Autor Wątek: SALONY Z SUKNIAMI ŚLUBNYMI SZCZECIN  (Przeczytany 17987 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline boomba
  • użytkownik
  • **
Odp: SALONY Z SUKNIAMI ŚLUBNYMI SZCZECIN
« Odpowiedź #30 dnia: 11 Stycznia 2013, 16:03 »

Z ciekawością przejrzałam ten wątek - wybieranie sukienki mam przed sobą. Zacznę chyba od wizyty na targach, zobaczę, co się teraz nosi. Na razie oglądałam tylko fotki w necie i nasunęła mi się myśl, ze w sukniach ślicznie wyglądają laski w rozmiarze 36-38, a jak ktoś ma 44? Chyba muszę nieco stracić na rozmiarze. :)

Offline smoczyca008
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #31 dnia: 14 Stycznia 2013, 13:31 »
Jeśli chodzi o mnie to ślub mam w kwietniu i większośc salonów ślubnych już odwiedziłam ale kilka wniosków dla dziewczyn które dopiero zaczynają...
1 umów się na wizytę kiedyś weszłam do Centrum Mody Ślubnej o 17:15 i panie stwierdziły że one już myją podłogę bo o 18 zamykają i lepiej żebym przyszła wcześniej.... jak mam gdzieś wydać kilka tysięcy to ... nie w tym miejscu
2 vis a vis CMŚlubnej na kaszubskiej jest kobieta która jak będzie brała od Ciebie miarę to zrobi to dobrze  bo jest krawcową i zna się na swojej robocie ale pomimo tego iż mówią "jesteśmy producentem" to ceny są jak wszędzie..
3 ODRADZAM SALON NOVIA na starówce tam ceny są od 4 do 10 tysięcy za 3 tys są suknie tylko ze starych kolekcji znalazłam tam ładną suknię za 4600 i usłyszałam że muszę jeszcze kupić do niej KOŁO za 300 zł a we wszystkich innych salonach ślubnych  jak kupujesz suknie to koło JEST W CENIE !!!!  a jak kupujesz tam suknię to masz 5% rabatu na dodatki a welony kosztują ok 500 zł więc jest tam drogo i mało sympatycznie bo w każdym z salonów które odwiedziłam w czasie mierzenia sukni i rozmawiania=targowania zawsze salony dają coś gratis a to welon a to rękawiczki a to biżuterię a to bolerko  a w NOVIA szefowa nawet się nie pofatygowała żeby z nami porozmawiać .... to tyle z mojej strony :)

Offline nicia86

• nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 07-09-2013
« Odpowiedź #32 dnia: 22 Stycznia 2013, 15:44 »
Dziewczyny czy któraś może była w salonie Elizabeth na Bogusława? I takie pytanie techniczne jeśli już zarezerwuje termin to ile czasu przeznaczą na mnie Panie w salonie?? Zastanawiałam się nad wstąpieniem do Novi ale jak widzę opinie są sprzeczne no i te ceny. . . nie chcę paść na zawał;)

Offline Koozaa

• entuzjasta
  • data ślubu: 30.05.2013 ( Boże Ciało)
« Odpowiedź #33 dnia: 24 Stycznia 2013, 09:55 »
Jakoś od Elizabeth mnie odrzuca, jest tam tylko jedna sympatyczna pani z 3 pracujących, 2 są delikatnie mówiąc nie miłe.

Co do Novi no cóż ja jako 3 w rodzinie kupuje tam suknie. I wszystkie panny włączne ze mną zachwycone. Ceny mają wysokie, ale mnie osobiście obsługa pasuje i to bardzo :D

Autentycznie kochający człowiek musi wiedzieć, że świat nie ma jednego centrum lecz dwa

Offline suselcia

• nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 04.08.2012
« Odpowiedź #34 dnia: 24 Stycznia 2013, 14:26 »
Cytat: nicia86 link=topic=41524. msg1836632#msg1836632 date=1358865853
Dziewczyny czy któraś może była w salonie Elizabeth na Bogusława? I takie pytanie techniczne jeśli już zarezerwuje termin to ile czasu przeznaczą na mnie Panie w salonie?? Zastanawiałam się nad wstąpieniem do Novi ale jak widzę opinie są sprzeczne no i te ceny.  .  .  nie chcę paść na zawał;)

Swoją suknię ślubną kupiłam w Salonie Elizabeth.  Mają duży wybór i poświęcają tyle czasu i dana klientka potrzebuje.  Po wszystkim można oddać suknię w komis za 40% wartości.

W załączeniu moje zdjęcie z pleneru i suknia ślubna z salonu Elizabeth.

Offline suselcia

• nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 04.08.2012
« Odpowiedź #35 dnia: 11 Lutego 2013, 17:13 »
Cytat: suselcia link=topic=41524. msg1837900#msg1837900 date=1359034015
Cytat: nicia86 link=topic=41524.  msg1836632#msg1836632 date=1358865853
Dziewczyny czy któraś może była w salonie Elizabeth na Bogusława? I takie pytanie techniczne jeśli już zarezerwuje termin to ile czasu przeznaczą na mnie Panie w salonie?? Zastanawiałam się nad wstąpieniem do Novi ale jak widzę opinie są sprzeczne no i te ceny.   .   .   nie chcę paść na zawał;)

Swoją suknię ślubną kupiłam w Salonie Elizabeth.   Mają duży wybór i poświęcają tyle czasu i dana klientka potrzebuje.   Po wszystkim można oddać suknię w komis za 40% wartości. 

suknia została oddana do komisu w Szczecinie,
przed wstawieniem do komisu suknię należy dać czyszczenia, do pralni,
przygotować umowe sprzedaży sukni, bolerka, halki,
przy przyjęciu  sprawdzaja jej stan,
jest podpisywana przez obie strony umowa komisu,
po sprzedaży kontaktują się z włascicielem sukni,
natomiast 40 % dają w momencie sprzedaży sukni.

Pozdrawiam.

Offline compaq0
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #36 dnia: 11 Lutego 2013, 18:32 »
Możecie podać przedział cenowy za wypożyczenie sukni ślubnej,np w salonie NOVIA. Orientacyjnie

Offline Martusia

• użytkownik
  • **
  • data ślubu: 22.06.2013r.
« Odpowiedź #37 dnia: 11 Lutego 2013, 19:17 »
Moja sukienka też już wybrana, ale wypowiem się, co do salonów.

1. Novia - jak dla mnie Panie były sympatyczne, nie było problemu z mierzeniem dwa razy tej samej sukni. Ogólnie miło i sympatycznie.
2. CMS - mam najgorsze wrażenia ze wszystkich salonów. Mimo że byłam umówiona i dostałam potwierdzenie, Panie nie miały tego zapisanego. Można przymierzyć tyle 3 suknie, Panie niby miłe, ale jakoś tak sztywno.
3. Anna (na ul. Orzeszkowej), miło i sympatycznie! Można tworzyć suknie jaką się chce, z kilku innych. Ceny też przystępne.
4. La Mariette - miło, dość duży wybór.
5. Arvena - tutaj zamówiłam sukienkę, bardzo duży wybór, Panie miłe (jedne mniej rozmowne, inne bardziej, ale zawsze miłe).

Offline nicia86

• nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #38 dnia: 11 Lutego 2013, 21:11 »
Możecie podać przedział cenowy za wypożyczenie sukni ślubnej,np w salonie NOVIA. Orientacyjnie
Przeglądałam ostatnio ich albumy i cena za wypożyczenie waha się od 2 do 3 czy 3,5 tyś. Zależy od sukienki. W każdym razie przeraziło mnie to bo za tą cenę mogę kupić sobie swoją:P

Offline EwelinaD
  • użytkownik
  • **
  • data ślubu: 07.09.2013
« Odpowiedź #39 dnia: 12 Lutego 2013, 17:47 »
Moja suknia jest warta 3200zł, a wypożyczam za 1600zł.  W tym mam wszelkie przeróbki (na długość również, bo np.  w CMŚ powiedziano mi, ze muszę dopasować wysokość obcasów) i czyszczenie.   

Offline BasiaM
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 18.07.2013
« Odpowiedź #40 dnia: 16 Lutego 2013, 00:39 »
Dzien Dobry, z Tego co czytam to nie jedna zla opinia na temat salonu Centrum Mody Slubnej, ktory znajduje sie przy ulicy Kaszubskiej 58.   Dnia 20.  01 w Niedziela bylam na targach slubnych w Szczecinie, gdzie dostalam namiary na ten salon, po 4  dniach wybralam sie tam wybrac sukienke slubna, nestety obsluga Pani w czarnych wlosach to jest jakies wielkie nieporozumienie, dostalam do przymiarki sukienke, niestety ta Pani przez caly czas  trzymala w reku telefon i pisala smsy, na moje pytania przytakiwala tylko tak, i co chwile stukala w ten telefon.   Byla to godzina 16, po okolo 20minutach powiedziala ze juz dzis nic  wiecej sie nie dowiem, zebym przyszla w inny dzien, poniewaz niedlugo zamykaja a musza jeszcze posprzatac.  .   Z tego co widzialam to salon otwarty jest do 18.  .  .   

Offline nicia86

• nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #41 dnia: 16 Lutego 2013, 11:24 »
Dzien Dobry, z Tego co czytam to nie jedna zla opinia na temat salonu Centrum Mody Slubnej, ktory znajduje sie przy ulicy Kaszubskiej 58.   Dnia 20.  01 w Niedziela bylam na targach slubnych w Szczecinie, gdzie dostalam namiary na ten salon, po 4  dniach wybralam sie tam wybrac sukienke slubna, nestety obsluga Pani w czarnych wlosach to jest jakies wielkie nieporozumienie, dostalam do przymiarki sukienke, niestety ta Pani przez caly czas  trzymala w reku telefon i pisala smsy, na moje pytania przytakiwala tylko tak, i co chwile stukala w ten telefon.   Byla to godzina 16, po okolo 20minutach powiedziala ze juz dzis nic  wiecej sie nie dowiem, zebym przyszla w inny dzien, poniewaz niedlugo zamykaja a musza jeszcze posprzatac.  .   Z tego co widzialam to salon otwarty jest do 18.  .  .   

Ja odwiedziłam trzy salony sukien ślubnych i chyba wizytę w CMŚ wspominam najmniej przyjemnie. Z racji tego, że pracuje zapisałam się na mierzenie sukienki na sobotę (m.in. po to aby nikt nie powiedział mi że zaraz zamykają;)) Niestety Pani nie poinformowała mnie, że tego dnia będą tam dni Mody i Urody. Pomijając to,że było tam duże zamieszanie, to Panie chyba pracowały na "akord" <co jest>. Jeśli przyszedł ktoś "z ulicy" to niestety Panie obsługiwały zapisane dziewczyny na czas. Po pół h i przymierzeniu 4 sukienek wyszłyśmy z salonu z mieszanymi uczuciami;).

Offline EwelinaD
  • użytkownik
  • **
« Odpowiedź #42 dnia: 16 Lutego 2013, 19:14 »
No właśnie jak ja przymierzałam u nich suknię, to ta pani co mnie obsługiwała, też non stop odbierała telefony.  Żenujące to było

Offline kluseczka_85

• forumowicz
  • data ślubu: 21.09.2013
« Odpowiedź #43 dnia: 18 Lutego 2013, 21:20 »
Ja już 2 tydzień poszukuje sukni, bylam juz w cms, lisa ferrara, la mariette i mari, niestety nic mnie nie powala :( Wszystkie te sukienki są jakies takieś... nie wiem :/ Po prostu nie znalazlam chyba tej jedynej jeszcze, za tydzien znow ze 2 salony odwiedze.

Ogolnie z cms jestem zadowolona, wlascicielka bardzo mila- 1 suknia mi sie tam spodobala, ale nie ma tego wow jak ja mam na sobie
dzis w la mariette bylam, Panie super mile, mimo, ze nie mialam umowionego spotkania przyjey mnie i bylo super, tam rowniez znalazlam sukienke, która tak na 80% bym wybrala, ale jednak jeszcze nie jestem na 100% przekonana. Wciąż szukam tej jedynej :)

Na przyszly tydzien chyba elizabeth i moze nicol, kumpela mnie namawia na novie, ale wiem,że ceny sa tam porażające i pewnie znalazlabym tam suknie, ktora bylaby wow i czulabym sie w niej jak ksiezniczka, ale muszialabym nadszarpnac budzet, ktory sobie ustalilam, a nie chce wydwac na suknię wiecej niz 3500-4000

Jeszcze w mari spodobala mi sie 2 czesciowa suknia,ale musialaby miec duzo przerobek, aby byla taka jaka bym chciala, no i obawiam się ze efekt koncowy nie bylby taki jaki bym chciala. Pani ogolnie bardzo mila byla, ale przerazilo mnie troche to, ze tak tak wszystko da sie zrobic.... i obawiam sie ze w ostatecznym efekcie jednak nie wszystko da sie zrobic i bylabym rozczarowana :/

Offline magdalenkao
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 15.06.2013
« Odpowiedź #44 dnia: 18 Lutego 2013, 22:57 »
Witam ;D
 Wypowiadając sie do salonów na dzień dzisiejszy byłam w 3 moge stwierdzić;
1.  salonem jaki odwiedziłam była La Marietta Pani nawet sympatyczna ale suknie nie są warte ceny  :-\
następnym jaki był to Novia :o poczułam się jak intruz Pani totalnie mnie olała myśląc iż nie stać mnie na
zakup sukni ślubnej w tym salonie proponuje ubrać się w najdroższe ciuchy aby ktoś się zainteresował ;D :)
ostatnim jakim odwiedziłam był CMŚ ::) Panie przemiłe uśmiechnięte poświęciły mi bardzo dużo uwagi gdyż nawet nie byłam umówiona miałam bardzo duży wybór sukien
w bardzo przystępnych cenach 8) mam tam swoją faworytkę i jestem przekonana że do niej wrócę!!!! :D

Offline DiamondOrchid
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 27.07.2013
« Odpowiedź #45 dnia: 19 Lutego 2013, 14:24 »
witam, ja również wzięłam się za poszukwianie sukni ślubnej bo czas najwyzszy  ;D
1.  cmś - obsługa średnia, suknie mnie nie zachwycily, w katalogu o wiele lepiej wyglądaly, no i też nie lezaly najlepiej, troche drogie suknie jak na mój budżet
2.  maria na boguslawa - mały wybór sukni, podobne fasony, podobnie jak wyzej w katalogu suknie boskie - na wieszaku już nie;/
3.  marietta - pani sympatyczna, ceny troche wysokie,  ale ładne suknie, spodobała mi się jedna ale przekracza troche moj budzet. .
4.  vivien - obsluga sympatyczna, ceny przystepne w porownaniu z innymi salonami 2000-3000 zl, za bardzo nie chciało mi sie jechac bo to poza centrum, ale tak stwierdzilam ze to w sumie nie daleko, szyją na miarę i chyba najladniejsze suknie w szczecinie.  mam tam dwa typy, tylko teraz zdecydować :P
więcej nie chodze bo mysle ze jak juz znalazlam cos to bez sensu sobie problem robic i marnować czas.   ;D ;)

Offline Aneta P.

• użytkownik
  • **
  • Dokonuj wyboru i nie oglądaj się za siebie!
  • data ślubu: 08 czerwca 2013
« Odpowiedź #46 dnia: 22 Lutego 2013, 18:11 »
Jeśli chodzi o salony mogę się już w tej kwestii wypowiedzieć. Po długich poszukiwaniach sukni, znalazłam swoją w salonie VIVIEN! Naprawdę polecam się tam przejechać - warto. Posiadają piękne modele sukien ślubnych ( myślę,że każda Panna Młoda znajdzie coś dla siebie!) ceny są bardzo przystępne - można wprowadzać zmiany bez dodatkowych opłat, no i oczywiście obsługa jest bardzo miła i cierpliwa.

Bardzo zawiodłam się na salonie La Mariette w Szczecinie. Obsługa wg mnie fatalna. Młoda dziewczyna obsługiwała mnie z wielką łaską. Nie pozwalała zmierzyć więcej sukien niż 3, także nie polecam. Do tego ceny są wygórowane, a modele niezbyt ciekawe.

Mam również dobre wrażenia po wizycie w Salonie MARIA - kobitka miła i cierpliwa, przyjęła mnie z uśmiechem na twarzy. Niestety mają niezbyt duży wybór - dwie suknie zrobiły na mnie ogromne wrażenie, ale niestety cena powyżej 4tys odstraszyła..
:))

Offline małgosia_89
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 10.08.2013
« Odpowiedź #47 dnia: 23 Lutego 2013, 10:56 »
ja też kupiłam sukienkę w salonie Vivien:) i też przerabiam kilka elementów sukienki bez dodatkowych opłat:) myślę, że jest to jedyny salon, który łączy naprawdę przystępne ceny z dużym wyborem i dobrą jakością:) no i oczywiście miłą obsługą:)

Offline truelove
  • użytkownik
  • **
  • data ślubu: 27.07.2013
« Odpowiedź #48 dnia: 26 Lutego 2013, 17:37 »
Polecam serdecznie salon Lisa Ferrera. Dzisiaj tam byłam i myślałam, że to tylko punkt "przejściowy", bo i tak mnie nie będzie stać na te sukienki.. a tutaj okazuje się, że to cąłkowita bzdura i suknie są tam naprawdę w ciekawych cenach... W przedziale 2500-3500zł można znaleźć mnóstwo pięknych sukien razem z halką i poprawkami krawieckimi oczywiście :)

Salon Maria - to chyba najgorszy w jakim byłam. Pani bardzo chciała jedną suknie przerobić i wypożyczyć. Już bolerka wybiera i wszystko... do tego niektóre jej teksty były po prostu niegrzeczne.. a cena wypożyczenia 2100zł + 100zł za wypożyczenie halki.. to trochę przegięcie, bo suknia nie należała do jakiś "królewskich" i wyjątkowych...

La Mariette - Przemiłe Panie, starają się doradzić, podpowiedzieć.. Zachęcają do robienia zdjęć (w Marii nie można było) i ogólnie miła atmosfera :) aczkolwiek jakoś dużo sukien nie proponowały:)

Offline magdaaniol
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 06/04/2013
« Odpowiedź #49 dnia: 26 Lutego 2013, 17:43 »
A ja polecam salon z sukniami, który znajduje się na przeciwko CMŒ. Trafiłam tam bo był najbliżej miejsca gdzie mieszkam, a sukienka któr¹ miałam uległa zniszczeniu. Przemiła Pani, doradza, nie robi problemu z mierzeniem 5 raz tej samej sukni, a i ceny s¹ przystępne. Z zewn¹trz nie wygl¹da zbyt zachęcaj¹co, ale naprawdę warto wejœć. Nazywa się KreacjaŻanet, czy coœ w tym stylu :)

Offline EwelinaD
  • użytkownik
  • **
« Odpowiedź #50 dnia: 26 Lutego 2013, 22:50 »
Ja też byłam u tej Żanety i wcale taka zadowolona nie byłam. Tak szybko mówiła i myślała, że za nią nie nadążałam. "Zrobimy górę tej sukienki, dół tamtej, wzorek z jeszcze innej". Nie pozwoliła nawet zrobić zdjęcia, żebym nie ukradła jej pomysłu. Nie czułam się dobrze w tym salonie i nie widziałam jej wizji. Bałam się zaryzykować, bo miałam wrażenie, że efekt wcale by nie był taki jaki obiecywała ta pani. Poza tym ja byłam umówiona na przymiarki i w między czasie przyszła jakaś  przyszła Panna Młoda niezadowolona z tego, że trzeba się umawiać i Pani z tego salonu próbowała zająć się i mną i nią. Efekt był słaby...

Offline ELWIRA86
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 17.08.2013
« Odpowiedź #51 dnia: 28 Lutego 2013, 22:24 »
Ja polecam salon Lisa Ferrera na Piastów.  Byłam tam dziś żeby przymierzyć suknię wypatrzoną na targach i jakże się zdziwiłam kiedy mówiąc że mam do wydania koło 2000zł okazało się że mogę sobie pozwolić na niemal wszystko! koleżanki mówiły że drogo a tu taka niespodzianka. . .  Sporo sukien z wyprzedaży w różnych rozmiarach i kolorach.  te droższe szczególnie moje ulubione koronkowe spokojnie można wypożyczyć za połowę ceny.  Ja byłam na prawdę mile zaskoczona.  natomiast nie polecam salonu Elizabeth z Bogusława.  Czułam się tam niemile a do tego suknie nie powalają a nawet odstraszają. . .  A i pretty woman, tragiczna obsługa i wszystko na ten temat.  A jeśli ktoś szuka sukni skromnej ale niepowtarzalnej to polecam udać się do saloniku Freya, magiczne choć specyficzne, w każdym razie piękne. . .

Offline Akasha
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: wrzesień 2013
« Odpowiedź #52 dnia: 28 Kwietnia 2013, 21:26 »
W sobotę rozpoczęłam swoją wędrówkę po salonach i narazie mierzyłam suknie tylko w Elizabeth, panie były ok, weszłam z ulicy i nie było problemu, ze nie jestem umówiona. Inaczej w La mariette i cms tam był kocioł i tylko pooglądałam manekiny. W związku z tym, że nie mam kiedy chodzić po salonach ze względu na pracę, zostają mi tylko soboty. Proszę doradźcie mi gdzie najlepiej się wybrać, żeby nie marnować czasu. Najlepiej ceny do 3000zł. I żeby panie umiały coś doradzić bo nie wiem co na mnie może pasować. Mam 178cm wzrostu i figurę gruszki, ale całość raczej szczupła.

Offline EwelinaD
  • użytkownik
  • **
« Odpowiedź #53 dnia: 29 Kwietnia 2013, 09:39 »
Ja polecam Pretty Woman na Krzywoustego. Co prawda salon nie jest tak duży jak ma CMŚ, ale za to obsługa jest bez porównania. Ja tam znalazłam swoją suknię. Ale na wszelki wypadek zadzwoń i się umów.

Offline Madinex

• użytkownik
  • **
  • data ślubu: 2012
« Odpowiedź #54 dnia: 29 Kwietnia 2013, 13:38 »
Ja polecam salon Vivien na Ku Słońcu, kupiłam tam swoją suknię.  Wybór mają bardzo duży i rozpiętość rozmiarową także.  Mi się udało ustrzelić suknię wyprzedażową za 2 tys.  w tym wszystkie przeróbki gratis ( w moim przypadku tylko skracanie i doszycie ramiączek).  Szyją też suknie na wymiar, ostatnio koleżanka tam ustrzeliła równie piękną suknię za 2500 i jest również zadowolona.  Od początku do końca współpraca z salonem bardzo dobra, także jeszcze raz polecam.

Offline Akasha
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: wrzesień 2013
« Odpowiedź #55 dnia: 3 Maja 2013, 14:03 »
Osoby, ktore kupily w Vivien. Jak tam wygladaja koszty welonu/halki/bolerka sa doliczana osobno czy sa w cenie sukni?

Offline małgosia_89
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 10.08.2013
« Odpowiedź #56 dnia: 6 Maja 2013, 17:23 »
w Vivien halka jest w cenie sukni, welony różnie, jeśli są wyszywane kamyczkami to około 300-350zł. a bolerka to nie wiem.

Offline Aneta P.

• użytkownik
  • **
  • Dokonuj wyboru i nie oglądaj się za siebie!
  • data ślubu: 08 czerwca 2013
« Odpowiedź #57 dnia: 23 Maja 2013, 08:35 »
Każdy dodatek do sukni oprócz halki jest dodatkowo płatny..
:))

Offline Madinex

• użytkownik
  • **
  • data ślubu: 2012
« Odpowiedź #58 dnia: 23 Maja 2013, 12:09 »
Ja w Vivien płaciłam za halkę.  Innych dodatków tam nie kupowałam.

Offline Koozaa

• entuzjasta
  • data ślubu: 30.05.2013 ( Boże Ciało)
« Odpowiedź #59 dnia: 23 Maja 2013, 13:29 »
A ja i tak polecam salon NOVIA

Autentycznie kochający człowiek musi wiedzieć, że świat nie ma jednego centrum lecz dwa