Autor Wątek: JAK TO JEST Z TĄ ORKIESTRĄ???  (Przeczytany 1549 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Gabiś
  • Gość
JAK TO JEST Z TĄ ORKIESTRĄ???
« dnia: 11 Listopada 2006, 13:00 »
błagam napiszcie mi coś pocieszającego bo ja nie wiem jak już załatwiać to wszytsko. Zarezerwowałam orkiestrę. Oni są ze śląska, ja mieszkam w Warszawie a ślub ma być na podkarpaciu..... Oni do mnie wczoraj zadzwonili, że muszę się z nimi spotkać i zapłącić zaliczkę bo ktoś chce ten sam termin co ja:( no ale przecież ja nie mogę tak ot sobie jechać nagle do katowic!! Powiedzcie mi jak to jest ile rzy będę się musiał spotykać z facetami z orkiestry??? i jeszce jedno: czy możemy sobie sami ustalić repertuał?? Przecież mam jeszce półtora roku, a oni już chcą się spotykać!!

Offline Aniutek83
  • maniak
« Odpowiedź #1 dnia: 11 Listopada 2006, 13:26 »
hmm no to cięzko będzie.Myśmy rezerwowali zespól w paxdzierniku czyli 10 mies przed slubem! I tez od razu podpusalismy umowe i wpłaciliśmy zaliczkę! Bo zoztał im tez nasz termin jako ostatni na 2007r i juz tez ktos był chętny na nasz termin!
Twoj zespól musi byc bardzo rozchwytywany skoro już ma terminy pozajmowane! No niestety jak nie wpłacisz zaliczki a Ci drudzy ja wpłacą to twoja rezerwqacja przepada! może poszukasz inego zespołu bliżej siebie?
My spotkaliśmy sie raz- powiedzieliśmy czego chcemy a czego nie , mniej wiecej dyskuotowalismny o repertuarze i konkursach! jakios miesiac przed weselem omówimy szczegóły! A nasz zespól chętnie sie nauczy nowych piosenek . Nazej wybranej na 1-szy taniec nie zna ale obiecali ,ze sie nauczą! Mysle ze 2 spotkania Ci w zupelnosci wystarczą!

Offline monia

• złośliwy skorpionek :)
  • Global Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 04.06.2005
« Odpowiedź #2 dnia: 11 Listopada 2006, 14:03 »
ja tez myslę,ze 2 max 3 spotkania wystarczą..

a masz moze kogoś z rodziny w katowicach lub okolicy??? może ktos podjedzie i w twoim imieniu przeczyta i podpisze umowę.. i oczywiście wpłaci zadatek..

odnośnie repertuaru - jesli panom z orkiestry zalezy na kliencie napewno uwzględnią w swoim repertuarze weselnym wasze prosby..
przyjaciel gdy powiesz "zabiłem", odpowie "gdzie go zakopiemy"

Offline ilka2

• entuzjasta
  • data ślubu: 15.09.07 cywilny, 22.09.0
« Odpowiedź #3 dnia: 11 Listopada 2006, 16:17 »
pomysł monia, jest chyba najrozsądniejszy. Najlepiej kogos atm podesłać. A z repertuarem moga chyba poczekać....macie jeszcze czas....

Gabiś
  • Gość
« Odpowiedź #4 dnia: 11 Listopada 2006, 16:22 »
no włąsnie mam koleżankę w katowicach i ona powiedziała że może im zapłącić. A jadzwoniłąm i oni mówili że mogę przelać na rachunek. Teraz tylko mnie zaskoczyłyści tą umową!! to jeszcze trzeba podpisać umowę??? A zespół faktycznie jest bardzo rozchwytywany bo super grają:):) A repertuał to ile wcześniej musimy ustalić???

Offline xena_music

• forumowicz
« Odpowiedź #5 dnia: 11 Listopada 2006, 16:39 »
w sumie zazwyczaj starcza 1 spotkanie, bo odrazu można wybrać konkursy i powiedzieć czego np nie chce się słyszec na weselu
dobrze jest co prawda jeszcze z 3 mies przed weselem spotkać sie drugi raz bu wszystko potwierdzić i jeśli jakieś dodatkowe zmiany - odrazu zapisać

A dlaczego zespół chce spotkania??
bo nie chce ryzykować
nie moze w nieskończoność rezerwować terminu, nawet jesli jestescie na 100% zdecydowani - podstawą rezerwacji terminu jest umowa i wpłacona zaliczka

Offline okruszek

• maniak
« Odpowiedź #6 dnia: 11 Listopada 2006, 16:39 »
Gabiś, ale się obudziłas z umową
Dasz kasę bez umowy ????
Nieźle ...  :roll:
rany ... troche rozumu ...  :roll:
1 kwietnia 2006 - ślub cywilny

Będą bliźniaki :)

Offline xena_music

• forumowicz
« Odpowiedź #7 dnia: 11 Listopada 2006, 16:41 »
tym bardziej jeśli rozchwytywani, dopóki nie ma umowy, to nie jest to na 100% wasz termin,....
oczywiscie mogą wstępnie zarezerwować, ale wiadomo jeśli pojawią sie chetni zdecydowani odrazu..to wiadomo jak jest...

Gabiś
  • Gość
« Odpowiedź #8 dnia: 11 Listopada 2006, 17:57 »
okruszek. Rany nie złość się:(:( nie brałąm ślubu 5 razy:( to pierwszy - gwarantuję:) dlatego nie wiem co tzreba zrobić. A może tą umowę podpisać za mnie koleżanka czy raczej nie??

Offline okruszek

• maniak
« Odpowiedź #9 dnia: 11 Listopada 2006, 18:13 »
może podpisać i koleżanka, byle przeczytała co jest napisane
nie złoszczę sie
bo to jest logiczne ze umowy trzeba brac ....
na wszystko
na orkiestre
na fotografa
na filmowca
w kwiaciarnii
na suknie slubna ...

na wszystko
cholera wie co Cię spotka
a jak masz umowe to jestes na wygranej pozycji

tyle dziewczyn tutaj sie przejechalo jak nie było umowy
tyle tutaj gadania o tym ....

UMOWĘ podpisuj
bo bez umowy to nic nie masz
zespół moze sie wypiąc i powiedziec ze nie zamawiałaś ich

a co gorsze ze cie nie znaja i ze sobie konfabulujesz ...
1 kwietnia 2006 - ślub cywilny

Będą bliźniaki :)

Gabiś
  • Gość
« Odpowiedź #10 dnia: 11 Listopada 2006, 18:22 »
no to faktycznie muszę podpisać... i zwrócić na to uwagę. dzięki za dobrą radę;) :lol:

Offline monia

• Global Moderator
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #11 dnia: 11 Listopada 2006, 18:51 »
już zamieszczałysmy przykłady umów.. na 100% znajdziesz tez umowe z orkiestrą..

i zwróć uwage czy

1) liczą sobie za dojazd i ile

2) czy w umowie jest wpisana zaliczna czy zadatek.. to bardzo istotne w przypadku gdy beda chcieli zrezygnować ...

temat o umowach z orkiestra był juz  maglowany.. kwestia wyszukania w faq..

okruszek dobrze radzi.. podstawą rozmowy jest umowa..

kolejna sprawa - repertuar.. z tym możesz poczekac.. najlepiej temat ruszyc tydzień przed weselem żeby mieli to na bierząco.. jesli bedziesz teraz męczyc temat to napewno za pół roku niewiele im zostanie w łepetynach..

możesz tez dogadac się z orkiestrą jak ja ze swoją.. mnie przesłali liste mailem.. wykreśliłam to czego nie chciałam ( czyt. całe disko z pola) a podkresliłam to na czym mi najbardziej zalezało.. moje sugestie zostały uwzględnione w 100% :D

Gabiś
  • Gość
« Odpowiedź #12 dnia: 12 Listopada 2006, 08:22 »
a czym się różni zaliczna od zadatku??

Offline monia

• Global Moderator
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #13 dnia: 12 Listopada 2006, 16:01 »
zadatek masz zwracany w podwójnej kwocie zas zaliczke pojedynczo.. finansowo lepiej jest podpisac umowe z zadatkiem jesli jesteś na 100% zdecydowana na daną firme..

Gabiś
  • Gość
« Odpowiedź #14 dnia: 14 Listopada 2006, 23:24 »
bardzo bardzo dziękuję:):)

Offline epox

• maniak
  • data ślubu: 18.08.2007 ... podejście x uda sie?...
« Odpowiedź #15 dnia: 23 Listopada 2006, 12:02 »
Powiem Wam jak to u mnie wyglądało,my jesteśmy z Katowic,a zespół z Lublina,słyszałam o nim same dobre opinie,napisałam do nich maila i zapytałam czy ten termin mają wolny i czy dojadą do Katowic i jaka będzie cena,szybko odpisali,potem często rozmawialiśmy na gg,kiedy już się zdecydowaliśmy przelaliśmy na konto zaliczke,potem przysłano mi dwie umowy do podpisania(pocztą) obie były podpisane przez kierownika zespołu,podpisaliśmy jedną z tych umów i odesłaliśmy do nich,po chyba trzech dniach pan z zespołu poinformował nas,że umowa doszła i teraz zostaje nam tylko czekać do wesela  :)