Autor Wątek: BYDGOSKIE PANNY MŁODE 2016  (Przeczytany 350670 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Kara-90

• entuzjasta
  • data ślubu: 09.09.2016
Odp: BYDGOSKIE PANNY MŁODE 2016
« Odpowiedź #930 dnia: 25 Października 2015, 19:38 »
A słuchajcie jak jakościowo i cenowo te garnitury z salonu vestigo, wiecie może jaki mniej więcej skład mają?

Offline 90Wiola12

• forumowicz
  • data ślubu: 12.08.2016
« Odpowiedź #931 dnia: 25 Października 2015, 19:58 »
heh o skład się nie pytałam.. mówiła tylko, że dobrej klasy wełna, i ceny od 499zł.. (jak dobrze pamiętam).
ten co się podobał mojemu to jeden 690 zł i drugi lepszy gatunkowo, wyższej klasy 1200 zł. koszule 100% bawełna  od 100 zł
i korzystają z tych samych szwalni co wólczanka i bytom.. a mają tańsze.. i dwa lata gwarancji na wszelkiego rodzaju przeróbki.

Offline em_ka89

• bywalec
« Odpowiedź #932 dnia: 25 Października 2015, 20:22 »
któraś z was szukała ostatnio koszy na podziękowania, w tesco zaraz na wejściu wystawili masę takich koszyków najdroższy kosztował 85 zł

Offline 90Wiola12

• forumowicz
« Odpowiedź #933 dnia: 25 Października 2015, 21:09 »
ooo to będę musiała podjechać i zobaczyć jak tam wyglądają.

Offline 90Wiola12

• forumowicz
« Odpowiedź #934 dnia: 25 Października 2015, 21:14 »
Także nie martwcie się na pewno zdążycie :D zawsze możecie powiedzieć że czekaliście na 30 lutego i się doczekać nie mogliście :D a Twój słownik jak nie przechrzcił na Hybryd to Hyryd :D e sumie u mnie nikt się nie skapnal jaki błąd jest w tej ulotce i musiałam tłumaczyć :D

Ale gdybyś nie zwróciła mi uwagi to bym nie zauważyła.. nawet się śmiałam do mojego, że przechrzciłam Justynę  :D

a datę na tej ulotce zobaczyłam jak mamie pokazywałam.. wcześniej nie zauważyłam  :P

Offline natalya
  • użytkownik
  • **
  • data ślubu: 30.07.2016
« Odpowiedź #935 dnia: 25 Października 2015, 22:11 »
my zostalismy na noc w karczmie rzym. na romantyczna noc ;D pokoj byl przystrojony rozami, mielismy 4 daniowa kolacje z butelka wina...4 dania to bylo zdecydowanie za duzo... jak wrocilismy do pokoju to czekala jeszcze bytelka szapana i owoce. nastepnego dnia mielismy spotkanie z menagerem. podpisalismy umowe i jestem bardzo zadowolona. pan jak uslyszal ze mamy express duo powiedzial ze rewelacja i ze z tym zespolem o nic nie musze sie martwic  ;D pozniej jechalismy podpisac umowe z zespolem. pan byl przemily. zwrocil uwage na wiele spraw o ktorych bym nie pomyslala. mysle ze do kazdego podchodzi bardzo indywidualnie. zapytalam czy graja michaela jacksona bo moj syn uwielbia. powiedzial ze nie ale zaraz sobie zanotowal ze musza sie nauczyc i nagraja to dla mnie i bede mogla zdecydowac czy im wyszlo tak jak bym chciala. jutro jeszcze fotograf i jestem gotowan :)

Offline majkaaaa

• bywalec
  • data ślubu: 22.04.2016
« Odpowiedź #936 dnia: 25 Października 2015, 23:02 »
Mam dylemat. Wydaje mi się, że już gdzieś czytałam o tym, ale opinie ostatecznie były podzielone. Chodzi o wpisy w zaproszeniach. Pomijam już zapraszanie z dziećmi/bez dzieci, zagadki pt. kogo zapraszać jako osobę towarzyszącą, a kogo wpisać z nazwiska. Ale największy problem mam z tym w jakiej kolejności wpisać np. małżeństwo. Tzn. najpierw kobieta, a później mężczyzna, czy raczej tak, że  osoba "z rodziny", a po niej ten kto do rodziny wszedł później??

Offline zibi

• Administrator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 31.07.1999
« Odpowiedź #937 dnia: 25 Października 2015, 23:03 »
Zdecydowanie najpierw kobieta potem facet.

Offline zibi

• Administrator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 31.07.1999
« Odpowiedź #938 dnia: 25 Października 2015, 23:04 »
I z odmienionym nazwiskiem.
Np Sz.P. Joanna i Tomasz Kowalscy.

Offline 90Wiola12

• forumowicz
« Odpowiedź #939 dnia: 26 Października 2015, 06:22 »
Ja zdecydowanie robię  najpierw  kobieta później mężczyzna. Tylko u jednego brata i kuzyna mam z dopiskiem z osobą towarzyszącą.

Offline martunia220

• bywalec
  • data ślubu: 13.08.2016
« Odpowiedź #940 dnia: 26 Października 2015, 09:17 »
Ja pytałam o kosze:)
Targi na łuczniczce 15? kurde ktoś wprowadził mnie w błąd :-\ ale to dobrze bo wyjeżdżam i byłam zła że nie będę mogła podjechać a 15 na bank będę:) coś ciekawego było jeszcze na targach?
Co do zaproszeń to niby najpierw kobieta później mężczyzna ale jak sobie pomyśle o moich kuzynach którzy mają dziewczyny to nie wiem czy najpierw dziewczyny ich wpisać  a później ich?????  hm... ciężki temat...

Offline 90Wiola12

• forumowicz
« Odpowiedź #941 dnia: 26 Października 2015, 11:36 »
Ja pytałam o kosze:)
Targi na łuczniczce 15? kurde ktoś wprowadził mnie w błąd :-\ ale to dobrze bo wyjeżdżam i byłam zła że nie będę mogła podjechać a 15 na bank będę:) coś ciekawego było jeszcze na targach?
Co do zaproszeń to niby najpierw kobieta później mężczyzna ale jak sobie pomyśle o moich kuzynach którzy mają dziewczyny to nie wiem czy najpierw dziewczyny ich wpisać  a później ich?????  hm... ciężki temat...

Wydaje mi się,  że najpierw imię i nazwisko kuzyna a później  dziewczyny imię i nazwisko.. a u małżonków najpierw imię i nazwisko kobitki  robiłam ..

Najgorsza ta odmiana nazwisk.. :/

A tort ile wcześniej trzeka zamówić ???

Offline Kara-90

• entuzjasta
« Odpowiedź #942 dnia: 26 Października 2015, 17:37 »
Jeśli jest małżeństwo to jakby nie patrzeć oboje są z rodziny, bezwzględnie pierwsza kobieta późnej mężczyzna. Co do związków poza małżeńskich to ja wymyśliłam taką zasadę, że pary które są długo i gdzie oboje dobrze znamy, tych co razem mieszkają i nie myślą póki co o ślubie, albo tych którzy zaręczyli sie już, wypisujemy tak jak małżeństwa.
Mam np. koleżankę która ma dwojkę dzieci z facetem i są razem 5 lat od 3 są zaręczeni ale póki co nie planują ślubu. Ale już kuzynów mojego narzeczonego, którzy na dzień dzisiejszy nie mają dziewczyn oraz mojego jednego kuzyna który nie nadążam kiedy z kim jest a kiedy jest sam to wypiszę jako pierwszych jeśli do naszego ślubu będą z kimś i poznamy tą dziewczynę to napiszę np. Jan Kowalski z Janiną Kowalską, jeśli nie poznam osobiście to napiszę Jan Kowalski z osobą towarzyszącą.
Ostatnio zastanawiałam się jak wypisać koleżankę która po ślubie ma dwuczłonowe nazwisko, Janinę Nowak-Kowalską i Jana Kowalskiego, chyba powinno być prawda?
Zastanawiam się też nad zapraszaniem z dziećmi tzn może wydam się Wam okrutna, ale mam taką rodzinę - przyszywany kuzyn z dziewczyna i ich dziecko. Mieliśmy bardzo sporadyczny kontakt i nie chciałam ich zapraszać, teraz z jego dziewczyną mam dobry kontakt bo mamy wspólne zajęcia co 2gi tydzień w szkole i tak się "trzymamy" razem. Więc stwierdziłam, że jesli nic się nie zmieni to ich zaproszę, ale nie chce zapraszać ich syna bo jest rozpieszczony, agresywny, samookalecza się, mają z nim duże problemy, które trochę olewają, na weselu będą inne dzieci i to pewni kilkoro i czy to nie będzie głupio, że ich syna nie zaproszę? On ma 5 lat wieć na zaproszeni tylko ich bym wypisała.

Offline majkaaaa

• bywalec
« Odpowiedź #943 dnia: 26 Października 2015, 19:38 »
założyłam,że jeśli ktoś ma małe dzieci,to nie będę wpisywała ich na zaproszenie.Starsze dzieci już tak.Tylko mam dylemat bo kuzynka ma trójkę dzieci.Dwójka jest jeszcze mała,ale jedno, najstarsze wypadało by wpisać.Więc w tym wypadku pewnie będę musiała napisać że "z dziećmi"

Offline 90Wiola12

• forumowicz
« Odpowiedź #944 dnia: 26 Października 2015, 21:49 »
Kara-90 wydaje mi się, że skoro nie jest to bliska rodzina a jak sama piszesz przyszywany  kuzyn to wpisałabym tylko ich na zaproszeniu.  Wydaje mi się, że skoro to Wasze święto to macie prawo zaprosić ich bez dziecka.  Ja ustaliła z Moim, że z rodziny piszemy zaproszenia z dziećmi a jeżeli chodzi o znajomych to tylko dorosłych wpisujemy.  Tak samo będzie 3 małżeństwa z maluszkami  około roku będą  miały maleństwa to również ich nie ujmuje na zaproszeniach.

Offline weronafoto

• forumowicz
  • data ślubu: czerwiec 2015
« Odpowiedź #945 dnia: 27 Października 2015, 07:36 »
Jeśli jest małżeństwo to jakby nie patrzeć oboje są z rodziny, bezwzględnie pierwsza kobieta późnej mężczyzna. Co do związków poza małżeńskich to ja wymyśliłam taką zasadę, że pary które są długo i gdzie oboje dobrze znamy, tych co razem mieszkają i nie myślą póki co o ślubie, albo tych którzy zaręczyli sie już, wypisujemy tak jak małżeństwa.
Mam np. koleżankę która ma dwojkę dzieci z facetem i są razem 5 lat od 3 są zaręczeni ale póki co nie planują ślubu. Ale już kuzynów mojego narzeczonego, którzy na dzień dzisiejszy nie mają dziewczyn oraz mojego jednego kuzyna który nie nadążam kiedy z kim jest a kiedy jest sam to wypiszę jako pierwszych jeśli do naszego ślubu będą z kimś i poznamy tą dziewczynę to napiszę np. Jan Kowalski z Janiną Kowalską, jeśli nie poznam osobiście to napiszę Jan Kowalski z osobą towarzyszącą.
Ostatnio zastanawiałam się jak wypisać koleżankę która po ślubie ma dwuczłonowe nazwisko, Janinę Nowak-Kowalską i Jana Kowalskiego, chyba powinno być prawda?
Zastanawiam się też nad zapraszaniem z dziećmi tzn może wydam się Wam okrutna, ale mam taką rodzinę - przyszywany kuzyn z dziewczyna i ich dziecko. Mieliśmy bardzo sporadyczny kontakt i nie chciałam ich zapraszać, teraz z jego dziewczyną mam dobry kontakt bo mamy wspólne zajęcia co 2gi tydzień w szkole i tak się "trzymamy" razem. Więc stwierdziłam, że jesli nic się nie zmieni to ich zaproszę, ale nie chce zapraszać ich syna bo jest rozpieszczony, agresywny, samookalecza się, mają z nim duże problemy, które trochę olewają, na weselu będą inne dzieci i to pewni kilkoro i czy to nie będzie głupio, że ich syna nie zaproszę? On ma 5 lat wieć na zaproszeni tylko ich bym wypisała.

Może moja opinia nie każdemu podpasuję, ale myślę że to ich sprawa jak wychowują dziecko. Jeśli syn jest taki jaki jest to świadczy o nich, nie o maluchu (tymbardziej że ma TYLKO 5lat).
Jest to Twój dzień i Ty decydujesz kogo zapraszasz, ale jeśli byłabym na ich miejscu napewno byłoby mi smutno że moje małe dziecko nie jest zaproszone....

PS. Nie ładnie tak mówić o synu swojej koleżanki, z którą się przecież "trzymacie" ... Trochę kultury. To tylko dziecko

Offline Kara-90

• entuzjasta
« Odpowiedź #946 dnia: 27 Października 2015, 08:58 »
Ale nie napisałam nic złego o nim on taki jest po prostu. Ma jakieś zaburzenia, chodzili z nim na terapię ale szybko im się odechciało mimo, że z dzieckiem jest coraz gorzej. Musieli zabrać go z jednego Przedszkola bo był agresywny i samookaleczal się teraz jest w drugim ale nie wiadomo jak długo. Oni zamiast mu pomóc to rozpuszczają go. Jak robi awanturę w sklepie to kupują wszytko co chce, na wszystko przymykaja oko bo "ma problemy" a zamiast w domu z nim pracować (ona ma opiekę nad nim)  to tylko przed komputerem i  tv go sadzaja żeby mieć spokój. Oczywiście, że to ich wina. Ale jak pisałam Będzie dużo dzieci może jakaś animatora nie chce zeby stwarzał zagrożenie dla innych dzieci. Albo były inne problemy.

Offline Vivka

• Chuck Norris
  • data ślubu: maj 2014
« Odpowiedź #947 dnia: 27 Października 2015, 09:15 »
Mimo wszystko myślę, że mogą się poczuć urażeni, że zaprosiłaś inne dzieci a ich nie... może lepiej w ogóle nie zapraszać tej pary?

Offline Kara-90

• entuzjasta
« Odpowiedź #948 dnia: 27 Października 2015, 10:00 »
No właśnie nie wiem jaka opcja będzie lepsza, czy bardziej obrażą się jeśli ich nie zaproszę czy jeśli zaproszę ich bez dziecka. Tak naprawdę gdyby nie okazało się, że mam z nią teraz zajęcia i nie widywałybyśmy się w szkole to pewne w ogóle bym ich nie zaprosiła. To jest pasierb nieżyjącego brata mojej mamy. Od śmierci mojego wujka 6 lat temu widziałam się z nimi może ze dwa razy i to tylko dlatego, że odwiedzili moją babcię z którą mieszkam. Mama mi powiedziała, że skoro będę jeszcze przez najbliższe dwa lata miała z tą dziewczyną stały kontakt to powinnam ich zaprosić, tym bardziej, że ode mnie z rodziny będzie tylko 13-16 osób bo nie mam dużej rodziny, a on się trzyma blisko z moim kuzynem, jak bracia są (czyli prawdziwym synem mojego wujka).
Naprawdę wolałabym nie zapraszać ich syna, no chyba, że do mojego ślubu coś się zmieni, ale szczerze mówiąc jak mi ta dziewczyna opowiadała o tym małym ostatnio to naprawdę on stwarza zagrożenie dla otoczenia. Sama mówiła, że tylko czeka, aż będzie musiała zabrać go z przedszkola, jest kilka dni w tym nowym, a już pobił kolegę i pogryzł kilka osób z nauczycielką włącznie jak wpadł w złość. Mówiła, że była jakiś czas temu na weselu to przywiązała go do krzesła jak chciała iśc tańczyć i dala komórkę żeby grał. Nie wyobrażam sobie żeby jakieś dziecko na MOIM weselu było przywiązane do krzesła.

Offline Kara-90

• entuzjasta
« Odpowiedź #949 dnia: 27 Października 2015, 10:08 »
Zazdroszczę mojemu narzeczonemu, że ma taka jasną rodzinną sytuację, wiadomo kogo zaprasza od razu bez zastanawiania się. A u mnie nie dość, że nie wiem czy ojca na pewno zaproszę (i co wtedy z podziękowaniami) to jeszcze z tą parą problem, a jeszcze z dziećmi partnera mojej mamy, nie wiem czy ich zapraszać, tzn. pewnie zaproszę bo uważam, że powinnam skoro on jest dla mnie jak ojciec, z jego synem miałam kiedyś dobry kontakt, z córką zerowy i ona mnie na swój ślub nie zaprosiła. Matko jakie życie bywa skomplikowane.

Offline martunia220

• bywalec
« Odpowiedź #950 dnia: 27 Października 2015, 10:24 »
Ja Cie trochę rozumiem, to jest Twój dzień i nie chcesz mieć popsutego wesela przez dziecko. Może komuś wyda się to okrutne ale ja w takiej sytuacji nie zaprosiłabym z dzieckiem tylko samych dorosłych.  Ja zapraszam dzieci mojej siostry i szwagierki i dwóch. Może ktoś się obrazić - trudno. To jest Twój przyszywany kuzyn nie miałaś z nim większego kontaktu wcześniej więc moim zdaniem nie powinnaś mieć wyrzutów jak zaprosisz ich samych (tym bardziej że nie chciałaś ich wcześniej zapraszać). U mnie bardzo dużo znajomych i w rodzinie mówią że wesele jest dla dorosłych. Może gdyby to był bliski kuzyn lub kuzynka gdzie kontakt jest dobry to bym się zastanowiła nad zaproszeniem dzieci ale w takim wypadku nie.  Ja nie mam dzieci i może dlatego takie moje podejście nie wiem czy jak nie zostanę mamą mój tok myślenia się nie zmieni, ale jak rozmawiałam z moja siostrą (która ma dwójkę) to mówiła że  z dziećmi to tylko na moje wesele przyjdzie i to jeszcze tylko na początek bo później odda pod opiekę teściowej albo szwagra.

Offline martunia220

• bywalec
« Odpowiedź #951 dnia: 27 Października 2015, 10:26 »
Jak ktoś Cię nie zaprosił też bym się nie zastanawiała nad zaproszeniem. Nie ma co być życzliwym dla kogoś kto ma Cię głęboko w ... poważaniu ;)
Ja starałam się srałam ze wszystkim a i tak dobrze na tym nie wyszłam więc teraz żadnych skrupułów! I tak nikt tego nie doceni!

Offline weronafoto

• forumowicz
« Odpowiedź #952 dnia: 27 Października 2015, 11:43 »
Jeśli bym się dowiedziała (nawet przypadkiem) że tak opisujesz problemy innych i nie przejmujesz się tym na publicznym forum, nie wybaczyłabym Ci tego... Ten problem powinnaś ustalić z przyszłym mężem, bądź z mamą a nie z nami.

Możecie mnie teraz besztać, obrażać, itp. Ale żadna z nas nie chciałaby być omawiana/obgadywana/komentowana z nieznajomymi na forum... Przykro mi to twierdzić ale zachowujesz się niepoważnie.

Naprawdę dziewczyny, trochę powagi!  ???

Offline martunia220

• bywalec
« Odpowiedź #953 dnia: 27 Października 2015, 12:19 »
 weronafoto - jakie besztać obrażać? Przecież nie po to jest to forum... każdy wyraża swoje zdanie na jakiś temat i chyba nie chodzi w tym o to żeby komuś ubliżyć tak samo jak obrażać się.  Kara-90 nie tylko pisze o problemach z innymi ale również o swoich i nie chodzi tu o obgadywanie czy niewłaściwe komentowanie tylko przedstawienie sytuacji i pomoc w jej rozwiązaniu. Masz rację że warto pogadać z mężem i rodzicami ale czasami świeże spojrzenie kogoś nieznajomego na dany temat jest bardziej przydatne.

Offline 90Wiola12

• forumowicz
« Odpowiedź #954 dnia: 27 Października 2015, 12:34 »
Myślę tak samo jak martunia220. .
Spojrzenie obcej osoby na dany problem czasami jest bardzie przydatne.
A  Kara -90  i tak postąpić tak jak będzie uważała. 
Ja tez nie zawsze jeździłam z rodzicami na wesela.. trseba tez spojrzec na to inaczej, Niech oni też się pobawią  bez dzieci.
Dużo ludzi robi tak ze z dzieckiem przychodza do kościoła a po kościele albo odwożą do babci albo dziadki zabierają je Spod kościoła. Zawsze jest jakieś rozwiązanie z sytuacji.

Offline majkaaaa

• bywalec
« Odpowiedź #955 dnia: 27 Października 2015, 13:46 »
Myślę,że nie chodziło o obrażanie kogoś tylko przedstawienie jaka jest sytuacja i w czym problem. Uważam,że na własnym weselu należy być zadowolonym i spokojnym, nie stresować się czy ktoś sie negatywnie nie "popisze". Po pierwsze to nie jest bliska rodzina, jeśli nie chcesz wręczyć im zawiadomienia, wolisz zaprosić, to raczej bym nie wpisywała dziecka, zwłaszcza, że to tylko 5-latek. Ja zrezygnowałam nawet z zaproszenia kogoś z bliskiej rodziny, bo nie wiem do czego by była taka osoba zdolna i nie czuję, że zrobiłam coś nie tak. Na taką opinię, która skutkuje jakimś wykluczeniem, pracuje się długo. Nie chcę martwić się czy nie wydarzy się coś, co goście będą pamiętać na pierwszym miejscu, np. takie dziecko, czy pijany wujek, zamiast wspominać dobrą zabawę. Dla mnie najważniejszy jest własny spokój, za dużo przykrych rzeczy się wydarzyło, żebym jeszcze musiała się na swoim weselu przejmować.

Offline weronafoto

• forumowicz
« Odpowiedź #956 dnia: 27 Października 2015, 14:23 »
Myślę tak samo jak martunia220. .
Spojrzenie obcej osoby na dany problem czasami jest bardzie przydatne.
A  Kara -90  i tak postąpić tak jak będzie uważała. 
Ja tez nie zawsze jeździłam z rodzicami na wesela.. trseba tez spojrzec na to inaczej, Niech oni też się pobawią  bez dzieci.
Dużo ludzi robi tak ze z dzieckiem przychodza do kościoła a po kościele albo odwożą do babci albo dziadki zabierają je Spod kościoła. Zawsze jest jakieś rozwiązanie z sytuacji.

Ale to jest decyzja rodziców po otrzymaniu zaproszenia a nie decyzja osoby zapraszającej.

Offline weronafoto

• forumowicz
« Odpowiedź #957 dnia: 27 Października 2015, 14:28 »
Macie dziewczyny rację. Jeśli nie chcę nie zapraszam danej osoby... Logiczne i bez tłumaczeń.
Mi chodzi o fakt że powinno być zabronionym opisywać sytuację innych na forum publicznym!

Mój apel, załatwiajcie takie sprawy w gronie rodzinnym a nie "przed wszystkimi".

Offline 90Wiola12

• forumowicz
« Odpowiedź #958 dnia: 27 Października 2015, 14:48 »
Macie dziewczyny rację. Jeśli nie chcę nie zapraszam danej osoby... Logiczne i bez tłumaczeń.
Mi chodzi o fakt że powinno być zabronionym opisywać sytuację innych na forum publicznym!

Mój apel, załatwiajcie takie sprawy w gronie rodzinnym a nie "przed wszystkimi".

Wydaje mi się, że właśnie dlatego istnieją różneg typu fora żeby móc zaczerpnąć wiedzy, pomocy lub pomysłów od innych ludzi w danym temacie. A jeżeli komuś się to nie podoba/ ni interesuje lub też nie toleruje takich  sytuacji  to niech tego nie czyta.  Ale to tylko MOJE zdanie i nie wszyscy muszą się z tym zgadzać.  :)
A co do tego czy z dzieckiem czy bez. To nawet jeśli na zaproszeniu nie będzie wpisu "z dzieckiem " to żeby pokazać małemu jak wygląda taka uroczystość a zarazem żeby nie poczuł się pokrzywdzony mogą go zabrać tylko do kościoła .  Ale to zależy od rodziców dziecka. Jakie swyjscie z sytuacji zawsze się znajdzie

Offline Alis
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 7.06.2014
« Odpowiedź #959 dnia: 27 Października 2015, 16:16 »
Kara-90 myślę ze powinnaś zapytać narzeczonego co myśli o sprawie i zrobić tak jak WY uważacie  :)
To Wasz dzień i Wy macie się czuć komfortowo , to co myślą inni nie powinno mieć dla Ciebie priorytetowego znaczenia bo dostaniesz kręćka jak się będziesz przejmować wszystkimi życzeniami wszystkich naokoło  :P :P

zawsze komuś coś nie będzie pasować  ;) i czy zaprosisz z dzieckiem czy bez dziecka - zostanie to skomentowane

Poza tym skoro to dalsza przyszywana rodzina to nie widzę problemu ze zapraszasz tylko ich (bez dziecka)

My na nasz ślub nie zaprosiliśmy chrzestnego męża, oczywiście wszyscy byli wielce oburzeni jak tak można , nie pamiętam żeby się tym w ogóle przejęła bo była to nasza decyzja - wiec nikomu nic do tego i nikomu tłumaczyć się nie będę bo nie muszę  :)