Autor Wątek: Być FIT - oto jest wyzwanie  (Przeczytany 1508862 razy)

Offline miśka28

• pomagamy Martynce
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 16.09.2006
Odp: Być FIT - oto jest wyzwanie
« Odpowiedź #7320 dnia: 14 Października 2014, 07:37 »
smoczyca to jednak nie zostałyśmy same na placu boju  ;)
sandra jasne, ze będziesz fit laska, nie ma innej opcji  ;D tylko proszę mi tu już nie chorować...
selena wirtualnie to Cię mogę nawet kopnąć i dwa razy  ;) ale zmotywować to się musisz sama, wiem, ze po przerwie bywa ciężko, ale jak to mówią nie wiesz co poćwiczyć, to idź pobiegaj ;D ale wygospodaruj chociaz 35 minut na mel B, nawet przy napietym grafiku da sie to zrobić, ja dziś zaliczyłam juz taki skomponowany z niej trening

miłego dnia, zwłaszcza dl wszystkich Pań nauczycielek  :)
aha a gdzie sie podziewa nasza fit liliann??  ???
« Ostatnia zmiana: 23 Października 2021, 19:04 wysłana przez zibi »

Offline selena

• Chuck Norris
  • data ślubu: 10.10.2009r.
« Odpowiedź #7321 dnia: 15 Października 2014, 13:57 »
Ha, poćwiczyłam 45 min z Mel B:-). Dziwny to był trening, no ale był, ruszyłam d...ę i już będzie łatwiej ;-)

Offline ziomaleczka

• Chuck Norris
  • data ślubu: 12.09.2009
« Odpowiedź #7322 dnia: 15 Października 2014, 14:05 »
smoczyca :-* :-* :-*
Jestem, czytam, ale pisać nie mam o czym/jak...
Dalej cwicze nieregularnie.
Ostatnia choroba starszej córki tak mnie wypompowala z energii, że nawet o ćwiczeniach nie pomyślałam..

Pozdrawiam wszystkie fit laski!!

Do lata 2015 dajemy czadu! :bieznia: :hopsa: :boks:

Offline Justys851
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #7323 dnia: 15 Października 2014, 15:16 »
I ja dzisiaj mel b brzuch i pośladki + 25 min cardio
Co z tego jak musialam wyjść z pracy bo zyganie mnie zlapalo i pewnie kilka dni minie zanim znowu wezmą się do kupy

Offline maggi-80

• Chuck Norris
  • data ślubu: 19-06-2010
« Odpowiedź #7324 dnia: 15 Października 2014, 19:40 »
Ja dzis wstalam o 6 rano na bieganie, co dla mnie jest wyczynem nieziemskim :D ale jakos mi bieganie o tej porze nie szlo - 3,2 km

Offline miśka28

• pomagamy Martynce
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #7325 dnia: 16 Października 2014, 11:59 »
selena brawo - najtrudniejszy pierwszy trening po przerwie  :)
ziomaleczka no jak nie jak tak  :) lato 2015 będzie nasze  ;D
maggi-80 szczerze podziwiam samą próbę - i to ja, wakacyjna wczesnoporanna biegaczka  :), ale teraz " po nocy" to odpada ze względów bezpieczeństwa, u mnie zostają weekendy albo wygospodarowanie czasu o póżniejszej porze - dziś juz mój stały dystans zaliczony :)

Offline smoczyca
  • maniak
« Odpowiedź #7326 dnia: 16 Października 2014, 16:48 »
U mnie ostatni dzisiaj troszkę ostrzejszy trening. Jutro jakiś orbitek tylko, a w sobotę będę leżeć i pachnieć  ;D W niedzielę półmaraton!  ;D Czy muszę dodawać, że żrę makarony? :P

Offline anulka 80
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #7327 dnia: 16 Października 2014, 18:05 »
Smoczyca cicho nie gadać o makaronach  :P bo to najgorsza moja słabość  ::)
Zrobiłam sobie parę dni temu zdjęcia brzucha. Porównuję do tych z marca, gdzie miałam 10 kg więcej i nie widzę różnicy  ::) ??? Wściec się można  8) No ale przy takiej ilości kg do zgubienia to co się dziwić... No nic walczymy dalej...
Wczoraj Skalpel, Mel B 17 min, Fitappy 10 min coś tam intensywne i 18 min z piłką + 4 min stretching jakiejś tam wyszukanej na chybił-trafił  ;)
Teraz młoda zasnęła i właśnie się przebieram do ćwiczeń i chyba będzie podobny zestaw.
Miłego wieczoru!

Offline miśka28

• pomagamy Martynce
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #7328 dnia: 16 Października 2014, 18:40 »
smoczyca no no kolejny półmaraton, dla mnie na razie to abstrakcja  :) tym razem bez męża??
anulka80  same makarony nie tuczą....aż się zdziwiłam, ale w tej rozpisce od dietetyk prawie codziennie miała porcję pełnoziarnistego makaronu z warzywkami, rybką wędzoną lub wędlinką, ale mocno przyprawione i tylko trochę skropione oliwą   z oliwek....i jakoś waga poleciała w dół  ;D na pewno nie jesteś obiektywna, bo te minus 10 kg  u Ciebie MUSI być widać, choć podobno własnie na brzuchu tkanka tłuszczowa spala się w ostatniej kolejności...

Offline smoczyca
  • maniak
« Odpowiedź #7329 dnia: 16 Października 2014, 19:06 »
bo pełnoziarnisty makaron to inny niż ten "normalny". Czasami go też jem, ale jak dla mnie to smakuje jak trociny :P

Miśka, no co ty, mężu "dopiero" 10 km ogarnia :P Będzie ze mną, ale w roli kibica ;)

Brzuch się robi głównie w kuchni, a nie na siłowni. Jestem tego najlepszym przykładem, bo to przez czekoladę mój brzuch nie jest za bardzo fit :P Chociaż ostatnio mi spało z niego 1,5 cm ;)

Offline smoczyca
  • maniak
« Odpowiedź #7330 dnia: 16 Października 2014, 19:08 »
A tak w ogóle mam fotę mojego ulubionego ćwiczenia na brzuch z fitball, jak ktoś chce to mogę podesłać :)

Offline miśka28

• pomagamy Martynce
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #7331 dnia: 16 Października 2014, 19:26 »
na pewno jest inny, bo zdrowszy  :) dla mnie to nie była jakaś nowość, bo pełnoziarniste makarony czy ryż brązowy to już jadam od dawna i akurat mi smakują.....ale dieta biegacza czy  konkretnie pómaratończyka to się rządzi swoimi prawami...
ćwiczenie chętnie zobaczę, tylko póki co nie mam fitball  ;)

Offline anulka 80
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #7332 dnia: 16 Października 2014, 20:38 »
Ewka, Mel B i Fitappy zrobione... trochę jeszcze o Gacką zahaczyłam, ale mnie ona nie przekonuje  :P

Barilla nie smakuje jak trociny  :D ja tylko pełnoziarniste jadam i przeważnie Barilla, wiem że zdrowsze, wiem, że dozwolone nawet w mojej diecie, ale chodzi o to, że mnie kusi żeby zjeść więcej niż np. te 70 g w rozpisce od dietetyk. Chociaż jak się dopełni warzywami, to się człowiek naje. Jak na przykład sobie wcześniej ugotuję, to sobie nałożę miseczkę jako 'drugie śniadanie', a potem na obiad  ::) No ale jak się zaprę, to się trzymam ilości ;) W każdym razie dla mnie makarony to najbardziej kuszący produkt, żadne słodycze itd... tylko makarony moje kochane  ;D
Na szczęście mój mąż zjada pełnoziarniste, Marieta nawet woli takie.

A ostatnio czytałam dużo o dzikim ryżu, że zdrowy... drożyzna, ale chyba sobie zamówię paczkę na próbę.
Jadłam go w tej mieszance z parboiled i smakuje mi bardzo.

Smoczyca, fitball? to coś dla mnie... podsyłaj ;)

Offline anulka 80
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #7333 dnia: 16 Października 2014, 21:02 »
A jeszcze odnośnie tego czy widać 10 kg... No widać na nogach - w końcu mam kolana  ;D i na gębie - nadal mam okrągłą, zresztą natura nie pomaga, ale wcześniej to był księżyc w pełni. Jeśli chodzi o brzuch, to na pewno spadł wymiarowo, już tak nie wystaje do przodu i nikt mnie nie pyta czy znowu jestem w ciąży, ale na zdjęciu wygląda to tak samo - cały czas jest poducha  i te boczki ::)  No ale nie od razu Rzym zbudowano... Długa droga przede mną... trza się otrząsnąć i walczyć dalej  ;)

Offline _patka_

• Chuck Norris
« Odpowiedź #7334 dnia: 16 Października 2014, 21:04 »
Ja tez po treningu, ale dzisiaj fitnesik wiec lajtowo :)
Niedawno sie dowiedzialam, ze ta Gacka jest w moim wieku! :o wyglada wg mnie na starsza ::) a Wy ile dalybyscie jej lat?
Ja makaron tez lubie, ale ryz chyba bardziej. Ryz natomiast basmati i jasminowy kroluja u mnie :)
Anulka na pewno widac spadek i na brzuchu, a fotografowalas ze wszystkich stron? ;)

Offline anulka 80
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #7335 dnia: 16 Października 2014, 21:11 »
Tak, z boku wygląda tak samo  ;D No ale po prostu to było i nadal jest dużo kg. No i przy mojej chorobie tłuszcz gromadzi się na brzuchu, więc tu najwięcej mam do zrzucenia. Kolejne 10 już na pewno będzie widać  ;D
Wiesz co Pati, dla mnie ona wygląda na ten wiek, ale 'po oczach', tzn. uznałabym, że jest młoda, ale trochę starzej wyglądająca, jakkolwiek to brzmi :) ma trochę zniszczoną cerę. Myślę, że solarium zrobiło tu swoje...

Offline smoczyca
  • maniak
« Odpowiedź #7336 dnia: 16 Października 2014, 21:25 »
też myślałam, że jest starsza  ::) i w ogóle to średnio podoba mi się jej ciało. Jakaś dziwna moda panuje teraz, że dziewczyny idą w jej ślady (i nie tylko jej)  i zamieniają się w facetów - zwłaszcza po łapach to widać  ::) Średnio to dla mnie kobiece. Jestem jak najbardziej za tym, żeby były mm widoczne, ale bez przesady  ::) No ale co kto lubi...

Ja uwielbiam ryż brązowy, mogłabym go jeść codziennie :) Już zapomniałam całkowicie o białym. No i kasze różne też u mnie królują.

anulka 80 to się nadajesz na półmaratony, bo ja teraz codziennie mam makarony :P I generalnie jem ile chcę (na obiad). I nie poddawaj się, będzie dobrze :)

Offline anulka 80
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #7337 dnia: 16 Października 2014, 21:33 »
Ja i półmaratony  ;D ;D ;D nawet raz na bieganie nie mogłam się wybrać  8)
Tak najbardziej to chyba uwielbiam spinning. Za miesiąc lecimy do Polski i tam będę znowu chodzić prawie codziennie. No i piłkę też lubię, ale zrozumiałam, że trochę cardio muszę dorzucić jednak.
Smoczyca, nie dostałam fotki. Tylko to jedno zdanie  :)

Offline _patka_

• Chuck Norris
« Odpowiedź #7338 dnia: 16 Października 2014, 21:40 »
Mi tez sie Gackiej cialo nie podoba. Juz za mocno umiesnione.
Ja tez chce fotke!
Ja mam zamiar przebieg 10km na Mili niepodleglosci, ale cos ciezko mi sie zabrac do tego... A czasu malo...

Offline miśka28

• pomagamy Martynce
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #7339 dnia: 17 Października 2014, 06:21 »
ja już po - 30 min intensywniejszego treningu, wracam do porannej wersji, bo potem to mi sie ciężko zebrac...
AnioOlek ale to prowadziłaś trening czy sama ćwiczyłaś? I jesteś w ogóle na tą mile zapisana? Moj znajomy się tam wybiera, bo to podobno już bieg z tradycjami, ja na razie spróbuję patriotycznie czyli w Szczecinie :)
anulka80 rozumiem, że ze względu na chorobę jesteś pod opieka dietetyka? Za Ciebie podwójnie trzymam kciuki, 10 kg w dól to prawdę wielki sukces, dasz radę !!

Offline _patka_

• Chuck Norris
« Odpowiedź #7340 dnia: 17 Października 2014, 08:24 »
prowadzilam i cwiczylam z dziewczynami :)
na mile nie jestem jeszcze zapisana...

Offline anulka 80
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #7341 dnia: 17 Października 2014, 13:06 »
Miśka, teraz nie... W Grecji nie mam jak, nie mam z kim małej zostawić. Jak tylko dolecę, to pójdę do jakiegoś dietetyka. Już szukam. Lila też mi zaleciła ;)
Teraz stosuję dietę (a właściwie ogólne zalecenia), jaką przepisała mi dietetyczka 2 lata temu, w sumie zgodna z dietą przy IO, zasady znam, iem co mogę, a co nie, ale nie ma to jak stała kontrola, dlatego na pewno od końca listopada będę chodzić regularnie. Tylko muszę znaleźć kogoś dobrego, znającego się na rzeczy...

Offline smoczyca
  • maniak
« Odpowiedź #7342 dnia: 17 Października 2014, 13:24 »
anulka dostałaś fotę? ??? Bo wysyłałam ją wczoraj

Offline anulka 80
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #7343 dnia: 17 Października 2014, 13:25 »
No pisałam, że nie... dostałam wiadomość (1 zdanie), ale bez foty

Offline anulka 80
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #7344 dnia: 17 Października 2014, 13:43 »
No pisałam, że nie... dostałam wiadomość (1 zdanie), ale bez foty
aaa mam! Nie wiem jak to się stało, ale wczoraj było widać tylko to jedno zdanie, bez zdjęcia. Teraz weszłam jeszcze raz i jest  :P
Mam taką samą piłkę  :D Fajne ćwiczenie! ale to tylko tak się stoi czy ugina nogi i kładzie na piłce? - bo ja takie też robię.

Offline smoczyca
  • maniak
« Odpowiedź #7345 dnia: 17 Października 2014, 14:36 »
zaczyna się od pozycji deski - ręce jak na zdjęciu, nogi na piłce. Za pomocą głównie mm brzucha unosimy miednicę do góry i powracamy do deski. Później kolana do brzucha i znów powrót. Później znów miednica w górę itd :) 

Offline smoczyca
  • maniak
« Odpowiedź #7346 dnia: 17 Października 2014, 14:37 »
AnioOlek,  jeśli chcesz przebiec 10 m za mniej niż miesiąc... To powiem Ci, ze ciemno to widzę. Przebiec byś może przebiegła, ale za jaką cenę..

Offline miśka28

• pomagamy Martynce
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #7347 dnia: 17 Października 2014, 16:16 »
smoczyca no co Ty, 10 m to na spokoju bez przygotowania  :P

Offline anulka 80
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #7348 dnia: 17 Października 2014, 16:28 »
Smoczyca, no to chyba to ćwiczenie co miałam na myśli ;)
Ja tam prawie wszystkie ćwiczenia na piłce lubię  :)
a 10 m to nawet ja przebiegnę  ;D

I już poćwiczone, bo młoda miała drzemkę  ;)

Offline miśka28

• pomagamy Martynce
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #7349 dnia: 17 Października 2014, 16:33 »
anulka80 brawo, widzę, że wpadłaś w rytm  :) ja po mojej próbie dietetycznej zaczęła doceniać dobrego fachowca, bo jakieś 80% obiegowych opinii o odchudzaniu to bzdura  ;) takze trzymam kciuki, zebyś trafiła na kompetentną osobę, bo u Ciebie szczególnie chodzi o zdrowie....