Autor Wątek: WĄTEK STARAJCYCH SIĘ O DZIECKO CZ. 9  (Przeczytany 363661 razy)

Offline marta082008

• Chuck Norris
  • data ślubu: 16.08.2008
Odp: WĄTEK STARAJCYCH SIĘ O DZIECKO CZ. 9
« Odpowiedź #2670 dnia: 6 Lipca 2014, 08:28 »
Izulek, co ma nie pojsc, dacie rade  :-*

Tak, co do spinki to pewnie i to ma duze znaczenie. Obie ciaze po Adasku bez niczego, zero lekow, zero mierzenia. A glowa zaprzatnieta maluchem. Pierwsza po 3 miesiacach od porodu, druga po 6. I do tego na dziwnych cyklach, wlasciwie to na dwoch jedynych, ktore mialam po porodzie, bo tylko raz mialam @ ;D no i podczas karmienia piersia. Z reszta Adas tez z cyklu straconego byl, kiedy juz sie owulki nie spodziewalam i bralam luteine na wywolanie @

Offline emm-a

• Chuck Norris
« Odpowiedź #2671 dnia: 6 Lipca 2014, 11:52 »
Ja jestem zaprzeczeniem teorii "bez spinki"  ;) Zaszlam w cyklu monitorowanym, z badanymi hormonami, pełna spinka jak co miesiąc  ;) tyle że od końca listopada chodziłam do lekarza, co do którego mialam pewność że mnie do ciąży doprowadzi;

według mnie to loteria...
Moje Laleczki :-)
Klara 2014r.
Dominika 2017r.

Offline :martyna:
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #2672 dnia: 6 Lipca 2014, 12:16 »
Emma, a u kogo się leczyłaś?

Offline anka332

• Chuck Norris
  • data ślubu: 2009-09-05
« Odpowiedź #2673 dnia: 6 Lipca 2014, 12:53 »
ja jak emma jestem zaprzeczeniem teorii bez spinki tylko w druga strone :P od 7 miesiecy mam syna i chec posiadania kolejnego dziecka teraz jest rowna 0, nie mierze temperatury, nie wiem w ktorym dniu cyklu jestem, nie zajadal sie lekami :)
Pawel 26.06.2013
Dominik 18.11.2016
Malwinka 28.06.2020

Offline Edzia
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 05.07.2008
« Odpowiedź #2674 dnia: 6 Lipca 2014, 16:42 »
Ja tez nie wierze w teorie wplywu "glowy" na plodnosc. To jest biologia, albo wszystko tam dziala i pleminik spotka sie z komorka w odpowiednim miejscu i czasie, albo nie.

Offline elemelka

• Chuck Norris
  • data ślubu: 24.07.2010
« Odpowiedź #2675 dnia: 6 Lipca 2014, 17:28 »
ja jak emma jestem zaprzeczeniem teorii bez spinki tylko w druga strone :P od 7 miesiecy mam syna i chec posiadania kolejnego dziecka teraz jest rowna 0, nie mierze temperatury, nie wiem w ktorym dniu cyklu jestem, nie zajadal sie lekami :)

Ania czy chcesz nam coś powiedzieć?

Offline ciriness

• Chuck Norris
  • data ślubu: 11.09.2010
« Odpowiedź #2676 dnia: 6 Lipca 2014, 17:33 »
A ja wierzę w teorię głowy, jak patrzę po znajomych, najczęściej im się udaje jak już odpuszczają, jak jadą na wakacje etc.  Oczywiście, że biologia swoje robi, bo jak coś tam się blokuje to i głowa nie pomoże...

No i oczywiście podstawa to intensywne staranie się, ja bym chyba nie umiała tych testów, tempki i mówienia - już teraz dzisiaj musimy bo coś tam, dwa razy i za miesiąc znowu ::). Jak dla mnie najlepsza sprawa to staranka codzienne,  no ewentualnie co 2 dni  ;D i dopiero jak się przez jakieś pół roku nie uda to myślenie co dalej...
Taką mam koncepcję, na razie się sprawdziła ;)

Offline BOZENA28

• Kochać to chcieć przemierzyć cały świat we dwoje....
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 05.09.09
« Odpowiedź #2677 dnia: 6 Lipca 2014, 19:40 »
ciriness Twoja teoria jest ok jak jest wszystko ok. gorzej jest jak mija juz 4-5 miesiac i nic. nie znam kobiety ktora po takim czasie nie zachodzila w glowe dlaczego jeszcze nie jest w ciazy. my kobiety juz tak mamy (przynajmniej wiekszosc). ze jak cos chcemy to juz i teraz  ;D

Offline anka332

• Chuck Norris
  • data ślubu: 2009-09-05
« Odpowiedź #2678 dnia: 6 Lipca 2014, 20:11 »

Ania czy chcesz nam coś powiedzieć?
hhhhmmmmmm nie......
nie bylam  nie jestem i pewnie juz nie bede nigdy w ciazy i tylko tyle ze glowa nie ma nic do rzeczy
Pawel 26.06.2013
Dominik 18.11.2016
Malwinka 28.06.2020

Offline elemelka

• Chuck Norris
  • data ślubu: 24.07.2010
« Odpowiedź #2679 dnia: 6 Lipca 2014, 20:49 »
Aniu nie mów hop  ;) czesto sie slyszy ze po adopcji kobiety zachodza w ciążę ;)

Offline agulla1919

• Chuck Norris
« Odpowiedź #2680 dnia: 6 Lipca 2014, 21:24 »
Tez zaszlam jak glowa odpuscila.Co prawda byly usg ,ale wyszlo ze owulacja bedzie po stronie gdzie jajowodu nie mam.Oczywoscie ze jakas tam minimalna nadzieje mialam ale rozum mi mowil ze nic z tego nie bedzie bo niby jak?!
No I co ??Jest Juleczka.A sam Pan doktor nam powiedzial ze to duxy cud ze zaszlam w ciaze.Slyszal o tskich przypadkach ale nie mial z nimi nic do czynienia :).

Offline liliann

• Global Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 30 września 2006
« Odpowiedź #2681 dnia: 6 Lipca 2014, 22:47 »
Ja tez nie wierze w teorie wplywu "glowy" na plodnosc. To jest biologia, albo wszystko tam dziala i pleminik spotka sie z komorka w odpowiednim miejscu i czasie, albo nie.

no to się mylisz...
łeb ma moc...
co nie oznacza, że jest odpowiedzialny za każdy przypadek niepłodności czy trudności z zajściem w ciążę...

ja mam pierwszą na spince
drugą bez spinki...
leki brałam i tu i tu...ale tego stresu, co za pierwszym razem,  to bym nie chciała już nigdy więcej przeżywać...
"Ludzie, którzy stawiają sobie mierne cele życiowe, zazwyczaj osiągają to co zamierzali: nie dążą do niczego i niczego nie zdobywają. ”
— Richard M. Devos

Offline Edzia
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 05.07.2008
« Odpowiedź #2682 dnia: 6 Lipca 2014, 23:26 »

no to się mylisz...
łeb ma moc...
co nie oznacza, że jest odpowiedzialny za każdy przypadek niepłodności czy trudności z zajściem w ciążę...

Wlasnie, nie kazdy przypadek. Ile? Jeden na sto? Nadal mnie to nie przekonuje :P
A stwierdzenia "przestan o tym myslec, to od razu zajdziesz w ciaze" dzialaja na mne jak plachta na byka. Najczesciej takie teksty slyszy sie od osob, ktore zadnych problemow nie mialy i to wkurza jeszcze bardziej ::)

Offline agulla1919

• Chuck Norris
« Odpowiedź #2683 dnia: 6 Lipca 2014, 23:30 »
Zgadzam sie.Telsty w tym stylu strasznie mnie wnerwialy zwlaszcza jak mowila to osoba ktora raz dwa zaszla w ciaze.Ktora nawet nie miala pojecia co sie czuje gdy kolejna @przyszla...gdy widzi sie kobiety w ciazy,male dzieci ... I te ubranka w sklepach.

Offline liliann

• Global Moderator
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #2684 dnia: 6 Lipca 2014, 23:42 »
durne teksty to jedno, a fakty to drugie...
ja nikogo na prokreacyjne wakacje nie wysyłam...siebie zresztą też nie wysyłałam...

istnieje coś takiego jak niepłodność idiopatyczna...ona zdrowy - ona zdrowa - dziecka niet...
część z tych przypadków pewnie ma organiczną przyczynę, której nie jesteśmy jeszcze w stanie odkryć...
część to szeroko pojęty "stres"...
a ile tego jest w procentach musiałabym sprawdzić, bo co prawda czytałam sobie akurat dzisiaj o niepłodności, ale nie mam zamiłowania do epidemiologii i jej procentów...

a to, że Cię to nie przekonuje, wcale się nie dziwię...
mnie swego czasu temat niepłodności idiopatycznej wkurzał niemiłosiernie...
"Ludzie, którzy stawiają sobie mierne cele życiowe, zazwyczaj osiągają to co zamierzali: nie dążą do niczego i niczego nie zdobywają. ”
— Richard M. Devos

• Chuck Norris
« Odpowiedź #2685 dnia: 7 Lipca 2014, 04:33 »

A stwierdzenia "przestan o tym myslec, to od razu zajdziesz w ciaze" dzialaja na mne jak plachta na byka. Najczesciej takie teksty slyszy sie od osob, ktore zadnych problemow nie mialy i to wkurza jeszcze bardziej ::)

O jak mnie to irytowalo i doprowadzalo do łez i nienawiści do tej osoby.  To, że mimo problemów,  beznadziejnych wyników sprawdziło się to inna sprawa...niepłodnośc to jest wg mnie tak delikatny temat, nie nikt nie powinien się wtrącać, pytać i tym bardziej dawać rad. Zwłaszcza jak nie zetknął się z tematem.

Offline kurczaczek83

• Chuck Norris
  • Igorek ur. 24.01.2014
  • data ślubu: 24.12.04
« Odpowiedź #2686 dnia: 7 Lipca 2014, 07:04 »

no to się mylisz...
łeb ma moc...

Wlasnie, nie kazdy przypadek. Ile? Jeden na sto? Nadal mnie to nie przekonuje :P
Ja jestem takim przypadkiem prawie 9 lat starań, 3 ciąże obumarłe, fakt to była wina cukrzycy a po wyleczeniu duza spinka, testy owulacyjne, obserwacja śluzu, badanie szyjki, klapa, a po odpuszczeniu w pierwszym miesiącu zaszłam :D

Offline emm-a

• Chuck Norris
« Odpowiedź #2687 dnia: 7 Lipca 2014, 09:20 »
ja się wolę nie wypowiadać na temat tekstów typu "wyluzuj" czy "odpuść", zwłaszcza od osób ktore nie mają pojęcia co to znaczy nie móc zrobic dziecka.... bo jak wiadomo, nerwy nie są mi teraz potrzebne... ;)

u nas też niepłodność idio(pa)tyczna - wszystko dobrze, ciąży brak  ::) według mnie grunt to dobry lekarz, ktoremu w pełni ufamy i ktory naprawde zna się na rzeczy

martyna - ja trafilam z polecenia poprzedniego gina do dra Głąbowskiego i jestem zachwycona  :D teraz prowadzi moją ciążę  :D
Klara 2014r.
Dominika 2017r.

• Chuck Norris
« Odpowiedź #2688 dnia: 7 Lipca 2014, 09:25 »
martyna - ja trafilam z polecenia poprzedniego gina do dra Głąbowskiego i jestem zachwycona  :D teraz prowadzi moją ciążę  :D

Lubię go:) Robił mi 2 operacje. Mnie prowadzi Sienkiewicz.

Offline marta082008

• Chuck Norris
« Odpowiedź #2689 dnia: 7 Lipca 2014, 09:30 »
W vitro to chyba wszyscy spoko. Tylko trzeba trafic na swego ;)

Offline emm-a

• Chuck Norris
« Odpowiedź #2690 dnia: 7 Lipca 2014, 09:32 »
dokładnie  :D

jak kiedyś leżalam w Policach to zetknęłam się z Sienkiewiczem..taki specyficzny dość, bym powiedziała  :D

Klara 2014r.
Dominika 2017r.

Offline kurczaczek83

• Chuck Norris
  • Igorek ur. 24.01.2014
  • data ślubu: 24.12.04
« Odpowiedź #2691 dnia: 7 Lipca 2014, 09:43 »
Emmuś uwierz mi Kochana ja doskonale rozumiem jak ktoś mówi odpuść, wiem ze się nie da na początku, wiem  ze jest to denerwujące, ale widzisz ja się zajęam czymś innym stwierdziłam jak będzie to będzie i było...coś w tym jest, głowę trzeba odciążyć od ciągłego myślenia.

Offline marta082008

• Chuck Norris
« Odpowiedź #2692 dnia: 7 Lipca 2014, 09:47 »
Wszystkie wiemy, ze sie nie da  :-\

• Chuck Norris
« Odpowiedź #2693 dnia: 7 Lipca 2014, 09:52 »
dokładnie  :D

jak kiedyś leżalam w Policach to zetknęłam się z Sienkiewiczem..taki specyficzny dość, bym powiedziała  :D

Jest specyficzny, przez dużo osób nie jest lubiany, ale ja go bardzo szanuję i cenię

Offline selena

• Chuck Norris
  • data ślubu: 10.10.2009r.
« Odpowiedź #2694 dnia: 7 Lipca 2014, 23:04 »

ona zdrowy - ona zdrowa - dziecka niet...

Bo to chyba para różnej płci musi być ?  ;D

Offline Netula

• Chuck Norris
  • data ślubu: 13.10.2007
« Odpowiedź #2695 dnia: 8 Lipca 2014, 21:27 »
O Michasia staralismy sie prawie 2 lata. W cyklu w ktorym mialam nie zajsc w ciaze bo szlam do szpitala ( wiec na luzaka podeszlam) zaciazylismy..Tak wiec jestem kolejnym przypadkiem  ze jak sie odpusci moze sie szybciej udac. Tylko w tym wszytkim najgorsze jest to ze bardzo ciezko odpuscic:(

Offline liliann

• Global Moderator
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #2696 dnia: 8 Lipca 2014, 22:05 »

ona zdrowy - ona zdrowa - dziecka niet...

Bo to chyba para różnej płci musi być ?  ;D

taki gender... ;D ;D ;D no wiesz  :P :P :P
— Richard M. Devos

Offline kkotek
  • maniak
  • data ślubu: 13.09.2008
« Odpowiedź #2697 dnia: 8 Lipca 2014, 23:07 »

no to się mylisz...
łeb ma moc...

jak ja nie cierprię tych słów!!!
Kajetan  *† 31.12.2015 (15 tc)
Paulinka ❤️ 19.03.2018

Offline izabelle13

• Chuck Norris
  • data ślubu: 8.09.2007
« Odpowiedź #2698 dnia: 12 Lipca 2014, 21:59 »
Agatko zerknij tu :
http://www.hse.ie/eng/services/list/5/sexhealth/

U nas na razie nie myślimy o kolejnym dzieciaczku , ale jak przyjdzie nam znowu 7 lat czekać to bede stara .
Co do blokady w głowie to tak wiele czytałam ze aż sie wpadki boje hahahah choc nie wydaje mi sie czy jest mowa o wpadce u nas :)

Trzymam kciuki za Was dziewczyny :)

Offline agulla1919

• Chuck Norris
« Odpowiedź #2699 dnia: 13 Lipca 2014, 11:55 »
Izka juz o takim cudach slyszalam ze mozna sie wszystkiego spodziewac ;P.