Autor Wątek: śluby w 2013 :)  (Przeczytany 35069 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline cleo404

• użytkownik
  • **
  • data ślubu: 13.06.2013
Odp: śluby w 2013 :)
« Odpowiedź #150 dnia: 1 Grudnia 2012, 13:47 »
Kluseczka,
Na pewno bedzie wszystko super!! Pamietam,ze zastanawialas sie nad dekoracjami tam, zdecydowalas sie juz na cos?
No i co z tortem weselnym? Ja nadal szukam....:/

Offline kluseczka_85

• forumowicz
  • data ślubu: 21.09.2013
« Odpowiedź #151 dnia: 1 Grudnia 2012, 14:11 »
Cleo,
Dekoracjami zajmie się Marta z Deco Collage, jest po prostu świetna! Bedzie coś w stylu rustykalnym, słoiczki obklejone koronką, kiedyś już widzieliśmy coś podobnego co zrobiła i wyszło super. W przypadku dekoracji totalnie oddaję się w jej ręce, na pewno coś jej podpowiem co mi się podoba i jakbym chciała, ale szczegóły pozostawiam dla niej :)

Jeszcze nie wiem czy będą okrągłe stoły czy zwykłe, ale jka będą zwykłe, to chciałabym tak aby przy stole siedziało np 8 os i obok następny stół. Nie chce takiego długiego stołu, bo to strasznie niewygodne mi sie wydaje, zwłaszcza na tej mojej sali. Sala jest dość długa i jakby jakaś ciotka miała się przeciskać przez wszystkich, aby dojść do siedzenia to takie to mało wygodne.

Jezeli chodzi o tort to wysłałam prośbę o wycenę do Izybaru, niestety tort na 80 osób to koszt 700zł plus 200zł dowóz do Żarowa ( nieopodal stargardu). Czyli 900zł za tort taki jaki chciałam, jest jego zdjęcie w wątku zniecierpliwionych. Teraz zastanawiamy się z moim M czy ja nie upiekę po prostu babeczek,a od nich zamówiłabym miniaturkę takiego tortu do pokrojenia tylko dla nas i rodziców. W ostateczności ( skłaniamy się ku temu coraz bardziej) pozostaniemy przy tradycyjnym torcie wliczonym w cenę domu weselnego ( tort bodajże smietankowy z jakiejś piekarni w Stargardzie). Zaoszczędzi nam to stresu, czasu. No i ostatnio tak rozmawiałam z jedną z naszych dziewczyn i powiedziała, że tortu i tak nikt nie pamieta jak smakował, a za kilka lat jedyne co zostanie to zdjęcia i film. Ja chciałam taki niepowtarzalny tort, teraz to już powoli mi wszystko jedno.

Chyba przychodzi mi kryzys planowania.... bo mam wrażenie,że ja się martwię najmniejszymi szczegółami, i nikt tych szczegółów nawet nie doceni :) Goście idą się bawić na wesele a nie podziwiać tort czy winietki, a po kilku głębszych to i tak im wszystko jedno. Blahhhhhhh To chyba wina tej pogody za oknem :)

Offline patka_24
  • użytkownik
  • **
  • data ślubu: sierpień 2013
« Odpowiedź #152 dnia: 1 Grudnia 2012, 17:14 »
Daenerys na jakie miejscie sie zdecydowalas?

Offline cleo404

• użytkownik
  • **
  • data ślubu: 13.06.2013
« Odpowiedź #153 dnia: 2 Grudnia 2012, 11:04 »
 Kluseczka, ja tez chyba przechodze taki kryzys lol.... jeden po drugim, hehe

Offline Daenerys

• forumowicz
  • data ślubu: 28.08.2015.
« Odpowiedź #154 dnia: 2 Grudnia 2012, 14:40 »
hej,milo,ze pytasz.na razie na zadnym,ja nie z tych co planuje na rok przed.poza tym u mnie sie co chwile cos zmienia,wiec ciezko tak zaplanowac,bo kazdy ma inna wizje wesela. co bedzie wolne,to wezme.nr 1 Park Hotel,ale zalezy czy Narzeczony bedzie mial tyle kasy.pozdrawiam,milego dnia,udanego wesela.zycze.
kluseczka_85 masz racje,ze nikt tego nie doceni,goscie maja na to wyjepane. taka jest prawda.ew.rodzina najblizsza,to predzej.
patka_24,a  Ty gdzie robisz?

Offline selena86
  • użytkownik
  • **
  • data ślubu: 01.06.2013
« Odpowiedź #155 dnia: 2 Grudnia 2012, 15:37 »
Aneta P - z czystym sumieniem polecam ta firme co my mamy do dekoracji.

oj tak tez znam duzo dobrych opini o Sensie :) Mamy kolege ktory kameruje na waselach od dobrych 10 lat i jak powiedzielismy ze to chcemy odrazu powiedzial bierzcie ten hotel :) bedziemy probowac tam napewno zupe cebulowa ktora jest podawana na poprawinach :D taka dobra podobno to chcemy ja przed zasmakować :)

Offline patka_24
  • użytkownik
  • **
« Odpowiedź #156 dnia: 2 Grudnia 2012, 16:36 »
Daenerys ja juz tylko mysle o Rzymie :)

Offline Aneta P.

• użytkownik
  • **
  • Dokonuj wyboru i nie oglądaj się za siebie!
  • data ślubu: 08 czerwca 2013
« Odpowiedź #157 dnia: 2 Grudnia 2012, 17:00 »
Selena - na pewno nie pożałujemy decyzji ;) ten dzień zbliża się wielkimi krokami ;) o zupie cebulowej akurat nie słyszałam ;) wiem tylko o tych ciastach,że szarlotkę i sernik mają wyborne mniaam! :) który pakiet wybraliście jeśli chodzi o menu?:)
:))

Offline patka_24
  • użytkownik
  • **
« Odpowiedź #158 dnia: 2 Grudnia 2012, 17:15 »
hej,milo,ze pytasz.na razie na zadnym,ja nie z tych co planuje na rok przed.poza tym u mnie sie co chwile cos zmienia,wiec ciezko tak zaplanowac,bo kazdy ma inna wizje wesela. co bedzie wolne,to wezme.nr 1 Park Hotel,ale zalezy czy Narzeczony bedzie mial tyle kasy.pozdrawiam,milego dnia,udanego wesela.zycze.

Daenerys  spieszyć sie nie musimy w obawie że narzeczony nam zwieje, albo dziecko w drodze, albo potrzebne wesele na obywatelstwa cele :),
damy rade:), hotel Park tez biore pod uwagę :)

Offline selena86
  • użytkownik
  • **
« Odpowiedź #159 dnia: 2 Grudnia 2012, 19:21 »
Zdecydowalismy sie ten za 175 zl od osoby i stol wiejski :) i byc moze fontanna ale jeszcze nad tym myslimy :)

Offline Aneta P.

• użytkownik
  • **
« Odpowiedź #160 dnia: 2 Grudnia 2012, 22:06 »
Selenka, my ten za 185 :) stół wiejski również bierzemy, a fontanny jakoś nie raczej.. ;) i ta figura topniejąca Pary Młodej też jest beznadziejna ;) a jeśli chodzi o tę dekoratorkę Twoją, trzeba szybciej terminy zamawiać? czy na spokojnie w kwietniu wystarczy?:)

Offline selena86
  • użytkownik
  • **
« Odpowiedź #161 dnia: 3 Grudnia 2012, 17:10 »
Anetka hmm Mój chyba też za tyle zobaczyłam w umowie właśnie a ja na stronie sobie czytałam co tam jest :) i 175 zł zapamietalam :) My fontanne chcemy dla dzieciaków żeby miały frajdę :) nie ta figurka też lipa hehe :) ale za to na torcie bedziemy miec pare mloda na motorze :) bo Mój Adam zapaleniec motorowy :) i mogę się pochwalić bedziemy odprowadzami pod kosciol motorami :)
jeśli chodzi o dekoratorke to polecilabym teraz isc bo moze byc za pozno :)

Offline Aneta P.

• użytkownik
  • **
« Odpowiedź #162 dnia: 3 Grudnia 2012, 21:41 »
O proszę ;) motocykle.. ciekawie ;) fajnie będzie to później wyglądało na płycie zapewne ;) u nas będzie tylko troje małych dzieci, także za bardzo nie ma dla kogo szykować fontanny , tymbardziej,że to dzieci malutkie.. do 4 latek ;) Skoro mówisz ,że warto już się ugadywać z dekoratorką to będę musiała się za to zabrać ;) Mój mężczyzna niebawem przyjeżdża na urlop i mamy trochę biegania.. nauki przedmałżeńskie, kościół - spotkanie z Księdzem, zaproszenia trzeba ogarnąć.. ;) coraz bliżej, coraz bliżejj.. Wybieracie się na Targi Ślubne?:)

Offline selena86
  • użytkownik
  • **
« Odpowiedź #163 dnia: 4 Grudnia 2012, 08:14 »
My będziemy mieć około 10 dzieciaków od 3 do 8 roku życia :D ale i starsi pewnie też będą sobie podjadać czekoladę :) Sama pamiętam jak na MTS byliśmy na sylwestra to wciągała ta czekolada tam :P na patyczek coś i czekolada na to :) Oj tak coraz bliżej i bliżej :) Tak idziemy chcemy obrączki wybrać jakieś tam a może jakaś fajna promocja będzie albo rabat :) a Wy się wybieracie?

Offline Daenerys

• forumowicz
« Odpowiedź #164 dnia: 4 Grudnia 2012, 09:49 »
Daenerys ja juz tylko mysle o Rzymie :)
nie dziwie Ci sie.ladnej pogody zycze, udanego wyjazdu i wypoczynku.baw sie dobrze.
selena86 nie wybieramy, bo pracujemy i nie mamy czasu.
bylam na targach slubnych na zamku, do doopy sa,bo pelno ludzi,halas,tlok,scisk i tak sie nic nie dowiedzielismy ciekawego czego chielismy,lepiej pochodzic na spokojnie nie na tych targach. za duzy chaos i zamieszanie.

Daenerys  spieszyć sie nie musimy w obawie że narzeczony nam zwieje, albo dziecko w drodze, albo potrzebne wesele na obywatelstwa cele :),
damy rade:), hotel Park tez biore pod uwagę :)
dokladnie, nic nas nie goni,spokojnie,powoli,bez pospiechu,wszystko w swoim czasie.ja sie nie martwie,nie denerwuje ani nie stresuje.przynajmniej nie przed godz. zero.nie ma sie co martwic na zapas.relax,take it easy.poza tym jak widze tutaj fotki z wesel lasek,ktore sie bog wie jak przygotowaly,a nic mnie w nich nie zachwyca,to szkoda czasu na takie cos.z grzecznosci nie napisze jakie.

Offline selena86
  • użytkownik
  • **
« Odpowiedź #165 dnia: 4 Grudnia 2012, 11:29 »
Daenerys - na zamku też mi się nie podobało ale na mts bardzo mi sie podobało coś się tam działo przynajmniej więcej :)

Offline kluseczka_85

• forumowicz
  • data ślubu: 21.09.2013
« Odpowiedź #166 dnia: 4 Grudnia 2012, 12:46 »
dziewczyny kolejne targi na MTSach już 20stycznia 2013. W porównaniu do tych na zamku, to niebo a ziemia! Też mi się na zamku nie podoba, te na MTS są znacznie lepiej zorganizowane, jest więcej stoisk, więcej usługodawców i jest wszystko fajnie rozplanowane przestrzennie na jednym poziomie, jest przede wszytskim przyjemniej.

Offline Daenerys

• forumowicz
« Odpowiedź #167 dnia: 4 Grudnia 2012, 14:00 »
byc moze pojde,ale jestem zdecydowana na konrkretne firmy,narzeczony chce isc,ja troche nie widze sensu w tej sytuacji,nie chce sie otaczac rozhisteryzowanymi panienkami dla ktorych slub jest najwazniejsza wartoscia co najmniej jakby zdobyly zloto na olimpiadzie.nie moje klimaty.

Offline Koozaa

• entuzjasta
  • data ślubu: 30.05.2013 ( Boże Ciało)
« Odpowiedź #168 dnia: 4 Grudnia 2012, 15:31 »
kluseczka, ja również się wybiorę.

Daenerys - jeśli nie chcesz się otaczać "rozhisteryzowanymi panienkami dla ktorych slub jest najwazniejsza wartoscia" to nie radzę iść, dla większości "rozhisteryzowanych panienek" ślub jest najważniejszą wartością, zwłaszcza jak do tegoż ślubu niedaleko

Autentycznie kochający człowiek musi wiedzieć, że świat nie ma jednego centrum lecz dwa

Offline Aneta P.

• użytkownik
  • **
« Odpowiedź #169 dnia: 5 Grudnia 2012, 00:21 »
Selena my się wybieramy pewnie ;) Czemu nie, słyszałam ,że warto! Tymbardziej w MTS ;) Obrączki my już zakupiliśmy w Aparcie, także raczej wybierzemy się w innych celach ;) A mi się ogólnie wydaję ,że ślub nie jest najwazniejszą wartością, ale dość dużym przeżyciem zwłaszcza dla kobiet ;) Każda marzy o tym, aby ten dzień był piękny pod każdym względem :) Nie znam kobiety , która by nie przeżywała swojego ślubu, tymbardziej jak zbliża się wielkimi krokami ;) no chyba,że to małżeństwo z rozsądku lub przymusu :D bo takie też się zdarzają :D

Offline Daenerys

• forumowicz
« Odpowiedź #170 dnia: 5 Grudnia 2012, 09:40 »
no i widzisz zonk,moj jest z milsoci,ale sie tym nie jaram,chociaz zazdroszcze Pania,ktore je przezywaja w ten spsoob,mowie serio i bez ironii.na mnie to niestety nie dziala,moze sie stresik odezwie kilka dni przed slubem lub m-cy.na razie nie jaram sie tym. moim zdaniem ślub to więzienie. Jest dla ludzi, którzy boją się samotności, lub są niepewni swojej wartości, ponieważ boją się,że zostana sami do konca zycia lub nie znajda juz kogos innego lub lepszego.
Koozaa znasz kogos kto fajnie robi paznokcie w Sz-n?dzieki za odp.

Offline Koozaa

• entuzjasta
« Odpowiedź #171 dnia: 5 Grudnia 2012, 09:42 »
Fruta - proponuje wpisać w google Fruta szczecin

Autentycznie kochający człowiek musi wiedzieć, że świat nie ma jednego centrum lecz dwa

Offline Daenerys

• forumowicz
« Odpowiedź #172 dnia: 5 Grudnia 2012, 09:44 »
znam,paznokcie super.robilas juz u niej?ksztalt i wzroki boskie,boje sie tylko,ze poszaleje i mie znowu za dlugie zrobi,ale mega pazurki robi,zgadzam sie,sliczne sa. na prawde rewelacja.

Offline Koozaa

• entuzjasta
« Odpowiedź #173 dnia: 5 Grudnia 2012, 09:46 »
Zrobi takie jak bedziesz chciała, chyba że dasz sobie wejść na głowe. Ale to każda pazurkowa babeczka jak sobie dasz to ci wejdzie na głowe, i walnie cekiny, brokaty, aniołki, choinkę, i mikołaja co święta idą i pięknie będzie. BLEH.

Mam jeszcze jendą dziewczyne ale osobiście  niej nie robiłam, więc nie będe polecała

Offline patka_24
  • użytkownik
  • **

Offline małgosia_89
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 10.08.2013
« Odpowiedź #175 dnia: 9 Stycznia 2013, 20:55 »
wygląda ładnie, ale nie mam pojęcia co to jest...

Offline selena86
  • użytkownik
  • **
« Odpowiedź #176 dnia: 10 Lutego 2013, 14:36 »
Coś sie cichutko zrobiło :) jak Wam dziewczyny idą przygotowania?? ale tak czas szybko leci...

Offline małgosia_89
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 10.08.2013
« Odpowiedź #177 dnia: 10 Lutego 2013, 21:30 »
ja kupiłam sukienkę i poprosiłam świadkową:) teraz organizuję zaproszenia:)

Offline selena86
  • użytkownik
  • **
« Odpowiedź #178 dnia: 10 Lutego 2013, 21:42 »
i gdzie zakupiłaś ?? :)

Offline Martusia

• użytkownik
  • **
  • data ślubu: 22.06.2013r.
« Odpowiedź #179 dnia: 11 Lutego 2013, 19:05 »
Ja też mam już sukienkę, a zaproszenia wybrane, ale jeszcze nie zamówione  :)