Cleo,
Dekoracjami zajmie się Marta z Deco Collage, jest po prostu świetna! Bedzie coś w stylu rustykalnym, słoiczki obklejone koronką, kiedyś już widzieliśmy coś podobnego co zrobiła i wyszło super. W przypadku dekoracji totalnie oddaję się w jej ręce, na pewno coś jej podpowiem co mi się podoba i jakbym chciała, ale szczegóły pozostawiam dla niej
Jeszcze nie wiem czy będą okrągłe stoły czy zwykłe, ale jka będą zwykłe, to chciałabym tak aby przy stole siedziało np 8 os i obok następny stół. Nie chce takiego długiego stołu, bo to strasznie niewygodne mi sie wydaje, zwłaszcza na tej mojej sali. Sala jest dość długa i jakby jakaś ciotka miała się przeciskać przez wszystkich, aby dojść do siedzenia to takie to mało wygodne.
Jezeli chodzi o tort to wysłałam prośbę o wycenę do Izybaru, niestety tort na 80 osób to koszt 700zł plus 200zł dowóz do Żarowa ( nieopodal stargardu). Czyli 900zł za tort taki jaki chciałam, jest jego zdjęcie w wątku zniecierpliwionych. Teraz zastanawiamy się z moim M czy ja nie upiekę po prostu babeczek,a od nich zamówiłabym miniaturkę takiego tortu do pokrojenia tylko dla nas i rodziców. W ostateczności ( skłaniamy się ku temu coraz bardziej) pozostaniemy przy tradycyjnym torcie wliczonym w cenę domu weselnego ( tort bodajże smietankowy z jakiejś piekarni w Stargardzie). Zaoszczędzi nam to stresu, czasu. No i ostatnio tak rozmawiałam z jedną z naszych dziewczyn i powiedziała, że tortu i tak nikt nie pamieta jak smakował, a za kilka lat jedyne co zostanie to zdjęcia i film. Ja chciałam taki niepowtarzalny tort, teraz to już powoli mi wszystko jedno.
Chyba przychodzi mi kryzys planowania.... bo mam wrażenie,że ja się martwię najmniejszymi szczegółami, i nikt tych szczegółów nawet nie doceni

Goście idą się bawić na wesele a nie podziwiać tort czy winietki, a po kilku głębszych to i tak im wszystko jedno. Blahhhhhhh To chyba wina tej pogody za oknem