojów, owoce, ciasta). Z każdym spotkaniem rosła cena. A to mu soki podrożały, a to kelnerom musiał dać podwyżkę, itd. Tuż przed samym weselem była już tak napięta atmosfera, że jeszcze trochę i nie doszłoby do niego.

Na samym weselu nic nie mogło się odbyć, jeśli wcześniej nie było zaplanowane przez niego. Co chwila zwracał uwagę moim rodzicom: a to że jest trochę za głośno, a to że za dużo ludzi tańczy (bo sala wbrew jego zapewnieniom nie była w stanie pomieścić 70 osób, nie wiem czy 50-tka dałaby sobie radę). Niby można było wyjść na taras i miejsca byłoby więcej, ale niestety nie dopisała pogoda.

Po weselu przedstawił dodatkowy rachunek za soki, kawy i herbaty, które rzekomo były wykorzystane ponad to co było w ofercie. Na szczęście, po długich negocjacjach, zszedł trochę z ceny, bo moi rodzice poszliby z torbami.

Najzabawniejsze jest to, że na pierwszym spotkaniu powiedział mojej siostrze, że może jej dać kontakty z ludźmi którzy już mieli u niego ślub i oni mogą im powiedzieć jak pięknie było. Tak naprawdę nigdy tego kontaktu nie dostali. Moim rodzicom (przez przypadek) udało się dotrzeć do jednej pary która wyprawiała w HOTELU BOŃCZA wesele i oni im powiedzieli jak naprawdę było. Niestety było już za późno, bo do wesela mojej siostry zostało wtedy niecałe 2 miesiące.

Złe strony można by było mnoży, ale są też dobre strony. Kapela którą sugeruję właściciel jest naprawdę dobra (szczerze mówiąc w wielu sytuacjach rozładowywali bardzo napiętą atmosferę) chociaż im chyba też nie za wygodnie. W tej sali i przy tylu gościach chcących tańczyć miejsca na orkiestrę było naprawdę niewiele. Nie można też powiedzieć złego słowa o obsłudze, pracowali jak mrówki. Zresztą nie dziwię się - przy taki szefie trzeba wyrabiać 200% normy.

W sumie samo wesele nie miało nic wspólnego z ogólnie rozumianym znaczeniem tego słowa, bardziej przypominało teatrzyk kukiełko gdzie scenarzystom, reżyserem i co najgorsze głównym bohaterem był właściciel hotelu.

Jeżeli więc nie zdążyłaś wpłacić zaliczki to masz szczęście, a jak wpłaciłaś to postaraj się wymyślić jakiś pretekst który pomoże Ci wyciągnąć od niego pieniądze.

Becia.

Offline aniac

• entuzjasta
« Odpowiedź #4 dnia: 1 Lutego 2005, 22:04 »
dobrze wiedziec Becia, ja myslam nad boncza i teraz sie ciesze, ze jednak nie uleglam urokowi wlasciciela :)
02.07.2005

Offline Marta&Tomek

• użytkownik
  • **
lokal
« Odpowiedź #5 dnia: 1 Lutego 2005, 22:17 »
A może ktoś może już coś powiedzieć o VIVALDIM na bogusława??

Offline monia

• Global Moderator
  • Chuck Norris

Offline Ula
  • nowicjusz
  • *
Zrezygnowaliśmy
« Odpowiedź #7 dnia: 2 Lutego 2005, 10:38 »
Już zrezygnowaliśmy z Bończy i (nie wiem jakim cudem) udało man się załatwić wesele w Nordzie. Właściciel tej restauracji jest jak do rany przyłóż. Zrobił na nas bardzo dobre wrażenie. :lol:  :lol:  :lol:

Offline aniac

• entuzjasta
« Odpowiedź #8 dnia: 2 Lutego 2005, 13:00 »
NORD- jest super!! tylko gratulowac wyboru!! no i zyczyc powodzenia!!
02.07.2005

Offline Marta&Tomek

• użytkownik
  • **
vivaldi
« Odpowiedź #9 dnia: 2 Lutego 2005, 20:30 »
Jeszcze raz sredecznie diękuję wszystkim za pomoc przy wyborze lokalu. Dziś odebraliśmy zaliczkę z Bończy i zmieniliśmy lokal na Vivaldiego. Na 1000000% lepszych warunkach. Przynajmniej nie pójdziemy z torbami i to my a nie właściciel będziemy najważniwejsi naszego weselnego wieczoru. jesteśmy kolejną parą, która stanowczo wszystkim odradza lokal w którym w przeciągu 3 tygodni zmieniła się większość ustaleń która zapadła przy wpłacie zaliczki!!! Z wlaściciel chciał nas widzieć 2 miesiące przed weselem. Ładnie byśmy się załatwili!!!!
O VIVALDIM jest na forum niewiele, ale może ktoś ma już jakieś zdanie na ten temat. A do tańca będzie nam grał Galileo! To chba dobry wybór. Kamera Pan Degórski, więc po wielu perypetiach w styczniu , w lutym W KOŃCU możemy odetchnąć z ulgą!!!!!!!!!!! Teraz już tylko przymierzanie, torcik i odcinac centymetr :-) JESZCZE RAZ DZIĘKI

Offline monia

• Global Moderator
  • Chuck Norris
Re: Zrezygnowaliśmy
« Odpowiedź #10 dnia: 2 Lutego 2005, 20:40 »
Cytat: "Ula"
Już zrezygnowaliśmy z Bończy i (nie wiem jakim cudem) udało man się załatwić wesele w Nordzie. Właściciel tej restauracji jest jak do rany przyłóż. Zrobił na nas bardzo dobre wrażenie. :lol:  :lol:  :lol:

no boooooooooooooooombaaaaaaaaaaa :D

ja też zrezygnowałam z bończy na korzyść NORDA...

super wybór...

bedziesz zadowolona...

Cytat: "Marta&Tomek"
Jeszcze raz sredecznie diękuję wszystkim za pomoc przy wyborze lokalu. Dziś odebraliśmy zaliczkę z Bończy i zmieniliśmy lokal na Vivaldiego. Na 1000000% lepszych warunkach. Przynajmniej nie pójdziemy z torbami i to my a nie właściciel będziemy najważniwejsi naszego weselnego wieczoru. jesteśmy kolejną parą, która stanowczo wszystkim odradza lokal w którym w przeciągu 3 tygodni zmieniła się większość ustaleń która zapadła przy wpłacie zaliczki!!! Z wlaściciel chciał nas widzieć 2 miesiące przed weselem. Ładnie byśmy się załatwili!!!!
O VIVALDIM jest na forum niewiele, ale może ktoś ma już jakieś zdanie na ten temat. A do tańca będzie nam grał Galileo! To chba dobry wybór. Kamera Pan Degórski, więc po wielu perypetiach w styczniu , w lutym W KOŃCU możemy odetchnąć z ulgą!!!!!!!!!!! Teraz już tylko przymierzanie, torcik i odcinac centymetr :-) JESZCZE RAZ DZIĘKI

o vivaldim niewiele wiadobo, bo jest to stosunkowo młody lokal, bez dużych weselnych tradycji...

bończa - pan Ł. jest znany z tego...

Galileo - dobry wybór...

jarek degórski - też go mamy... na przestrzeni 5 lat zmnienił podejście do filmowania i montowania filmów z wesela... podszlifował warsztat... mam nadzieję, że bedzie układny i zrobi nam film taki jaki chcemy wg naszegi pomysłu...

Offline ktos
  • nowicjusz
  • *
Boncza
« Odpowiedź #11 dnia: 16 Marca 2005, 14:46 »
Ja rowniez mialam "przyjemnosc" zorganizowac swoje wesele w tym hotelu. Teraz wiem ze byla to pomylka i jedna wielka porazka. Wlasciciel staral sie jak mogl zeby wszystko bylo wedlug jego upodobania. Nie ma mowy o jakimkolwiek alkoholu od siebie, a jezeli juz to cena ktora sobie zyczy za wniesienie swojej butelki po dodaniu kosztow zakupu jest niewiele nizsza od tego co zyczy sobie za alkohol hotelowy. Wlasciciel, decyduje kto siedzi kolo kogo. Jak sam powiedzial "Nie wpusci do swojego hotelu wesela, na ktorym babcia nie bedzie siedziala na honorowym miejscu". Podobnie jesli pan mlody nie wniesie swojej zony przez prog restauracji. Caly czas kreci sie po sali, przeszkadza w zabawie i dyryguje pracownikami. Menu rowniez praktycznie ustala on, dajac niewielkie pole manewru przy ustalaniu tego, co bedziecie chcieli jesc. A co do jedzenia, to jest ono jedna z niewielu rzeczy, do ktorych nie mozna miec zadnych zastrzezen. Kuchnie oraz obsluge na sali mozna nazwac rewelacyjna i za to naleza sie panu Z. pochwaly. Ale to wszystko. Nie ma mowy o jakiejkolwiek dekoracji na sali, bo ona "Psuje stylowe wnetrze sali". Wszystko to wlascicel tlumaczy tym, ze nie kasuje on za wynajecie sali, a jedynie za jedzenie i to on decyduje co bedzie w restauracji. Co do sali, to rzeczywiscie, przy 60 osobach jest za ciasno ja tanczenie. Co prawda pan Z. tlumaczy ze i tak wszyscy na raz nie beda tanczyc, ale nie zawsze tak jest. Poza tym zal mi bardzo obslugi, ktora rzeczywiscie musi uwijac sie jak mrowki. Sama widzialam jak wlasciciel stanal na srodku sali i dosc nerwowo gestykulowal do kelnerow, ktore talerze maja sprzatac ze stolow. Wlasciciel podczas rozmow dyktuje jak ma wygladac pierwszy taniec, oczepiny, kaze rodzicom przyjezdzac zaraz po slubie do hotelu, aby wszystko przygotowali. Co do cen napojow rowniez nie bede sie wypowiadala. Uwazam ze 12 zl za litr soku to lekka przesada, ale to przeciez "Trzygwiazdkowy hotel wyrozniony wieloma nagrodami". Szkoda ze nikt nie wyroznil jeszcze jego wlasciciela :-) Jednym slowem odradzam i uprzedzam. NIE ROBCIE TAM WESELA Pozdrawiam.

Offline aniac

• entuzjasta
« Odpowiedź #12 dnia: 16 Marca 2005, 15:32 »
jeszcze raz sie wypowiem na temat bonczy.

to co pisze ktos to az sie w glowie nie miesci.
fakt facet wszytkim chce drygowac.
ale sa osoby ktore byly zadowolone z tego weslea (corka, znajomych rodzicow) jej odpowiadalo ze wszytko ustwial ktos za nia.

co do ceny sokow, ja tez place podobnie 10zl za litr.... w restauracjach czesto tyle sie placi.

jak czytam to wszytko to jestem jedynie wdzieczna ze sama nie zdecydowalm sie na ten lokal!! teraz mialabym bylabym cala w nerwach tylko.
02.07.2005

Offline Waldemar
  • nowicjusz
  • *
konkluzja
« Odpowiedź #13 dnia: 16 Marca 2005, 23:55 »
Po przeczytaniu opinii wszystkich którzy próbują krytykować Bończę: Monia, Marta@Tomek i "ktoś" uważam krótko, że do "mercedesa" trzeba poprostu dorosnąć. Jeżeli komuś przeszkadzają dobre maniery właściciela, to bardzo mi przykro ale niech zrobi sobie wesele w Warsie na dworcu i bedzie super - tam sok nie kosztuje 12 a 3 zł. Trochę jest nie fair tylko krytykować i czepiać się kotów miałczących, a niby co mają szczekać? Trochę samokrytyki mili Państwo. A to, że ktoś próbuje podpowiedzieć trochę dobrych obyczajów tym którzy kompletnie ich nie znają i jedzą na ceracie to , no cóż... No comments.

Offline Madzialena

• Prawdziwie kochasz wtedy, kiedy nie wiesz dlaczego...
  • maniak
  • Aniołek [*] 16.01.2009
  • data ślubu: 17.09.2005r.
« Odpowiedź #14 dnia: 17 Marca 2005, 00:59 »
Wiesz co? Jestes jakis dziwny...    
    Wątek o Bończy był to po cholerę zakładałeś nowy?    :?  Teraz czytasz i chcesz opinii, ale tak na serio, to wszystkie te opinie krytykujesz.. to o co Ci w ogóle chodzi?   :x  Jezeli jestes przekonany do tego lokalu to sobie rób tam przyjęcie i nie zawracaj ludziom głowy swoimi problemami... :!:      Przcież to bez sensu pytac się o opinie, skoro i tak nei chcesz się z nimi liczyć...    
   Tak w ogóle..  to moze Ci nie chodzi w cale o zorganizowanie tam wesela? Moze jestes od nich i badasz co i jak?

A swoją drogą Twoje komentarze odnosnie organizowania wesela na dworcu są po prostu niesmaczne...  :x

Offline davyjohn
  • entuzjasta
« Odpowiedź #15 dnia: 17 Marca 2005, 03:24 »
Panie Waldemar, jako neutralny obserwator powiem, że poziom Pana komentarza podobny jest do poziomu jaki prezentuje kierownictwo Bończy, o którym można tu było poczytać...

Offline didi

• entuzjasta
« Odpowiedź #16 dnia: 17 Marca 2005, 08:02 »
No Comment :? Sposób wypowiedzi Pana Waldemara w sposób jednoznaczny okresla jego "dworcowe"  :oops: pochodzenie.
Bezwarunkowo kocham tylko zwierzeta bo ludzie czasami mnie wkurzają !!!!

Offline monia

• Global Moderator
  • Chuck Norris
Re: konkluzja
« Odpowiedź #17 dnia: 17 Marca 2005, 08:03 »
Cytat: "Waldemar"
Po przeczytaniu opinii wszystkich którzy próbują krytykować Bończę: Monia, Marta@Tomek i "ktoś" uważam krótko, że do "mercedesa" trzeba poprostu dorosnąć. Jeżeli komuś przeszkadzają dobre maniery właściciela, to bardzo mi przykro ale niech zrobi sobie wesele w Warsie na dworcu i bedzie super - tam sok nie kosztuje 12 a 3 zł. Trochę jest nie fair tylko krytykować i czepiać się kotów miałczących, a niby co mają szczekać? Trochę samokrytyki mili Państwo. A to, że ktoś próbuje podpowiedzieć trochę dobrych obyczajów tym którzy kompletnie ich nie znają i jedzą na ceracie to , no cóż... No comments.

a... MAMY CIĘ.... troszkę podpuchy i wyszło szydło z worka...

witamy wlaściciela bończy sir.....

o moje dobre maniery nie musisz się matrwic... mogę zapłacić dużo za wesele (stać mnie na to) ale nie w miejscu gdzie zdierają z ciebie ostatnią koszule i kłamią w żywe oczy...

miłego dnia... panie nie_waldemarze...

Offline didi

• entuzjasta
« Odpowiedź #18 dnia: 17 Marca 2005, 08:30 »
No i fajnie moze wreszcie sobie odpuści to forum a  swoją drogą nieźle zabolało "Panie Waldemarze"? a gdzie samokrytyka?
Bezwarunkowo kocham tylko zwierzeta bo ludzie czasami mnie wkurzają !!!!

Offline aniac

• entuzjasta
Re: konkluzja
« Odpowiedź #19 dnia: 17 Marca 2005, 08:32 »
Jestem w szoku, taki drogi hotel, a taka podstepna reklame stosuje.....

brak slow zeby to w ogole komentowac, najlepiej odradzac wszytkim wspolprace z ttym czlowiekiem -waldemarem-
02.07.2005

Offline Madzialena

• Prawdziwie kochasz wtedy, kiedy nie wiesz dlaczego...
  • maniak
  • Aniołek [*] 16.01.2009
  • data ślubu: 17.09.2005r.
« Odpowiedź #20 dnia: 17 Marca 2005, 14:59 »
Dokładnie .... jak można się tak zachowywać... dorosły człowiek...
 Brak słów :!:

Offline pioteras

• uzależniony
  • Już jest KUBUŚ... i JULIA też :-)
  • data ślubu: 15.07.2006
« Odpowiedź #21 dnia: 17 Marca 2005, 15:01 »
No pojechał ostro :D mam ubaw po pachy :D
Że też tacy ludkowie się rodzą...

Offline Magda Sz.
  • entuzjasta
« Odpowiedź #22 dnia: 17 Marca 2005, 16:04 »
:shock: no to moje zdanie na temat Bonczy jest juz calkowicie wyrobione... :?

Offline hertos
  • nowicjusz
  • *
Odp: Co sądzicie o hotelu Bończa jako o miejscu na wesele????
« Odpowiedź #23 dnia: 10 Listopada 2008, 09:21 »
Witam

"Miły" admin zamknął mi właśnie podobny temat i chce abym odgrzewał schabowe w starym wątku sprzed kilku lat :) Od ostatnich opinii na temat wesel organizowanych przez hotel Bończa minęło kilka lat.  Jak dziś wyglądają imprezy w hotelu Bończa? Chętnie usłyszę/pocztam opinie osób, które miały okazję bawić się/organizować wesela w hotelu Bończa ostatnimi czasy.

pozdr

Offline monia

• Global Moderator
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #24 dnia: 10 Listopada 2008, 10:33 »
"miły" global modem informuje ciebie ,ze jest cos takiego jak regulamin, którego na 100% nie przeczytales..

odpowiedź na pytanie.. przez ostatnie kilka m-cy nie przeczytałam na temat bończy żadnej złej  opini.. nikt się nie skarzył na  ten lokal..

Offline alex

• entuzjasta
  • Aniołek październik 2008
  • data ślubu: 3 WRZESIEŃ '05
« Odpowiedź #25 dnia: 13 Listopada 2008, 12:23 »
ja moge doradzić
sama miałam tak weselicho i to baaardzo udane. Mimo że tu na forum mi odradzano to nie wypowiadał się tu nikt kto miał tam osobiście wesele tylko info z drugiej reki. Nie powiem że dostarczyło mi to sporo stresu zupełnie niepotrzebnie

Do rzeczy: wesele bardzo udane, super lokalizacja, bardzo smaczne jedzenie oraz pyszniasty tort. Obsługa marzenie szybka sprawna i niewidoczna.

Druga rzecz:
w zeszłym roku byłam w tym hotelu na 2 balach i lokal znów sie sprawdził wyśmienicie.

Więc ja bardzo polecam to miejsce.

Offline halinka
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 24.07.2010
« Odpowiedź #26 dnia: 11 Stycznia 2011, 21:56 »
Chciałabym  polecić wszystkim nie zdecydowanym Hotel Bończa miałam tam wesele 24. 07. 2010r kuchnia jest wyśmienita, bardzo duże porcje.
Sala restauracyjna w stylu pałacowym nadaje urok całemu przyjęciu  obsługa na wysokim poziomie.  Pan właściciel udzielił nam kilku profesjonalnych porad za co jesteśmy mu niezmiernie wdzięczni.  Szklana podłoga w sali różanej zrobiła ogromne wrażenie na wszystkich gościach.  Nie ma takiego drugiego miejsca w Szczecinie w tak pięknej scenerii.  Ta niezapomniana noc na zawsze zostanie w naszej pamięci.
Sylwia i Piotr

Offline wesele2012
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #27 dnia: 31 Lipca 2011, 10:32 »
My sie zastanawiamy bardzo powaznie nad Boncza.  Niestety nie mozemy sie do nich wybrac w najblizszych dniach wiec chetnie poczytam opinie  :)
Podobno Oni robia dekoracje - czy moge im cos narzucic?
Kto gdzie siada - ktos pisal wczesniej, ze nie mial prawa decyzji, a ja nie wyobrazam sobie zeby wlasciciel sadzal mi gosci gdzie chce! To odpada nie wiadomo jaka swietna byla by ich oferta. . .
Rozumiem, ze odnosnie menu mozna sobie wybierac potrawy, tak jak pokazuja to na ich stronce? Co do alkoholu to ja bym wolala miec swoj, ale jesli oferuja menu za 230zl z absolutnie wszystkim to hcyba nie ma co wybrzydzac, szczegolnie, ze bedziemy starac sie uzyskac jakis rabat ;)
A co z poprawinami? Bo chyba w wiekszosci miejsc ta cena, powiedzmy 230zl obejmowalaby rowniez poprawiny a tu trzeba placic dodatkowo, za napoje 12zl/l no i alkohol wlasny na poprawinach za oplata! Troche chyba duzo wychodzi. . . 
Co z jedzeniem ktore zostanie, czy mozna je zabrac do domu czy absolutnie nie ma takiej mozliwosci?
Mam nadzieje, ze ktos sie wypowie, bo opinie z poprzednich lat nie sa fajne

Offline Witryna46
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 23.10.2010
« Odpowiedź #28 dnia: 18 Stycznia 2012, 15:30 »
beznadziejny hotel

Offline malwag
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 14.04.2012
« Odpowiedź #29 dnia: 9 Maja 2012, 21:18 »
Mielismy w kwietniu tego roku slub w Hotelu Boncza.  Wszystko bylo bez zarzutu.  Obsluga znakomita, goscie bardzo zadowoleni.  Z niczym nie bylo problemu.  Bardzo polecamy.