Po pierwsze, problem jest w tym , że zespół, który ma przyjechać z daleka, np. z innego województwa ponosi koszty transportu. Poświęca swój czas, który można liczyć w godzinach. Niektórzy muszą wyjechać już o godz. 10 rano, aby zdążyć na wesele, które rozpoczyna się np. o godz. 17. Tego czasu nikt nie liczy. Wczuj się teraz w ich rolę. Po 3 godzinach grania ja Ci dziękuję i mówię, że wystarczy i zamiast zapłacić 2 tys. zł. ,płacę 500 zł.,Zespół składa się z 4 osób. Każdy z nich zarabia po 125 zł. Nawet nie zwróci im się za transport, nie mówiąc o zmarnowanych godzinach. Policz sobie ile to godzin. Oczywiście zakładamy, że zespół jest w porządku, ale przypadkowo jako niespodzianka był jeszcze zespół np. góralski, który miał zagrać tylko 3 godziny, ale Młodym się odmieniło i przedłuża im do rana. Jeżeli są takie zespoły to są bardzo naiwne, ale życie ich bardzo szybko nauczy.
Po drugie podejrzewam, że przeczytałaś moje wątki i zapewne doczytałaś się, że już dano mi do zrozumienia, że gram w jakimś tam zespole i dlatego jestem taki krytyczny. Z chęcią zaczął bym polecać zespoły (uwierz mi znam ich wiele), ale nie mogę z prostej przyczyny. Zrobił bym im krzywdę. Napisano by, że jestem członkiem zespołu, którego polecam i wieszano by na nim psy. Jet taki wpis, że informuje się mnie, że to nie ja zagram na weselu , tylko ktoś inny
Wtrącam się do niektórych wątków dlatego, że wpisy w nich są czasami tak naiwne i zakłamane, że jak to czytam to mnie skręca. Z niektórymi opiniami o zespołach się nie zgadzam bo są dla nich bardzo krzywdzące. Komuś się zespół nie spodobał i krytykuje go na forum, i to dość ostro, a tymczasem wielu innym uczestnikom innych wesel bardzo się podoba, lecz nie piszą tego na forum. Nikt tego nie przeczyta. Pozdrawiam