Na śniadanie - jaglanka.
Gotuje kaszę jaglaną wcześniej mocno wypłukaną.
Na maśle klarowanym (ociupinka) i wodzie podduszam w małym garnuszku plasterki jabłka.
Dodaje do ugotowanej kaszy z owocami goi/rodzynkami i kapką miodu - niebo w gębie.
A to mam zamiar zjeść jutro

( z książki A. Lewandowskiej).
Pudding Chia z wiórkami kokosowymi
Poznaliście już moją pierwszą wersję puddingu (TUTAJ)?
Lubię eksperymentować - tym razem inny pudding… z wirkami kokosowymi i owocami.
Składniki:
2 łyżki nasion CHIA
250 ml mleka kokosowego lub migdałoweg
2 łyżki wiórek kokosowych (niesłodzonych)
stewia/ksylitol/miód do smaku
owoce (jabłko, jagody goji, kilka rodzynek, borówka amerykańska) i orzech włoskie.
Wymieszaj wszystkie składniki i wstaw na kilka godzin do lodówki.Na końcu dodaj owoce i orzechy.
Wróc - przepis na pudding z bloga hpba.pl , a jaglanka z książki.