Autor Wątek: Zespół Ratoro  (Przeczytany 30033 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline swojak
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 10.07.2010
Odp: Zespół Ratoro
« Odpowiedź #60 dnia: 9 Grudnia 2008, 12:10 »
OK. teraz wszystko mi pasuje. Ja mam zamówiony zespół 4 osobowy (grają na żywo) za 3200zł./ z poprawinami.

Offline Iza464
  • forumowicz
  • data ślubu: 05.06.2010
« Odpowiedź #61 dnia: 9 Grudnia 2008, 13:35 »
też prawie tak miałam mieć 3 osoby za ok 3200 ale niestety skład zespołu się zmienił  :-\

Jest dużo zespołów ale my trafialiśmy na same jakieś takie ::) no cóż szkoda gadać, jak już wybraliśmy ten co mamy zarezerwowany to się okazało że się zmienił skład a tym samym cena no i znów się zastanawialiśmy aż w końcu doszliśmy do wniosku że nie będziemu już szukać i spisaliśmy umowe z nimi. Mam nadzieje że się nie zawiedziemy :)

Offline swojak
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 10.07.2010
« Odpowiedź #62 dnia: 9 Grudnia 2008, 13:48 »
Bądźmy optymistami. Też mam taką nadzieję ( nie bezpodstawnie), że będzie wszystko dobrze! :)

Offline Justys851
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #63 dnia: 9 Grudnia 2008, 14:29 »
Iza464 po 23 maja 2009 będę w stanie Ci powiedziec czy się nie zawiedziesz  :D

Offline Iza464
  • forumowicz
  • data ślubu: 05.06.2010
« Odpowiedź #64 dnia: 9 Grudnia 2008, 20:05 »
ja mam nadzieje że będzie wszystko w porządku u Ciebie Justys851 rówież i że tylko mi potwierdzisz  ;D że jesteś zadowolona!

Offline san_g
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: ??
« Odpowiedź #65 dnia: 21 Lipca 2009, 14:56 »
witajcie, posiadacie jakies nowe informacje na temat zespołu-jakieś opinie??

Offline clubrotation

• nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 4.07.2009
« Odpowiedź #66 dnia: 21 Lipca 2009, 17:56 »
Hej,

ja miałam zespół Ratoro na weselu 4 lipca i jesteśmy z nich baaaaaaaardzo zadowoleni ;D ;D ;D Robili krótkie przerwy, grali tak, że wszyscy goście szaleli na parkiecie i byli zachwyceni zespołem - zarówno polskie jak i anglojęzyczne piosenki wychodziły im super! A panowie pełen profesjonalizm - zero alkoholu, wyglądali bardzo schludnie i oprócz grania "prowadzili" też wesele tj. zachęcali do zabawy i organizowali zabawy, przyśpiewki itp.

Jeśli macie jeszcze jakieś pytania to piszcie.

Ja zespół polecam w 300% i drugi raz na wesele na pewno też ich byśmy wybrali bo uważam że dobry zespół to bardzo ważna spawa.

Offline san_g
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #67 dnia: 25 Lipca 2009, 12:13 »
a czy mogłabyś mi napisać jak wyszło im prowadzenie oczepin i jakie zabawy podczas oczepin mieliście?? wybrałam ich przez internet i widziałam sie z menagerem tylko raz podczas podpisywania umowy dlatego lekko sie stresuje czy wszystko wyjdzie- bo wiadomo zespol jest jedna z najwazniejszych spraw- a puszczali muzyke podczas przerw w graniu??

Offline clubrotation

• nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 4.07.2009
« Odpowiedź #68 dnia: 25 Lipca 2009, 19:03 »
Nic się nie martw - ja też się widziałam z nim tylko raz i to w styczniu ponad rok przed ślubem jak podpisywaliśmy umowę. Muzykę podczas przerw puszczali podczas całego wesele i było to bardzo fajne bo cicho grała muzyczka, gościom to nie przeszkadzało, a nie było tej krępującej ciszy podczas której słychać brzęk sztućców. Na pewno chcesz wiedzieć jak z tymi oczepinami? (nie chce psuć niespodzianki  ;D)

Offline obserwator
  • maniak
  • data ślubu: trochę czasu minęło
« Odpowiedź #69 dnia: 25 Lipca 2009, 19:18 »
Justys851 23 maja 2009 minął. Podziel się z nami opinią o zespole. Jak było?. Czekamy na relację :)

Offline san_g
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #70 dnia: 25 Lipca 2009, 19:27 »
Cytat: clubrotation link=topic=5155. msg977607#msg977607 date=1248541390
Na pewno chcesz wiedzieć jak z tymi oczepinami? (nie chce psuć niespodzianki  ;D)
to mnie uspokoiłaś swoimi słowami:) no to w takim razie nie chce sobie psuć niespodzianki i sama sie na wlasnej skorze przekonam jak beda wygladac oczepiny:D bardzo dziekuje za odpowiedź

Offline Justys851
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #71 dnia: 26 Lipca 2009, 21:46 »
obserwator podzieliłam się opiniami i to już dawno ale w watku dotyczącym zespołu jakim miałam  :P

Tutaj wywiązała sie dyskusja , ale jak ktoś przeczyta dokładnie to zauważy ze mowa była o innym zespole  ;D

Offline basia28
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 22.05.2010
« Odpowiedź #72 dnia: 24 Sierpnia 2009, 21:51 »
UWAGA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :'(
ZESPÓŁ RaToRo w składzie który jest pokazany na swojej głównej stronce NIE ISTNIEJE!!!!!!!!!!!!!!!
Dwóch bliźniaków nie gra już w tym zespole mimo,że zespół nie zmienił nazwy!!
To dzięki tym braciom zespół  był warty polecenia,  (wiem bo byłam dwa razy na weselach na którch grali) i chętnie polecałam ten zespół swoim znajomym i sama chciałam aby zagrali na moim weselu. . . .  >:(
Mam nadzieję,że będe miała możliwość usłyszeć jeszcze jak śpiewają :)

Offline rosi845
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 09.2011
« Odpowiedź #73 dnia: 24 Sierpnia 2009, 22:49 »
Racja. . . A czy ktoś wie,  jak grają w nowym składzie?

Offline ela

• Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 13.08.2005
« Odpowiedź #74 dnia: 24 Sierpnia 2009, 22:56 »
basia28    i rosi845    czy piszecie z tego samego komputera ? Bo Wasze IP chyba jest takie samo  ::)
To, że się uśmiecham, śmieje i żartuje jak zawsze nie znaczy, że u mnie jest zajebiście. Ja po prostu nie lubię pokazywać, że jest mi bardzo źle. -

Offline rosi845
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #75 dnia: 25 Sierpnia 2009, 10:34 »
Z tego, co wiem, to IP może być takie samo, bo pewnie korzystamy z jednej sieci ( IP dzielone), natomiast na pewno nie z jednego komputera, chyba że mam rozdwojenie jaźni ;).  To jest mój pierwszy post, bo dopiero wczoraj przypadkowo dowiedziałam się o zmianie składu zespołu i informację potwierdziłam u managera RaToRo, a jak zuważyłam, ze ktos juz wie o tej zmianie, to chciałam się zorientować u kogo grali w zmienionym składzie.

Offline thoma
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #76 dnia: 28 Sierpnia 2009, 22:59 »
Kiedyś z rok temu byłem na weselu u kumpla i tam grali bliźniacy fajnie grali, naprawde profeska, zadowolony byłem jak zobaczyłem ze znowu bede sie bawił z ich udziałem, a tu mały ZONK - to całkiem inny zespół.  Inni ludzie są w składzie, nie mowie ze jakas tragedia ale to już nie to.  Wiem bo gadałem z Panem młodym i też sie lekko dziwił.  Jakby mi ktoś tak zrobił na moim weselu nie zapłaciłbym 1zł. 

Może ktoś to wyjaśnić o co biega, co jak sie zmieniłio?? kto jest w zespole a kto nie itp. 

Na stronie www. ratoro. pl żadnych informacji nie ma. 

Offline rosi845
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #77 dnia: 29 Sierpnia 2009, 11:14 »
Nie ma już w zespole dwóch braci, a na ich miejsce jest dwóch "nowych".  Z tego, co zdążyłam się zorientować ta zmiana jest dośc świeża, może z tego powodu nie ma info na stronie. . .  Jak rozumiem w nowym składzie grają gorzej. . ?

Offline obserwator
  • maniak
« Odpowiedź #78 dnia: 31 Sierpnia 2009, 13:31 »
Kiedyś z rok temu byłem na weselu u kumpla i tam grali bliźniacy fajnie grali, naprawde profeska, zadowolony byłem jak zobaczyłem ze znowu bede sie bawił z ich udziałem, a tu mały ZONK - to całkiem inny zespół.  Inni ludzie są w składzie, nie mowie ze jakas tragedia ale to już nie to.  Wiem bo gadałem z Panem młodym i też sie lekko dziwił.  Jakby mi ktoś tak zrobił na moim weselu nie zapłaciłbym 1zł.  Może ktoś to wyjaśnić o co biega, co jak sie zmieniłio?? kto jest w zespole a kto nie itp. 

Na stronie www. ratoro. pl żadnych informacji nie ma. 

Jak byś nie zapłacił to by Ci nie zagrali, a jak byś to zrobił po weselu, to narobiłbyś sobie dużo problemów, których Ci nie życzę. To nie jest tak jak sobie myślisz.  Jeżeli w umowie nie ma napisanego składu zespołu z imienia i nazwiska to w myśl prawa wszystko jest w porządku. Nie płacąc za wykonanie usługi to Ty byłbyś poza prawem. :)

Offline san_g
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #79 dnia: 1 Września 2009, 09:55 »
hej i co wiadomo już co z tą zmianą- strasznie mnie wystraszyliście bo wesele już niedługo.  będę dzwonić do menagera zespołu bo wole nie mieć niespodzianki a dzwoniłam niedawno i nic o zmianach nie mówił. . . .

Offline obserwator
  • maniak
« Odpowiedź #80 dnia: 1 Września 2009, 10:07 »
To, że się np. zmienił skład zespołu nie oznacza od razu, że zespół jest gorszy. Może taka zmiana wyszła na dobre dla kapeli i bliźniaków teraz to boli? Kto to wie? ;D

Offline san_g
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #81 dnia: 1 Września 2009, 11:39 »
No więc tak dowiedziałam się, że faktycznie zespół się rozpadł- przyczyny nie znam i w sumie mnie to nie interesuje.  Do 2-ch tygodni ma być aktualizacja stronki i nowe demo z nowymi członkami zespołu.  Jak grają mam nadzieję, że będę mogła się przekonać jeszcze przed swoim weselem bo nie lubię niespodzianek i wolę być przygotowana na wszystko.  Tylko szkoda, że takich rzeczy dowiaduję się z internetu a nie od zespołu i trzeba potem samemu szukać, pytać itd.  Jak ktoś miał już nowy skład na swoim weselu to proszę o info jak to wyszło i czy już mam się bać :) dzięki!!

Offline obserwator
  • maniak
« Odpowiedź #82 dnia: 1 Września 2009, 12:00 »
san-g, dlaczego patrzysz na to wszystko w świetle tragedii jaka może Cię spotkać w wyniku zmiany składu zespołu. Skąd taki pesymizm?. Popatrz na to z drugiej strony. Na dobrą opinię pracuje cały zespół, nie tylko bracia. Ci co zostali po odejściu "bliźniaków" na pewno dobrali sobie muzyków nie gorszych od tamtych (ja bym tak zrobił ;)), a może jeszcze lepszych. Bądź dobrej myśli. Ponadto uważam, że jeżeli nastapiła zmiana składu zespołu to wcale nie ma takiej potrzeby informować o tym Klientów. Chyba, że zespół został zamówiony wyłącznie z powodu bycia w zespole osoby dla której warto było zamówić zespół. W tym przypadku to "bliźniacy" (bo to przecież po nich wielki płacz i rozrywanie szat :D) powinni o tym fakcie poinformować. Jeżeli nie, to nie widzę takiej potrzeby. Przeważnie zamawia się zespół, bo świetnie gra i bawi ludzi, a nie dla pojedyńczego członka zespołu. Moim zdaniem liczy się całość. Mówimy oczywiście o kapelach weselnych, a nie np. o Freddim Mercury z zespołu Queen, dla którego fani daliby się pociąć.  :D

Offline thoma
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #83 dnia: 4 Września 2009, 08:07 »
Obserwator co Ty tak chwalisz zespół, niech oceniają ludzie ktorzy mieli wesele.  Ja mówię tylko, że jak ktoś obserwuje zespół i widzi skład, repertuar i poziom wykonania zespołu a później skład sie zmienia to nie ma co się dziwić że ludzie sie denerwują.  Z czego co ja wiem to śpiewanie czyli to co najważniejsze należało do bliźniaków.  Sporo osób pewnie jest z polecenia, bawili się u kogoś na weselu i dlatego wzieli zespół do siebie.  Dlatego się ludzie denerwują i mają obawy. 
Jak ktoś uważa, że zmiana składu wyszła Ratoro na dobre to powodzenia, ja uważam że nie było to dobre posunięcie. 

Mimo to powodzenia. 

Offline obserwator
  • maniak
« Odpowiedź #84 dnia: 4 Września 2009, 08:34 »
Nie bronie zespołu bo ich nie znam, a nawet nie słyszłem. Być może masz rację. Wkurzają mnie tylko tzw. "świete krowy" (nie mam na myśli Bliźniaków, piszę tak ogólnie :)) które uważają, że są niezastąpieni, terroryzując przez to pozostałych członków zespołu. Spotkałem się z takimi przypadkami. Atmosfera w takich zespołach bywa delikatnie mówiąc nieciekawa. Pozostaje tylko rozstać się, przeciąć pępowinę i spróbować w nowym składzie. Twierdzę, że nie zawsze tak jest, że jak się zmienia skład to musi zespołowi wyjść takie posunięcie na gorsze. Dlatego napisałem, że należy podejść do zmian osobowych w zespole Ratoro bardziej optymistycznie. Tobie się nie podoba, a może inni mają odmienne zdanie na temat nowego składu? Ciekawy jestem jaki był powód Ich rozstania?. ;)

Offline thoma
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #85 dnia: 4 Września 2009, 22:05 »
No własnie przyczyny pewnie nie poznamy, ale to różnie bywa.  Ja znam taki przykład z zespołu ale dyskotekowego dwóch djs i jeden zespół i było na odwrót to własnie osoby wyrzucone z zespołu są chyba bardziej poszkodowane bo straciły zajęcie. 
Ja czekam na opinie po weselach.

Offline obserwator
  • maniak
« Odpowiedź #86 dnia: 5 Września 2009, 16:33 »
To jest odpowiedź, której się spodziewałem :). Jakiekolwiek zmiany, które następują w zespole przeważnie wychodzą mu na dobre. Nie jest regułą, że jak ktoś odchodzi z kapeli to wszystko się wali. Tak jak pisałem, nie ma ludzi niezastąpionych. Nie znam zespołu ani Oni mnie, ale pozdrawiam Menegera i całą kapelę, a także trzymam za nich kciuki i życzę jak najwięcej grań z których zespół jak i goście weselni będą zadowoleni. :D :brawo_2: :brawo:

Offline SZCZESLIWI
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 06.09.2009
« Odpowiedź #87 dnia: 7 Września 2009, 13:51 »
witam !
Jestesmy szczesliwymi, swiezo upieczonymi malzonkami (slub mielismy 05. 09. 09)
Na weselu naszym gral zespoł Ratoro!!!jestesmy szczesliwi, ze go wybralismy mimo , ze jak czytalismy wszystkie te informacje na forum drzelismy by wszystko bylo w porzadku i było w jaknajlepszym!!!!!!
Mimo, ze slyszelismy zespol wczesniej na weselu u znajomych to inny sklad nas milo zaskoczyl!!!!
Super zaspiewali, dobrze wygladali a goscie nie mogli sie nachwalic chlopakow jak swietnie zabawiali gosci i dlatego musielismy przedluzyc granie jeszcze o godzinke!efekty specjalne tez byly swietne i sie podobały!!!!
wszystkich przed slubem uspokajamy na pewno bedziecie zadowoleni z zespolu - my nie odczulismy w zadnym razie zmiany a mysle ze ta zmiana w przypadku tego zespolu wyszla na lepsze. Bylismy zachwyceni jak chlopaki zagarli na naszym wyprowadzeniu!!!!Poraz pierwszy my i wiele osob widzialo i slyszalo dzwiek wiolonczeli z innymi instrumentami!!!
dziekujemy Zespołowi jeszcze raz!!!!!spisali sie zawodowo!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Offline obserwator
  • maniak
« Odpowiedź #88 dnia: 7 Września 2009, 19:06 »
Nie jestem przeciwny zespołowi jak zapewne zauważyliście, ale jak czytam ostatni post SZCZĘŚLIWYCH to aż mnie mdli :Blee:

Offline ela

• Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 13.08.2005
« Odpowiedź #89 dnia: 7 Września 2009, 22:38 »
tak , tak takie posty są niesamowite !

Pewnie bedzie tylko jeden post i szczęsliwi się ulotnią z forum  :P

Dlatego pamiętajcie aby brać pod uwagę opinie osób które mają więcej postów !
To, że się uśmiecham, śmieje i żartuje jak zawsze nie znaczy, że u mnie jest zajebiście. Ja po prostu nie lubię pokazywać, że jest mi bardzo źle. -