Buty Witt można zamówić w salonach ślubnych w Bydgoszczy. Ja będę zamawiała w Laurze, bo tam kupiłam suknię, więc będę miała wszystko na miejscu. Poza tym w Dominice na Dworcowej. Nie wiem dlaczego wydawało mi się, że również w Amber, ale może rzeczywiście mi się pokręciło, bo na stronie jednak pokazują, że Gdańska 54. Super rozwiązanie, bo dostajesz dokładnie takie buty, jakie chcesz.
Jak wygląda sprawa z zaproszeniami? Chcemy wykorzystać Boże Narodzenie, by wręczyć przynajmniej części gości. Poza tym jakiś tydzień przed świętami jest jeszcze mała okazja rodzinna i tam też pewnie zostawimy część. Dlatego woleliśmy zająć się tym odpowiednio wcześniej, zawsze gotowe zaproszenia mogą poczekać na wręczenie, a szkoda by było nie wykorzystać takiej okazji, by hurtem porozdawać ile się da

Wydawało mi się, że najtrudniejsze jest znalezienie odpowiedniego wzoru. Rzeczywiście trochę to trwało, bo jeszcze trzeba się wczytywać w to co oferuje firma drukująca. Od razu was uczulę, że trzeba się mocno wgryźć w pewne oferty, bo okazuje się, że nie zawsze tańsze zaproszenie rzeczywiście jest tańsze. Trzeba sprawdzić czy w cenie są przede wszystkim koperty, to podstawa, ale też ile projektów obejmuje cena, bo może się okazać, że zamawiacie tylko jeden projekt, np. zaproszenia, a za projekt zawiadomienia musicie dopłacić. Czasem podawana jest minimalna liczba zaproszeń, którą należy zamówić.
Jak już wybraliśmy wzór, odpowiednią ofertę, to zaczęła się zabawa

Wzór to wzór i pod niego należy dopasować to co się chce widzieć w zaproszeniu. Czyli rodzaj papieru bazowego, ozdobnego, kolor wstążki, rodzaj czcionki na wierzch zaproszenia, układ wierzchu, rodzaj czcionki do środka zaproszenia, układ środka, wierszyki. Musiałam sama stworzyć tekst zaproszeń i zawiadomień, bo nie było takiego, które by nam pasowało. Połączyłam kilka wersji w jedną z małymi zmianami. Oczywiście trzeba posłać listę odmienionych nazwisk gości i już samo to nie należy do najłatwiejszych spraw. To wszystko wysyła się znowu do firmy i trzeba czekać na projekt do akceptacji oraz wierzyć, że wszystko dobrze wybraliśmy i nie trzeba będzie wprowadzać poprawek, bo wtedy zabawa zaczyna się od początku...