Paula Ignasiak - "Od dziś"
Moja mama jest zakochana w tej piosence. Dla mnie również jest zaa wolna i w dodatku taka hmmm rzewna.. bardzo uniosła..
ja z PM jeszcze nie wybraliśmy piosenki, bo do ślubu jeszcze 1,5 roku, choć nasz wybór będzie prosty - nasza piosenka - która niekoniecznie jest jakoś szczególnie związana z naszym poznaniem się, pierwszym pocałunkiem czy czymś takim, bo przy niej po prostu uczyłam mojego ukochanego tańczyć. Przy tej piosence towarzyszyły nam różne emocje, ale pamiętamy najbardziej ją jako radość kiedy W KOŃCU coś z tej nauki wychodziło

Mamy też parę innych "naszych piosenek" które wybitnie się kojarzą z naszymi pierwszymi miesiącami znajomości i z pewnością będą w repertuarze na weselu, ale np po północy kiedy rozpocznie się kolejny dzień naszego małżeństwa

A tu dla wszystkich co mają problem z wyborem piosenki na pierwszy taniec:
Może zamiast wybierać spośród setek tysięcy piosenek, usiądziecie we dwójkę i się zastanowicie nad piosenką, która przypomina wam wasze wspólne chwile. Albo którą oboje uwielbiacie. Albo np hicior który ciągle leciał w radio z czasów rozkwitu waszej znajomości, miłości

Myślę że każdemu związkowi towarzyszyła jakaś piosenka adekwatna do tego ważnego tańca na weselu, a jeśli nie to może po rozmowie okaże się że oboje uwielbiacie (tak jak to się okazało w moim związku) np. film Robin Hood: Książę złodziei i piosenkę z tego filmu w wyk. Briana Adamsa "Everything I do"