Autor Wątek: Rozmowy dniem i nocą :-)  (Przeczytany 1631364 razy)

Offline .caril.

• Chuck Norris
  • data ślubu: 22.08.2009
Odp: Rozmowy dniem i nocą :-)
« Odpowiedź #14400 dnia: 24 Września 2020, 08:32 »
Nie jesteś okropna, bo ja robię tak samo  ;) 

Offline anusiaaa

• Chuck Norris
« Odpowiedź #14401 dnia: 24 Września 2020, 08:47 »
Ja bym mogła napisać książkę o tym, jaką jestem złą matką bo Zuza ma zablokowany telefon, nie może chodzic sama do parku i nie może pić coca-coli ;)
Jestem najgoroszą matką w szkole, niestety, czasami w oczach mojej córki.
Nie wspominam jaki ojcem strasznym jest mój maż :P
No cóż...rodziców się nie wybiera.
Mam nadzieję, że kiedyś to doceni.
"Travel is the only thing you buy that makes you richer"

Offline izulek
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 30.08.2008
« Odpowiedź #14402 dnia: 24 Września 2020, 08:52 »
Moje dziecko w całym swoim 9 letnim życiu wypiło może łącznie pół szklanki coli (suma wyżebranych łyków)  jak pyta kiedy będzie mógł odpowiadam ze jak będzie sam płacił za dentystę.

Offline ciriness

• Chuck Norris
  • data ślubu: 11.09.2010
« Odpowiedź #14403 dnia: 25 Września 2020, 05:22 »
Moje dzieci są kosmitami  ;D nie lubią coli ani nic gazowanego, głównie piją wodę :D

Offline _patka_

• Chuck Norris
« Odpowiedź #14404 dnia: 25 Września 2020, 08:09 »
Moje dzieci są kosmitami  ;D nie lubią coli ani nic gazowanego, głównie piją wodę :D
mój Antek tak samo, jak ma do wyboru co chce do picia to bierze wodę co mnie bardzo cieszy , bo ja w jego wieku nie potrafiłam pić wody.

Offline izulek
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #14405 dnia: 25 Września 2020, 08:17 »
Ja do dzisiaj nie lubię wody. Moje dzieci piją wodę. Soki tez im sie zdarza. Ale syn juz chodzi do szkoły, obserwuje innych. Bywa u innych i chce byc jak inni...

Offline anusiaaa

• Chuck Norris
« Odpowiedź #14406 dnia: 25 Września 2020, 09:57 »
Dokładnie jak pisze izulek, perspektywa dziecia zmienia się trochę, jak idzie do szkoły i chce być jak wszyscy...taki etap ;)

Nie checie widzieć jak moje dziecko się ubiera, bo chce być jak jakieś tam Tik Tokerki....nic tylko płakać. Ale co ja poradzę. Jak coś jest mega paskudne to sobie sama musi kupic, bo ja ręki do tego nie przykładam.

Offline Daruda

• Chuck Norris
  • data ślubu: 20.06.2009
« Odpowiedź #14407 dnia: 25 Września 2020, 12:54 »
Izulek, nie znam osoby która nie lubi wody. Jak nawadniasz organizm? Można czymś zastąpić 3 litry wody dziennie? Ja na szczęście uwielbiam wodę, ale jakbym nie lubiła to nie wiem co bym pila... Haha haha do wody piję kawe herbatę czyli co tyle kaw dziennie bym musiała? Haha jak nie jestem nawodniona to mnie głowa boli.

Offline izulek
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #14408 dnia: 25 Września 2020, 13:29 »
Nie mam nawyku picia wody. Czasem pół szklanki wieczorem. Latem więcej. Nie ćwiczę, prowadzę normalny tryb życia. Pije dziennie 2 herbataty, max 3. Czasem jakaś szklanka wody wpadnie.

Offline japcio

• Chuck Norris
  • data ślubu: 2009
« Odpowiedź #14409 dnia: 25 Września 2020, 13:36 »
Woda to nie tylko woda. Woda jest w owocach, sokach, herbacie. Ja nie wyobrażam sobie życia bez zwykłej kranówy. W pracy zawsze mam przy sobie butelkę Dafi.

Offline anusiaaa

• Chuck Norris
« Odpowiedź #14410 dnia: 25 Września 2020, 14:15 »
Izulek, nie znam osoby która nie lubi wody. Jak nawadniasz organizm? Można czymś zastąpić 3 litry wody dziennie? Ja na szczęście uwielbiam wodę, ale jakbym nie lubiła to nie wiem co bym pila... Haha haha do wody piję kawe herbatę czyli co tyle kaw dziennie bym musiała? Haha jak nie jestem nawodniona to mnie głowa boli.

A ja znam, i to nie jedną.
Po prostu są ludzi, którzy jej nie lubią. Może zostali tak nauczeni od dziecinstwa, że musi byc słodkie i akceptuja np.  tylko soki lub słodzone napoje.
To, że woda jest zdrowa i należy się nawadniać wiadomo, ale nie zawsze co zdrowe ludzie piją/jedzą.
Nie uschną bo przecież woda jest w jedzeniu czy np. kawie.

Ja piję ok. 2-2,5 litra wody dziennie ale tylko od poniedziałku do piatlu ;) Jak pracuje. W weekendy kiedy mam dużo pracy w domu, nie mam czasu chodzić cały czas z butelką wody i piję tylko do treningu.

Offline Daruda

• Chuck Norris
« Odpowiedź #14411 dnia: 25 Września 2020, 16:51 »
Ja wiem ze woda jest w owocach, ale nie porównujmy szklanki wody do zjedzenia jabłka i banana. No i kawa.... Mi bardziej chodzi o nawodnienie organizmu. Niektórzy może potrzebują mniej, ja jak mam za mało to się źle czuje po prostu. Nie wyobrażam sobie wyjścia z domu bez wody. Wodę biorę prawie zawsze ze sobą. Czy spacer, czy zakupy, praca, piknik..... Tylko jak biegam to nie biorę ze sobą, ale nadrabiam zaległości po powrocie.
Tak pytałam z ciekawości, przecież nikomu nie będę wyliczać ile wody wypiją. Haha

Offline japcio

• Chuck Norris
  • data ślubu: 2009
« Odpowiedź #14412 dnia: 25 Września 2020, 17:24 »
Daria, biegasz??? :) do biegania polecam małe butelki plastikowe dla dzieci, np. Z Lidla - lekkie, wygodnie się trzyma i zawsze można język zamoczyć :)

Offline Daruda

• Chuck Norris
« Odpowiedź #14413 dnia: 25 Września 2020, 17:27 »
Haha. Daje rade bez zamaczania języka. Ja bardziej chodzę, szybko chodzę, bardzo szybko... Ale zerknę sobie na to cacko

Offline nadzieja

• Chuck Norris
  • Kocha się za nic. Nie istnieje powód do miłości...
Odp: Rozmowy dniem i
« Odpowiedź #14414 dnia: 25 Września 2020, 18:14 »
Do dziennego spożycia wody nie wlicza się tej zawartej w warzywach czy owocach herbacie kawie itd.
Ja nie lubię smaku wody. Czy to gazowanej czy mineralizowanej czy jakiejkolwiek. Przechodzi tylko latem i to najlepiej z lodem ( ;D czy z wodą) i z cytryną
Nie nauczyłam się nawet po kolejnych ciążach i karmieniach. Zmuszam się dosłownie ale tylko od czasu do czasu. Mnie nie nauczyli tego prostego nawyku  :-[

Ja dla odmiany poiłam swoje dzieci jedynie wodą, żadne tam soczki czy herbatki i teraz nie mam tez wyrzutów sumienia kiedy napiją się jakiegoś szitu na urodzinach. Nie robię z tez z tego dramatu. Z tego co obserwuję po znajomych moich dzieci to moi są wyjątkami. Większość gardzi wodą w moim domu i wolą się nie napić !  :o
Kamil VIII.2008  Kaja VII.2011  Klara IX.2013      https://e-wesele.pl/forum/index.php?topic=48945.new

Offline _patka_

• Chuck Norris
« Odpowiedź #14415 dnia: 25 Września 2020, 20:07 »
Ja wody nauczyłam się pić bardzo późno i to w domu mojego ex meza. U mnie w domu piło się głównie herbatę, soki i gazowane. Teraz i u rodziców jest woda wiec oni też się z czasem nauczyli jej pić ;D

Offline Justys851
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #14416 dnia: 25 Września 2020, 20:26 »
I u mnie w domu rodzinnym piło się wodę z sokiem, herbaty ale samej wody nie
Mój tata twierdził że po wodzie żołądek go boli  8)
Ja nauczyłam się pić wodę w liceum gdzie były pierwsze próby odchudzanie, ćwiczeń itd.
Moje dzieci piję głównie wodę ale też soki czy herbata się zdarzy, gazowane wcale bo nie lubią .
Łucja każdy sok rozcieńcza wodą  ;D

Offline kurczaczek83

• Chuck Norris
  • Igorek ur. 24.01.2014
  • data ślubu: 24.12.04
« Odpowiedź #14417 dnia: 26 Września 2020, 07:05 »
Mój Igor uwielbia Wode czasami napije się gazowanej i czasami z sokiem. Nie powiem ze lyczka coli nie weźmie.... Bo weźmie ale bardzo rzadko. Za to Michasia wody nie lubi... Woli nie pić niż pić Wode i niestety piję Soki.... Ale rozcieńczane z wodą

Offline malgosiask

• Chuck Norris
  • data ślubu: 10 czerwca 2009r.
« Odpowiedź #14418 dnia: 26 Września 2020, 10:46 »
Ja nie lubię wody, mam jakiś wstręt, musi być jakaś wkładka do niej - cytryna, limonka, miód... Ostatnio w dealz kupuję 7up bez cukru i mieszam z wodą - 50ml i reszta wody. Masakra jakaś  ;)
Poza tym herbaty różne i niestety kawa...

Ale syn jest nauczony pić wodę, kilka szklanek dziennie. Gdy chce coś słodkiego to fanta zero lub ten mój 7up też z wodą.

Offline izulek
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #14419 dnia: 26 Września 2020, 11:09 »
A to u mnie to samo, ja nie pije ale dzieci nauczyłam. Nie zmuszam specjalnie. Lubimy od czasu do czasu sok czy kompot do obiadu. U nas soków poza tymi w słoiku nie ma w domu na codzień. Ani innych napioi. To tez spora oszczędność. Jak sie komuś chce pić, pije wodę. Ja tez jak mi sie chce pić to ją pije. Poprostu mam małe zapotrzebowanie.

Offline ciriness

• Chuck Norris
  • data ślubu: 11.09.2010
« Odpowiedź #14420 dnia: 27 Września 2020, 11:21 »
Dokładnie jak pisze izulek, perspektywa dziecia zmienia się trochę, jak idzie do szkoły i chce być jak wszyscy...taki etap ;)

Ja jestem ciekawa czy to się zmieni, bo wiele razy dzieci wokół nas piły cole, mój Kuba i Filip raz spróbowali i powiedzieli, że obrzydliwa hehe
No nic, smaki się zmieniają :) Zobaczymy

Offline dmonik44

• Chuck Norris
  • data ślubu: 19.06.2010
« Odpowiedź #14421 dnia: 27 Września 2020, 11:41 »
Zmienia zmienia, moja Nati zawsze tylko wodę, soki wszystko niegazowane. Nawet nie chciała próbować gazowanego. W wakacje była u koleżanki, wraca i mówi że piła sprita i że jest dobry. Potem mamo kupisz mi sprita?
Natalka 4.11.2012

Offline maggi-80

• Chuck Norris
  • data ślubu: 19-06-2010
« Odpowiedź #14422 dnia: 27 Września 2020, 13:27 »
U nas na razie jest tylko woda. Wszystko co gazowane jest blee, a szczególnie cola.

Offline Daruda

• Chuck Norris
« Odpowiedź #14423 dnia: 27 Września 2020, 13:37 »
U Alana też się zmienia, nie chodzi tu tylko o napoje, ale i jedzenie również. Np polubił musztardę i chrzan oraz ogórki korniszony niedawno.

Offline Justys851
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #14424 dnia: 27 Września 2020, 14:35 »
Tak z innej beczki - może macie na zbyciu kod rabatowy do home andyou ?
Będę wdzięczna  ;)

Offline anusiaaa

• Chuck Norris
« Odpowiedź #14425 dnia: 28 Września 2020, 08:48 »
Daruda - o tak, moja Zuza im starsza, tym co raz więcej kubków smakówych jej się otwiera ;) Zaczęła w końcu jeść np. pieczarki, których nie mogła nawet oglądać bo ją odrzucało ;)

U mnie w domu, też kiedyś wody nie było. Była herbata, kompot i woda z sokiem.
Moja mama teściowa to nie mogła przezyć, że nie daje Zuzi herbatki koperkowej ....generalnie, żadnej herbatki, a już najlepiej takiej granulowanej.

U nas teraz jest jest głównie woda, ale przyznaje się z ręką na sercu, że Tymon uwielbia soki. Jeszcze nie kupiłam wyciskarki, więc staram się mu podawać dobre jakościowo soki ze sklepu.

Offline Madzia85

• zapaleniec
  • data ślubu: 19-07-2008
« Odpowiedź #14426 dnia: 1 Października 2020, 14:05 »
Dziewczyny czy któraś ma koc z wełny merynosa? Chce zakupić ale rozstrzał cenowy w necie mnie zastanawia. Ile muszę liczyć na koc 160/200? Moze macie do polecenia strone ?

szczęśliwa żona

Offline justyna85

• Chuck Norris
  • data ślubu: 01.08.2009
« Odpowiedź #14427 dnia: 1 Października 2020, 17:52 »
Dziewczyny czy któraś ma koc z wełny merynosa? Chce zakupić ale rozstrzał cenowy w necie mnie zastanawia. Ile muszę liczyć na koc 160/200? Moze macie do polecenia strone ?

ja mam ale kupowałam w Norwegii, ale 100% wełna będzie i tak drogi , ja obstawiam ok min 200zl

Offline Netula

• Chuck Norris
  • data ślubu: 13.10.2007
« Odpowiedź #14428 dnia: 3 Października 2020, 21:20 »
oo mój syn identycznie. Jak bym chciała dać mu karę to zabrała bym wode a dała cole

Offline Kasia*

• Chuck Norris
« Odpowiedź #14429 dnia: 5 Października 2020, 17:10 »
Dziewczyny ze Szczecina i rejsowy. Siostra szuka firmy wykończeniowej. Chodzi o wykończenie domu. O sprawdzone namiary z gory dziekuje
Wszyscy mówią mi - kiedyś przyjdą lepsze dni, ktoś na dobre zmieni mnie, czekam na ten dzień