Jem, ale w mocno ograniczonych ilościach.
Nowa Jadłonomia - niektóre potrawy wyglądają na pyszne

, a że wiele tam azjatyckich smaków od niedawna mi bardzo bliskich to tym bardziej sie ucieszyłam. Autorka postawiła na odwzorywanie potraw ze swiata ale przy użyciu polskich produktów np. zamiast znanego w Tajlandi mango sticky rice, jest gruszkowy sticky rice

Jest na poczatku książki informacja o przyprawach, które warto zakupic aby potrawy mialy "TEN" smak.
Zazwyczaj to ostre indonezyjskie smaki.
Wczoraj zamówiłam większość

Nie ma tego wiele.
A na jutro jak dorwę tylkorabarbar będę robic to:
http://www.jadlonomia.com/przepisy/rabarbar-pod-kokosowa-kruszonka/Aaa no i zrobiłam tofurnik swój pierwszy...megaaaaaa pyszny

Pulpety z tofu tez robilam
http://dietetycznie-w-kuchni.blogspot.com/2017/03/lekkie-pulpeciki-z-tofu.htmlale nie powaliły

ale to pewno dlatego, ze ja pulpetów nie lubie czy to miesnych czy tez nie

Tymek zjadł ze dwa.