Autor Wątek: piosenka na pierwszy taniec  (Przeczytany 516228 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline olkahof

• Chuck Norris
  • data ślubu: 08.04.2007
Odp: piosenka na pierwszy taniec
« Odpowiedź #960 dnia: 8 Stycznia 2007, 17:51 »
Zastanawiam sie nad walcem angielskim, zdecydowanie musielibysmu potrenowac- we wlasnym zakresie niestety- myslalam o Walcu z Nocy i Dni, ale nie mam pojecia jaki uklad by do tego pasowal, jak zaczac i ...?!

Moze ktos mi zapoda maly instruktaz???

Offline kitki82

• uzależniony
« Odpowiedź #961 dnia: 8 Stycznia 2007, 21:41 »
my nie będziemy się stresować nauką tańca i krokami zatańczymy zwykłego najszerszego przytulańca :)

Offline Ninka
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #962 dnia: 8 Stycznia 2007, 22:01 »
Cytat: "olkahof"
Zastanawiam sie nad walcem angielskim, zdecydowanie musielibysmu potrenowac- we wlasnym zakresie niestety- myslalam o Walcu z Nocy i Dni, ale nie mam pojecia jaki uklad by do tego pasowal, jak zaczac i ...?!

Moze ktos mi zapoda maly instruktaz???

My mieliśmy tego walca i mieliśmy do niego piękny układ :)

Offline olkahof

• Chuck Norris
« Odpowiedź #963 dnia: 9 Stycznia 2007, 11:38 »
Cytat: "Ninka"
My mieliśmy tego walca i mieliśmy do niego piękny układ

tylko ze ja nie mam takich zdolnosci zeby stworzyc sobie uklad a juz  nauczyc Irka i wpoic mu kiedy ma sie obrocic a kiedy ugiac...

Piosenke na pierwszy taniec mam wybrana- mam juz teraz dwie opcje:

Pierwsza z nich- pierwotna to:

Air Supply - Out of love

Zespol nie potwierdzil mi ze to zagraja, bo nie znaja tego utworu (co jest bynajmniej dziwne) dlatego mam drugi utwor bardziej popularny:

Glenn Medeiros - Nothing'g gonna change my love for you

Mam taki klopot, ze bede miala na weselu gosci z anglii i musze kiedrowac sie slowami piosenki angielskiej, bo jak oni beda sluchac, a tam beda spiewali o drzewach to bedzie lipa.

Slowa drugiej propozycji sa wrecz idealne, ale i tego nie wiem czy zagraja ?!

Offline Ninka
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #964 dnia: 9 Stycznia 2007, 13:27 »

Mam taki klopot, ze bede miala na weselu gosci z anglii i musze kiedrowac sie slowami piosenki angielskiej, bo jak oni beda sluchac, a tam beda spiewali o drzewach to bedzie lipa.

!

No wiesz... ? :szczeka:  Pierwszy raz słyszę aby ktoś szukał piosenki na pierwszy taniec, pod gości. To Wasz dzień i Wy macie czuć utwór, a nie goście. Zwłaszcza, ze oni i tak o tym lada moment zapomną, a  w waszej głowie pozostanie ta melodia do końca życia.

Układu do Nocy i dni nauczyła nas profesjonalna tancerka i instruktorka tańca, więc my też nie jesteśmy tacy zdolni, by sobie samemu poradzić :) Może też skorzystajcie z pomocy kogoś, kto robi to profesjonalnie :)

Offline kuchasia

• Szczęśliwa Pani W.:)
  • Chuck Norris
  • Lenka-Nasz Największy Skarb...
  • data ślubu: 21.04.2007 godz.18.00 Sak
« Odpowiedź #965 dnia: 9 Stycznia 2007, 14:50 »
Olcia a moze po prostu wybierzecie utworek ktory ma dla Was jakies znaczenie,w sensie spedziliscie przy danym utworze piekne chwile itd???Mysle ze to glownie o to chodzi...Pamietaj ze to Wasz dzien Olu i chodzi o to zebyscie Wy mieli pozniej piekne wspomnienia!!!

Offline skarbek
  • bywalec
  • data ślubu: październik 2007
« Odpowiedź #966 dnia: 11 Stycznia 2007, 20:17 »
Zgadzam się to wasz dzień!Ja też usłyszałam że piosenek po angielsku to lepiej nie bo nie wszyscy znają ten język-ale nie oszukujmy się połowa nie zwraca uwagi na piosenkę ale na tańczacych-albo wcale :hahahaha:
"Dzis też bym Cię wybrała"2007

Offline olkahof

• Chuck Norris
« Odpowiedź #967 dnia: 12 Stycznia 2007, 11:58 »

!

No wiesz... ? :szczeka:  Pierwszy raz słyszę aby ktoś szukał piosenki na pierwszy taniec, pod gości. To Wasz dzień i Wy macie czuć utwór, a nie goście.

Nie zrouzmcie mnie zle, chodzilo mi dokladnie o to,ze my mamy wybrany utwor- nawet dwa- jak napisalam wczesniej, tylko ze koles z zespolu wciskal nam ze zagraja na pierwszy taniec Rod'a Stewart'a a to leci tak: "I see trees of green, red roses..." bla bla...
Ja chce zeby to byla piosenka o milosci, nie o drzewach, mam wybrane. A to, ze mysle o gosciach z Anglii to sorki ale moja sprawa... Mialam tu bardziej na mysli role zespolu niz gosci.

A ze mam klopot bo z dwoch wybranych przez nas utworow zadnego narazie nie chca zagrac to druga sprawa....

Offline Ninka
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #968 dnia: 12 Stycznia 2007, 12:33 »

!

No wiesz... ? :szczeka:  Pierwszy raz słyszę aby ktoś szukał piosenki na pierwszy taniec, pod gości. To Wasz dzień i Wy macie czuć utwór, a nie goście.

Nie zrouzmcie mnie zle, chodzilo mi dokladnie o to,ze my mamy wybrany utwor- nawet dwa- jak napisalam wczesniej, tylko ze koles z zespolu wciskal nam ze zagraja na pierwszy taniec Rod'a Stewart'a a to leci tak: "I see trees of green, red roses..." bla bla...
Ja chce zeby to byla piosenka o milosci, nie o drzewach, mam wybrane. A to, ze mysle o gosciach z Anglii to sorki ale moja sprawa... Mialam tu bardziej na mysli role zespolu niz gosci.

A ze mam klopot bo z dwoch wybranych przez nas utworow zadnego narazie nie chca zagrac to druga sprawa....

Musisz się liczyć z naszymi opiniami, jeśli upubliczniasz swoje plany. Chyba, że nie chcesz abyśmy się w tej sprawie produkowały, to śmiało to wyraź.

A co do tematu, że zespół nie chce Wam zagrać jakiegoś utworu... to cóż, kiepski zespół. Dla mnie takie fochowanie nie wchodziłoby w grę. To oni są dla Was, a nie Wy dla nich. Ich sugestia utworu na I taniec nie mieści mi się w głowie. Nie chodzi tu bynajmniej, że piosenka jest brzydka, bo nie jest, a o to, że oni MAJĄ zagrać, to co Wy chcecie. Brutalniej- co KAŻECIE i za to im płacicie.

Nasz zespół na naszą prośbę zagrał ok 20 utworów, których nie miał w repertuarze wcześniej. Co, więcej przygotowali się do sprawy w zaledwie tydzień!

Offline Olaa
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #969 dnia: 12 Stycznia 2007, 15:45 »
Powiem tak, rozumiem Olcię, bo pewnie sporo osób będzie z Anglii i chciałaby pogodzić wszystko razem...Chociaż, można to pogodzić....
Jeśli chodzi o pierwszy taniec, przygotować przetłumaczony tekst na j.polski (dla tych z rodzinki, którzy nie znają j. angielskiego) i będzie gicio...

Tak samo, jak dla angielskich gości można przygotować opisy konkursów, co dlaczego itd..ale to moje zdanie.

Musisz się liczyć z naszymi opiniami, jeśli upubliczniasz swoje plany. Chyba, że nie chcesz abyśmy się w tej sprawie produkowały, to śmiało to wyraź.
Wziąć pod uwagę i przemyśleć, owszem...Fakt faktem, nie zawsze każdy będzie słodził i och-achował, ale ZAWSZE ma prawo wyrazić własną opinię i z tym trzeba się liczyć.
There is no such thing as an ending. Just a new beginning...

Offline .:Anka:.
  • Global Moderator
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #970 dnia: 12 Stycznia 2007, 23:07 »
Olkahof a może poprostu puścicie wasz wymarzony kawałek z płyty
my myślimy nad "psalmem dla ciebe" Rubika - a tego przecież zespół nie zagra/zaśpiewa więc płyta pójdzie  w ruch!  :hahahaha:

Offline rajdowka

• Chuck Norris
« Odpowiedź #971 dnia: 13 Stycznia 2007, 01:04 »
my psalm dla ciebie Rubika chcemy podczas slubu..

na pierwszy taniec sa typy:

kayah, kiljanski - procz ciebie nic

chlopcy z placu broni - kocham cie

piekny jest tez kawalek u2 i mary j. blige  - one - ale tekst dosyc smutny..

Offline Gosiulka31
  • użytkownik
  • **
« Odpowiedź #972 dnia: 17 Stycznia 2007, 09:09 »
a oto nasze propozycje :
 1 . Zbigniew Wodecki '' Oczarowanie ''
 2.Kindla '' Z kimś takim jak Ty ''
 3. Chłopcy z placu broni '' Kocham Cię ''
 no i mamy mały dylemacik bo podobają sie nam te 3 utworki i jeszcze nie zdecydowalismy który wybierzemy :)

Offline k_ancia

• nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 01.09.2007.
« Odpowiedź #973 dnia: 17 Stycznia 2007, 14:07 »
Gosiulka proponuje Wam przetańczyć wszystkie piosenki, które Wam się podobają i tym sposoem wybierzecie tą idealną dla siebie. My właśnie takim sposobem zdecydowaliśmy, że naszym piewszym tańcem będzie "zabiorę cię właśnie tam" kancelaryi, pozdrawiam gorąco:)

Offline agusiag1

• forumowicz
  • data ślubu: 02.06.2007
« Odpowiedź #974 dnia: 18 Stycznia 2007, 21:41 »
a my wyybraliśmy walc z nocy i dniz astanawialam sie jeszcze nad niebieska piosenką ale walc jest bardziej rytmiczny a mamy miec ułożony uklad więc nawet jak się pomylimy to zawsze wrócimy do podstawoewego kroku, i jedno co wiem to że nie chce n swoim wesele pioseki "wielka miłośc krajewskiego. dla mnie jest totalnie oklepana i do tego koszmarnie sie ją tańczy

Offline olkahof

• Chuck Norris
« Odpowiedź #975 dnia: 22 Stycznia 2007, 14:53 »

Przepraszam, ale zapisalam sie do tego forum po to zeby podzielic sie z innymi moimi pomyslami, przyjmuje krytyke, sugestie i komplmenty. Nie bede sie jednak przejmowala tym, ze komus nie pasuje to na co ja patrze wybierajac pierwszy utwor i czym sie kieruje.

Glownym powodem jest to, ze piosenka zaproponowana przez zespol moim zdanim
-> nie jest odpowiednia na pierwszy taniec, nie jest nawet o milosci,
-> chce ja na koniec filmu na tzw. kalejdoskop

zespół nie chce Wam zagrać jakiegoś utworu... to cóż, kiepski zespół.

troche widze, ze mnie nie zrozumialas, a raczej nie doczytalas

Facet fakt faktem na poczatku mowil, ze zagraja wszytsko, kiedy uslyszal utwor powiedzial ze nie moze decydowac za brata, a nie ze tego nie zagraja

Bedac w zespole grajkiem nie mozna decydowac za wokaliste czy cos zaspiewa czy nie. Slowa nie sa latwe i rozumiem to, ze mogl miec pewne watpliwosci.

Cytat: "lady_yes"
Jeśli chodzi o pierwszy taniec, przygotować przetłumaczony tekst na j.polski (dla tych z rodzinki, którzy nie znają j. angielskiego) i będzie gicio...

no nie bede az tak sie przejmowala, mialam na mysli co innego

Jesli bylby to polski utwor to nie kurde o tym, ze np. "jest imprezka, i wszyscy sie bawia" tylko o milosci
Jesli mialby byc to angielski utwor to tez nie o (jak w tym przypadku) "swiecacych gwiazdach i rozach e blasku ksiezyca" tylko o milosci

Cytat: "lady_yes"
Wziąć pod uwagę i przemyśleć, owszem...Fakt faktem, nie zawsze każdy będzie słodził i och-achował, ale ZAWSZE ma prawo wyrazić własną opinię i z tym trzeba się liczyć.

Wasze rady sa dla mnie cenne- zreszta jak napisalam w pierszych kilku zdaniach tego postu, gdybym miala gdzies wasze opinie to po co bym o tym pisala?!

W kazdym razie temat jest nadal otwarty, jesli chodzi o wybor piosenki, kompletuje utwory ktore nam sie podobaja i pozniej sposrod nich wybierzemy ten jeden.

A jesli chodzi o zespol, moze male nieporozumienie na poczatku, ale wierzcie mi- umiem sobie swoje sprawy pozalatwiac bez obrzucania zespolu blotem, bo "czegos nie zagraja". Uwazam ze znajdziemy kompromis.

Nie moge sie tak ze wszystkim rzucac do ludzi. Potem co? Bede myslala, a no mialam zespol, ale to tacy byli...ech dupki nie grajkowie itd... Sorry, wole miec dobre wspomnienia.

Offline Olive

• użytkownik
  • **
« Odpowiedź #976 dnia: 26 Stycznia 2007, 14:30 »
Hej dziewczyny :)

Poszukuje mp3:
- walc Noce i Dnie
- walc: Nad pieknym modrym Dunajem
- Kancelarya- Zabiore Cie
- Niebieska piosenka

Jezeli macie poratujcie mnie mptrójka :) Bardzo prosze  :brawo_2:

moj mail: black_olive@gazeta.pl

Dzieki :id_juz:

Gość pozdrawiam cieplutko :okularnik:

Offline Olive

• użytkownik
  • **
« Odpowiedź #977 dnia: 26 Stycznia 2007, 14:35 »
i jeszcze poprosze:
- Kolysanka - Sumptuastic
- Zakochani - Kukulska
- Jestes blisko mnie - Kukulska & Piasek

Chyba nie przesadzam z ta iloscia ;)

Pozdr  :los:

Gość pozdrawiam cieplutko :okularnik:

Offline rajdowka

• Chuck Norris
« Odpowiedź #978 dnia: 26 Stycznia 2007, 15:58 »
w necie mozna poszukac.. jest kupe programow i serwerow typu peer to peer na sciaganie takiej ilosci

Offline kawaii2
  • uzależniony
  • data ślubu: 30-08-2008
« Odpowiedź #979 dnia: 27 Stycznia 2007, 22:32 »
A mnie się bardzo podoba piosenka z filmu Alladyn: "A whole new world" bo to jest typowy walc angielski i taki bajkowy ;)
ale ciągle szukam - piosenki, i zespołu który będzie to umiał zagrać i zaśpiewać.

Offline Agulinka
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #980 dnia: 12 Lutego 2007, 19:33 »
a co powiecie na piosenke Jantarki "Przetańczyć z Tobą  chcę całą noc?????
agulinka

Offline brzozik81
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #981 dnia: 12 Lutego 2007, 23:10 »
Witam! Poszukuję walca z "Nocy i dni" w całości!!!! Pomożecie;)??????

Gość POZDRAWIAM I ZAPRASZAM DO MOJEGO ODLICZANIA!!!!

Offline Omy
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #982 dnia: 23 Lutego 2007, 11:47 »
czy moglby mi ktos przeslac na meila niebieska piosenke  olac10@poczta.onet.pl
 :przytul: bardzo prosze

Offline Omy
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #983 dnia: 23 Lutego 2007, 11:53 »
bardzo mi sie podoba piosenka co spiewala Whitney Hiuston w filmie ''Bodyguart''
moze ma ktos? poprosilabym na meila

Offline Maniarka

• zapaleniec
« Odpowiedź #984 dnia: 23 Lutego 2007, 14:05 »
a co powiecie na ten kawałek, jak go słucham to aż mi motylki w brzuchu sie ruszają
Krzysztof Kiljański & Kayah - Prócz Ciebie nic

a oto poniżej jej tekst, ale zapewne go już znacie lallalalalalallala :brewki:

Świat szybki jak młody wiatr
Pędzi co tchu
I nie ma czasu na miłość już

Więc proszę Cię blisko bądż
Kochaj mnie,trwaj przy mnie bo
Wokół wzburzone morze
Tylko Twoja dłoń..stały ląd

Żyj z całych sił
Życie tli się płomieniem co
Wątły i łatwo zagasic go

Więc proszę Cię blisko bądż
Kochaj mnie,trwaj przy mnie bo
Wokół wzburzone morze

Co los chce dać lub zabrac mi
Dzis oprócz Ciebie,wiem,nie mam nic x2

Więc blisko bądź i kochaj mnie
Trwaj przy mnie bo
Wokół wzburzone morze

mega pozdrowionka
...ważne są tylko te dni, których jeszcze nie znamy...;)
http://www2.glitteryourway.com/img/glitteryourway-beeac9c9.gif

Offline xena_music

• forumowicz
« Odpowiedź #985 dnia: 23 Lutego 2007, 15:39 »
Cytat: "Omy"
bardzo mi sie podoba piosenka co spiewala Whitney Hiuston w filmie ''Bodyguart''
moze ma ktos? poprosilabym na meila

zapewne I will always love you

Offline rajdowka

• Chuck Norris
« Odpowiedź #986 dnia: 23 Lutego 2007, 15:57 »
Maniarka, my bedziemy mieli ten kawalek na pierwszy taniec - kiedy uslyszalam ten kawalek w wykonaniu zespolu ktory bedziemy mieli od razu sie zdecydowalam :)

Offline Omy
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #987 dnia: 23 Lutego 2007, 16:07 »
xena_music, tak to ten tytul

moze ktos ma??  :drapanie:

Offline monia

• złośliwy skorpionek :)
  • Global Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 04.06.2005
« Odpowiedź #988 dnia: 25 Lutego 2007, 15:57 »
daj spokój.. ta piosenka jest o nieszczęsliwej miłości i rozstaniu.. naprawe chcesz mieć cos tak "optymistycznegop" jako pierwszy taniec na weselu?????????  :popija:
przyjaciel gdy powiesz "zabiłem", odpowie "gdzie go zakopiemy"

Offline monia

• złośliwy skorpionek :)
  • Global Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 04.06.2005
« Odpowiedź #989 dnia: 25 Lutego 2007, 15:59 »
Cytat: "rajdowka"
Maniarka, my bedziemy mieli ten kawalek na pierwszy taniec - kiedy uslyszalam ten kawalek w wykonaniu zespolu ktory bedziemy mieli od razu sie zdecydowalam

piekna piosenka..  :brawo_2:
przyjaciel gdy powiesz "zabiłem", odpowie "gdzie go zakopiemy"