Autor Wątek: śluby w 2013 :)  (Przeczytany 35160 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline nicia86

• nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 07-09-2013
Odp: śluby w 2013 :)
« Odpowiedź #60 dnia: 12 Września 2012, 21:05 »
Cytat: karinak link=topic=40118. msg1767798#msg1767798 date=1347449752
cześć:) też zastanawiam się nad PARK HOTELEM, dzwoniłam tam, jest jeszcze sporo terminów na 2013, cena 250/os lub 280/os.   Tort, ciasta i alkohol w cenie, jednak tego ostatniego jest tylko pół litra na parę, dokupić można na tylko miejscu: 50zł/pół litra wódki.   Cenowo wygląda więc to w miarę akceptowalnie, jednak przekopałam fora i martwią mnie dwie kwestie: kilka osób skarżyło się, że porcje były malutkie i druga: po północy wymagano ściszenia muzyki.   Nie wiem jak ma się to do rzeczywistości. 
Biorę pod uwagę jeszcze inne miejsca w Szczecinie: Zamkową (zniechęcają mnie prace remontowe na terenie zamku), West Ende, Atrium, Ambasador (szkoda, że przy ruchliwej ulicy), Ceremonia (choć to nie moja estetyka) i przeszła mi też przez myśl Bończa.   Problem w tym, że będę miała sporo gości do przenocowania i najmilej byłoby gdyby nie musieli błąkać się po Szczecinie, szczególnie, że nie znają miasta.   Chciałabym też, żeby w tej samej sali był parkiet i stoły z jedzeniem, ewentualnie oddzielone jakimś szerokim przejściem, żeby goście się widzieli i słychać było muzykę.   Może ktoś coś podpowie?:)

Karinak dużo zależy od tego ile gości zamierzacie zaprosić? Sale które wymieniłaś są bardzo zróżnicowane, np.  w Atrium maksymalnie zmieścicie 60-65 osób.  Sala niby ok, ale mi nie podobało się to że sale w których siedzą goście są w połowie przedzielone.  W Ambasadorze byłam na wigilii pracowniczej i tam z kolei jest bardzo duża sala, jedzenie ok, jedynie wygląd budynku z zewnątrz nie powala.  Zastanawialiśmy się nad Bończą ale naczytałam się neg opinii na temat właściciela a szkoda bo hotel ładny;).  Najlepiej będzie jak umówisz się na spotkania z menadżerami hotelu, zazwyczaj zapraszają w soboty aby młoda para miała obraz tego jak wyglądają sale w dniu ślubu i wtedy myślę nie będziesz miała problemu aby podjąć decyzję która sala Ci się podoba najbardziej;)

Offline patka_24
  • użytkownik
  • **
  • data ślubu: sierpień 2013
« Odpowiedź #61 dnia: 12 Września 2012, 21:57 »
własnie w Szczecinie mało jest takich reprezentacyjnych , fajnych miejsc na wesele, wiekszosc to po podszczecinskich wioskach porozrzucane

Offline karinak
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #62 dnia: 12 Września 2012, 22:24 »
nicia86, no wybieram się do Szczecina na wizyty w wymienione miejsca, ale zawsze jednak warto spojrzeć na doświadczenia innych osób, chociażby do stworzenia listy pytań do zarządzających lokalem.  Moje wesele nie będzie duże, poniżej 60.  W Atrium dowiedziałam się, że są dwie sale: jedna dla gości poniżej 50, druga do 80, więc nie wiem o której pisałaś.  Pan przez telefon poinformował mnie, że w tej większej sali goście tańczący i siedzący będą się widzieć.  A z Bończą też dałam sobie spokój, zwykle mocno nie kieruję się komentarzami, ale jeśli jest ich taka ilość to coś musi być na rzeczy.  A wy zdecydowaliście już?

Offline patka_24
  • użytkownik
  • **

Offline nicia86

• nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #64 dnia: 12 Września 2012, 22:47 »
Cytat: karinak link=topic=40118. msg1768130#msg1768130 date=1347481461
nicia86, no wybieram się do Szczecina na wizyty w wymienione miejsca, ale zawsze jednak warto spojrzeć na doświadczenia innych osób, chociażby do stworzenia listy pytań do zarządzających lokalem.   Moje wesele nie będzie duże, poniżej 60.   W Atrium dowiedziałam się, że są dwie sale: jedna dla gości poniżej 50, druga do 80, więc nie wiem o której pisałaś.   Pan przez telefon poinformował mnie, że w tej większej sali goście tańczący i siedzący będą się widzieć.   A z Bończą też dałam sobie spokój, zwykle mocno nie kieruję się komentarzami, ale jeśli jest ich taka ilość to coś musi być na rzeczy.   A wy zdecydowaliście już?
U nas z liczbą gości będzie podobnie:) W Atrium widzieliśmy obie sale.  Ta mniejsza znajduje się w "podziemiach" i jest strasznie ciemna i ponura (chociaż może to kwestia gustu i wina tego że nie widzieliśmy jej przystrojonej) Duża znajduje się przy recepcji i owszem jest ładna, ale żeby ocenić musisz sama obejrzeć.  My byliśmy już zdecydowani na Atrium, umówiliśmy się z Panem na podpisanie umowy, w drodze do domu TŻ siłą zaciągnął mnie do Hotel Parku ( z racji na cenę nie brałam pod uwagę tej możliwości), akurat szykowali sale na wesele, tak się nam tam spodobało,że już nie było mowy aby nasze wesele odbyło się gdzie indziej;)

Offline patka_24
  • użytkownik
  • **
« Odpowiedź #65 dnia: 12 Września 2012, 22:53 »
czyli polecasz Hotel Park?

Offline karinak
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #66 dnia: 12 Września 2012, 22:54 »

U nas z liczbą gości będzie podobnie:) W Atrium widzieliśmy obie sale.   Ta mniejsza znajduje się w "podziemiach" i jest strasznie ciemna i ponura (chociaż może to kwestia gustu i wina tego że nie widzieliśmy jej przystrojonej) Duża znajduje się przy recepcji i owszem jest ładna, ale żeby ocenić musisz sama obejrzeć.   My byliśmy już zdecydowani na Atrium, umówiliśmy się z Panem na podpisanie umowy, w drodze do domu TŻ siłą zaciągnął mnie do Hotel Parku ( z racji na cenę nie brałam pod uwagę tej możliwości), akurat szykowali sale na wesele, tak się nam tam spodobało,że już nie było mowy aby nasze wesele odbyło się gdzie indziej;)
[/quote]
No, ja myślę, że u nas skończy się podobnie:) a nie martwisz się trochę o ilość jedzenia? oprócz obiadu są tam tylko dwa gorące dania, w tym jedno to zupa.

Offline nicia86

• nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #67 dnia: 12 Września 2012, 23:09 »
Cytat: patka_24 link=topic=40118. msg1768141#msg1768141 date=1347483189
czyli polecasz Hotel Park?

Hmmm może nie tyle polecam, co zachęcam do obejrzenia sali, wiadomo że gusta są różne i to co podoba się mi nie musi komu innemu;)
karinak, ale w międzyczasie masz tam jakieś przekąski, sałatki. . porównywaliśmy menu Atrium i Hotel Parku i wychodziło na to samo.  Jedynie martwi mnie to, że porcje są małe ale mam nadzieje, że za taką cenę nikt głodny nie będzie:P

Offline karinak
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #68 dnia: 12 Września 2012, 23:16 »
nicia86, zagadnęłam delikatnie pana menadżera, zapewniał, że nie dostał nigdy komentarza zwrotnego, że ktoś był głodny, porcje uznał za standardowe.  a jak tam jest z parkietem, faktycznie wystarczająco duży by pomieścić stoły, orkiestrę i tańczących gości? i można wyjść z sali bezpośrednio na zewnątrz?

Offline nicia86

• nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #69 dnia: 13 Września 2012, 17:28 »
Jak my byliśmy oglądać sale to organizowany był ślub na 50 osób i stoły były wystawione bliżej środka w kształt litery U i było jeszcze wystarczająco dużo miejsca na orkiestrę i tańczących gości - wiadomo że wszyscy goście razem tańczyć nie będą;) Przed salą jest taki jakby przedsionek i tam są drzwi otwarte na zewnątrz więc można w każdej chwili wyjść na świeże powietrze.  Mam nadzieję, że podzielisz moje zdanie po obejrzeniu sali:P
« Ostatnia zmiana: 24 Września 2012, 13:46 wysłana przez Maja »

Offline karinak
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #70 dnia: 13 Września 2012, 17:38 »
Też mam taką nadzieję, dziękuję Ci bardzo.

Offline Daenerys

• forumowicz
  • data ślubu: 28.08.2015.
« Odpowiedź #71 dnia: 14 Września 2012, 08:55 »
karinak moje koleżanki mąż był kucharzem w PARK HOTELu i mogę Ci z czystym sumieniemg o polecic. porcje są w porządku, jedzenie jest bardzo dobre. Poza tym to najładniejszy hotel w Sz-nie. w tym roku ich stoisko wygrało konkurs na najładniejszą prezentację na targach ślubnych, a to chyba o czymś świadczy.
własnie w Szczecinie mało jest takich reprezentacyjnych , fajnych miejsc na wesele, wiekszosc to po podszczecinskich wioskach porozrzucane
zgadzam się z Tobą, poza tym nie kady się chce bujać daleko poza maisot jak robi przyjęcie weselne, a nie zabawę do białego rana. jak już pisałam dla mnie PARK HOTEL najlepszy i najładniejszy. w Atrium też bylyśmy. to 1sza sala jaką poszliśmy oglądać. też nam się spodobała, ale zdecydowaliśmy się jednak na Park Hotel. terminów tam jest dużo wolnych, bo cena jest dość wysoka i nie każdego stać.
nicia86 mi się Ambasador też podoba, ale odpada ze względu na wygląd budynku na zewnatrz. nie chciłabym gości wprowadzać do takiej ,,ruiny'', bo 1sze wrażenie się liczy. no i nie zrobi się fotek przed lokalem. Bończa też jest ładny, ale dla mnie trochę za daleko. ja szukam w centrum bardziej

Offline karinak
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #72 dnia: 14 Września 2012, 16:11 »
Daenerys, dzięki wielkie za opinie:)

Offline Aneta P.

• użytkownik
  • **
  • Dokonuj wyboru i nie oglądaj się za siebie!
  • data ślubu: 08 czerwca 2013
« Odpowiedź #73 dnia: 17 Września 2012, 17:22 »
Witam ; ) Dziewczyny, świetny pomysł z tym postem ;) Może być bardzo pomocny ;) Ja ślub ustalony mam na czerwiec 2013. ;) Mam już Kościół, salę : Hotel Sens w Szczecinie, i kamerzystę : CVS Studio ;) Niestety nie mogę kompletnie zdecydować się na fotografa.. Macie jakieś propozycję?:) Chodzi mi o kogoś ze Szczecina, lub z okolic;)
:))

Offline Koozaa

• entuzjasta
  • data ślubu: 30.05.2013 ( Boże Ciało)
« Odpowiedź #74 dnia: 17 Września 2012, 18:29 »
Marcin & Marcelina Szwarc

Autentycznie kochający człowiek musi wiedzieć, że świat nie ma jednego centrum lecz dwa

Offline misspolymer

• użytkownik
  • **
  • data ślubu: 04.07.2013
« Odpowiedź #75 dnia: 17 Września 2012, 22:26 »
Aneta P. ja wlasnie sie umowilam na piatek z CVS, zobaczymy co maja do zaoferowania :) Dlaczego to wlasnie ich wybralas? Na stronce te filmiki nawet mi sie podobaly..
Poza tym umowilam sie jeszcze z Studio Wyli i mam zamiar z Dziedzic film.. Macie jakies inne propozycje?
No i jakies porady, na co zwracac uwage u kamerzysty???

Offline smoczyca008
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #76 dnia: 18 Września 2012, 20:27 »
Wątek jest świetny zwłaszcza gdy piszecie o tym którą kapelę lub dja polecacie bo ja jestem przed tym wyborem ;D
Co do Park Hotelu to się zgadzam jest tam ślicznie i lubię to miejsce  ale. . .  dają tylko 0,5 l wódki na parę a potem 20 zł korkowego lub za 40 zł można kupić u nich. . .  to dla mnie dużo biorąc pod uwagę ceny menu  :P i wystrój stołów w kwiaty dość. . . .  podstawowy  ;D

Offline selena86
  • użytkownik
  • **
  • data ślubu: 01.06.2013
« Odpowiedź #77 dnia: 19 Września 2012, 18:00 »
witam Aneta P. A My mamy tez wesele w Sensie ale tydzień przed Wami bo 1 czerwca :)

Offline patka_24
  • użytkownik
  • **
« Odpowiedź #78 dnia: 19 Września 2012, 18:38 »
w Sensie jest calkiem przyjemnie i fajne pokoje na nocleg mają :)

Offline kluseczka_85

• forumowicz
  • data ślubu: 21.09.2013
« Odpowiedź #79 dnia: 19 Września 2012, 19:08 »
smoczyca my mamy na naszym weselu super-wodzirej - Mariusz Zając. Widziałam go w akcji i jest na prawdę genialny! Ciekawe jak rozbawi nasze towarzystwo :)

Offline smoczyca008
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #80 dnia: 20 Września 2012, 08:41 »

Kluseczka a gdzie można tego Zająca  zobaczyć w akcji? gra w jakichś klubach? czy po prostu byłaś na jakichś weselach na których grał?  ;D

Offline kluseczka_85

• forumowicz
« Odpowiedź #81 dnia: 20 Września 2012, 09:51 »
Kiedyś grał w Pinokiu za moich czasów studenckich :) Ale przede wszystkim widziałam, go w akcji na weselu i bardzo mi się spodobał, poza tym raz byłam też na poprawinach i Zając grał tam na weselu noc wcześniej i wszyscy same  ochy i achy o nim mówili. Nie wiem jak to jest z Djami/wodzirejami, ale np zespoly zapraszaja na wesela na których grają, może dj'e też?

Offline Koozaa

• entuzjasta
  • data ślubu: 30.05.2013 ( Boże Ciało)
« Odpowiedź #82 dnia: 20 Września 2012, 09:53 »
Zespoły zapraszają jak im pary młode pozwalają. A nie wszyscy mają ochotę na obcych ludzi na weselu

Autentycznie kochający człowiek musi wiedzieć, że świat nie ma jednego centrum lecz dwa

Offline kluseczka_85

• forumowicz
« Odpowiedź #83 dnia: 20 Września 2012, 10:04 »
Przepraszam,że znowu zaczynam kolejną odpowiedź, ale wlaśnie doczytałam,że Smoczyca też pytała o kapele. Jeżeli chodzi o zespoły, tow tym roku mieliśmy też okazję współpracować ze Spontanicznymi i bardzo fajnie grali, młodzi ludzie, zabawy oczepinowe pierwsza klasa  i z zespołów Szczecińskich z jakimi współpracowaliśmy w tym roku to ich mogę polecić z czystym sercem:) Są też dwa zespoły z Warszawy- pierwszy mój ulubiony -> Boogie Band ( pełna profeska, świetnie grają, scena wyglądała genialnie, chłopaki zresztą też) wiem,że jeżdżą po całej Polsce, i jeszcze jeden six and sax- Marcin Odyniec czy coś takiego. Ci ostatni całkiem spoko grali i mieli świetne oświetlenie :)

My się zdecydowaliśmy na DJ'a bo pracujemy na wielu weselach i po prostu nie wszystkie zespoły są fajne, później jak przeglądamy materiały, to poprostu,aż ucho boli. Takie śpiewanie do kotleta na odwal niektórzy robią. W dodatku część zespołów robi dość długie przerwy pomiędzy setami muzycznymi, co mi się też nie podoba. Dj zagra wszytsko, a byłam świadkiem, kiedy to do zespołu ktoś podchodził prosił o piosenkę, a oni,że nie zagrają, bo nie wiedzą jak zagrać. A taki DJ zagra wszystko w oryginalnym brzmieniu, bez fałszowania i śpiewania  z playback'u.

U mnie w rodzinie jest ten problem, że moja mama jest przerażona tym,że nie będzie orkiestry.... Na dodatek byli na jakimś drętwym weselu z innym DJem i marudzili,że okropnie było, ale i tak bawili się świetnie, bo wrócili do domu o 6:00!!!! Więc,aż tak źle chyba nie było :) Wydaje ,mi się,że taki odbiór wesela z DJem przez moja mame był wywołany jej uprzedzeniami, bo przeciez jest przyzwyczajona ze na weselu musi byc orkiestra i to najlepiej z akordeonem heheheheh  :glupek:

Offline kluseczka_85

• forumowicz
« Odpowiedź #84 dnia: 21 Września 2012, 21:50 »
aaaaaaa od dziś już tylko równe 12 miesięcy do naszego ślubu :) :skacza:

Offline patka_24
  • użytkownik
  • **
« Odpowiedź #85 dnia: 23 Września 2012, 10:57 »

Offline kluseczka_85

• forumowicz
« Odpowiedź #86 dnia: 23 Września 2012, 11:53 »
hmmm, dół sukienki jest wygnieciony... 3 razy na NIE :)  Sądziłam,że Kwaśniewska ma lepszy gust i będzie miała jakąś piękną suknię, tak jak Kate Middleton miała cudne dwie kreacje :)

Offline marcella

• Chuck Norris
  • data ślubu: 21.05.2011
« Odpowiedź #87 dnia: 23 Września 2012, 13:18 »
Koozaa dzięki :* bardzo mi miło :)

Offline selena86
  • użytkownik
  • **
  • data ślubu: 01.06.2013
« Odpowiedź #88 dnia: 24 Września 2012, 09:09 »
hmm suknia Oli Kwaśniewskiej... spodziewałam się większego łał...

Offline Daenerys

• forumowicz
  • data ślubu: 28.08.2015.
« Odpowiedź #89 dnia: 24 Września 2012, 13:31 »

i tak ich wesela nic nie przebije, nawet jak bedziemy miały ładniejszą kieckę pod względem medialnym oraz kosztów choćbyśmy nie wiem jak się starały.
gór sukni może być, dół beznadziejny, gniecie się strasznie. tylko makijąz ładny,welon okropny-kawałek szmatki przyczepiony do włosów,fryzura też-za prosta,takie coś to mogę sobie sama w domu zrobić jak się bardziej postaram, moja Mama stwierdziła,że jej matka Olki Kwasniewskiej wyglądała lepiej od niej.
« Ostatnia zmiana: 10 Października 2012, 20:55 wysłana przez ela »