Autor Wątek: Klusiak i sp. z o.o.  (Przeczytany 57475 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline ooppoonnkkaa

• Traktuj ludzi tak jak byś sam chciał być traktowany...
  • Chuck Norris
  • Jeszcze 3 lata :)
  • data ślubu: 29.07.2006
Odp: Klusiak i sp. z o.o.
« Odpowiedź #60 dnia: 20 Listopada 2012, 21:36 »
hehehe dobra dobra :D

Wróciliśmy ze szkolenia. Niesmak troszkę bo nie wszytsko wyszło tak jakbyśmy chcieli. Nie z naszej strony bo organizacyjnie wszystko super ale ze strony prowadzących. No ale nie dowiemy się kto jaki jest, nie sprawdzając w ten sposób ::) Obym jutro przekonała dwóch następnych. Trzymać kciuki proszę bo ludzie nie bardzo chcą prowadzić takie szkolenia, trzeba ich bardzo przekonywać.

Ja jestem znów chora. Ledwo mówię mam tak zapaćkane gardło. Dziewczyny, już mnie złość bierze straszna bo ile można. 3 raz w tym miesiącu. Zdrowieje na 3-4 dni. A od roku to już chyba 5 angina nie licząc przeziębień. Brałam antybiotyk, przeszło ale na kilka dni a potem była praca, szkolenie i tańce na których męczę się, jestem mokra cała, krzyczę i potem wracam do domu na nogach  :P I tak ciągle. Już męczy mnie to, że nie mam siły na nic i tak bardzo boli mnie gardło... Taka głupota niby a przez to chodzę na tańce jak za karę bo nie mam siły, nie mogę z dziećmi robić tego co bym chciała... albo robię i potem w domu umieram :-[

Ehhhh... to się wyżaliłam

Centymetry nadchodźcie!!!

Offline madzia_n

• Chuck Norris
  • data ślubu: 22 sierpnia 2009
« Odpowiedź #61 dnia: 21 Listopada 2012, 10:56 »
Ehhh współczuję choróbska ::) :przytul: i zyczę dużo zdrówka!

Offline madziq

• Chuck Norris
  • data ślubu: 26.04.2008
« Odpowiedź #62 dnia: 21 Listopada 2012, 11:35 »
Kuruj się Aga... i łączę się w bólu  ::) ja kaszlę jak gruźlik po sobotnim plenerze  ::)

Offline Netula

• Chuck Norris
  • data ślubu: 13.10.2007
« Odpowiedź #63 dnia: 21 Listopada 2012, 20:29 »
Duzoo zdrowka zycze!
A wiesz ze ja przez twojego syna zachorowalam na miusztardowe spodie? i wczoraj przyszly:)

Offline kurczaczek83

• Chuck Norris
  • Igorek ur. 24.01.2014
  • data ślubu: 24.12.04
« Odpowiedź #64 dnia: 25 Listopada 2012, 17:51 »
Kochana zdrowiej!!!
Oby Ci się udało przekonac ludzi!
Trzymam kciuki!

Offline ~Ania~
  • Global Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 2006-10-07
« Odpowiedź #65 dnia: 7 Grudnia 2012, 17:40 »
Co tam u Was? Jak zdrówko?? :*

Offline kurczaczek83

• Chuck Norris
  • Igorek ur. 24.01.2014
« Odpowiedź #66 dnia: 12 Grudnia 2012, 12:28 »
Chorowitki co tam u Was?
Jak przygotowania do świąt??
Święty był?

Offline aneta_81

• Chuck Norris
  • Szczęśliwa, spełniona..
  • data ślubu: 22.07.2006
« Odpowiedź #67 dnia: 12 Grudnia 2012, 14:51 »
ostatnio bardzo rzadko bywam na forum, ale jak już jestem lubię luknąć co tam u Ciebie...
współczuję choróbsk, u nas na razie się pokończyły, ale na jak długo nie wiadomo ...

pozdrowienia dla Klusia :)

Offline muminek
  • użytkownik
  • **
  • data ślubu: ustalana
« Odpowiedź #68 dnia: 12 Grudnia 2012, 20:22 »
Agnieszko, kup sobie imbir (cały, surowy), zetrzyj na tace i zalej wrzątkiem, poczekaj aż ostygnie i wypij to - na gardło zadziała w jedną noc.

Offline Netula

• Chuck Norris
« Odpowiedź #69 dnia: 12 Grudnia 2012, 20:56 »
puk puk gdzie sie podzialas?

Offline ooppoonnkkaa

• Chuck Norris
« Odpowiedź #70 dnia: 13 Grudnia 2012, 11:35 »
Cześć kochane. Jeszcze wczoraj i każdego poprzedniego dnia miałam Wam odpisać mega pozytywnie ale nie miałam czasu naskrobać nawet 2 zdań. Tyle mam pracy.
Ze zdrowiem w miarę, ja odzyskuje powoli siły. Mam nadzieję, że we wtorek znów pójdę na tańce do przedszkoila bo przecież nie byłam prawie miesiąc. Norberciś też wyzdrowiał póki co. Mam nadzieję, że na ciut dłużej niż kilka dni....
We wtorek wróciliśmy ze szkolenia z Częstochowy. Wyszło rewelacyjnie. Takich ocen chyba nie zebraliśmy nigdy :D Jedna 4 a reszta same 5-tki i za organizacje i za efektywność i za kompetencje prowadzącego ;D Czyli generalnie super.

Ale dziś mam takiego doła, że głowa mała ::) A dlatego, że Norberciś był miesiac w domu bo był chory. Cały miesiąc bez 3 dni kiedy był w przedszkolu i przyniósł właśnie tą ową nową chorobę. Wczoraj mąż go zawiózł i płakał za nim bardzo jak go zostawił. Dziś ja go zawoziłam i już w domku mówił mi, że nie chce iść do przedszkola, pytam go czemu i że tam są jego koledzy, koleżanki i bawi się z nimi a tu się nudzi w domu. A on, że on się nie bawi z dzieśmi, bawi się ciągle sam i tęskni za Budryskiem i domkiem swoim. Dosłownie wszystko piszę. I wiecie, trudno, tak jest bo ciągle choruje. Ale ostatnio mimo, że też go nie było tyle to nigdy jeszcze tak nie mówił. Nigdy nie widziałam tak świadomego smutku i strachu u niego. Dla większości pewnie to normalne ale Norbert jest często uważany za inne dziecko bo on się nigdy nie smuci, nidgy nie ma problemów, nie wie w ogóle co to jest obrażenie się, foch czy coś takiego. A od 2 miesięcy jakiś jest już tak świadomym dzieckiem, że nawet z mężem ostatnio rozmawialiśmy, że to już taki mały człowiek w pełni świadomy co się w okół niego dzieje, nie taki 2 latek czy nawet 3 jak było pół roku temu. On jest zawsze wesoły i wiecznie uśmiechnięty, od kiedy wstanie z łózka biegający w kółko i nie pozwalający sobie usiąśc i odpocząć. gdy je śniadanie czy obiad to nawet "nogi" mu tańczą lub biegają. Wywalczyłam, że tylko nogi bo tak to cały skakał nawet podczas jedzenia ::)

A dziś rano tak mnie zaskoczył potwornie, że przysięgam dziewczyny, że na tle każdego dnia życia mojego dziecka wyglądał jak by ktoś zrobił mu strasIzliwą krzywdę.... I wiem, że jemu jest pewnie źle bo jest tam jakby ciągle nowy, nie zna piosenek, wierszyków, nie wie z kim się bawić, kto jakie zabawki zabiera, co jest normalne a co nie. Musi się nauczyć i przyzwyczaić. Ja to wiem ale tak mnie rano zasmucił potwornie, że nie mam ochoty teraz na nic... Zaprowadziłam go do przedszkola. Poszedł tam, dał mi buzi, usiadł obok Pani swojej ale znów zrobił tą minę co rano. Nawet się popłakałam jak wyszłam z sali.

Eh... nie mam na nic ochoty. Jakoś mi tak źle straszliwie.

Offline ~Ania~
  • Global Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 2006-10-07
« Odpowiedź #71 dnia: 13 Grudnia 2012, 11:55 »
Ojej.. Tulam... Tak to z dziećmi jest, że nas serce boli jak są tak strasznie smutne... Ale przejdzie Mu. :*

Offline Zaneta_81

• Chuck Norris
  • data ślubu: 7.07.2007
« Odpowiedź #72 dnia: 13 Grudnia 2012, 12:15 »
No właśnie nie wyobrażam sobie Klusia smutnego...
wiem, że Ci ciężko  :przytul: ale Klusio sobie z tym swoim problemem poradzi.  Chorób będzie coraz mniej, więc za chwilę nie będzie ciągle nowym przedszkolakiem, ale już weteranem  ;)
Trzymaj się kochana, ściskam Ciebie i Klusia  :-* :-*

Dzieci się nie wychowuje, dzieciom daje się przykład...

Offline ooppoonnkkaa

• Chuck Norris
« Odpowiedź #73 dnia: 13 Grudnia 2012, 12:23 »
Dzięki dziewczyny. Przejdzie mu mam nadzieję szybko ale i tak muszę pogadać z Panią z przedszkola o tym, że on bawi się ciągle sam. Bo ja wiem, że on tak robi, bierze zabaweczki i idzie sobei na stolik pobawić się. Ale kiedyś w innej sali mnie trochę zdrażniło jak widzialam Panią, której to było w to mi graj jak inne dziecko tak robiło. Miała jedno z głowy i spokój. Ale to nie można tak. Trzeba wszystkie zachęcać do zabaw wspólnych. I tak jest zawsze u tej drugiej babki, wiem bo uczę tam tańca to widzę więcej niż inni rodzice. Ale mam nadzieję, że ta Pani u Norbercisia w sali tak nie robi ::) No nic, pogadam, wypytam dziś o wszystko. Jak on się zachowuje, co robi itp.

Gabiś
  • Gość
« Odpowiedź #74 dnia: 13 Grudnia 2012, 13:31 »
Aguś nie smuć się.. to normalne wiesz przezcież o tym... dziecko w końcu poznaje emocje ... A Aguś on naprawde az tak chory że nie moze chodzic do przedszkola czy tylko ma katar ?? Dajesz mu tran ??

Offline ooppoonnkkaa

• Chuck Norris
« Odpowiedź #75 dnia: 13 Grudnia 2012, 13:42 »
Gabrysiu no tyle był chory. 2 tygodnie miał katar zielony, żółty i innych barw tęczy, gorączkę kilka dni i nie oddychał nosem nawet raz. Poszedł do przedszkola na 3 dni, środa, czwartek i piątek. W sobotę kichał jak szalony i w niedzielę miał gorączkę znowu. Został w domu a wieczorem w poniedziałek znów glut do pasa, nos zatkany kompletnie, gorączka a po 3 dniach kaszel jak u gruźlika.
Nie da rady tak chodzić do przedszkola  :-\

Tran dostaje i żelki witaminowe. Niestety. Całe 3 lata nie chorował wcale prócz maciupkich katarków 3-4 dniowych to teraz nadrabiamy...

Gabiś
  • Gość
« Odpowiedź #76 dnia: 13 Grudnia 2012, 13:44 »
Bidulek :(:( No tak na pewno się nie da chodzić do pzredszkola... Moi odpukać nie chorują... Mięli teraz katar to 3 dni posiedzili w domu a potem jak był już taki pzrezroczysty że wystarczyło 2 razy dziennie wytrzeć nos to ich puściłam...

Offline ooppoonnkkaa

• Chuck Norris
« Odpowiedź #77 dnia: 13 Grudnia 2012, 13:46 »
uuuu to tak to można. U nas wygląda to niestety inaczej. Rasowe choróbsko :P

Offline ooppoonnkkaa

• Chuck Norris
« Odpowiedź #78 dnia: 14 Grudnia 2012, 14:18 »
Dziś w przedszkolu było niestety tak samo tylko bez płaczu wielkiego ale zbierało mu się porządnie i znów ta sama świadoma minka :( Oby szybko mu przeszło bo jescze weekend jak na złość i znów 2 dni przerwy ::)

Ja od jakiegoś czasu ćwiczę w domu bo nie mam czasu już kompletnie na nic... nawet na siłownię bo tyle mam pracy. Jezuśku  ;) Ćwiczę sobie z Chodakowską, wiecie która to pewnie? Już dobre parę miesięcy temu ją odkryłam i ćwiczyłam ale teraz to tylko to musi mi wystarczyć. I i tak padam.... Mąż mnie nawet uwiecznił jak się pocę hhehehe.

Ćwiczy ktoś z Was cokolwiek? Tak z ciekawości pytam bo ja od lat i taka to dla mnie część życia ale jak czytam co i rusz jak mało kobiet ćwiczy to postanowiłam i Was podpytać.

Gabiś
  • Gość
« Odpowiedź #79 dnia: 14 Grudnia 2012, 14:48 »
Ja ćwiczę... a teraz to z przymusu niestety tylko ćwiczenia izometryczne na kręgosłup. Nic innego mi nie wolno :(:(

Offline Zaneta_81

• Chuck Norris
  • data ślubu: 7.07.2007
« Odpowiedź #80 dnia: 14 Grudnia 2012, 15:19 »
ja z Ewcią ćwiczę już od dwóch miesięcy  :)

Dzieci się nie wychowuje, dzieciom daje się przykład...

Offline madzia_n

• Chuck Norris
« Odpowiedź #81 dnia: 15 Grudnia 2012, 13:22 »
trzymam kciuki by małemu szybko przeszło!

Offline ooppoonnkkaa

• Chuck Norris
« Odpowiedź #82 dnia: 18 Grudnia 2012, 10:03 »
Śpieszę z wiadomością, że moje dziecko od wczoraj z uśmiechem zostaje w przedszkolu bo??? Jedzie do niego autobusem ;D heheh jak niewiele trzeba do szczęścia takiemu szkrabkowi!

Klusek jest tak w ogóle strasznym słodziakiem. Nie jest to moje zdanie bo jako matka mogę być czasem nieobiektywna ale ja oczywiście to zdanie podzielam. Każdemu macha, całe życie się uśmiecha do wszystkich, rozmawia, zaczepia w bardzo mało dziecięcy sposób bo bardzo, że tak powiem kulturalnie :D Za wszystko dziękuję, pochwali. Nic nie oczekuje od nikogo oprócz wspólnego czasu. Żadnych zabawek w sklepie, żadnego kup mi to, tamto, żadnego płaczu... "mamusiu mogę to zobaczyć?" "oooo ale fajne, może kiedyś taki kupimy" odkłada i idzie dalej :D A w domu? "Tata, pyszną kolację zrobiłeś, dziękuję, mniam"  :D :D :D
SŁODZIAK nie z tej ziemi!!!

Jedyne problemy jakie stwarza to to, że jest ZA szybki i ZA żywy... Bardzo absorbujące dziecko. Każdy kto do nas przychodzi, wychodzi zmęczony  ::)  Nie daje minuty spokoju. I przez to bardzo często wpada w swój trans i nie słyszy nic co się do niego mówi. On biega, tańczy, gada i nic nie słyszy co do niego mówimy. Ja czasami muszę krzyknąć porządnie NORBERT i on wtedy się zatrzymuje na chwilę i dopiero mogę coś powiedzieć choć on i tak samymi nogami i myślami już jest gdzie indziej. Czasem nawet jest tak, że mówimy a on nic i dopiero muszę go złapać za ramiona i kucnąć przed nim albo nawet na spacerze szarpnąć go lekko za kaptur czy kurtkę żeby się skupił. Inaczej wcale nie słyszy. My też w sumie mamy trochę wojskowy tryb wychowania oczywiście w przenośni, bez przesady ale musimy coś robić żeby on się z tego transu wybił i posłuchał. A nie chce się na niego drzeć bo tego nie cierpię. Oczywiście są chwile gdy on weźmie sobie autka i bawi się sam, wymyślając sobie różne zabawy na torze czy ulicach na dywanie, lub bawi się duplo. Wtedy jest spokojny bardzo ale to rzadkość :D On uwielbia wariować  ;)

Ja nadal zarobiona, już nie mogę doczekać się tego tygodnia świąt bo będzie jedyny czas odpoczynku. Teraz nawet pisząc już się złoszczę, że nie mam czasu  :D

Buziaki dla wszystkich :-*

AHA! Oczywiście choinka już stoi, mieszkanko w miarę ozdobione (ile miałam czas), pierniczki upieczone i prezenty kupione (brakuje dwóch ale w piątek jadę dokupić) ;) Święta można zaczynać.

Offline nikola/23

• Chuck Norris
  • data ślubu: 4.10.2008
« Odpowiedź #83 dnia: 18 Grudnia 2012, 11:33 »
Czytając to o Norbercie czułam jak byś pisała o moim smyku, normalnie identyko, tylko mój zamiast tanczyć to on ciągle spiewa i na czymś gra  ;D , też za wszystko dziękuje ( a nawet mówi "dziękuje bardzo") co jest słodkie u takich malców  ;D
Może te lipcowe dzieciaczki tak mają  ;)

Pozbyliscie się juz calkiem choróbska  ???
Bo my tzn ja i młody chorujemy , juz wyzdrowieliśmy i znowu, mam juz dośc tego chorobska...

Offline Netula

• Chuck Norris
« Odpowiedź #84 dnia: 18 Grudnia 2012, 21:26 »
fajnego masz tego synka! nawet czytajac o nim buzia mi sie do niego usmiecha:)

Offline madzia_n

• Chuck Norris
« Odpowiedź #85 dnia: 19 Grudnia 2012, 14:19 »
Super ten Twój synek, ciągle nieprzerwalnie podobają mi się te zdjęcia w podpicie tak w ogóle ;)

Offline kurczaczek83

• Chuck Norris
  • Igorek ur. 24.01.2014
« Odpowiedź #86 dnia: 24 Grudnia 2012, 11:34 »

Offline *Ewelina*

• Chuck Norris
  • data ślubu: 29.12.2007
« Odpowiedź #87 dnia: 31 Grudnia 2012, 14:10 »
W nadchodzącym Nowym Roku 2013 życzę Waszej Rodzinie wszystkiego, co najlepsze, zdrowia, szczęścia, spełnienia marzeń, samych sukcesów i radości

Offline joannaM
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 2008
« Odpowiedź #88 dnia: 4 Stycznia 2013, 08:21 »
Jak tam po Sylwestrze? Impreza jakaś była?
On 2011
Ona 2013

Offline ooppoonnkkaa

• Chuck Norris
« Odpowiedź #89 dnia: 7 Stycznia 2013, 14:40 »
Cześć. Sylwester w domu z mężem i dzieckiem niestety po chorobie. Ale było fajnie. Święta bez mojej mamy, która od 23go grudnia do 3go stycznia leżała w szpitalu z ostrym zapaleniem płuc :'(

Jestem maksymalnie zarobiona. W sobotę mam kolokwium, cały tydzień pracuje na maksymalnych obrotach, zwiększyłam swoją siłownię do 4 razy i padam na py...sio ::) ::) Ale żyję i wszystko gra!