Autor Wątek: BYDGOSKIE PANNY MŁODE 2016  (Przeczytany 349966 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline yoostee
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 27.05.2016
Odp: BYDGOSKIE PANNY MŁODE 2016
« Odpowiedź #1110 dnia: 9 Listopada 2015, 08:58 »
U nas też my płacimy za nocleg, myślę że tak po prostu wypada zrobić, na szczęście nie mamy aż tak dużo gości którzy muszą dojechać, w sumie cała moja maleńka rodzinka prócz rodziców, jakieś 6 pokoi dwuosobowych, jeden w hotelu gdzie będzie wesele po 200 zł. Na początku chcieliśmy 3 pary położyć u nas w domu bo mamy 3 pokoje, ale potem zdałam sobie sprawę, że goście będą pewnie chcieli być koło 12.00 napić się kawy, wykąpać się, przebrać, a tam tylko 1 łazienka w tym strojąca się panna młoda czyli ja i świadkowe, mamy, druhny do pomocy i zrezygnowałam z tego, bo chcę się nie denerwować, że ktoś mi zajmuje łazienkę, każe sobie zrobić kawę i ogólnie że nas tylu się tam krząta.

Offline joaszo
  • forumowicz
  • data ślubu: 30.04.2016
« Odpowiedź #1111 dnia: 9 Listopada 2015, 21:48 »
dziewczyny wiem że temat już był ale skąd bierzecie buty? 
te które kupiłam w sierpniu raczej zostaną tylko na wesela znajomych bo najwygodniejsze nie są :( i znów szukam butów...

Offline mouse1991
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 06.08.206r.
« Odpowiedź #1112 dnia: 11 Listopada 2015, 13:00 »
Mam ten sam problem z butami, przymierzałam już kilka, ale średnio wygodne jak na cały dzień tańcowania na obcasach :) Raczej nie szukam białych tylko w innym kolorze :)

Offline sandi90
  • użytkownik
  • **
  • data ślubu: 27.05.2017
« Odpowiedź #1113 dnia: 11 Listopada 2015, 15:06 »
kochane czy u którejś na ślubie filmuje wojwit? pisałam zapytanie o ofertę na maila i dzwoniłam, ale zero odpowiedzi  ??? nie wiem co o tym myśleć, filmy mi się bardzo podobają, ciekawa jestem jak cenowo, mamy jeszcze jednego kamerzystę który nam odpowiada i bierze 3500zł za 40-45 min film + teledysk i musimy dać mu znać niedługo, bo już ktoś pisał o nasz termin wstępnie.. szczerze mówiąc olałabym go za ten brak odpowiedzi, ale baaardzo podobają mi się filmy  ::) czy któraś ma może ofertę od niego i może podesłać? będę próbować się dodzwonić jutro, ale chciałabym wiedzieć mniej więcej co wchodzi w skład pakietów

Offline Nodi
  • Moderator
  • forumowicz
  • data ślubu: 26.09.2015
« Odpowiedź #1114 dnia: 11 Listopada 2015, 23:15 »
kochane czy u którejś na ślubie filmuje wojwit? pisałam zapytanie o ofertę na maila i dzwoniłam, ale zero odpowiedzi  ??? nie wiem co o tym myśleć, filmy mi się bardzo podobają, ciekawa jestem jak cenowo, mamy jeszcze jednego kamerzystę który nam odpowiada i bierze 3500zł za 40-45 min film + teledysk i musimy dać mu znać niedługo, bo już ktoś pisał o nasz termin wstępnie.. szczerze mówiąc olałabym go za ten brak odpowiedzi, ale baaardzo podobają mi się filmy  ::) czy któraś ma może ofertę od niego i może podesłać? będę próbować się dodzwonić jutro, ale chciałabym wiedzieć mniej więcej co wchodzi w skład pakietów
Nie wiem czy mogę się tu wtrącać ;-) ale no 3500zł za film 45min i teledysk czyli wycięte kawałki z filmu na jakimś podkładzie muzycznym...hmmm...my mamy film 2h, fakt że jest całe kazanie ok 15 min,  ale jeszcze i tak nam mało filmu ;-) do tego teledysk i filmik z pleneru, też taki na długość jednej piosenki...chyba masz filmowca z wysokim poczuciem własnej wartości ;-) niech by Wam chociaż film 2h zrobił :-) no bo 45 min....No słabo i to bardzo...
Żonki suknia na sprzedaż: suknia ślubna na sprzedaż: http://e-wesele.pl/forum/index.php?topic=55372.0

Koleżanka odstąpi termin 15.07.2017: http://e-wesele.pl/forum/index.php?topic=56064.0

Offline zibi

• Administrator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 31.07.1999
« Odpowiedź #1115 dnia: 11 Listopada 2015, 23:53 »
Firmy , które nie odpowiadają na korespondencje w sensownym czasie nie postępują właściwie.  Taki pr niweczy  budowę wizerunku. Dla. Mnie to zawsze pierwszy sygnał, że potem też coś może nie trybić

Offline julcia43
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 23.04.2016
« Odpowiedź #1116 dnia: 12 Listopada 2015, 00:22 »
Rowniez uwazam ze 3500 to bardzo duzo za to co otrzymujesz. masz jeszcze bardzo duzo czasu wiec lepiej sie zastanow i rozeznaj w temacie. Dla porownania place tyle samo ale mam 30min fimu glownego , teledysk do 4 min, oczepiny 15 min, tance na sali jako osobny dodatek 30min, kazanie okolo 10min co daje mniej wiecej poltora godz ;) pleneru nie chcialam bo uwazam ze jest zbedny nie lubie bagania po polu za reke wyglada to kiczowato ;)  mam dwoch operatorow kamery i udalo mi sie trafic  akurat na tego ktory nagrywal dla Mancewicz. Wiec bede miala w tym samym klimacie;)
Just Married video - polecam ;)

Offline sandi90
  • użytkownik
  • **
« Odpowiedź #1117 dnia: 12 Listopada 2015, 00:31 »
Nie wiem czy mogę się tu wtrącać ;-) ale no 3500zł za film 45min i teledysk czyli wycięte kawałki z filmu na jakimś podkładzie muzycznym...hmmm...my mamy film 2h, fakt że jest całe kazanie ok 15 min,  ale jeszcze i tak nam mało filmu ;-) do tego teledysk i filmik z pleneru, też taki na długość jednej piosenki...chyba masz filmowca z wysokim poczuciem własnej wartości ;-) niech by Wam chociaż film 2h zrobił :-) no bo 45 min....No słabo i to bardzo...
Nam zależy na krótkim filmie, max do godziny skrót całego wesela + teledysk, chociaż jak teraz tak myślę to chyba chciałabym kazanie i pierwszy taniec mieć osobno, ale może będzie się szło dogadać. Powiem szczerze, że wysłałam ze 30 zapytań i ta cena 3500zł to jedna z niższych  ??? Nie wiem gdzie szukać taniej, chciałam film mniej więcej w takim stylu jak wojwit, może macie coś godnego polecenia? Fotograf też od nas woła ok. 4 tys a szału nie ma w pakiecie  >:(

Offline sandi90
  • użytkownik
  • **
« Odpowiedź #1118 dnia: 12 Listopada 2015, 00:33 »
Firmy , które nie odpowiadają na korespondencje w sensownym czasie nie postępują właściwie.  Taki pr niweczy  budowę wizerunku. Dla. Mnie to zawsze pierwszy sygnał, że potem też coś może nie trybić
Dla mnie też i szczerze mówiąc, zazwyczaj olewam kogoś kto nie oddzwania i nie odpisuje długo na maile, ale jestem w kropce z tym kamerzystą, nie mogę nikogo znaleźć, a pomału wpadam w panikę, że zaraz będzie za późno i nikt nie będzie miał wolnych terminów  ::)

Offline zibi

• Administrator
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #1119 dnia: 12 Listopada 2015, 00:44 »
Sandi nie panikuj bo to  zły doradca. Jest jeszcze czas.  Ida targi. Może tam znajdziesz lepszego. 

Offline takakasia
  • bywalec
  • data ślubu: 6.09.2014
« Odpowiedź #1120 dnia: 12 Listopada 2015, 07:38 »
Wojwit bierze chyba wiecej kasy , ale filmy pierwsza klasa ☺

Offline Nodi
  • Moderator
  • forumowicz
« Odpowiedź #1121 dnia: 12 Listopada 2015, 08:28 »
Nam zależy na krótkim filmie, max do godziny skrót całego wesela + teledysk, chociaż jak teraz tak myślę to chyba chciałabym kazanie i pierwszy taniec mieć osobno, ale może będzie się szło dogadać. Powiem szczerze, że wysłałam ze 30 zapytań i ta cena 3500zł to jedna z niższych  ??? Nie wiem gdzie szukać taniej, chciałam film mniej więcej w takim stylu jak wojwit, może macie coś godnego polecenia? Fotograf też od nas woła ok. 4 tys a szału nie ma w pakiecie  >:(
Ja chyba w innym świecie żyję ;) w swoich poszukiwaniach, zanim wzięliśmy SNAPshota do zdjęć, trafialiśmy na samych fotografów, co nie przekraczali 2500zł za różne tam pakiety, ale po obejrzeniu ich dzieł i długich wahaniach wróciliśmy do Snapa, co prawda na zdjęcia jeszcze czekamy, zgodnie z umową ;) ale ich wykonanie nam akurat przypadło do gustu, na podstawie tego co można było zobaczyć na ich stronie. Zależy, co kto lubi, ale np nasza fotoksiążka nie ma mieć za wiele napaćkanych zdjęć na stronie, a z kolei inni lubią jakieś tam kolaże i tych zdjęć masę :) A w ogóle jakieś albumy czy fotoksiążkę macie w tej cenie? No i też się zastanawiam...bo termin macie dość odległy, a na forum trochę tych wzmianek jest o różnych firmach foto-wideo...nie próbowałaś tą drogą zweryfikować rynku? Bo to, że są fachowcy, którzy się cenią i normalnie jakbym usłyszał, że ktoś płaci 4000zł to bym pomyślał, że będzie full wypas :) ale no jak Ty mówisz, że szału nie ma to widać, że potrzebna forumowa pomoc :)
A jeszcze propo filmu...pierwszy taniec na osobnym klipie, a nie w całości filmu :) dość nowatorskie jak na mój chłopski rozum ;) no i z tą długością filmu to naprawdę masz króciutki, a gdzie tu oczepiny i trochę zabawy...żeby później nie było żalu, ze wielu fajnych rzeczy nie widać na filmie...albo zastrzeżcie w umowie, że zgra Wam na udostępniony przez Was dysk materiał surowy i np jak sie zdecydujecie i Wam się spodoba jeszcze trochę ujęć  to zrobicie sobie drugą płytkę np z samymi zabawami i tańcami :)
Żonki suknia na sprzedaż: suknia ślubna na sprzedaż: http://e-wesele.pl/forum/index.php?topic=55372.0

Koleżanka odstąpi termin 15.07.2017: http://e-wesele.pl/forum/index.php?topic=56064.0

Offline majkaaaa

• bywalec
  • data ślubu: 22.04.2016
« Odpowiedź #1122 dnia: 12 Listopada 2015, 10:39 »
Tak sie przyglądam waszej dyskusji o fotografach i kamerzystach.Bardzo podobały mi się zawsze filmy typu wojwit i jmvideo. Z racji kosztów początkowo w ogóle zrezygnowaliśmy z filmu, ale skupiliśmy się na naprawdę dobrych zdjęciach. Znaleźliśmy ofertę,która nam bardzo przypadła do gustu i teraz patrzę na waszą "cenową dyskusję". Musimy pogodzić się z tym, że zarówno kształt filmu ślubnego czy albumu/fotoksiążki się zmienia. I bardzo dobrze, bo to oznacza, że coraz trudniej trafić na słabą jakość, tak znienawidzone fruwające na ekranie serduszka itp. Sprawdzaliśmy przed wyborem różne oferty i cena robiła różnicę, czy ktoś chce, czy nie. Oni pracując nad naszym materiałem naprawdę poświęcają masę czasu, sprzęt się zużywa, niszczy, a klient oczekuje najwyższej jakości. Uważam, że dobrze, żeby każdy wybrał takiego usługodawcę, za jakiego chce zapłacić, bo uważa, że warto.
Trochę się rozpisałam, ale musiałam dać upust emocjom. Tak jak ja nie wejdę w sweterek swojego narzeczonego, bo się w nim "utopię", tak niekoniecznie to co dobre dla kogoś w jego ofercie, może być dobre i dla mnie. A dogadać zawsze się można.

Offline Nodi
  • Moderator
  • forumowicz
« Odpowiedź #1123 dnia: 12 Listopada 2015, 11:19 »
Ja tu za specjalnie emocji nie widzę :) Co innego gdyby Sandi była przekonana w 100% do tego co już wybrała albo chce wybrać...ale no widać, że jednak gdzieś tam wahanie i wątpliwości są, więc każdy, na bazie swojego doświadczenia,  wrzuca swoje 3 grosze do dyskusji ;)
Branża foto i wideo zapewne nie jest lekką branżą, szczególnie, że zawsze trafi się ktoś tańszy, ktoś, kto dopiero startuje i zrobi materiał za "pół-darmo" (a jakiej jakości to już nieważne). Ale to już nie nasz problem, jako klientów, bo wśród klientów też nie będzie takiej komitywy nigdy, że będą odrzucać tych najtańszych i najgorszych jakościowo, bo niestety często ta cena bierze górę, ale żebym nie był źle zrozumiany, że namawiam tutaj do wzięcia kogoś po taniości, bo sam w swoim wątku pisałem o tym, że musieliśmy dojrzeć do tego, żeby nie patrzeć tylko na kasę w kwestii wyboru fachowców typu DJ, Foto czy Wideo, bo to jednak pamiątka na całe życie. Z kolei też nie zawsze wysoka cena = wysoka jakość...ogólnie materia skomplikowana, ale od czego ma się forum no :)

Offline majkaaaa

• bywalec
  • data ślubu: 22.04.2016
« Odpowiedź #1124 dnia: 12 Listopada 2015, 11:40 »
Nodi-mówiłam o własnych emocjach...

Offline agnes3

• użytkownik
  • **
  • data ślubu: 25.06.2016
« Odpowiedź #1125 dnia: 12 Listopada 2015, 11:51 »
Sandi90 - my się zdecydowaliśmy na SonicArtStudio. Młodzi ludzie, którzy mają fajne, nowoczesne podejście. Jest kilka ich teledysków na youtube i myślę, że cokolwiek sobie wymyślicie - film, osobno taniec itp. też Wam zrobią. Fotografa też mają więc świadczą usługi kompleksowe.

Nie namawiam, bo każdemu podoba się coś innego, ale myślę, że warto przejrzeć jak najwięcej ofert żeby mieć porównanie i być pewnym na co się decydujemy  :)

Offline karolinka_87
  • forumowicz
  • data ślubu: 01.10.2016
« Odpowiedź #1126 dnia: 12 Listopada 2015, 12:25 »
Wojwit bierze 6000 zł znajomi nie byli zbytnio zadowoleni z sytuacji na weselu ale nie będę o tym pisać, czekają na film. Ja mam kamerzyste z polecenia mojego fotografa bo już mialam dość szukania tj stelmotion bierze 4500 zł ja nie chce pleneru i przygotowań wiec płacę 3500 zł. I tez jest okolo godzinny film do czego też nie chcialam się przekonać ale byłam na dwóch slubach w zeszlym roku i jeden był caly nagrany i ciągle przewijalam bo nie chciało mi się oglądać jak tańczą i teraz juz nikt nie chce tego oglądać to juz nie te czasy każdy kamerzysta ci to powie a po drugie będę miała film z calego wesela od sali bo mają swoje kamery więc wtedy zobaczę "kto co jadł" ;) sonic art studio biorą 3200 a pakiet kamera i zdj 5500 zl

Offline natalya
  • użytkownik
  • **
  • data ślubu: 30.07.2016
« Odpowiedź #1127 dnia: 12 Listopada 2015, 18:32 »
ja od poczatku zakladalam ze nie chce kamerzysty. niektore filmiki sa bardzo ladne ale wiem ze ja sama wole wracac do zdjec.

Offline sandi90
  • użytkownik
  • **
« Odpowiedź #1128 dnia: 12 Listopada 2015, 18:39 »
julcia43 - widziałam już jmvideo, podoba mi się, nie myślałam że oni tak mało biorą  :o tzn. tak mało jak na tą ligę. Swoją drogą muszę się kiedyś odezwać do Ciebie na pw, żebyś się podzieliła inspiracjami, bo z tego co czytałam w Twoich postach planujesz coś podobnego do mnie :)

Zibi - ja jeszcze nic nie planowałam, myślałam że jest tyyyyle czasu i na rok przed weselem się za to wezmę, a tu nagle na forum i drugim w którym uczestniczę wszyscy już pozaklepywane mnóstwo rzeczy, łącznie z makijażystkami, dekoratorkami i mierzeniem sukni ślubnych, normalnie zwariowałam  ;D ale już sobie postanowiłam że cały weekend na to poświecę, przeglądnę gruntownie oferty i pojadę na targi

Nodi - uwierz, że przejrzałam chyba ze 100 fotografów, szukałam na forach i na stronach ślubnych, mam na mailu masę ofert i u niektórych cenniki zaczynają się od 6tys  ::) Mi się bardzo podobają zdjęcia velvetstudio, mało jest fotografów którzy robią zdjęcia w takim klimacie i jestem w stanie zapłacić więcej żeby mieć coś co mnie przekonuje w 100%. Jeśli chodzi o film to my z narzeczonym wręcz nie cierpimy oglądać filmów ślubnych  ;D dlatego chce coś krótkiego, całe wesele max 60 min

karolinka_87 - nasz dj ma kamery i może puszczać obraz na takich małych ekranach, chyba podpytam go czy idzie to zgrać, może mnie najdzie ochota kiedyś obejrzeć  ;D mamy też GoPro swoje (taka mała kamerka sportowa) i chyba położymy gdzieś na sali żeby krążyła, może coś fajnego uda się też nagrać

Ja się zastanawiam nad filmowaniem Kameralowe, ale ciężko mi się zdecydować.. JM też mi się podoba, ale i tu i tu niektóre filmiki mi nie leżą.. Dlatego tyle wątpliwości, a niestety ci którzy podobają mi się w 100% wołają 17 tys  ;D

Offline lenia08
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 11.06.2016
« Odpowiedź #1129 dnia: 12 Listopada 2015, 19:56 »
ja w pewnym momencie już miałam dosyć, miałam wrażenie że cały internet przejrzałam w poszukiwaniu kamerzysty i fotografa. i miałam podobnie jak Ty sandi90, to co mi się podobało na 100% zwalało cenowo z nóg.. ostatecznie znalazłam złoty środek, filmowiec za 3500 (za ok. 1h film + klip), fotografa udało mi się w fajnej cenie znaleźć. Jedyny minus, że oboje z wielkopolskiego, wiec wiadomo, dodatkowo trzeba doliczyć noclegi czy dojazd.
jmvideo fajne te filmy mają, wiadomo, tam jest spora ekipa kamerzystów, więc pewnie nieznacznie te filmy różnią się od siebie

Offline sandi90
  • użytkownik
  • **
« Odpowiedź #1130 dnia: 12 Listopada 2015, 20:19 »
lenia08 i na kogo się zdecydowałaś? pochwal się, może coś ściągne od Ciebie  :P

Offline joaszo
  • forumowicz
  • data ślubu: 30.04.2016
« Odpowiedź #1131 dnia: 12 Listopada 2015, 20:26 »
lenia miałam tak jak Ty :) że już nie miałam ochoty przeglądać nowych ofert :)

Offline zibi

• Administrator
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #1132 dnia: 12 Listopada 2015, 20:30 »
Byłoby fajnie gdybyście sobie zakładały wàtku z odliczaniem. Wówczas łatwo będzie ogarnąć co która juz ma wybrane.  Jakie firmy itp.

Offline julia00
  • bywalec
« Odpowiedź #1133 dnia: 13 Listopada 2015, 15:45 »
Ja tak troche z innej beczki- czy ktoras z Was ma w planach zlecic dekoracje sali weselnej firmie dekoracyjnej? Czy polecacie jakas firme, jak to cenowo tak orientacyjnie wyglada i na ile przed uroczystoscia trzeba zdecydowac sie juz na konkretnego wykonawce?

Offline 90Wiola12

• forumowicz
  • data ślubu: 12.08.2016
« Odpowiedź #1134 dnia: 13 Listopada 2015, 21:55 »
Ja tak troche z innej beczki- czy ktoras z Was ma w planach zlecic dekoracje sali weselnej firmie dekoracyjnej? Czy polecacie jakas firme, jak to cenowo tak orientacyjnie wyglada i na ile przed uroczystoscia trzeba zdecydowac sie juz na konkretnego wykonawce?

My mamy strojenie sali w cenie. Stwierdziłam, ze nie ma sensu brać dekoratorki  i wydawać dodatkową kasę jeżeli właścicielka osobiście stroi restauracje.  :D ja mam tylko wybrać kolor i kwiaty a ona robi całą resztę ;)

Offline julia00
  • bywalec
« Odpowiedź #1135 dnia: 13 Listopada 2015, 22:05 »
No w takim przypadku to rzeczywiscie bez sensu. Nam menadzerka powiedziala ze jesli chcemy zywe kwiaty to juz we wlasnym zakresie bo ze strony sali to tylko sztuczne gotowce...

Offline 90Wiola12

• forumowicz
  • data ślubu: 12.08.2016
« Odpowiedź #1136 dnia: 14 Listopada 2015, 00:04 »
U nas właścicielka podkreśliła ze tylko żywymi stroi.  :)

Offline Kara-90

• entuzjasta
  • data ślubu: 09.09.2016
« Odpowiedź #1137 dnia: 14 Listopada 2015, 05:05 »
Ja polecam firmę z której sama korzystam dafot - Damiel Kania. Płacimy 2600zł bo dogadywaliśmy się jeszcze pod koniec 2014 roku i to była aktualna cena, na początku 2015 r. już mieli trochę wyższą, ale nie pamiętam ile. Nie pamiętam ile dokładnie ma trwać cały film, jakoś tak standardowo chyba ok. 1 h czy może troche więcej, ale na pewno nie 2 h. Obsługiwać będzie 2 operatorów, w cenie są przygotowania i błogosławieństwo, msza, wesele do 1-2 w nocy, plener i teledysk. Ja nie miałam takiego problemu z kamerzystą, podobały mi się filmy wojwit, ms studio i jakies tam 2 inne ale ceny były wysokie powyżej 3500zł (rok temu a od tego czasu wszystko skoczyło do góry) dochodząc nawet do 6000zł. Jakiś czas wcześniej widziałam fragmenty filmu i teledysk z wesela koleżanki, bardzo mi się spodobał, moim niefachowym okiem był na poziomie firm które wymieniłam wcześniej, więc myślałam, że cena będzie podobna, o dziwo nie mieli aż tak wygórowanych cen, więc już wiedziałam, że nikogo więcej nie szukam, tym bardziej, że chcieliśmy tylko usługodawców z polecenia przez znajomych. Jak teraz wygląda u nich cenowo to nie wiem, ale trzeba liczyć, że im dłużej firma na rynku, im ma większe doświadczenie i inwestuje w sprzęt tym ceny będą rosnąć. Polecam przejść się na targi w niedziele, no i podjąć decyzję do połowy grudnia bo później wchodzą juz ceny na nowy rok.
PS Warto umówić się na kilka spotkań i porównać cały filmy przedstawione przez kamerzystów nie tylko teledyski, czy skróty ze stron.

Offline julia00
  • bywalec
« Odpowiedź #1138 dnia: 14 Listopada 2015, 08:00 »
Niestety ja nie mialam przyjemnosci rozmawiac z wlascicielem tylko jego prawa reka i osoba odpowiedzialna za organizacje takich imprez :-)Moze powinnam sie upewnic u zrodla jak to jest z tym strojeniem

Offline Kara-90

• entuzjasta
  • data ślubu: 09.09.2016
« Odpowiedź #1139 dnia: 14 Listopada 2015, 08:40 »
W znacznej mniejszości są sale gdzie stroja sale w cenie tzn mam na myśli pełne ustrojenie. Na ogół w cenie są świeczniki, wazony,  serwetki, bieżniki, często świece itd wszystko w wybranej kolorystyce (czyli takie stałe elementy)  ale sale często współpracują z florystkami które dostrajaja żywymi kwiatami lub całkowicie zmieniają dekoracje wg uznania oczywiście to dodatkowo kosztuje. Na naszej sali wlasnie tak jest. Świeczniki są to duże ozdobne kielichy, świeczki są w cenie wiec stwierdziłam ze na dwóch długich stołach będą tylko one stać lub na środku postawie po jednym bukiecie który sama zrobię. Na stół młodych tez nie chce jakiś szaleństw bo nasza sala jest sama w sobie ozdobna i nie czuje potrzeby wydawania kasy na kwiaty które zaraz padną.