Czytając powyższe posty chciałbym również podzielić się naszą opinią na temat Norda, ponieważ tak sobie obiecaliśmy, że po uroczystości przekażemy nasze spostrzeżenia aby może komuś było łatwiej podjąć decyzję. Prawda jest jedna - każdy chce wspominać ten uroczysty dzień jak najlepiej i jak najprzyjemniej dlatego od samego początku stara się „zapiąć wszystko na ostatni guzik” i nie jest gotowy na jakiekolwiek niemiłe niespodzianki.
Przez ostatnie 5 lat byliśmy łącznie na 12 weselach (Szczecin, Stargard Szczeciński, Chojna, Banie, Gryfino, Resko, Goleniów, mniejszych miejscowości nie pamiętam) więc mam do czego porównywać i do czego się odnosić. Każdy na początku stara się zrobić jak najlepsze wrażenie a „wszystko i tak wychodzi w praniu”.
Nasze wesele odbyło się nietypowo w czwartek 25/06/2009 r. i był to bardzo dobry wybór biorąc pod uwagę trzydniowe poprawiny. Pierwsze spotkanie odbyliśmy na początku marca. Przedstawiliśmy nasze propozycje dań, liczbę gości itp. Właściciel wysłuchał naszych sugestii a następnie policzył oraz doradził co i jak najlepiej połączyć oraz w jakiej ilości podać poszczególne potrawy. To co nam się bardzo podobało to fakt, że rozmawiamy osobiście z właścicielem i to on bierze na siebie odpowiedzialność za całą organizację tej uroczystości. Drobne sprawy ustalaliśmy mail’owo. Uzgodniliśmy również, że świadkowa będzie najlepiej poinformowaną osobą i to z nią trzeba rozmawiać w razie jakiś wątpliwości, dzięki czemu my byliśmy tego dnia pochłonięci tylko sobą i gośćmi a nie sprawami organizacyjnymi. Nasza kolejna wizyta tuż przed dniem ślubu obejmowała dostarczenie alkoholu, napojów oraz ciast a także ustawienie winietek. Obsługa - wzorowa, dania podawane zgodnie z kolejnością, ciepłe były ciepłe, na zimno były rzeczywiście schłodzone, dobrze schłodzona wódka i napoje, często wymieniane talerze i sztućce, dania roznoszone we właściwe miejsca stołu a nie tylko stawiane najbliżej wejścia na sale od strony kuchni. Jedzenie bardzo smaczne. Na naszą prośbę to co zostało odebraliśmy następnego dnia - przydało się na poprawiny. Rano śniadanie do wyboru, po obfitym jedzeniu do 5 rano ciężko było coś przełknąć, ale warto było jeszcze coś „dopchać”, naleśniki były wyśmienite.
Reasumując: z całą odpowiedzialnością mogę polecić ten lokal jako doskonałe miejsce do organizacji wesela ponieważ:
- całość została zorganizowana tak jak się umawialiśmy - „żadnych niespodzianek”,
- widać, że właściciel zna się na tym co robi, rzeczowe spotkania ustalające wszystko bez potrzeby ciągłych przyjazdów i dopinania szczegółów,
- mają profesjonalną obsługę i bardzo dobre jedzenie,
- jest duża swoboda w wyborze menu, dekoracji sali, możliwość kupna napojów i alkoholu we własnym zakresie,
- w porównaniu do lokali i wesel, na których byliśmy tutaj naprawdę nie było do czego się przyczepić, niektórzy by stwierdzili, że było aż za idealnie, może fajniej byłoby gdyby pojawił się jakiś mały zgrzyt, któż to wie?
Na koniec próba ustosunkowania się do postu rozpoczynającego całą dyskusję:
Dominisia - jedno co mnie zastanawia to fakt dlaczego dokonaliście oceny lokalu na podstawie spotkania, jako to sama stwierdziłaś z „wyszczekaną blondyną, która jeszcze się uczy a już nos zadziera”, przecież to tak jakby ocenić człowieka po pierwszych jego słowach lub wyglądzie, wiem, że pierwsze wrażenie jest ważne, ale wydaje mi się, że trzeba zawsze spróbować głębiej, takie sprawy załatwia się zawsze z właścicielem lub z co najmniej kierownikiem, sam mam pracowników i wiem, że czasami potrafią w kilka chwil popsuć to na co pracuje się wiele miesięcy, ale tacy już są ludzie. Szanuję Twoją ocenę, ale życie nie jest zero-jedynkowe ani tylko czarno-białe, warto o tym pamiętać. Życzę Wam i wszystkim odwiedzającym ten portal udanego wesela i super zabawy.