Autor Wątek: Hotel Nord w Mierzynie opinie  (Przeczytany 39368 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline zabawex
  • maniak
  • data ślubu: 9.10.2010
Odp: NORD- porażka już na początek
« Odpowiedź #30 dnia: 5 Lipca 2009, 18:37 »
Malavi wesele będziemy mieć w Kobylance w Hotelu Wenus.

Offline Tycoon
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 25-06-2009
« Odpowiedź #31 dnia: 10 Lipca 2009, 22:27 »
Czytając powyższe posty chciałbym również podzielić się naszą opinią na temat Norda, ponieważ tak sobie obiecaliśmy, że po uroczystości przekażemy nasze spostrzeżenia aby może komuś było łatwiej podjąć decyzję.  Prawda jest jedna - każdy chce wspominać ten uroczysty dzień jak najlepiej i jak najprzyjemniej dlatego od samego początku stara się „zapiąć wszystko na ostatni guzik” i nie jest gotowy na jakiekolwiek niemiłe niespodzianki.

Przez ostatnie 5 lat  byliśmy łącznie na 12 weselach (Szczecin, Stargard Szczeciński, Chojna, Banie, Gryfino, Resko, Goleniów, mniejszych miejscowości nie pamiętam) więc mam do czego porównywać i do czego się odnosić.  Każdy na początku stara się zrobić jak najlepsze wrażenie a „wszystko i tak wychodzi w praniu”.  

Nasze wesele odbyło się nietypowo w czwartek 25/06/2009 r.  i był to bardzo dobry wybór biorąc pod uwagę trzydniowe poprawiny.  Pierwsze spotkanie odbyliśmy na początku marca.  Przedstawiliśmy nasze propozycje dań, liczbę gości itp.  Właściciel wysłuchał naszych sugestii a następnie policzył oraz doradził co i jak najlepiej połączyć oraz w jakiej ilości podać poszczególne potrawy.  To co nam się bardzo podobało to fakt, że rozmawiamy  osobiście z właścicielem i to on bierze na siebie odpowiedzialność za całą organizację tej uroczystości.  Drobne sprawy ustalaliśmy mail’owo.  Uzgodniliśmy również, że świadkowa będzie najlepiej poinformowaną osobą i to z nią trzeba rozmawiać w razie jakiś wątpliwości, dzięki czemu my byliśmy tego dnia pochłonięci tylko sobą i gośćmi a nie sprawami organizacyjnymi.  Nasza kolejna wizyta tuż przed dniem ślubu obejmowała dostarczenie alkoholu, napojów oraz ciast a także ustawienie winietek.  Obsługa - wzorowa, dania podawane zgodnie z kolejnością, ciepłe były ciepłe, na zimno były rzeczywiście schłodzone, dobrze schłodzona wódka i napoje, często wymieniane talerze i sztućce, dania roznoszone we właściwe miejsca stołu a nie tylko stawiane najbliżej wejścia na sale od strony kuchni.  Jedzenie bardzo smaczne.  Na naszą prośbę to co zostało odebraliśmy następnego dnia - przydało się na poprawiny.  Rano śniadanie do wyboru, po obfitym jedzeniu do 5 rano ciężko było coś przełknąć, ale warto było jeszcze coś „dopchać”, naleśniki były wyśmienite.

Reasumując: z całą odpowiedzialnością mogę polecić ten lokal jako doskonałe miejsce do organizacji wesela ponieważ:
-   całość została zorganizowana tak jak się umawialiśmy - „żadnych niespodzianek”,
-   widać, że właściciel zna się na tym co robi, rzeczowe spotkania ustalające wszystko bez potrzeby ciągłych przyjazdów i dopinania szczegółów,
-   mają profesjonalną obsługę i bardzo dobre jedzenie,
-   jest duża swoboda w wyborze menu, dekoracji sali, możliwość kupna napojów i alkoholu we własnym zakresie,
-   w porównaniu do lokali i wesel, na których byliśmy tutaj naprawdę nie było do czego się przyczepić, niektórzy by stwierdzili, że było aż za idealnie, może fajniej byłoby gdyby pojawił się jakiś mały zgrzyt, któż to wie?

Na koniec próba ustosunkowania się do postu rozpoczynającego całą dyskusję:
Dominisia - jedno co mnie zastanawia to fakt dlaczego dokonaliście oceny lokalu na podstawie spotkania, jako to sama stwierdziłaś z „wyszczekaną blondyną, która jeszcze się uczy a już nos zadziera”, przecież to tak jakby ocenić człowieka po pierwszych jego słowach lub wyglądzie, wiem, że pierwsze wrażenie jest ważne, ale wydaje mi się, że trzeba zawsze spróbować głębiej, takie sprawy załatwia się zawsze z właścicielem lub z co najmniej kierownikiem, sam mam pracowników i wiem, że czasami potrafią w kilka chwil popsuć to na co pracuje się wiele miesięcy, ale tacy już są ludzie.  Szanuję Twoją ocenę, ale życie nie jest zero-jedynkowe ani tylko czarno-białe, warto o tym pamiętać.  Życzę Wam i wszystkim odwiedzającym ten portal udanego wesela i super zabawy.

Offline Aga_Krzysiek

• nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 27.06.2009
« Odpowiedź #32 dnia: 11 Lipca 2009, 14:24 »
hejka,
co do opini o Nordzie to jestestem tego samego zdania co Tycoon i inni,którzy się pozytywnie wypowiadają.  Jak widać my mieliśmy po Was wesele bo 27 czerwca 2009 r.  :)
Wszystko wyszło poprostu idealnie, a jeżeli coś nas zaskakiwało to pozytywnie np.  przywitanie Państwa Młodych przez obsługę hotelu.  Dzień wcześniej były omówione wszystkie szczegóły wesela co, gdzie i o której.  Spokojnie mogliśmy także zostawić już nasze rzeczy w pokoju (by w sobotę tym się nie martwić ), postawić winietki na stół, przetańczyć pierwszy taniec i wogle wszystko co chcieliśmy to było do dyspozycji i na każde pytanie dostaliśmy odpowiedź.
Pozytywne do wesela jest też to, że kelnerek wogle nie było widać - wszytko było robione szybko (zmiana posiłków) i dyskretnie aby nie przeszkadzać gościom.  A kierowniczka sali - p.  Kinga jest fantastyczna - ogólnie kierownik, p.  Marta to bardzo fajne i otwarte osoby. . . .  Bawiliśmy się świetnie do samego rana, a następnego dnia mieliśmy poprawiny które też były super.
Pozdrowionka

Offline Robin

• bywalec
  • data ślubu: 24-04-2010 :Serduszka:
« Odpowiedź #33 dnia: 15 Lipca 2009, 15:16 »
My, przyznam szczerze, też nie wynieśliśmy pozytywnego zdania o tym hotelu. Nie twierdzę, że robią złe wesela, i cieszę się, że parom, które się zdecydowały wszystko się udało. My się jednak nie zdecydowaliśmy.
Po pierwsze, niebardzo nam się podobało położenie lokalu - z sali prosto na ulice... Po drugie - w większości lokali w jakich byłam spotkałam się z cieplejszym przyjęciem i większym zainteresowaniem. Jakby nie patrzeć - pierwsze wrażenie jest bardzo ważne i na nim się opierałam. Opinie znałam przed wizytami w lokalach, pozostawała mi się moja i mojego PM ocena...
Słowem - sam lokal mnie na kolana nie rzucił, a po opiniach jakie tu czytałam oczekiwałam czegoś więcej niż spotkałam...

Relacyjka Robin
Zapraszam :)

Offline asia555

• forumowicz
  • data ślubu: 18.07.09
« Odpowiedź #34 dnia: 21 Lipca 2009, 22:26 »
Kochane, ja juz po weselu w Nordzie i powiem jedno - REWELACJA. moge z czystym sumieniem polecić. Jeżeli ktoś trafił na gorszy dzień jakiejs osoby z obsługi to bardzo mi przykro, ale ja wiem jedno - wszyscy w Nordzie spisali sie na medal, jedzonko bylo pyszniutkie, a wszyscy goście baaaardzo zadowoleni. Myślę, ze dziewczyny które mają tam zaklepane miejsce mogą spać spokojnie :)

Offline katia25

• użytkownik
  • **
« Odpowiedź #35 dnia: 26 Stycznia 2010, 23:13 »
Przeczytałam cały wątek i tak sobie myślę, że wolę neutralne, rzeczowe, konkretne podejście do sprawy niż fałszywą słodycz. Mam na myśli to, że bywają czy to restauracje, hotele czy inne firmy, które pierwsze wrażenie potrafią zrobić fantastycznie, tak że każdy się zakocha i odrazu podpisuje umowę, a późniejszy efekt często się nie pokrywa z cukierkowymi zapewnieniami z pierwszego spotkania.

Dla mnie opinie niezadowolonego, potencjalnego klienta nie są podstawą do wyrabiania sobie opinii, dlatego nie martwię się o nasze wesele:)

Offline iwona19
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 20.08.2011
« Odpowiedź #36 dnia: 1 Lutego 2010, 12:55 »
Witam serdecznie. Powiem szczerze,że po przeczytaniu tego wszystkiego trochę się zaniepokoiłam ponieważ sama mam tam wesel w przyszłym roku ale moje odczucia są troszkę inne ogólnie zostaliśmy bardzo miło przyjęci przez samego właściciela,mogliśmy spokojnie obejrzeć salę oraz zdjęcia którymi Państwo dysponowali i oboje z  narzeczoym byliśmy bardzo zadowoleni powiem szczerze,że odrazu zarezerwowaliśmy salę. Mamy już podpisaną umowę i wpłaconą zaliczkę ale im bliżej terminu wesela tym więcej wątpliwości dlatego też szukam wszystkich informacji na temat tego lokalu i powiem szczerze,że to chyba pierwsze forum na którym padają złe słowa,powiem więcej,że dotarłam już do paru osób,które miały tam wesele i mogłam osobiście z nimi porozmawiać i nikt złego słowa na ten lokal mi nie powiedzał same pozytywne opinie i są to słowa osób które wesel robiły w tamtym roku i w styczniu tego roku. Jeśli chodzi o menu to już wstępne mamy przygotowane  i drogą meilową kontaktowałam się z p. Martą,która błyskawicznie robiła mi wycenę nawet proponowała coś ze swojej strony dodać lub ująć chodzi tu o kwestię finansową ponieważ uważam,że tak jak ktoś już wcześniej wspomniał ceny są standardowe a nawet powidziałabym że dosyć wysokie(porównywałam z kilkoma lokalami) oczywiście mówię o roku 2011 choć również brana jest pod uwagę liczba gości im więcej gości tym niższe ceny a u nas będzie tylko. 70-80 osób dlatego tez cena może jest większa i nie mam tego za złe ponieważ mimo wszystko zdecydowałam się na ten lokal i mam nadzieję,że nie pożałuję. Proszę wszystkich forumowiczów o jak największą ilość informacji na temat tego lokalu o pozytywne jak i negatywne odczucia bo uważam,że ile ludzi tyle opini. Pozdrawiam serdecznie.

Offline misia241

• Chuck Norris
  • data ślubu: 27.08.2011
Odp: Hotel Nord w Mierzynie
« Odpowiedź #37 dnia: 21 Lutego 2010, 19:08 »
ja z moim K. rowniez w przyszlym roku mamy tam wesele i powiem szczerze ,  ze nie wyobrazam sobie innego lokalu.Nord jest w trakcie rozbudowy także mam nadzieje ze wszyscy nasi goście (ok.140) się pomieszcza.Jak rozmawialam z p. kierownikiem to powiedzial ze jest mozliwosc doniesienia swojego jedzenia,np:jesli ktoś z rodziny robi smaczna rybe to moze ja dostarczyc itp,itd.Oczywiscie bez dodatkowych kosztów ;D
z tego co sie orientuje to nie we wszystkich lokalach jest taka mozliwosc :P

Offline monia

• złośliwy skorpionek :)
  • Global Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 04.06.2005
« Odpowiedź #38 dnia: 22 Lutego 2010, 14:45 »
a bo się boją ,ze się towarzystwo potruje a potem bedzie na lokal...  jak dla mnie pan uliński  ryzykuje...
przyjaciel gdy powiesz "zabiłem", odpowie "gdzie go zakopiemy"

Offline Di

• Chuck Norris
  • Nat :)
« Odpowiedź #39 dnia: 22 Lutego 2010, 19:31 »
Za czasów mojego wesela też można było wnieść swoje jedzonko, trzeba było tylko na wypadek zatrucia napisać oświadczenie, że cos swojego przyniesiono.

Offline misia241

• Chuck Norris
  • data ślubu: 27.08.2011
« Odpowiedź #40 dnia: 22 Lutego 2010, 19:38 »
moze i ryzykuje ale tak jak Di napisala oświadczenie wystarczy ;) ale zdaje mi sie ze teraz to sie przynosi jedzenie 72h przed weselem oni je "sprawdzaja" i sami decyduja czy połozyc na stół weselny czy tez nie :)

Offline veronka17

• zapaleniec
  • .: co mnie nie zabije , to mnie wzmocni :.
  • data ślubu: Jak będzie , to sie dowiecie :)
« Odpowiedź #41 dnia: 23 Lutego 2010, 12:16 »
ale zdaje mi sie ze teraz to sie przynosi jedzenie 72h przed weselem
.........

Kurczę , no to mnie troche przeraża...:) Jakby nie patrzec to są 3 doby , i chyba nie chciałabym jeść czegoś , co zostało zrobione 3-4 dni wcześniej. Rozumiem , że niektóre rzeczy da sie zamrozić , czy coś w tym stylu , ale przecież wszystkim nam zależy , żeby jedzenie było nie tylko smaczne , ale i (przede wszystkim) świeże :) ;)

Offline agu-s

• Chuck Norris
« Odpowiedź #42 dnia: 2 Marca 2010, 11:00 »
Ja też miałam tam wesele i złego słowa nie mogę powiedzieć na organizację, obsługę czy cokolwiek innego ;)

A swoją drogą jak wybierałam się oglądać jakiś lokal to najpierw tam dzwoniłam i umawiałam się na spotkanie żeby mieć pewność, że będę rozmawiała z osobą, która orientuje się w temacie a nie wlatywałam z biegu i oczekiwałam cudów ;)

Offline malavi

• maniak
  • On zawsze "kuma" o co mi chodzi :)
  • data ślubu: 3.06.2010
« Odpowiedź #43 dnia: 16 Marca 2010, 17:37 »
My w zeszły weekend załatwiając tysiące spraw ślubnych postanowiliśmy zrobić sobie chwilkę przerwy i zajechaliśmy do Norda, gdzie mamy wesele. Najpierw obeszliśmy go dookoła i się przeraziłam. Wszystko rozkopane, jakieś kontenery, koparki itp. Weszliśmy do środka i tam od razu zajęła sie nami pani Kinga. Była bezpośrednia, ale sympatyczna, mi taki styl bycia odpowiada, zwłaszcza u kogoś kto jest kierownikiem sali. Zostaliśmy zapewnieni, że roboty zostaną zakończone do naszego ślubu na 200%, a dobudowana część będzie juz pokryta elewacją. Bardzo nas to ucieszyło, bo są same plusy. Sala weselna została rozbudowana i to znacznie, co przy planowanej przez nas liczbie gości bardzo nas ucieszyło. Ponad to ogródek powiększają co najmniej 4 razy!!! Wesele w czerwcu, więc nie muszę nawet pisać jak to super. Poza tym kilka pierdółek jak zmiana zasłon na bardziej mi odpowiadające, czy lekka zmiana koloru ścian na sali na bardziej ecru niż pomarańczowe. Potem przyszedł Pan Uliński, bardzo sympatyczny, pogadał z nami, pożartował, w ogóle było bardzo miło. Jestem spokojna o nasze wesele. Póki co nie mam żadnych powodów do obaw.

Offline katia25

• użytkownik
  • **
« Odpowiedź #44 dnia: 19 Marca 2010, 00:25 »
Malavi my też w zeszłą niedzielę zawitaliśmy do Norda. Strasznie byłam ciekawa nowej sali i muszę przyznać, że zrobiła na mnie bardzo duże wrażenie. Już wcześniej bardzo mi się podobał wystrój w Nordzie, ale teraz, ta nowa sala....mmmm miodzio !! No i fakt taka kosmetyka jak nowe zasłony i jaśniejszy kolor ścian, a taki efekt. My nie obchodziliśmy dookoła, wygląd z zewnątrz jest ważny, ale dla mnie najistotniejsze jest to jak wygląda sala, ale skoro mamy wesele półtora tygodnia  przed wami to pewnie i u nas już elewacja będzie  :skacza:

Offline malavi

• maniak
« Odpowiedź #45 dnia: 15 Kwietnia 2010, 09:41 »
Z pewnością będę z niecierpliwością czekała na relacje od was :) Czy zabawa nie była tak super , że cały lokal zdemolowany i musimy nowego szukać ;)

Offline matrix0007
  • maniak
  • data ślubu: 13.08.2011
« Odpowiedź #46 dnia: 1 Czerwca 2010, 14:15 »
dziewczyny wiecie ile po rozbudowie osób pomieści nord? Bo na ich stronce nie ma info, tylko że się rozbudowują jest.

Offline katia25

• użytkownik
  • **
« Odpowiedź #47 dnia: 1 Czerwca 2010, 17:12 »
Malavi za dwa dni ślubujesz:) więc powiem tylko tyle, że było super !!!!! lokal spisał się w 100% babcie to aż osobiście właścicielowi dziękowały tak zachwycone były:) Balowaliśmy do 5 ale lokal pozostawiliśmy w stanie nienaruszonym ;) Pozdrawiam i cudownego wesela do białego rana ;-)

Offline Aniaa

• forumowicz
  • data ślubu: 24.04.2010
« Odpowiedź #48 dnia: 2 Czerwca 2010, 15:30 »
Ja również miałam tam wesele i o tym lokalu moge mówić w samych superlatywach!! REWELACJA!! :)

Offline malavi

• maniak
« Odpowiedź #49 dnia: 14 Czerwca 2010, 15:00 »
Ja już po weselu i oboje z mężem jesteśmy bardzo bardzo zadowoleni. Wystrój piękny, wszystko eleganckie i dopracowane. Jedzenia dużo i smaczne. Talerzyki często zmieniane, obsługa miła. goście byli zachwyceni. Jedna rzecz do klimatyzacja, nie działała do końca tak jak powinna, bo było dosyć gorąco. Aloe poza tym wszystko ekstra.

Bardzo podobał mi się kontakt z panem Ulińskim przed weselem, całe załatwianie przebiegało bardzo sprawnie i przyjemnie. Super jest też pani Kinga kierowniczka sali. Obie te osoby są bardzo rzeczowe i konkretne, dbają żeby wszystko odbyło się jak należy.

z czystym sumieniem polecam.

Z tego co mi się wydaje to pewnie ze 130 osób, nie wiem jak miejsca hotelowe, trzeba zadzwonić.

Offline monia

• złośliwy skorpionek :)
  • Global Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 04.06.2005
« Odpowiedź #50 dnia: 14 Czerwca 2010, 15:07 »
w samym hotelu są na dzień dzisiejszy 36 miejsca do spania... hotel rozbudowuje bazę hotelową.. własnie trwają   prace wykończeniowe.. nie wiem ile czasu zajmie im oddanie  nowych miejsc..

ciekawostką jest pokój  dla niepełnosprawnych.. super pomyslane.. szerokie wejście, nisko umieszczone  okna itd... goście "na wózku" naprawdę będą mieli wygody :)

przyjaciel gdy powiesz "zabiłem", odpowie "gdzie go zakopiemy"

Offline extranjero
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: wrzesień 2009
« Odpowiedź #51 dnia: 29 Marca 2011, 21:14 »
Byliśmy w ubiegłym roku na weselu w Nordzie.
Byliśmy ciekawi, jak wszystko wypadnie, gdyż sami planujemy wesele i szukamy miejsca.
Jedzenie było przeciętne i niezbyt ładnie, jak na obecne czasy podane.
Poza tym, w trakcie wesela wtargnęła polica, że sąsiedzi skarżą się na hałas.
Trochę to dziwne, że lokal, który jest nastawiony na robienie wesel, ma tego typu problemy.

Offline asia

• Global Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 10.09.2005r.
« Odpowiedź #52 dnia: 30 Marca 2011, 11:32 »
He, he... niezły żart... jacy sąsiedzi? Przecież Nord stoi na uboczu...  ::)

Offline angelicious

• użytkownik
  • **
  • data ślubu: 31.12.2011
« Odpowiedź #53 dnia: 30 Marca 2011, 12:36 »
też się uśmiałam;p z tego co kojarzę,to sąsiadem norda jest sam właściciel.... mamy ślub w nordzie w grudniu i co mogę powiedzieć na ten moment,to to, że obsługa jest tam naprawdę miła, a właściciel zaintersowany i chętny do udzielania informacji.

Offline extranjero
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #54 dnia: 30 Kwietnia 2011, 20:45 »
Teraz to my się uśmialiśmy.
Sugeruję wybrać się na spacer i zobaczyć, że Nord wcale nie leży na całkowitym odludziu.
No chyba, że Pani "Global Moderator" dostaje niezłą prowizję z hotelu, żeby szybko dementować negatywne opinie:)

Offline asia

• Global Moderator
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #55 dnia: 30 Kwietnia 2011, 21:28 »
Pani "Global Moderator" jest nim od dzisiaj.... czyli widzę, że bardzo szybciutko wychwyciłeś/łaś coś czego można się doczepić hehe.
Nie mam żadnej prowizji od nikogo.
Miałam wesele w Hotelu Nord w 2005 roku i nie mogłam się do niczego doczepić. Wówczas Nord stał na uboczu więc jeśli coś tam teraz powstało (jakieś domy) to właściciele mogli przewidzieć, że budownie się przy restauracji, w której odbywają się wesela może nie być dobrym pomysłem.

Offline extranjero
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #56 dnia: 1 Maja 2011, 12:28 »
To co napisałaś, świadczy tylko o Twoim braku profesjonalizmu.
Teraz mamy 2011 rok, więc od 2005 roku trochę czasu już minęło.
Rada na przyszłość - zanim zaczniesz się wypowiadać i oceniać wypowiedzi innych, sprawdź najpierw stan obecny.
Zapewne Twoje wesele było przecudowne, ale pora zacząć żyć czasami teraźniejszymi, a nie przeszłością - czyli w Twoim przypadku rokiem 2005.
To jest ostrzeżenie dla osób, które zamierzają tam robić wesele, bo mogą się trochę wstydu nabawić!

Offline angelicious

• użytkownik
  • **
  • data ślubu: 31.12.2011
« Odpowiedź #57 dnia: 1 Maja 2011, 22:10 »
a może policja odwiedziła norda ze względu na zachowanie gości?moze to na nich poskarżyli się sąsiedzi?
pytam szczerze...

Offline extranjero
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #58 dnia: 2 Maja 2011, 10:26 »
Zapewniam, że to nie była kwestia gości.
Dla osób, które robią lub zamierzają robić tam wesele radzę przedyskutować tę kwestię.
Osobiście uważam, że to duży problem tego lokalu, jeśli przedstawiona przeze mnie sytuacja się powtarza.
Nie wspominając już o wstydzie, jakiego można się nabawić przed gośćmi!

Offline asia

• Global Moderator
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #59 dnia: 3 Maja 2011, 18:08 »
To, że miałam tam wesele w 2005 roku nie świadczy o tym, że żyję cały czas w przeszłości.
Jesteś jak narazie pierwszą i ostatnią osobą, która mówi o problemie hałasu a wiem, że Nord jest bardzo obleganym miejscem co roku i dziwne by było, że tylko Ty to widzisz.
Nie oceniaj mojego profesjonalizmu i mnie samej. Nie znasz mnie i uważam, że Twoje wypowiedzi na mój temat są obraźliwe.

P.S. Ciekawe jest to, że wypowiadasz się na forum jedynie w tym wątku.
« Ostatnia zmiana: 3 Maja 2011, 18:10 wysłana przez asia »