Autor Wątek: Chrzest  (Przeczytany 69754 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline gagatka

• Chuck Norris
  • Szczęśliwa Pani G., Mama Łucji, Hubercika i Emilki
  • data ślubu: :Zakochany:18.08.07
Odp: Chrzest
« Odpowiedź #330 dnia: 5 Lipca 2012, 15:45 »
Miałam jeszcze wkleić tort gdybyście szukały inspiracji (Bratówka robiła), ale dopiero zgrałam zdjęcia (ma się ten refleks :P)

Uploaded with ImageShack.us
:Serduszka: .::Łucja 15.10.2009::. :Serduszka: .::Hubercik 20.01.2012::. :Serduszka: .::Emilka 20.12.2013::. :Serduszka:

Offline elisabeth81

• Chuck Norris
« Odpowiedź #331 dnia: 27 Lipca 2012, 23:26 »
Co do lokali ja polecam Virgę. Mieliśmy tą salę na pierwszym piętrze, tylko dla nas. Tam jest też toaleta i można dziecko spokojnie nakarmić. Właścicielki przesympatyczne i pomocne. No i blisko las, więc można udać się na spacerek.

myślę o virdze na Chrzciny we wrześniu.. suprynka możesz coś dopisać? polecasz coś z menu? można tam przynieść swój tort?
"Wstać rano, zrobić przedziałek i odpieprzyć się od siebie. Czyli nie mówić sobie: muszę to, tamto, owo. Ja zapisuję rano, co mam zrobić. A chwilę potem skreślam połowę"

Offline liliann

• Global Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 30 września 2006
« Odpowiedź #332 dnia: 28 Lipca 2012, 09:41 »
na pewno mają jeden z lepszych cateringów w mieście...bogaty wybór sałatek, własnej roboty naprawdę dobre do nich sosy, nic z torebki...
stacjonarnie jadłam u nich raz i wrażenia jedynie dobre, pewnie dlatego, że kurczak był w prażonych migdałach, których szczerze nie cierpię...
"Ludzie, którzy stawiają sobie mierne cele życiowe, zazwyczaj osiągają to co zamierzali: nie dążą do niczego i niczego nie zdobywają. ”
— Richard M. Devos

Offline suprynka

• maniak
  • data ślubu: 07-08-2010
« Odpowiedź #333 dnia: 28 Lipca 2012, 23:14 »
Ojejku nie pamiętam co dokładnie mieliśmy w menu... Ale na pewno było pycha. Ja zamówiłam chyba z 3-4 rodzaje mięs, ziemniaków, i każdy brał sobie to na co miał ochotę. Zupa była tylko jedna. Poza tym mieliśmy z dwa rodzaje ciast i tort ( z Cukierni Domowej). Ja tylko tam zamawiam torty, więc mi pasował taki układ. Nie wiem czy można swój, ale wydaje mi się że można. Poza tym wszystko było pięknie ustrojone. Takze ja polecam.

Offline elisabeth81

• Chuck Norris
« Odpowiedź #334 dnia: 29 Lipca 2012, 02:20 »
Dzięki za odpowiedź...chyba się zdecyduję
"Wstać rano, zrobić przedziałek i odpieprzyć się od siebie. Czyli nie mówić sobie: muszę to, tamto, owo. Ja zapisuję rano, co mam zrobić. A chwilę potem skreślam połowę"

Offline japcio

• Chuck Norris
  • data ślubu: 2009
« Odpowiedź #335 dnia: 30 Lipca 2012, 11:06 »
Laski, szukam na allegro szatki i świecy na chrzciny dziewczynki (mąż chrzestnym będzie). Macie jakiegoś sprawdzonego sprzedawcę z niekiczowatym towarem? :) Szatka ma być wyszyta (Imię, data i takie tam). Jak nie allegro to może jakiś sklep internetowy?

Offline Maja

• Global Moderator
  • Chuck Norris
  • bono animo es
  • data ślubu: 28 sierpnia 2004r.
« Odpowiedź #336 dnia: 30 Lipca 2012, 11:11 »
japcio, ja kupiłam z sklepiku przy kościele - wybór ogromny. Szukałam skromnych bez udziwnień

Offline japcio

• Chuck Norris
« Odpowiedź #337 dnia: 30 Lipca 2012, 11:18 »
Byłam w kilku sklepach z dewocjonaliami i nic nie rzuciło mnie na kolana :(

Znalazłam takie coś na allegro http://allegro.pl/szatka-swieca-do-chrztu-elegancki-komplet-i2504775555.html
I chyba to mnie rzuciło :)

Offline Maja

• Global Moderator
  • Chuck Norris
  • bono animo es
« Odpowiedź #338 dnia: 30 Lipca 2012, 11:20 »
No widzisz, każdy ma inne preferencja.
Ja szukałam białej świecy bez różu i innych kokardek, a szatka miała przypominać ubranko - było wszystko, serduszka, serwetki (tak to nazywam), z falbankami, napisami
Jak człowiek szuka to zawsze jest wszystko, tylko nie to czego szukamy ;)

Offline japcio

• Chuck Norris
« Odpowiedź #339 dnia: 30 Lipca 2012, 11:27 »
A ja mam alergię na falbanki :)

Dobra, zamawiam! Prośba nieaktualna.

Offline Maja

• Global Moderator
  • Chuck Norris
  • bono animo es
« Odpowiedź #340 dnia: 30 Lipca 2012, 11:30 »
Ja też, a wszystko jak na złość było wyjątkowo strojne - całe szczęście, udało się

Offline .caril.

• Chuck Norris
  • data ślubu: 22.08.2009
« Odpowiedź #341 dnia: 30 Lipca 2012, 14:08 »
pewnie już za późno, ale ja szatkę zamawiałam tu: http://allegro.pl/stylowa-szatka-do-chrztu-z-haftem-imion-i-daty-i2471491401.html
świecę, najbardziej "gołą" kupiłam w sklepie z dewocjonaliami.

Offline elisabeth81

• Chuck Norris
« Odpowiedź #342 dnia: 31 Lipca 2012, 17:08 »
Dziewczyny poszukuje eleganckich I skromnych  zaproszen personalizowanych na chrzest - w rozsadnej cenie ;) polecicie cos?

Offline suprynka

• maniak
  • data ślubu: 07-08-2010
« Odpowiedź #343 dnia: 31 Lipca 2012, 18:23 »
Ja polecam www.jdstyle.pl maja rozne ceny i sa bardzo profesjonalni.

Offline asia

• Global Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 10.09.2005r.
« Odpowiedź #344 dnia: 31 Lipca 2012, 19:56 »
Ja mogę polecić Agnieszkę - moją koleżankę. Jeśli będziesz Elu zainteresowana to daj znać  :)

Offline Nodi
  • forumowicz
  • data ślubu: 26.09.2015
« Odpowiedź #345 dnia: 1 Sierpnia 2016, 13:18 »
Siemka

Dawno tu nic się nie działo, ale może ktoś na bazie swoich doswiadczeń jest w stanie coś podpowiedzieć przyszłemu chrzestnemu co tu sprezentować swojej 6 miesięcznej chrześnicy, nie zwykle grzecznej i uroczje Laurze :)

Przejrzałem już allegro pod kątem takich rzeczy jak srebnre smoki czy grzechotki oraz strony typu Smyk pod kątem czegoś praktycznego, ale no nie wiem...nic mnie tam nie porwało i nie było woow....a z kolei te grzechotki czy smoki to takie no niepraktyczne, wyląduje gdzieś w szafce i zero pociechy dla dziecka...
Myślałem, że to będzie prostsze zadanie ;)

Będę wdzięczny za wszelkie pomysły :)
Żonki suknia na sprzedaż: suknia ślubna na sprzedaż: http://e-wesele.pl/forum/index.php?topic=55372.0

Koleżanka odstąpi termin 15.07.2017: http://e-wesele.pl/forum/index.php?topic=56064.0

Offline Vivka

• Chuck Norris
  • data ślubu: maj 2014
« Odpowiedź #346 dnia: 1 Sierpnia 2016, 13:34 »
Moja córka od chrzestnego dostała śliczne złote kolczyki. Oczywiście teraz jeszcze nie ma przekłutych uszów ale jak będzie większa przekłujemy je i będzie nosić.
Myślę, że jest to fajny pomysł bo nie dosyć, że pamiątka to jeszcze praktyczny bo ponosi ;)

Srebrny smoczek też dostała... nie wiem może kiedyś będzie miał wartość sentymentalną ale póki co schowany głęboko w szafie... i pewnie już na zawsze tak zostanie.

Możesz też zapytać czy rodzice mają jakieś pomysły. Może krzesełko do karmienia jeśli chciałbyś kupić coś praktycznego?

Offline Nodi
  • forumowicz
« Odpowiedź #347 dnia: 1 Sierpnia 2016, 13:42 »
no właśnie krzesełko już jest, patrzyłem na te różne maty z wiszącymi zabawkami, ale już jedną taką ma więc odpuściłem...ale z kolczykami ciekawy pomysł, aż tak daleko moje pomysły nie sięgały ;)
a mogłabyś w wolnej chwili wrzucić mi fotę na e-mail tych koczyków albo tutaj nawet na forum :)
Żonki suknia na sprzedaż: suknia ślubna na sprzedaż: http://e-wesele.pl/forum/index.php?topic=55372.0

Koleżanka odstąpi termin 15.07.2017: http://e-wesele.pl/forum/index.php?topic=56064.0

Offline Vivka

• Chuck Norris
« Odpowiedź #348 dnia: 1 Sierpnia 2016, 13:59 »
Nodi nie mogę teraz znaleźć na stronce Apartu tych kolczyków
w każdym razie złote motylki dostała

Apart ma całą kolekcję dla dzieci

https://www.apart.pl/kolekcje/kolekcja_kids_collection?page=1

naprawdę można wybrać coś ładnego

Offline Daruda

• Chuck Norris
  • data ślubu: 20.06.2009
« Odpowiedź #349 dnia: 1 Sierpnia 2016, 14:01 »
Moja córka od chrzestnego dostała śliczne złote kolczyki. Oczywiście teraz jeszcze nie ma przekłutych uszów ale jak będzie większa przekłujemy je i będzie nosić.
Myślę, że jest to fajny pomysł bo nie dosyć, że pamiątka to jeszcze praktyczny bo ponosi ;)

Dla mnie prezent nie trafiony absolutnie;-)))całą złotą biżuterię którą dostalam na chrzest, komunię, osiemnastkę....i resztę uroczystosci mam schowana głęboko ;-))) Po pierwsze nie noszę żółtego złota, bo drugie trudno trafic w kogoś gust;-))) Może kiedys syn albo córka będa chieli sobie to przetopić na obrączki;-)))

łyzeczka z grawerem to ok, bo można ja uzywać i ma wartość sentymantalną, ale smoczki czy inne dziwactwa jestem na NIE;-)))

Też propunuję zapytać może rodziców dziecka. Zawsze też można dac vougher lub załozyc konto oszczędnościowe, a jako dodatkowy prezent podarować pieknie wydane bajki z dedykacją i na pewno będzie to ok;-))) Mój syn dostal od chrzestnej własnie piękna księge baśni,najpierw czytałam ja, za chwilę sam będzie czytał - to prezent na lata!!!!

Offline Vivka

• Chuck Norris
« Odpowiedź #350 dnia: 1 Sierpnia 2016, 14:13 »
Widzisz Daruda a ja mam złoty łancuszek z wisiorkiem od babci który dostałam na komunię i noszę do dziś.
Nie codziennie ale okazjonalnie jak najbardziej i ma dla mnie dużą wartość, tym bardziej że babcia już nie żyje.

Więc co kto lubi ;)
Książek też można nie lubić tak jak żółtego złota! :P

Offline Daruda

• Chuck Norris
« Odpowiedź #351 dnia: 1 Sierpnia 2016, 14:35 »
o gustach się oczywiście nie dyskutuje, ale trudno przewidzieć,czy dziecko będzie w ogóle nosiło biżuterię;-) Ja nie noszę czegoś,co mi się nie podoba;-) Wartość sentymentalna ok, nie wyrzucę do kosza tych prezentów, pewnie były dane od serca, dlatego je kiedyś przetopię;-)

Co do książki,mniejsze prawdopodobieństwo,ze dziecku się nie spodoba. Znasz dziecko,które nie lubi bajek????Nie lubi jak mama czyta??? Zresztą potem samo może czytać....W dzisiejszych czasach właśnie książka to skarb..takie jest moje zdanie.

Offline japcio

• Chuck Norris
« Odpowiedź #352 dnia: 1 Sierpnia 2016, 15:49 »
Daria, mam podobne zdanie co do biżuterii :) Moje zdobyczne złoto gdzieś schowane, nieużywane. Może przetopię na złote zęby :)

Offline kjp83

• Chuck Norris
  • data ślubu: 13.09.2008
« Odpowiedź #353 dnia: 1 Sierpnia 2016, 17:23 »
Daruda mój nie lubi. Zaczynam czytac i jest krzyk ze "NIEEEEEE". Sam tez nie jest wyrywny zeby ogladac ksiazeczki. Do zasypiania czasami da mi otworzyc ale słuchac nie chce- przewraca tylko kartkami.

♡ Szymon & Leon ♡

Offline Daruda

• Chuck Norris
« Odpowiedź #354 dnia: 1 Sierpnia 2016, 17:40 »
No ok, ale jest jeszcze maly, daje glowe, ze za rok juz bèdzie sluchal

Offline Nodi
  • forumowicz
« Odpowiedź #355 dnia: 1 Sierpnia 2016, 23:16 »
Baśnie i bajki na półkach sklepowych obejrzane,  jedne były takie nawet nawet ;-) rysunki ciekawe,  przyjazne i duże litery tak żeby dziecko później mogło sobie poczytać :-)
Biżuteria w pierwszej chwili bardzo do mnie trafiła,  ale może jutro uda się pooglądać na żywo w jakimś salonie, czy jeszcze ktoś spotkał się z jakimś innym prezentem? :-)

Offline *Ewelina*

• Chuck Norris
  • data ślubu: 29.12.2007
« Odpowiedź #356 dnia: 2 Sierpnia 2016, 06:09 »
My mamy chrzciny 18 wrzesnia i moje pytanie to chrzestna kupuje szatkę a  chrzestny świecę ? Czy my rodzice i im dajemy?

Offline MARTKA

• Chuck Norris
  • data ślubu: 02.08.2008.
« Odpowiedź #357 dnia: 2 Sierpnia 2016, 06:52 »
Nie słyszałam, żeby chrzestni kupowali szatke i świece. U nas to kupują rodzice dziecka. Sama wszystko kupowałam.

Offline *Ewelina*

• Chuck Norris
  • data ślubu: 29.12.2007
« Odpowiedź #358 dnia: 2 Sierpnia 2016, 07:05 »
Dlatego pytam. Mimo ze Miłosz byl chrzczony ale juz nie pamiętam.

Offline japcio

• Chuck Norris
« Odpowiedź #359 dnia: 2 Sierpnia 2016, 07:06 »
U nas zakup szatki i świecy jest zadaniem chrzestnych... Chyba chrzestnego... Już nie pamiętam, dawno to było :)