Autor Wątek: BYDGOSKIE PANNY MŁODE 2016  (Przeczytany 350434 razy)

Offline marta91

• użytkownik
  • **
  • data ślubu: 5.08.2017
Odp: BYDGOSKIE PANNY MŁODE 2016
« Odpowiedź #2100 dnia: 3 Maja 2016, 22:01 »
Makijaz - Szczuka Visage. Podobają mi sie jej prace, Oko ładnie pomalowane, no ale nie wytrzymał mi podkład. Potanczylam chwile i juz miałam czerwona twarz, wszystko spłynęło. Moja mama tez sie tam malowała, u niej sie trzymało, no ale nie tańczyła tyle co ja.
Na plener bedzie mnie malował kto inny, zobaczymy...
Tego się obawiałam, bo to już któraś opinia, że od niej makijaż jest mało trwały... Tylko, że jej styl makijażu podoba mi się najbardziej i teraz mam problem :P A na kogo się zdecydowałaś na plener?

Offline Majjj

• użytkownik
  • **
  • data ślubu: 23.04.2016
« Odpowiedź #2101 dnia: 3 Maja 2016, 22:35 »
Kamila Zasadzka. Mój fotograf ją polecił :)

Offline Kara-90

• entuzjasta
  • data ślubu: 09.09.2016
« Odpowiedź #2102 dnia: 3 Maja 2016, 23:12 »
Ja tego nie rozumiem, makijaż ślubny jest na ogół droższy od okolicznościowego, bo więcej tego utrwalacza itd niby bardziej trwały, a jak się okazuje wcale tak nie jest. Ja miałam robiony makijaż próbny (na wesele koleżanki) przez Panią Kamilę Jastrzębską z Fenikstyle i też nie byłam zadowolona, a to jest podobno jedna z lepszych makijażystek w Bdg, szybko zaczęłam się świecić, kreski były trochę krzywe, a rzęsy słabo pomalowane, z natury mam długie, ale cieniutkie rzęsy i potrzebuję pogrubiającego tuszu, jak pomaluję takim to mam dosłownie efekt sztucznych rzęs, dobra makijażystka chyba powinna zauważyć jakie ma rzęsy klientka, tym bardziej, że o tym wspomniałam. Niestety moje rzęsy były ledwo widoczne. A dodam, że ceny były najwyższe jak porównywałam do innych makijażystek.

Naprawdę polecam wcześniej wypróbować makijażystkę i to nie 2-3 tyg przed ślubem tylko na tyle wcześnie żeby można znaleźć inną.

Offline Vivka

• Chuck Norris
  • data ślubu: maj 2014
« Odpowiedź #2103 dnia: 4 Maja 2016, 09:14 »
zawsze można kupić dobrej jakości utrwalacz makijażu... tylko po co skoro tyle kasy płaci się za makijaż?

Offline tootsie86

• użytkownik
  • **
  • data ślubu: 14.08.2016r
  • Ślub w: Bydgoszcz
« Odpowiedź #2104 dnia: 4 Maja 2016, 12:39 »
Ja miałam próbnyteraz w pponiedziałek ogólnie super ale pod koniec dnia trochę mi schodził z jednej powieki

Offline agnes3

• użytkownik
  • **
  • data ślubu: 25.06.2016
« Odpowiedź #2105 dnia: 4 Maja 2016, 13:13 »
Ja też miałam próbny ostatnio w Feniks Style. Jestem zadowolona:
- Pani Kamila używa podkładów mineralnych co mi bardzo pasuje bo sama używam takich, efekt jest dość naturalny i w ogóle nie czuć tych produktów na twarzy
- oko piękne! normalnie cienie rolują mi się na powiece, po próbnym w ramach testów poszłam spać z tym makijażu i powieka była nie do ruszenia, nawet jak delikatnie pocierałam palcem!

Wszystko pewnie inaczej się będzie zachowywało jeśli będzie tego dnia gorąco, ale mam nadzieję, że jak się przypudruję ze dwa razy na weselu to wystarczy :)

Czy któraś z Was decyduje się na fryzurkę z rozpuszczonych włosów??

Offline musia0
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 05.08.2016
« Odpowiedź #2106 dnia: 4 Maja 2016, 14:44 »
A czy dziewczyny była któraś z was malowana przez oliskova make up?

Offline Anusiaqu
  • nowicjusz
  • *
  • Ślub w: Czardasz, Czarnowo
« Odpowiedź #2107 dnia: 4 Maja 2016, 16:21 »
Ja tez sie zdecydowałam na Kamilę Zasadzka. Niedługo mam próbny, wiec dam znać jak sie zachowywał, a ze względu na to, ze trochę sie na malowaniu i kosmetykach znam, to dam Wam najszczersza opinie na świecie na ten temat :D cena u Kamili tez moim zdaniem nie taka najgorsza, zobaczymy jak z jakością, ale wydaje mi sie, ze będzie spoko tym bardziej ze maluje nie tylko na śluby, a do sesji zdjęciowych i w ogóle. ;)
Czy ktoś tak odbijając od tematu makijażu zamawiał tort w pracowni artystycznej tortów tortoland? Bardzo mi sie te torty z wyglądu podobają, ale chciałabym uzyskać jeszcze jakichś opinii na temat smaku :)

Co do rozpuszczonych włosów, to ja tylko lekko podpinam włosy do tylu, reszta będzie wypuszczona. W to chce tylko kwiatka i tyle ;)

Offline Kara-90

• entuzjasta
  • data ślubu: 09.09.2016
« Odpowiedź #2108 dnia: 4 Maja 2016, 18:54 »
Ja też miałam próbny ostatnio w Feniks Style. Jestem zadowolona:
- Pani Kamila używa podkładów mineralnych co mi bardzo pasuje bo sama używam takich, efekt jest dość naturalny i w ogóle nie czuć tych produktów na twarzy
- oko piękne! normalnie cienie rolują mi się na powiece, po próbnym w ramach testów poszłam spać z tym makijażu i powieka była nie do ruszenia, nawet jak delikatnie pocierałam palcem!

Wszystko pewnie inaczej się będzie zachowywało jeśli będzie tego dnia gorąco, ale mam nadzieję, że jak się przypudruję ze dwa razy na weselu to wystarczy :)

Czy któraś z Was decyduje się na fryzurkę z rozpuszczonych włosów??

Dlatego najlepiej samemu przetestować, ja akurat na co dzien maluje sie (powieki kredka i cieniami), wiec troche wiecej wymagałam, co do jakosci cieni i cieniowania na powiece rzeczywiscie byłam zadowolona, ale reszta to tak jak pisałam. Oko míało być mocno podkreślone i kredka i tuszem, a wyszło podobnie jak na co dzíeń sie maluje,  w sumie kreski wyraźniej maluje i rzesy też. Na zdjęciach w ogole "zginał makijaz" . Polecam tez zrobic zdjecia w próbnym makijażu bo wychodzi na ogół słabiej. 
Za to Pani chyba Anna (w ciemnych włosach) co też maluje w Feniks style przepieknie pomalowała Pania która siedziała na fotel obok.
« Ostatnia zmiana: 4 Maja 2016, 19:00 wysłana przez Kara-90 »

Offline marta91

• użytkownik
  • **
  • data ślubu: 5.08.2017
« Odpowiedź #2109 dnia: 4 Maja 2016, 20:10 »
Kamila Zasadzka. Mój fotograf ją polecił :)
To czekam Maju na opinie :)
Anusiaqu a kiedy wybierasz się na próbny? :)

Offline joaszo
  • forumowicz
  • data ślubu: 30.04.2016
« Odpowiedź #2110 dnia: 4 Maja 2016, 20:17 »
Witajcie :)
ochłonęłam już i jestem gotowa tu pisać  :)
dzień zaczął się szybko bo obudziliśmy się przed ósmą rano,później na luzie śniadanie i wypychanie się wzajemnie, które z nas idzie pierwsze pod prysznic ;)  o 11:20 przyjechała do nas rodzina mojego męża (4 osoby), w tym  teściowa i szwagierka do czesania i malowania. No i zaczęło się dynamicznie dziać o 11:30, bo pojawiła się fryzjerka z asystentem (Hair Atelier Hanna Czerwińska) oraz makijażystka (Szczuka Visage).   Nawet nie wiem kiedy zleciała ta pierwsza godzina czesania, w pokoju szum od suszarek i innych sprzętów. O 12:30 pojawiła się ekipa z Sonic Art Studio żeby nagrać przygotowania :D  i tak na luzie  sobie uciekał czas. Całe mieszkanie ludzi :D każdy się gdzieś po kontach chował :D Uspokoiło się dopiero około godziny  15 jak wyszli specjaliści od fryzur i makijażu   wtedy też zaczęło do mnie docierać że niebawem wychodzę za mąż :D
o 16 przyjechali nasi świadkowie więc znów pełna chata :D  o 16:30 ponownie ekipa z Sonic Art żeby nagrać ubieranie ;)  poubierali nas, pobłogosławili i zostaliśmy samych w pokoju żebyśmy mogli przećwiczyć w sukni pierwszy taniec 
w kościele trwało 30 min ;) i sru na sale…
a tam niespodzianka. Stolik którego miało nie być był. W trakcie pierwszego tańca  obsługa sprawnie go usunęła, gdy wszyscy goście patrzyli na nas. Powiem Wam szczerze że ciężko mi napisać opinię na temat Brzozy, bo od gości słyszę same dobre opinie na temat obsługi i jedzenia (było smaczne i było bardzo dużo) ale ja sama wiem co było nie tak i już niesmak u mnie pozostał.  Dodam że mam wykształcenie gastronomiczne i byłam kilka lat kelnerką, więc każdy nie dopracowany szczegół mnie bardzo zirytował, mój mąż natomiast stwierdził że nie ma z czego afery robić 
gorąco polecamy zespół M&M ACOUSTICS, wszyscy zachwalali że świetnie bawili publikę i śpiewali ;) nawet menago z Brzozy chwaliła ;) mam nadzieję że ktoś z naszych znajomych ich weźmie bo chciałabym się jeszcze z nimi pobawić ;)  ta noc była zbyt krótka ;)

Offline Anusiaqu
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #2111 dnia: 4 Maja 2016, 20:56 »
Jakos w tym miesiacu, ale znajoma mi podpowiedziała, zeby isc na probny jak bede szła na jakas impreze, zeby  wyprobowac jak sie trzyma (wedlug mnie to bardzo spoko pomysl), a ze najblizsze cokolwiek co mi sie szykuje jest 21 maja, wiec tez wtedy pojde na probny ;)

Offline majkaaaa

• bywalec
  • data ślubu: 22.04.2016
« Odpowiedź #2112 dnia: 4 Maja 2016, 21:53 »
My mieliśmy tort i babeczki z tortolandu. Co do smaków to kwestia dogadania. Akurat wybraliśmy klasyczny śmietankowy z mascarpone ale przełamany fruzelina malinową. Wszyscy chwalili.

Offline tootsie86

• użytkownik
  • **
« Odpowiedź #2113 dnia: 4 Maja 2016, 23:15 »
Joaszo ślicznie wygląda las :*

Offline agnes3

• użytkownik
  • **
« Odpowiedź #2114 dnia: 5 Maja 2016, 09:12 »

Co do rozpuszczonych włosów, to ja tylko lekko podpinam włosy do tylu, reszta będzie wypuszczona. W to chce tylko kwiatka i tyle ;)

Anusiaqu, ja chcę podobnie. Włosy na bok, z delikatnymi lokami, nad jednym uchem upięte i kwiatek. Żadnych welonów, toczków i innych podobnych. Ja się w tej fryzurze czuję dobrze i podoba mi się, ale wszyscy naokoło radzą jednak upiąć włosy (bo się szybko rozprostują, bo będzie mi gorąco, bo upięte wygodniej) i zaczynam wątpić w swój wybór :P Postanowiłam pójść na jeszcze jedną próbną - tym razem upiąć i sprawdzić jak to mi się spodoba.

Joaszo, cudnie! To już zdjęcie od fotografa??

Offline Maja

• Global Moderator
  • Chuck Norris
  • bono animo es
  • data ślubu: 28 sierpnia 2004r.
« Odpowiedź #2115 dnia: 5 Maja 2016, 09:31 »
Ślub brałam w sierpniu 2004, wtedy królowały koki ale ja, jak zwykle na przekór ;) postanowiłam lekko podpiąć włosy z tyłu, a resztę rospuścić.
Naturalne włosy mam proste, do ślubu były delikatnie podkręcone.
Przetańczyłam całe wesele. Fryzura się utrzymała. Na poprawiny poszłam bez poprawiania włosów ;) na tyle była ok.

Offline joaszo
  • forumowicz
« Odpowiedź #2116 dnia: 5 Maja 2016, 10:54 »
agnes3 tak Pani fotograf rzuciła haczyk ;)

Offline agnes3

• użytkownik
  • **
« Odpowiedź #2117 dnia: 5 Maja 2016, 11:26 »
piękne!

Offline Anusiaqu
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #2118 dnia: 5 Maja 2016, 12:31 »
Ja tez sie tak zastanawiałam nad tym czy by nie upiąć, ale ja najlepiej czuje sie w rozpuszczonych wiec będę miała rozpuszczone loki tylko z kwiatem. Welonu nie chce szczerze mówiąc, jakoś mi sie to nie podoba, jedyny welon jaki bym chciała to długi, ale do sukni mi nie pasuje, wiec pozostają kwiaty :) z reszta, na sali i tak bedzie klima, a moje włosy akurat nie sa podatne na żadne warunki atmosferyczne i jak je ułożę, tak zostaną do kolejnego dnia pewnie :)

Offline agnes3

• użytkownik
  • **
« Odpowiedź #2119 dnia: 5 Maja 2016, 12:43 »
Brzmisz dokładnie jak ja, do tego ta sama data!  ;D

Ja akurat welon długi do ziemi zakupiłam (po taniości na allegro) i mam zamiar go użyć jedynie do sesji. Mam tez krótki do rzucania, chociaż jeszcze nie wiemy czy chcemy takie typowe oczepiny.

A Ty czym rzucasz?  :)

Offline tootsie86

• użytkownik
  • **
« Odpowiedź #2120 dnia: 5 Maja 2016, 13:00 »
Joaszo skąd masz sukienkę ślubna?

Offline joaszo
  • forumowicz
« Odpowiedź #2121 dnia: 5 Maja 2016, 16:06 »
model sukni: Sincerity 3765
zakupiona w Adeli na Kujawskiej. 
suknia mi się podobała - jednak salonu Adela nie polecam ;) po odebraniu sukni od nich, zawiozłam w inne miejsce na poprawki ;)

Offline rudamaruda
  • użytkownik
  • **
  • data ślubu: 16.04.2016
« Odpowiedź #2122 dnia: 5 Maja 2016, 16:11 »
Ja mam zupełnie inne doświadczenia z tym salonem. Cały czas wszystko cacy. Po odebraniu sukni jej nawet nie przymierzałam, założyłam dopiero w dzień ślubu i wszystko było dobrze:D Może dlatego, że moja suknia była jedynie do skrócenia.

Offline joaszo
  • forumowicz
« Odpowiedź #2123 dnia: 5 Maja 2016, 16:59 »
rudamaruda widziałam Cię i wyglądałaś pięknie ;)
natomiast u mnie też mieli skrócić suknię a spieprzyli sprawę na maxa.

Na pierwszej przymiarce do zdjęcia miary ubrałam buty wysokość 8 cm i do tych butów miały zrobić suknię.
Poprosiłam o drugą przymiarkę, bo panie z salonu uważały że nie potrzeba, wystarczy że odbiorę suknię przed ślubem ;/  Panie się zgodziły i poszłam przymierzyć przerobioną (skróconą) już suknię. Założyłam na drugiej przymiarce buty wysokość 10 cm i widzę że mam za długą suknię.  Mówię do pani: "to jak założę te buty 8 cm to będzie za długa" a pani na to: "no może tak być". Więc ja się pytam jakim cudem skoro Pani brała miarę do butów 8 cm a ona jest tyle za długa już w 10 cm butach??  Nie umiała już mi odpowiedzieć na pytanie, powiedziała tylko że "to też będzie inaczej jak ją wyprasują". NO I BYŁO !!  krawcowa która pracuje w innym salonie ślubnym ścięła mi jeszcze z sukni 5 cm !! w dodatku podobno każda warstwa sukni miała inną długość ;/ więc gdybym zaufała Paniom z Adeli mogłabym wyglądać komicznie i z pewnością nie byłoby mi wygodnie :)   

Offline rudamaruda
  • użytkownik
  • **
  • data ślubu: 16.04.2016
« Odpowiedź #2124 dnia: 5 Maja 2016, 17:07 »
Dziękuję! Ty też! :)

Offline Anusiaqu
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #2125 dnia: 5 Maja 2016, 21:44 »
Agnes3 ja akurat bede rzucac chyba kwiatami, bo nie wiem czym innym :D moze do tego celu zakupie welon, nie wiem szczerze mowiac, bo nie zastanawiałam sie jeszcze nad tym :D tak teraz myśle, że może przygotuje kwiaty takie jak ja bede miec we włosach, zeby nimi rzucac (???). Co prawda w zeszłym roku sama złapałam welon i biorę ślub, a co lepsze! Chłopak, który też złapał welon (facet kuzynki mojego lubego), też bierze ślub we wrześniu, wiec jak najbardziej wierze w to, ze to sie sprawdza, dlatego chciałabym, żeby to też na moim weselu było :D

Offline 90Wiola12

• forumowicz
  • data ślubu: 12.08.2016
« Odpowiedź #2126 dnia: 6 Maja 2016, 06:48 »
Joaszo wyglądałaś pięknie!  :) wszystkiego dobrego na Nowej Drodze życia ☺

Dziewczyny wiem, że już o to pytałam ale jak stoicie z podziękowaniami dla rodziców?

Offline tootsie86

• użytkownik
  • **
« Odpowiedź #2127 dnia: 6 Maja 2016, 07:06 »
My jesteśmy w punkcie zero :/jedyne co wiemy to, że nje chcemy l i piosenki cudownych rodziców. 

Offline martunia220

• bywalec
  • data ślubu: 13.08.2016
« Odpowiedź #2128 dnia: 6 Maja 2016, 08:23 »
joaszo wyglądałaś ślicznie!
Trochę rozczarowałam się hotelem Brzoza jak czytałam inny wątek ale przynajmniej wiem czego dopilnować.
Jeżeli chodzi o makijaż i fryzurę ja najprawdopodobniej będę miała próbę dopiero dwa tyg przed ślubem na panieńskie :)
Co do podziękowań dla rodziców my najprawdopodobniej będziemy mieli kosze, żadnych piosenek i tańców. Wstajemy krótka przemowa DJ-a wręczamy kosze dziękujemy i koniec!

Offline Anusiaqu
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #2129 dnia: 6 Maja 2016, 09:41 »
My z podziekowaniami nie stoimy wcale. Nasz DJ zaproponował nam trzy piosenki w których mozemy podziekowac rodzicom(zadna to nie jest cudownych rodzicow mam :P), ale ja ze wzgledu na moje kontakty z ojcem (rodzice po rozwodzie, z ojcem kontakty mam bardzo średnie) zastanawiam sie czy w ogole to chce. Z drugiej strony mam cudowną mamę i mój narzeczony tez ma super rodzicow, im wypadałoby podziekowac i nawet nie wiem jak do tego podejsc. A co dajecie rodzicom na podziekowania? Kwiaty czy co? Ja sama nawet nie wiem co wziac.