Autor Wątek: Rozmowy dniem i nocą :-)  (Przeczytany 1633309 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline elemelka

• Chuck Norris
  • data ślubu: 24.07.2010
Rozmowy dniem i nocą :-)
« dnia: 16 Lipca 2014, 21:29 »
dla karmiących, ciężarówek i wszelkich nocnych marków ;) żeby łatwiej było się znaleźć i poczuć raźniej w nocnych godzinach 8)
« Ostatnia zmiana: 14 Listopada 2014, 13:07 wysłana przez Maja »

Offline marcella

• Chuck Norris
  • data ślubu: 21.05.2011
Odp: Rozmowy nocą :-)
« Odpowiedź #1 dnia: 16 Lipca 2014, 22:05 »
Będę zaglądać.. Właśnie się kładę spać ale koło 1 pewnie tu zajrzę.. :)

Offline Fiolka*

• uzależniony
  • data ślubu: 11.09.2010
« Odpowiedź #2 dnia: 16 Lipca 2014, 22:06 »
To ja się wpisuję ;D A coś więcej napiszę przy następnym karmieniu, tj. koło 4:00 :)

Offline loona
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 25.08.2007r.
« Odpowiedź #3 dnia: 16 Lipca 2014, 22:55 »
I ja w okolicach 4 będę tu buszować. Tymczasem dobranoc :)

Offline elisabeth81

• Chuck Norris
« Odpowiedź #4 dnia: 16 Lipca 2014, 23:07 »
będę pamiętać o wątku - póki co karmię na śpiku - swoim i córki ;)
"Wstać rano, zrobić przedziałek i odpieprzyć się od siebie. Czyli nie mówić sobie: muszę to, tamto, owo. Ja zapisuję rano, co mam zrobić. A chwilę potem skreślam połowę"

Offline loona
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #5 dnia: 16 Lipca 2014, 23:20 »
ELA? Jak wspominasz Police? Jak córcia? Jak rodzeństwo zareagowało na siostrę?

Offline elisabeth81

• Chuck Norris
« Odpowiedź #6 dnia: 16 Lipca 2014, 23:34 »
Police - opieka około porodowa super, rewelacja,nie zawiodłam się.
Opieka poporodowa - gdyby to było moje 1 dziecko i nie wiedziałabym co i jak to chyba bym tam zginęła... ja nie wymagałam żadnej pomocy czy to w kwestii dziecka czy swojej więc 3 dni leżalam, spałam i jeszcze jedzenie pod nos dostałam ;)

córcia OK, co prawda złapała katar od siostry więc jest podziębiona a tak to śpi fajnie, przybiera super...nie jest absorbująca. rodzeństwo też ma fajne tylko na spacer jest mi ciężko się wybrać bo dziecko nr 2 jest egzemplarzem uciekającym....
"Wstać rano, zrobić przedziałek i odpieprzyć się od siebie. Czyli nie mówić sobie: muszę to, tamto, owo. Ja zapisuję rano, co mam zrobić. A chwilę potem skreślam połowę"

Offline liliann

• Global Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 30 września 2006
« Odpowiedź #7 dnia: 16 Lipca 2014, 23:46 »
przywiąż...kup smycz automatyczną...
nr 2 ta mają...też mam takiego...tyle, że nie mam nr 3...to ułatwia życie...
a nr 1 sama się pilnuje - wystarczy komunikat słowny...
"Ludzie, którzy stawiają sobie mierne cele życiowe, zazwyczaj osiągają to co zamierzali: nie dążą do niczego i niczego nie zdobywają. ”
— Richard M. Devos

Offline elisabeth81

• Chuck Norris
« Odpowiedź #8 dnia: 16 Lipca 2014, 23:50 »
najstarszy to luzzz....nie mam problemów, fajnie pomaga, raczej się słucha...czasem tylko pyskuje ale Madzia to jest dopieor charakterek... ::)

Offline nikola/23

• Chuck Norris
  • data ślubu: 4.10.2008
« Odpowiedź #9 dnia: 16 Lipca 2014, 23:58 »
To i ja dołączam, mój nie chodzi wczesniej spac niz 24 (muszę to zmienić)  ;) bo starszy syn juz o 20-20.30 chodzi spać, a młodszy wstaje o 21 i tak do 24 mi daje popalić codziennie  :P

U mnie nr 1 nie słucha i leci przed siebie, mam nadzieje ze nr 2 będzie ładnie chodził na spacerki 

Offline marcella

• Chuck Norris
« Odpowiedź #10 dnia: 17 Lipca 2014, 00:10 »
U mnie nr 1 też rewelacja :)  zakochana w bratu do szaleństwa.. Stała się jeszcze bardziej samodzielna.. Nic a nic nie narzeka, nie marudzi gdy brat płacze.. Niestety mały załapał jakaś wirusówkę.. Wczorajsza noc spędzona na Unii i Wojciecha z gorączkę 39.5Na szczęście po dzisiejszej wizycie jest poprawa.. Choć z gorączką dalej się zmagamy..

Ela a masz jakiś plac zabaw pod domem? Jaka różnica między dziećmi?
Loona to mała pięknie Ci śpi w nocy, bo Fiolki już duża panna :)
Lila brat podobny z charakteru do siostry?

Offline elemelka

• Chuck Norris
  • data ślubu: 24.07.2010
« Odpowiedź #11 dnia: 17 Lipca 2014, 01:05 »
A ja nie moge dojsc ladu z karmieniem i z notatek wynika ze im wiecej wisi w dzien to wtedy wieczorem jest placz. ciezko mi trafic za nia. NA dodatek jestem glupia bo sie zlapalam ze zazdroszcze mezowi bo umie ja uspokoic a u mnie jest tylko cyc i nic wiecej sie nie liczy.Nawet czasami ciezko ja mi odbic bo wciaz szuka piersi. A teraz malo zjadla a taki gorac ::)i za grubo ja ubralam, chcialam przebrac ale zasnela, eh

Offline marcella

• Chuck Norris
« Odpowiedź #12 dnia: 17 Lipca 2014, 04:09 »
Mi ciężko Ci dobrze doradzić bo ja jednak dokarmiam butlą jak widzę, że po dwóch piersiach jeszcze mu mało i staram się ściągać jeszcze laktatorem.. Z piersi różnie mi zjada od 50 do 100 ml... Teraz zjadł tylko 50 ml i za nic nie chce więcej więc ściągam co nie zjadł i za dwie godziny go obudzę ale to tylko dlatego że ma gorączkę i tak kazała mi dr neonantolog robić u której wczoraj byłam.
Może zadzwoń do jakiejś poradni laktacyjnej..

Offline loona
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #13 dnia: 17 Lipca 2014, 04:46 »
My już najedzone, usypiamy  ;D

Ja w kwestii piersi nic Ci mądrego nie napiszę Marta bo doświadczenie mam malutkie, a i tak zawsze butla z mm była w użyciu.

Marcelka - szkoda mi Was, że tak się meczycie z choróbskiem co i rusz, ale miejmy nadzieję, że już będzie tylko lepiej   :-*

Ela - mi akurat bardzo odpowiadało to, ze pielęgniarki nie latały nam po pokoju bez potrzeby. Mogliśmy w spokoju ogarnąć się w nowej sytuacji. Wiedziałam, że jak zadzwonię, to przyjdą z pomocą więc pod tym względem miałam psychiczny luz.

Zmykam pospać. Następna pobudka pewnie w okolicach 6 lub 7.15 :)

Offline marcella

• Chuck Norris
« Odpowiedź #14 dnia: 17 Lipca 2014, 05:00 »
Loona a czym dokarmiasz? U nas enfamil się sprawdza..
Zuza już wyrasta z chorób a mały pewnie przez te problemy z żelazem złapał.. No co zrobić.. Są gorsze choroby na świecie.. Już tak nie przeżywam tego chociaż dobija mnie fakt że przez chorobę nie będzie mieć zabiegu za tydzień na nóżkę bo musi być zupełnie zdrowy..A chciałabym mieć to już za sobą.. Szczepienia też mamy odłożone na minimum 4 tyg.. Mam nadzieję, że mu zaraz spanie gorączka i też będę mogła na dwie godziny się położyć.. :) Miłego spania :)

Offline liliann

• Global Moderator
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #15 dnia: 17 Lipca 2014, 06:02 »
Lila brat podobny z charakteru do siostry?

podobny do mnie ;D ;D ;D moja krew
ale wspólne cechy mają...może nie charakterologiczne, ale osobowościowe...bo mi to jakoś pod charakter nie podchodzi...
"Ludzie, którzy stawiają sobie mierne cele życiowe, zazwyczaj osiągają to co zamierzali: nie dążą do niczego i niczego nie zdobywają. ”
— Richard M. Devos

Offline loona
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #16 dnia: 17 Lipca 2014, 07:39 »
Marcela a co z nóżką Adasia? Możesz napisać?

My jesteśmy na Bebilonie.

Offline marcella

• Chuck Norris
« Odpowiedź #17 dnia: 17 Lipca 2014, 08:14 »
Adaś urodził się z nóżką końsko szpotawą najprawdopodobniej przez to, że za mało w brzuszku się ruszał, bo miał robiony rezonans rdzenia kręgowego i wyszło wszystko dobrze. Jesteśmy pod dobrą opieką.. Jestem pewna, że uda się wszystko wyprostować..

Lila mój taki mały a już widzę, że będzie zupełnie inny niż córa.. I miałaś rację.. Przepadłam już na amen za synkiem.. :)

Offline chiquita_84
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #18 dnia: 17 Lipca 2014, 08:32 »
Co prawda teraz mamy dzień, ale żeby w  nocy nie szukać wątku to już się zapisuję  ;D chociaż ostatnio jestem tak zmęczona że zasypiam w trakcie karmienia  ::)

Offline Ola888
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #19 dnia: 17 Lipca 2014, 16:43 »
Police - opieka około porodowa super, rewelacja,nie zawiodłam się.
Opieka poporodowa - gdyby to było moje 1 dziecko i nie wiedziałabym co i jak to chyba bym tam zginęła... ja nie wymagałam żadnej pomocy czy to w kwestii dziecka czy swojej więc 3 dni leżalam, spałam i jeszcze jedzenie pod nos dostałam ;)

córcia OK, co prawda złapała katar od siostry więc jest podziębiona a tak to śpi fajnie, przybiera super...nie jest absorbująca. rodzeństwo też ma fajne tylko na spacer jest mi ciężko się wybrać bo dziecko nr 2 jest egzemplarzem uciekającym....

Skąd ja to znam  ;) Wprawdzie egzemplarza 3 nie mam ale etap uciekania u nas pełną gębą, Liwkę jak miała taki etap prowadzałam w szelkach a teraz mi się zapodziały, muszę chyba nowe kupić bo niewyróba z nią  :)

Dziewczyny ostatnio w samochodzie poszarpały mi się do tego stopnia że musiałam stawać na parkingu żeby je rozdzielić  ;) A tak to się kochają bardzo  :D

Offline doksik86
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 06.09.2014
« Odpowiedź #20 dnia: 17 Lipca 2014, 19:49 »
Loona, ja przy starszej kupowalam Bebilon, aż mnie lekarka naprostowala, że Bebiko ma zasadniczo taki sam skład, a jest nieporównywalnie tańszy i obydwoje wychowani na Bebiko :) może warto sprawdzić ::)

Offline loona
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #21 dnia: 17 Lipca 2014, 20:20 »
A widzisz doksik ... Tydzień temu położna ochrzanila kuzynke męża za to, ze karmi córę bebiko bo to sam szit podobno ... Ile ludzi tyle opinii. Ja się nikogo nie radzę. Podobno Bebilon najlepszy, używamy i póki co nie zmieniam.

Offline doksik86
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 06.09.2014
« Odpowiedź #22 dnia: 17 Lipca 2014, 20:44 »
Ja sprawdzałam skład, ale 5 lat temu, to rzeczywiście się nie różnił. ..teraz faktycznie nie wiem jak to jest, ale mały żyje :) może coś się pozmieniało. ..
Mi położna mówiła,  żeby w żadnym wypadku przy noworodku nie używać kosmetyków Johnson&JJohnson,  podobno sam syf. Podobnie jak ty, dmuchalam na zimne. Z ciekawości sprawdzę składy :)

Offline liliann

• Global Moderator
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #23 dnia: 17 Lipca 2014, 21:14 »
... I miałaś rację.. Przepadłam już na amen za synkiem.. :)

chłopy mają w sobie coś...
nawet te małe...
Matki Polki ze mnie nie zrobił, ale rozczula mnie tak, że szok...
zresztą aktualnie "mam fazę" na swoje dzieci - pewnie dlatego, że więcej mnie w pracy jak w domu...
tęsknię po prostu... ;D
— Richard M. Devos

Offline elisabeth81

• Chuck Norris
« Odpowiedź #24 dnia: 17 Lipca 2014, 22:15 »
marcella u mnie wiekowo dzieciaki wyglądają tak: Marcin 6 lat skończy w październiku, Madzia w kwietniu skończyła 2 a Milcia...no 3 tygodnie dziś jej stuknęły ;)
mam plac zabaw pod blokiem ale go nie lubię ;) ja tam kocham jasne błonia ale z nią to męczarnia ...mam nadzieję że niedługo się to zmieni..
albo prędzej doczekam przeprowadzki ;)

Offline chiquita_84
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #25 dnia: 17 Lipca 2014, 22:18 »
Dobrze, że moja córka wie, że próba ucieczki czy niesłuchania się kończy się powrotem do domu

Offline Maja

• Global Moderator
  • Chuck Norris
  • bono animo es
  • data ślubu: 28 sierpnia 2004r.
« Odpowiedź #26 dnia: 17 Lipca 2014, 22:24 »
Ela, jesteś pewna, że Marcin w październiku skończy 6 lat :?:  ;D

Offline elisabeth81

• Chuck Norris
« Odpowiedź #27 dnia: 17 Lipca 2014, 22:31 »
o raju źle ze mną...oczywiście w listopadzie...z mlekiem rozum mi wyplywa ;)
Dobrze, że moja córka wie, że próba ucieczki czy niesłuchania się kończy się powrotem do domu

Marta co innego dwulatka a co innego czterolatka...

Offline chiquita_84
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #28 dnia: 17 Lipca 2014, 22:50 »
W wieku 2 lat zasada była ta sama, oby i u drugiej, młodszej sztuki udało się tą samą zasadę wprowadzić bo i bez tego juz siwieje

Offline marcella

• Chuck Norris
« Odpowiedź #29 dnia: 17 Lipca 2014, 22:55 »
Ela podobnie placu koło domu nie znoszę za to uwielbiam Jasne Błonia.. A teraz znowu otworzyli plac zabaw koło pomnika :)  dwa lata to jednak mała różnica.. A masz chociaż podstawkę do wózka żeby mogła jechać jak się zmęczy?