Autor Wątek: Kiedy do solarium?!!  (Przeczytany 38529 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline AniaX
  • forumowicz
Kiedy do solarium?!!
« Odpowiedź #90 dnia: 11 Kwietnia 2006, 14:19 »
Ja też przekonałam się dopiero po kilku razach! na początku w ogóle nie było efektów,ale byłam uparta i wam doradzam to samo!
Buziaczki  :)

Offline Aniołek

• uzależniony
  • data ślubu: 20-05-2006
Kiedy do solarium?!!
« Odpowiedź #91 dnia: 12 Kwietnia 2006, 17:11 »
Jeszcze jeden post o moim opalaniu  :wink: pocieszajacy inne biedaczki, majace tendencje do piegów: dziś byłam na sesji 13 minutowej. Znów zakrywałam buzie w większosci tego czasu, ale ani jeden pieg nie był na tyle odwazny, zeby wyleźć  :twisted: ! Ale brzuch mam spalony-auuuu!!!!

Offline azzurra
  • maniak
Kiedy do solarium?!!
« Odpowiedź #92 dnia: 12 Kwietnia 2006, 19:11 »
Aniołek! A miałaś kremu z filtrem używać!! :evil:
Na babskim forum wcześniej czy później do głosu dochodzi zazdrość...

Offline Aniołek

• uzależniony
Kiedy do solarium?!!
« Odpowiedź #93 dnia: 12 Kwietnia 2006, 19:12 »
Cytat: "azzurra"
Aniołek! A miałaś kremu z filtrem używać!!

no właśnie...Po pierwszym razie stwierdziłam, ze jak tak kiepsko sie opalam, to nie bede tego przedłużać kremami...Taka mądra byłam! ale to zmienie!!!!!

Offline Aniołek

• uzależniony
Kiedy do solarium?!!
« Odpowiedź #94 dnia: 12 Kwietnia 2006, 20:10 »
Cytat: "amelani"
No, ale widzę, że nie jest źle, jeśli zakrywa się twarz - tylko, czy ona nie będzie wtedy zbyt jasna w porównaniu z resztą ciała?

twarz opala sie mocniej (bo szybciej) wiec nie powinno być różnicy. a zreszta twarz jeszcze sie pudruje, wiec moze byc troche jaśniejsza. Na cały czas nie zakrywałam twarzy, bo ją tez chcę miec opaloną, oczywiscie.
Cytat: "amelani"
Szkoda, że nie jesteś ze Sz-na, bo naprawdę nie wiem, które solaria tu są dobra i mają nowoczesne lampy...

Na pewno zaraz dziewczyny ze Szczecina ci coś poleca :)  w końcu szczecinianek jest na tym forum najwiecej.
Ja juz wiem, ze 13 minut to na moją skórę za długo!  Brzuch i uda mam spalone. Piecze mnie.ide zaraz pod chłodny prysznic i sie nabalsamować. A wiec dla wrazliwej skóry - 10 minut powinno być ok.

Offline madziulek

• Chuck Norris
Kiedy do solarium?!!
« Odpowiedź #95 dnia: 13 Kwietnia 2006, 12:36 »
Dziewczyny ja też mam piegi i co zauwżyłam przy opalaniu to to że przez kilka godzin jestem obsypana piegami a potem ona poprostu znikają przy ładnym brązie na buźce a opalam się na maxa na sollce , nie uzywam żadnych kremów chyba że  nivea i nie nakładam nic na twarz. Jeszcze po świętach ide raz i koniec bo juz jestem ładnie opalona i nie chcę przesadzić ;)
Kuba 2007
Szymon 2010

Offline narwanka

• entuzjasta
  • data ślubu: 26.08.2006
Kiedy do solarium?!!
« Odpowiedź #96 dnia: 13 Kwietnia 2006, 17:03 »
Moge dostac od was dziwczyny namiar na priv na dobre solarium. Ostatnio bylam w tkaim co mnie tylko spalilo a nie dlao zadnego efektu :/
Agata

Offline AniaX
  • forumowicz
Kiedy do solarium?!!
« Odpowiedź #97 dnia: 13 Kwietnia 2006, 23:20 »
Ja też raczej nic nie nakładam,nooo czasem wyjątkowo używam przyspieszacza. Wole jednak bez bo mam dosyc prztłuszczająca się skórę a na plecach pojawiaja się, szczególnie zimą- krostki. Moja broń na nie to wysuszanie, więc nie smaruję się niczym tłustym. Na twarz też nic nie nakładam. A co do twarzy to zgadzam się z Tobą Aniołku. Opala się szybciej więc warto czasem zasłonić, tym bardziej, że zbyt ciemno opalona twarz postarza i wygląda nienaturalnie.
Buziaczki  :)

Offline azzurra
  • maniak
Kiedy do solarium?!!
« Odpowiedź #98 dnia: 14 Kwietnia 2006, 09:14 »
Dziewczyny, a nie pomyślałyście, że takie opalanie bez kremów naraża Was na raka skóry?? Poza tym każde oparzenie niszczy skórę, szybciej się starzeje. Przecież nie tylko o opaleniznę tutaj chodzi, ale o Wasze zdrowie...
Na babskim forum wcześniej czy później do głosu dochodzi zazdrość...

Offline groszek
  • maniak
Kiedy do solarium?!!
« Odpowiedź #99 dnia: 14 Kwietnia 2006, 10:10 »
Ciary mi przechodzą, jak czytam o tych wysiłkach by zrobić się na bóstwo. Aniołek, myślałam, że jesteś rozsądniejsza :(  Przecież mając spalone ciało- czerwone, piekące, widać wyraźnie, że PRZESADZACIE!! To jest obrażenie, poparzenie, stan chorobowy skóry!!
Jak jeżdżę do pracy widzę taką babkę sporo po 30, ubiera się jak 20 latka, włosy ma wytapirowane, z pasemkami- normalnie taka "żyleta". Tyle, że wygląda, jak asfalt!! Jakby całe życie pracowała na polach plewiąc buraki.
Taka jest spalona od solarium. Ja myślę, że ta kobieta ma spory problem psychiczny, a wygląda przy tym strasznie.

Apeluję, byście nie szalały z opalenizną. Niech się nikomu nie wydaje, że czerwona znaczy opalona!! Nalezy tak korzystać z solarium (o ile już komus bardzo zależy na postarzaniu skóry) aby nic się nie zaczerwieniało! Wszystkie te grzechy wobec skóry wyjdą po latach i wtedy dopiero będzie płacz i zgrzytanie zębów.

Offline Aniołek

• uzależniony
Kiedy do solarium?!!
« Odpowiedź #100 dnia: 23 Kwietnia 2006, 20:34 »
Cytat: "groszek"
Ciary mi przechodzą, jak czytam o tych wysiłkach by zrobić się na bóstwo. Aniołek, myślałam, że jesteś rozsądniejsza  Przecież mając spalone ciało- czerwone, piekące, widać wyraźnie, że PRZESADZACIE!! To jest obrażenie, poparzenie, stan chorobowy skóry!!

już tłumacze.Byłam na solarium 3 raz w zyciu - po 7 minutach nic nie bylo widac. Poszłam na 13 i sie okazało , że mnie spaliło. Dopiero poznaje wrazliwośc swojej skóry, jesli chodzi o solarium. To spalenie było niespodziewane!
Cytat: "groszek"
Apeluję, byście nie szalały z opalenizną. Niech się nikomu nie wydaje, że czerwona znaczy opalona!! Nalezy tak korzystać z solarium (o ile już komus bardzo zależy na postarzaniu skóry) aby nic się nie zaczerwieniało

Chyba nikt nie sadzi, ze czerwień oznacza opaleniznę, do której chce sie dązyć... W moim przypadku, to był efekt uboczny ;/ od tygodnia (nawet wiecej) nie byłam w solarium (pójde jutro) - jestem blada: czerwony kolor zniknął.  :wink:

Offline duddis
  • użytkownik
  • **
Kiedy do solarium?!!
« Odpowiedź #101 dnia: 23 Kwietnia 2006, 21:23 »
nie no takie skoki z 7 na 13 to nie są raczej najzdrowsze;)
ja też pare tyg temu poszłam pierwszy raz na solarium, mam jasną karnację ale łatwo się opalam. pierwsze 3 czy 4 razy to było 6 min. po pierwszym mało było widać ale to chyba normalne. potem 8 min a teraz chodze na 10 i powiększać tej ilości min nie zamierzam. kolorek mam taki w sam raz. (raz przesadziłam, poszłam na stojące i nie pomyślałam że tam sa mocniejsze lampy i mi pyszczek zjarało strasznie i mnie potem piekł:/).
aha, na poczatku chodziłam gdzieś co 2, 3 dzień a teraz to już raz na tydzień.
Pozdrawiam!

kiecka i dodatki oczywiście czekają na chętnych ;)

Offline Megii

• bywalec
Kiedy do solarium?!!
« Odpowiedź #102 dnia: 23 Kwietnia 2006, 22:42 »
Cytat: "duddis"
teraz chodze na 10 i powiększać tej ilości min nie zamierzam.

i bardzo dobrze  :D  ja juz chodze dlugo na solarium ale nigdy dluzej niz n 10 min...

Cytat: "duddis"
teraz to już raz na tydzień

lepiej isc raz na tydzien na 10 min niz co dwa na 15  :D

Chciaz ja chodze juz dlugo i wtedy raz na jakies 2-3 tyg  :D

Offline anka24

• entuzjasta
  • data ślubu: 15.07.2006
Kiedy do solarium?!!
« Odpowiedź #103 dnia: 7 Maja 2006, 12:54 »
a mogłabym prosić o namiary na jakieś dobre solaria w szczecinie? zaczynam powoli szykować sie do pierwszej wizyty i zastanawiam sie gdzie uderzyć w szczecinie.. :wink:

Offline liliann

• Global Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 30 września 2006
Kiedy do solarium?!!
« Odpowiedź #104 dnia: 7 Maja 2006, 14:11 »
Wiem, że regularnie wymieniane lampy są na Mazowieckiej 13 (w klubie fitness). Będąc jego klientką widziałm kilkaktortnie wymiany sprzętu.
O innych się nie wypowiem, bo nie uczęszczałam.
"Ludzie, którzy stawiają sobie mierne cele życiowe, zazwyczaj osiągają to co zamierzali: nie dążą do niczego i niczego nie zdobywają. ”
— Richard M. Devos

Offline liliann

• Global Moderator
  • Chuck Norris
Kiedy do solarium?!!
« Odpowiedź #105 dnia: 7 Maja 2006, 20:23 »
Tak, opalałam się,  kiedy chodziłam tam na aerobik.
Zamierzam wrócić do regularnych ćwiczeń i przy okazji podbrązowić swoją skórkę w najbliższym czasie.
Na razie kupiłam sobie serię kosmetyków 'Sopot' Ziaji - podobno mają poprawiać koloryt skóry...się zobaczy.
"Ludzie, którzy stawiają sobie mierne cele życiowe, zazwyczaj osiągają to co zamierzali: nie dążą do niczego i niczego nie zdobywają. ”
— Richard M. Devos

Offline Olaa
  • Chuck Norris
Kiedy do solarium?!!
« Odpowiedź #106 dnia: 7 Maja 2006, 20:37 »
Bardzo dobre solarium jest na Zawadzkiego (koło mnie) w Formie.

Dodatkowo fitness, sauna i inne udziwnienia :) Jakbyście chciały jutro skoczę zobaczyć ceny i podam na priv, ale coś ok. 1-1.20 zł z a minutkę.
There is no such thing as an ending. Just a new beginning...

Offline anka24

• entuzjasta
  • data ślubu: 15.07.2006
Kiedy do solarium?!!
« Odpowiedź #107 dnia: 7 Maja 2006, 22:05 »
Cytat: "lady_yes"
coś ok. 1-1.20 zł z a minutkę.

a to dużo czy mało? bo kompletnie sie na tym nie znam.. :wink:

Offline Olaa
  • Chuck Norris
Kiedy do solarium?!!
« Odpowiedź #108 dnia: 7 Maja 2006, 23:08 »
Średnio. Ale to solarium obok mnie jest bardzo dobre, naprawdę.

Dawno tam nie byłam, ale od każdego, kto uczęszcza na solarium  słysze, że jest najlepsze w Szczecinie.
There is no such thing as an ending. Just a new beginning...

Offline MALENSTWO

• forumowicz
Kiedy do solarium?!!
« Odpowiedź #109 dnia: 25 Maja 2006, 12:45 »
Dziewczyny a ja poszukuje "stojacego" solarium, nie wiecie może gdzie w Szczecinie takie cudeńko jest? Pamiętam, że kiedyś na mazowieckiej było, ale czy jest tam nadal?
Maleństwo dziękuję za pozdrowienia i przeprasza, że nie jest w stanie przejrzeć wszystkich Waszych wątków!

Offline .:Anka:.
  • Global Moderator
  • Chuck Norris
Kiedy do solarium?!!
« Odpowiedź #110 dnia: 25 Maja 2006, 13:19 »
stojące jest tez na pewno w galaxy

Offline MALENSTWO

• forumowicz
Kiedy do solarium?!!
« Odpowiedź #111 dnia: 25 Maja 2006, 13:30 »
kurcze w galaxy jakos tak nie za fajnie :?
Maleństwo dziękuję za pozdrowienia i przeprasza, że nie jest w stanie przejrzeć wszystkich Waszych wątków!

• Global Moderator
  • Chuck Norris
Kiedy do solarium?!!
« Odpowiedź #112 dnia: 25 Maja 2006, 13:33 »
Cytat: "MALENSTWO"
kurcze w galaxy jakos tak nie za fajnie

może i tak ale jest  :roll:  :mrgreen:

Offline MALENSTWO

• forumowicz
Kiedy do solarium?!!
« Odpowiedź #113 dnia: 25 Maja 2006, 14:04 »
zawsze to cos jak sie inne nie znajdzie to tam bede chadzać :mrgreen:

Offline liliann

• Global Moderator
  • Chuck Norris
Kiedy do solarium?!!
« Odpowiedź #114 dnia: 25 Maja 2006, 17:17 »
na Mazowieckiej jest stojące....stoi i ma się dobrze...
— Richard M. Devos

Offline Dorota77
  • entuzjasta
  • data ślubu: 12.08.2006
Kiedy do solarium?!!
« Odpowiedź #115 dnia: 28 Maja 2006, 09:31 »
Moje drogie.

Zamierzam iść pierwszy raz do solarium, ale zupełnie nie wiem jak się do tego zabrać.

Jakich kremów mam użyć przed wejściem, a jakich po wyjściu z solarium.

Dodam, że bardzo wolno się opalam, ale za to od razu na brązowo.

Offline gosiaczekk
  • Chuck Norris
Kiedy do solarium?!!
« Odpowiedź #116 dnia: 28 Maja 2006, 09:47 »
Czas naszej wizyty w solarium zarówno gdy idziemy po raz pierwszy jak i którys z kolei zalezy przede wszystkim od typu karnacji. Jednak gdy idziemy po raz pierwszy do solarium nalezy iśc na jak najkrótszy czas.Czas spedzony w solarium zalezy od tzw Fototypu- tak więc:
fototyp 1- ciemne włosy, śniada cera, ciemne oczy,
fototyp 2-szatynowe włosy, lekko śniada cera, zielone lub piwne oczy,
fototyp 3- ciemne blond włosy, niebieskie oczy, jasna skóra,
fototyp 4- rude lub jasne blond włosy, niebieskie oczy, piegi.
Osoby o fototypie 1 to szczęściarze,  :lol: którzy mogą lezec w solarium od 20-30 min,fototyp 2 może opalac sie od 15-20 min , fototyp 3 od 10-12 min, fototyp 4 powinien unikac solarium a jesli juz to opalac sie nie dłuzej niż 5 min!! Teraz gdy juz znamy swój fototyp możemy stwierdzić na jaki czas możemy iść po raz pierwszy do solarium. Aby obliczyc ten czas wystarczy odjąć 5 min od zalecanego czasu opalania, tak więć np fototyp 3 powinien iść na około 7 min. Wartości, które podałam są wartościami czasu bezpiecznego opalania.
W solarium nalezy uzywać kosmetyków specjalnie do niego przeznaczonych. W każdym solarium takie kosmetyki powinny byc dostępne.  Twarz posmarowac należy koniecznie kremem z filtrem, poniewaz skóra twarzy jest bardzo wrażliwa. Gdy po wizycie w solarium nie daj boze pojawi sie silne zaczerwienienie nalezy zastosować maśc z witamina A, do kupienia w aptece :) Maść łagodzi wszelkie podraznienia i sprzyja regeneracji naskórka.
Szeroką gamę kosmetykow do opalania w solarium oferuje firma SOLEO, która jest stosunkowo tania na rynku. Lepsze kosmetyki i co sie z tym wiążę droższe oferuje firma AUstralian Gold.
Są tacy, którzy chodzą do solarium co 2 dzien. Jest to według mnie zabójstwo dla skóry. Między wizytami w solarium powinien byc odstęp minimum 24 godziny. Ja chodze raz w tygodniu. Po opalaniu stosuję kosmetyki po opalaniu.  Są to zazwyczaj kosmetyki z aloesem i witaminą E. Jesli nie stać nas na wydatek w postaci specyfiku po opalaniu, ciało trzeba  nasmarowac balsamem, a twarz kremem.
No i nie wskakuj od razu pod prysznic. Woda która będziemy sie myc powinna byc raczej chłodniejsza niz gorętsza.
Myślę, że jak zaczniesz chodzić to na pewno CI się to spodoba. TYlko nie zrób sie na solarkę bo to jest obrzydliwe  :lol:

Offline Dorota77
  • entuzjasta
  • data ślubu: 12.08.2006
Kiedy do solarium?!!
« Odpowiedź #117 dnia: 28 Maja 2006, 10:55 »
Dzięki Gosiu, twoje rady są bardzo cenne.

Mam trochę treme przed pierwszą wizytą. A czy powinnam juz teraz iść, czy dopiero przed ślubem (ślub mam 12.08). I jeszcze jedno jak długo powinnam chodzić do solarium (chciałabym być troszkę opalona na ten wielki dzień) jeżeli zaraz po ślubie wyjeżdżamy do Hiszpanii(22.08-01.10) i z tamtąd na tydzień na Teneryfę(29.08-05.09)?

Offline gosiaczekk
  • Chuck Norris
Kiedy do solarium?!!
« Odpowiedź #118 dnia: 28 Maja 2006, 11:32 »
Zazdroszczę Ci tych wyjazdów  :) A co do tego jak długo masz korzystać z solarium i kiedy zacząc, to zalezy od tego właśnie jaką masz karnacje, kolor włosów i jak Twoja skóra reaguje na słonce.  Opalenizna z solarium bleknie o wiele szybciej niz opalenizna słoneczna i trzeba po prostu raz na jakis czas utrwalic ją wizytą w solarium. Ostatni seans moim zdaniem powinien byc ok. 3 - 4 dni przed slubem to opalenizna sie wchłonie, pigment wyjdzie a skóra bedzie złocista. Pamietaj tez zeby raczej wybrac saobie jedno solarium i chodzić już tylko tam poniewaz różne solaria maja lampy o roznej mocy przez co skracasz albo wydluzasz czas opalania i wlasnie wtedy jestes najbardziej narazona na oparzenia.
A może wystarczy Ci beta karoten, bio karoten, albo taki preparacik Solar Vita. Do kupienia w aptekach. Odżywia skórę, nadaje delikatny odcień opalenizny, która dłużej się utrzymuje  :) POzdrawiam.

• Global Moderator
  • Chuck Norris
Kiedy do solarium?!!
« Odpowiedź #119 dnia: 28 Maja 2006, 11:56 »
Cytat: "gosiaczekk"
Ostatni seans moim zdaniem powinien byc ok. 3 - 4 dni przed slubem to opalenizna sie wchłonie, pigment wyjdzie a skóra bedzie złocista.

gosiaczekk ma 100% rację.ja poszłam dzień przed studniówką i na zabawie miałam cały czerwony ryjek ;)

ja bym już zaczęła powoli chodzenie na solarium