Autor Wątek: Zespół Ratoro  (Przeczytany 30826 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline escape
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 09.2010
Odp: Zespół Ratoro
« Odpowiedź #30 dnia: 23 Listopada 2008, 15:25 »
osobiście nie widzę nic dziwnego w tym, nie po sezonie Panowie nie mają prób.  My nie mieliśmy prolemu, zaprosili nas na jedno z wesel,na którym grali, znaleźli czas żeby z nami pogadać w czasie tego wesela i mogliśmy ich słuchać ile chcieliśmy.  Ja byłam zadowolona ze współpracy.  Ale może to tak już jest, że każdy ma inne wymagania i inne oczekiwania. 

Offline obserwator
  • maniak
  • data ślubu: trochę czasu minęło
« Odpowiedź #31 dnia: 28 Listopada 2008, 10:33 »
Trudno jest przewidzieć zespołowi w jaki sposób potencjalny Klient chciałby usłyszeć czy też zobaczyć prezentację zespołu. Jeden będzie w pełni zadowolony, drugi będzie kręcił nosem a inny powie, że do bani i  skrytykuje ich na forum. Czysta ruletka - jak to w handlu, sprzedam produkt albo nie ;D

Offline swojak
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 10.07.2010
« Odpowiedź #32 dnia: 28 Listopada 2008, 12:32 »
Jeżeli zespół nie gra na wyprowadzeniu to ja bardzo dziękuję, nie chcę takiej kapeli >:(

Offline Iza464
  • forumowicz
  • data ślubu: 05.06.2010
« Odpowiedź #33 dnia: 28 Listopada 2008, 12:55 »
najgorsze że teraz coraz częściej napotyka się na zespół co nie wyprowadza z domu!  :-\

Nasz zespół róznież nie wyprowadza ale go bierzemy  :)

Offline swojak
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #34 dnia: 28 Listopada 2008, 13:01 »
A kto będzie u Was grał na wyprowadzeniu? :Daje_kwiatka:

Offline Iza464
  • forumowicz
« Odpowiedź #35 dnia: 30 Listopada 2008, 10:57 »
Mamy do wyboru zespół 3 panów, 1 pana z harmoszką lub kapela góralska :)

Obstawiamy jednak kapele bo później by przyjechali na sale i tam troszkę pograli, jeszcze u nas nikt tak nie miał a chcemy żeby było inaczej  ;D

Offline Justys851
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #36 dnia: 30 Listopada 2008, 13:36 »
Iza464 a jak to się przedstawia cenowo ?? ::)

Offline Iza464
  • forumowicz
« Odpowiedź #37 dnia: 1 Grudnia 2008, 09:09 »
jeden pan ok. 120 zł,  3 panów ok. 250 zł, a kapela ok. 600 zł  to wiem z naszych wstępnych informacji.

Offline obserwator
  • maniak
« Odpowiedź #38 dnia: 1 Grudnia 2008, 09:27 »
Czas grania na wyprowadzeniu wynosi maksymalnie od 15 do 20 minut, a czasami nawet mniej. Zarobić taką kasę to niezła fucha!!! ;D

Offline Iza464
  • forumowicz
« Odpowiedź #39 dnia: 1 Grudnia 2008, 12:57 »
tylko że nie dopisałam że np w wypadku  kapeli ok 600 zł to jest kwota z wyprowadzeniem jak również z koncertem na sali ok 3 godzinnym a wyprowadzenie jest zarówno u młodego jak i u młodej a obydwoje mieszkamy w domach jednorodzinnych także raczej więcej czasu zajmie im granie na wyprowadzeniu, zwłaszcza do młodego będą musieli wcześniej przyjechać i grać na przywitanie zjeźdzających się gości. A nie tylko jak będzie wychodził i na błogosławieństwie. Zresztą przy zamawianiu obojętnie której opcji to napewno będziemy to zaznaczać że tak chcemy.

Offline obserwator
  • maniak
« Odpowiedź #40 dnia: 1 Grudnia 2008, 13:39 »
Oczywiście, że decyzja jest Wasza i macie do tego niezaprzeczalne prawo. A co z zespołem, który będzie grać na weselu (w końcu o 3 godziny mniej)?. Dostaną kasę za całe wesele czy też mniejszą o 3 godziny? :drapanie:

Offline Justys851
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #41 dnia: 1 Grudnia 2008, 17:46 »
Może poprostu będzie grała ta góralska kapela ale nie cały czas  ::) Całkiem możliwe ze dostaną zapłatę za krótszy występ ,bo ten zespół który ma Iza  :P w umowie ma liczbę godzin grania  :P
ale dla mnie to i tak dużo dodatkowe 600 zł za granie  ;D a ten jeden Pan za 120 zł no w sumie jeszcze jakoś bym przełknęła bo szwagierka w tym roku płaciła 100 zł za takiego Pana  ;D

Offline obserwator
  • maniak
« Odpowiedź #42 dnia: 1 Grudnia 2008, 19:14 »
Jak znam zespoły, to przeważnie biorą wynagrodzenie za 10 lub 12 godzin. Osobiście nie słyszałem, aby płacono im od godziny. Stawki godzinowe obowiązują za dodatkowe godziny. Być może , że jednak tacy są, ale jest ich mało.
Podczas spisywania umowy, aby zachęcić klienta mówi się jaka wychodzi stawka godzinowa, ale to wynika od kwoty podzielonej przez ilość granych (zamówionych) godzin. To jest taki marketingowy chwyt. Owszem, jak jest impreza kilkugodzinna (np. 2-4 godz.) to się podaje stawkę godzinową, ale przy imprezach weselnych? Nie słyszałem. :nie:

Offline Justys851
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #43 dnia: 1 Grudnia 2008, 19:26 »
Zespół ten gra 12 h za odpowiednia kwote ale co za problem powiedziec zeby grał krócej i wtedy odpowiednio mniej mu zapłacić ??
To mało znasz zespółów bo dziewczyny w swoich watkach odliczneiowych podają że neiktóre zespoły licza sobie za godzine grania.
Mam pytanie - kim Pan jest z zawodu bo ocenia tu Pan wszystko po kolei ale nazw zadnych zespołów Pan nie wymienia?? wiec nie rozumiem .

Offline obserwator
  • maniak
« Odpowiedź #44 dnia: 1 Grudnia 2008, 19:57 »
Po pierwsze,  problem jest w tym , że zespół, który ma przyjechać z daleka, np. z innego województwa ponosi koszty transportu. Poświęca swój czas, który można liczyć w godzinach. Niektórzy muszą wyjechać już o godz. 10 rano, aby zdążyć na wesele, które rozpoczyna się np. o godz. 17. Tego czasu nikt nie liczy. Wczuj się teraz w ich rolę. Po 3 godzinach grania ja Ci dziękuję i mówię, że wystarczy i zamiast zapłacić 2 tys. zł. ,płacę 500 zł.,Zespół składa się z 4 osób. Każdy z nich zarabia po 125 zł. Nawet nie zwróci im się za transport, nie mówiąc o zmarnowanych godzinach. Policz sobie ile to godzin. Oczywiście zakładamy, że zespół jest w porządku, ale przypadkowo jako niespodzianka był jeszcze zespół np. góralski, który miał zagrać tylko 3 godziny, ale Młodym się odmieniło i przedłuża im do rana. Jeżeli są takie zespoły to są bardzo naiwne, ale życie ich bardzo szybko nauczy.
Po drugie podejrzewam, że przeczytałaś moje wątki i zapewne doczytałaś się, że już dano mi do zrozumienia, że gram w jakimś tam zespole i dlatego jestem taki krytyczny. Z chęcią  zaczął bym polecać zespoły (uwierz mi znam ich wiele), ale nie mogę z prostej przyczyny. Zrobił bym im krzywdę. Napisano by, że jestem członkiem zespołu, którego polecam i wieszano by na nim psy. Jet taki wpis, że informuje się mnie, że to nie ja zagram na weselu , tylko ktoś inny
Wtrącam się do niektórych wątków dlatego, że wpisy w nich są czasami tak naiwne i zakłamane, że jak to czytam to mnie skręca. Z niektórymi opiniami o zespołach się nie zgadzam bo są dla nich bardzo krzywdzące. Komuś się zespół nie spodobał i krytykuje go na forum, i to dość ostro, a tymczasem wielu innym uczestnikom innych wesel bardzo się podoba, lecz nie piszą tego na forum. Nikt tego nie przeczyta. Pozdrawiam :chat:

Offline Justys851
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #45 dnia: 1 Grudnia 2008, 20:06 »
ile ludzi tyle opinii...

Offline obserwator
  • maniak
« Odpowiedź #46 dnia: 2 Grudnia 2008, 07:29 »
Ale zanim się zacznie pisać o kimś krytycznie trzeba się głęboko zastanowić co się chce napisać i jakie z tego mogą być konsenkwencje. Dotyczy to wszystkich piszących na tym forum, mnie także. Pozdrawiam :Daje_kwiatka:

Offline Iza464
  • forumowicz
« Odpowiedź #47 dnia: 2 Grudnia 2008, 10:08 »
Właśnie ja mam taki zespół zarezerwowany, który wynajmujemy na określoną liczbe godzin. Mi się wydaje że 600 zł za 4 osoby to nie jest dużo  zwłaszcza że faktycznie muszą dojechać z daleka. Nam się bardzo podoba taka opcja żeby kapela zagrała przyśpiewki góralskie, zabawy itp ;D to naprawde bardzo fajna atrakcja dla gości zwłaszcza jeśli wiemy że większość z naszych planowanych gości na wesele lubi takie klimaty. No ale zobaczymy co z tego wyjdzie  :)

Offline Justys851
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #48 dnia: 2 Grudnia 2008, 10:20 »
Iza464 hihi no właśnie ja tez mam taki  :D
W sumie jak na to spojrzec 4 os za 600 zł i z daleko no ok, tylko chodzi mi o to ze taka atrakcja nie jest mi bardzo potrzebna i nie chce wydawać niepotzrebnie takiej kasy  ;)

Offline obserwator
  • maniak
« Odpowiedź #49 dnia: 2 Grudnia 2008, 10:27 »
Taka opcja jest do przyjęcia. Zespół może nawet zagrać za darmo jeżeli ma na to ochotę. Jest jednak lekka różnica. Oni otym wiedzą i obie strony wyraziły na to wczesniej zgodę. Nie będą zaskoczeni przez Młodych o zmniejszeniu ilości godzin grania, a co za tym idzie , mniejszym wynagrodzeniu. To jest zasadnicza różnica :Skrzypce:

Offline Iza464
  • forumowicz
« Odpowiedź #50 dnia: 2 Grudnia 2008, 11:16 »
Kwota się nie zmienia bo wybraliśmy daną opcje godzinową właśnie za tą kwote, a wydaje mi się że wszystkie godziny się wykorzysta z tym raczej nie będzie problemu.

Natomiast fakt faktem jak by się chciało różne atrakcje wziąść to dość pokaźna kwota się z tego robi. No nic, pożyjemy i zobaczymy  ;)

Offline obserwator
  • maniak
« Odpowiedź #51 dnia: 2 Grudnia 2008, 14:14 »
Co masz na myśli pisząc "różne atrakcje"? Prowadzenie zabaw przez zespół czy też jakieś "coś tam, coś tam" (ostatnio modna wypowiedź ;D) wchodzi w zakres czynności (obowiązków) zespołu.

Offline Iza464
  • forumowicz
« Odpowiedź #52 dnia: 2 Grudnia 2008, 14:46 »
my bierzemy pod uwagę kapele góralską, fontanne z czekolady, barmana, wiejski stół, pieczony prosiak  ;D dwie ostatnie wymienione rzeczy będziemy mieć na darmo  ;D w prezencie od chrzestnej  ;D

są różne atrakcje widomo co się komu podoba a właściwie kogo na co stać ten to wybiera :) pozdrawiam

Offline obserwator
  • maniak
« Odpowiedź #53 dnia: 2 Grudnia 2008, 17:01 »
To pięknie!. Już Ci zazdroszczę, oczywiście w pozytywnym znaczeniu. Teraz rozumiem co miałaś na myśli :Uu:

Offline Iza464
  • forumowicz
« Odpowiedź #54 dnia: 3 Grudnia 2008, 08:31 »
:) pozdrawiam

Offline swojak
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #55 dnia: 9 Grudnia 2008, 10:00 »
Jednej rzeczy nie rozumiem. Są dwa zespoły. Jeden nazwijmy go tradycyjny, drugi góralski. Każdy z nich ma określoną ilość godzin do grania, ale czy są obydwa przez całą noc?

Offline obserwator
  • maniak
« Odpowiedź #56 dnia: 9 Grudnia 2008, 10:14 »
Dobre pytanie :hahahaha:

Offline Iza464
  • forumowicz
« Odpowiedź #57 dnia: 9 Grudnia 2008, 11:42 »
Otóż nie, zespół tzn tradycyjny jest przez całą noc powiedzmy do godz. 6 natomiast zespół góralski określoną ilość godzin np powiedzmy 3 godziny. Jestem po rozmowie z moim zespołem tradycyjnym, który już miał z taką sytuacją do czynienia i otóż obydwa zespoły grają na przemian raz jeden gra a drugi odpoczywa i odwrotnie. To jest równoznaczne z tym jak jest tylko jeden zespół i gra przez całą noc sam, wiadomo to są tylko ludzie i też muszą odpocząć, zjeść i się napić :) więc zespoły mają odpoczynek a goście nie :)

Offline swojak
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #58 dnia: 9 Grudnia 2008, 11:56 »
Jeżeli się mylę to mnie popraw. Rozumiem, że zespół tzw. tradycyjny jest przez całą zabawę weselną (około 10-12 godz.) i jego wynagrodzenia wynosi 600 zł. na 4 osoby, a góralski zespół za przyspiewki góralskie przez około 3 godz. otrzyma wynagrodzenie w kwocie....... zł. Powiem szczerze, że jest to (przynajmniej dla mnie) trudne do uwierzenia. Jaki zespół będzie grał za 600 zł. będąc przez całą noc na weselu?  W tym przypadku nie ważne ile zagra utworów, ale fizycznie jest z Wami 10-12 godzin.  Szukałem zespołu na nasze wesele i znalazłem, ale taka kwota nigdy nie padła ze strony zespołu.

Offline Iza464
  • forumowicz
« Odpowiedź #59 dnia: 9 Grudnia 2008, 12:02 »
600zł to jest kwota za zespół góralski 4 osoby za ok 2 - 3 godz. grania.
Może źle napisałam i przez to mnie źle zrozumiałeś (aś) :)

Natomiast zespół tradycyjny będzie nas kosztować 4500zł za 18 godz. grania wesele + poprawiny skład 5 osobowy.