Autor Wątek: śluby w 2013 :)  (Przeczytany 35089 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Koozaa

• entuzjasta
  • data ślubu: 30.05.2013 ( Boże Ciało)
Odp: śluby w 2013 :)
« Odpowiedź #120 dnia: 20 Listopada 2012, 15:22 »
My mamy 30.05 a prosimy o potwierdzenie do 15 kwietnia.  :D

Autentycznie kochający człowiek musi wiedzieć, że świat nie ma jednego centrum lecz dwa

Offline magdaaniol
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 06/04/2013
« Odpowiedź #121 dnia: 21 Listopada 2012, 13:53 »
No to super, też właœnie wolę wiedzieć wczeœniej kto się wybiera a kto nie :) To pod koniec grudnia  rozdajemy :)
Tak sobie liczę... Jeszcze 19 tygodni :) A ja nawet nie wymyœliłam sukienki...

Offline Aneta P.

• użytkownik
  • **
  • Dokonuj wyboru i nie oglądaj się za siebie!
  • data ślubu: 08 czerwca 2013
« Odpowiedź #122 dnia: 26 Listopada 2012, 16:30 »
Ja ciągle zastanawiam się kiedy wysłać te zaproszenia.. ślub będzie 8 czerwca.. myślicie,że w lutym będzie ok? a potwierdzenie do kwietnia?! czy lepiej zabrać się za to w styczniu?! :)
:))

Offline małgosia_89
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 10.08.2013
« Odpowiedź #123 dnia: 26 Listopada 2012, 17:13 »
myślę, że luty w zupełności wystarczy... ja będę wysyłac w kwietniu a ślub w sierpniu:)
No to super, też właœnie wolę wiedzieć wczeœniej kto się wybiera a kto nie :) To pod koniec grudnia  rozdajemy :)
Tak sobie liczę... Jeszcze 19 tygodni :) A ja nawet nie wymyœliłam sukienki...

ja po przeszukaniu internetu chyba wybrałam salon, w którym kupię suknię:) jest tam kilka modeli, które bardzo mi się podobają:) no i po nowym roku jadę przymierzac i mam nadzieję, że ta, która najbardziej mi się podoba będzie na mnie pasowac... chociaż z opowieści panien młodych wynika, że koniec końców wybiera się taką suknię, o której się nawet nie myślało ;) więc kto wie...

Offline selena86
  • użytkownik
  • **
  • data ślubu: 01.06.2013
« Odpowiedź #124 dnia: 26 Listopada 2012, 19:44 »
myślę że odpowiednio będzie w styczniu już rozdawać zaproszenia :) My już mamy gotowe ale rozdajemy dopiero pod koniec grudnia początek stycznia :) a Mamy ślub tydzień przed Wami :) a robicie poprawiny?? :)

Offline Koozaa

• entuzjasta
« Odpowiedź #125 dnia: 26 Listopada 2012, 19:47 »
Macie ślub chwilke po nas... nie cały tydzień. My robimy poprawiny.

Autentycznie kochający człowiek musi wiedzieć, że świat nie ma jednego centrum lecz dwa

Offline selena86
  • użytkownik
  • **
« Odpowiedź #126 dnia: 26 Listopada 2012, 19:52 »
2 dni będzie :) My tak samo chociaż różne są opinie na temat poprawin :)

Offline Koozaa

• entuzjasta
« Odpowiedź #127 dnia: 26 Listopada 2012, 19:56 »
Co masz na myśli mówiąc różna są opinie na temat poprawin???

Offline selena86
  • użytkownik
  • **
« Odpowiedź #128 dnia: 26 Listopada 2012, 19:57 »
nie każdy chce je mieć :)

Offline Koozaa

• entuzjasta
« Odpowiedź #129 dnia: 26 Listopada 2012, 19:58 »
A myślałam, że komuś się nie podoba i ma jakąś sensowną argumentacje poza finansową

Offline selena86
  • użytkownik
  • **
« Odpowiedź #130 dnia: 26 Listopada 2012, 20:04 »
Nas namawiali żebyśmy zrezygnowali że w domu goście się zbiorą ale gdzie ja pomieszczę tyle osób a po za tym lepsza zabawa w miejscu gdzie było wesele :)

Offline Koozaa

• entuzjasta
« Odpowiedź #131 dnia: 26 Listopada 2012, 20:05 »
My poprawiny robimy tam gdzie mamy wesele, zapewniamy nocleg dla gości w nocy między weselem a poprawinami, a poprawiny robimy w formie " Grill + Piwo "

Offline selena86
  • użytkownik
  • **
« Odpowiedź #132 dnia: 26 Listopada 2012, 20:07 »
oo widzę podobnie robimy :) a gdzie masz Wesele? :) a powiedz w kościele nie mieli nic przeciwko że chcecie brać ślub w Boże Ciało?

Offline Koozaa

• entuzjasta
« Odpowiedź #133 dnia: 26 Listopada 2012, 20:09 »
Absolutnie nic :) Ksiąs się nawet śmiał, że na dekoracjach przyoszczędzimy bo w Boże Ciało to i tak będą dekorować :D

A my w Dworku Hetmańskim się weselimy a kościół, na Królowek Korony Polskiej pw. Św Rodziny

Offline selena86
  • użytkownik
  • **
« Odpowiedź #134 dnia: 26 Listopada 2012, 20:12 »
Hehe no fakt chociaż Ci powiem że ma nadzieję że może i nasz nic nie zawoła o dekorację bo raczej w 2 dni jej nie ściągnie chyba :P

Offline Koozaa

• entuzjasta
« Odpowiedź #135 dnia: 26 Listopada 2012, 20:14 »
Dowiedz się, czy w tym samym dniu u Ciebie w kościele jeszcze ktoś nie bierze ślubu. Może uda Ci się znaleźć kontakt do tej pary i się podzielicie kosztami dekoracji czy tam kwiatów

Offline selena86
  • użytkownik
  • **
« Odpowiedź #136 dnia: 26 Listopada 2012, 20:27 »
Tak właśnie myślałam już wiemy że jest jedna po Nas para zawsze to jakieś mniejsze koszty :)

Offline Koozaa

• entuzjasta
« Odpowiedź #137 dnia: 26 Listopada 2012, 21:28 »
Kochane moje, ogarnęłam w końcu wklejanie zdjęć, więc zapraszam do mojego wątku, nadrobiłam chyba wszystko

Offline Daenerys

• forumowicz
  • data ślubu: 28.08.2015.
« Odpowiedź #138 dnia: 27 Listopada 2012, 13:15 »
Koozaa ja tez o tym dworku mysle, ile tam krzycza od osoby i jak z transportem?czym gosci bedziecie tam wiesc?jesli mozna spytac.dzieki za odp.

Offline cleo404

• użytkownik
  • **
  • data ślubu: 13.06.2013
« Odpowiedź #139 dnia: 27 Listopada 2012, 22:09 »
Daenerys,  ja tez bede miala wesele w dworku, jesli mozna sie wtracic....
Kazy nasz gosc musi sobie zalatwic dojazd we wlasnym zakresie jako ze to juz byloby dla nas za duzo do organizowania...wiadomo,ze jest tylko rzeczy do zalatwienia,a goscie przyjezdzaja z roznych miejsc,wiec sami musza sie o to zatroszczyc....no i moi goscie oczywiscie wiedza,ze musza tam dojechac sami i nikt nie ma nic przeciwko temu :)
Wesele w Dworku kosztuje 210zl od osoby w tygodniu i 230zl w soboty.

Offline kluseczka_85

• forumowicz
  • data ślubu: 21.09.2013
« Odpowiedź #140 dnia: 27 Listopada 2012, 22:23 »
cleo a czy alkohol jest juz wliczony w cene? I jak wyglada kwestia noclegów? Ile za osobe? Kurde bo jak tak czytam, to ta moja oferta w gościńcu nie jest az taka atrakcyjna jak mi sie wydawalo.

Offline magdaaniol
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #141 dnia: 28 Listopada 2012, 11:13 »
My wybraliœmy Cafe Continental.. A raczej nasi rodzice... I sama już nie wiem co myœleć, mam strasznie mieszane uczucia... My marzyliœmy o Dworku Kurowskim... Mam nadzieje, że w Continentalu też będzie dobrze...

Offline Daenerys

• forumowicz
« Odpowiedź #142 dnia: 28 Listopada 2012, 12:31 »
My wybraliœmy Cafe Continental.. A raczej nasi rodzice... I sama już nie wiem co myœleć, mam strasznie mieszane uczucia... My marzyliœmy o Dworku Kurowskim... Mam nadzieje, że w Continentalu też będzie dobrze...
zależy skąd jesteście, cafe continental wg.mnie lipa,ale powodzenia. lokal przy samej ulicy,okolica nieciekawa,nawet przed lokalem fotek sobie nie zrobisz.
Daenerys,  ja tez bede miala wesele w dworku, jesli mozna sie wtracic....
Kazy nasz gosc musi sobie zalatwic dojazd we wlasnym zakresie jako ze to juz byloby dla nas za duzo do organizowania...wiadomo,ze jest tylko rzeczy do zalatwienia,a goscie przyjezdzaja z roznych miejsc,wiec sami musza sie o to zatroszczyc....no i moi goscie oczywiscie wiedza,ze musza tam dojechac sami i nikt nie ma nic przeciwko temu :)
Wesele w Dworku kosztuje 210zl od osoby w tygodniu i 230zl w soboty.
podłączam się o pyt.o alkohol.
drogo tam jest. widzisz, mi takie cos nie pausje, moim zdaniem-bez urazy, to nie fair i ,,nieuczciwe'' zeby sie  goscie bujali taki kawal na swoj koszt. tym bardziej,ze znaczna czesc moich gosci nie ma samochodow,wiec co maja brac taxi taki kawal? no bez jaj. nikt by nie przyszedl. kiedys mnie na wesele zaprosili i kazali sobie samemu oplacic hotel.to moja noga juz tam nie postala.

Offline magdaaniol
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #143 dnia: 28 Listopada 2012, 12:41 »
To co na zewn¹trz to mało mnie interesuje, zdjęcia porobimy w innym miejscu. Ważne, żeby było dobrze to, co się będzie działo w œrodku...

Offline Aneta P.

• użytkownik
  • **
« Odpowiedź #144 dnia: 28 Listopada 2012, 15:58 »
Selena..My robimy poprawiny ;) mieliśmy zrobić jakiegoś grilla, ale komu będzie się chciało z tym bawić ....;) Dlatego też zdecydowaliśmy się zrobić poprawiny także w Sensie.. 54 osoby będą spały w hotelu , dlatego też na pewno na nich zostaną ;)  Poprawiny robimy tylko dla najbliższej rodziny i przyjaciół ;)

Skoro mówicie,że w lutym będzie dobrze z tymi poprawinami to okej... Bo mi przyszła teściowa głowę zawraca,że to za późno ;) Wydaję mi się ,że ona to bardziej już przeżywa niż ja z narzeczonym ;)

Ale się fajnie złożyło... jedna bierze ślub tydzień przede mną, druga po mnie.. mam nadzieję będziemy się wymieniać wrażeniami, spostrzeżeniami podczas wesela w SENSIE..

JA WIEM OD ZNAJOMYCH ,ŻE TRZEBA ZASTRZEC ROZSTAWIANIE I ZBIERANIE BUTELEK WÓDKI PRZEZ KELNERÓW!!!! ZDARZYŁO SIĘ TAK,ŻE KELNERZY KRADLI WÓDKĘ, ALBO ZBIERALI DO POŁOWY PEŁNE BUTELKI I ODLEWALI SOBIE DO POJEMNIKÓW..!! TAKŻE BIERZCIE POD UWAGE ABY TYM ZAJĄŁ SIĘ ALBO KTÓRYŚ Z OJCÓW, ALBO ŚWIADEK..

Kobitki, a powiedzcie czy Wasi przyszli mężowie też jeszcze się nie emocjonują tą chwilą i mówią ,że jeszcze czas.. ;) Bo nie wiem czy każdy facet taki jest , czy tylko mój :D hehe

Offline selena86
  • użytkownik
  • **
« Odpowiedź #145 dnia: 28 Listopada 2012, 18:44 »
Aneta P - Podobnie myśleliśmy żeby grilla np na ogródku u Teściowej zrobić ale biorąc pod uwagę wszystko za i przeciw zdecydowaliśmy się je tam zrobić :) a jak firmę już dekoratorską wybraliście?

Mój Przyszły mąż podobnie reaguję że jeszcze czas itd chodź od czasu do czasu powie że lekki stresik go łapie :)

A kto ma wesele 2 tyg po mnie? a tydzień przed Anetą?? :)

Offline Aneta P.

• użytkownik
  • **
« Odpowiedź #146 dnia: 28 Listopada 2012, 20:00 »
Firmy jeszcze nie ;) ale myślę,że zdecydujemy się na tę co Wy ;)

Mogę Ci Selena powiedzieć ,że w Sensie jest dużo i pyszne jedzonko ;) Moja mama z pracy często ma tam konferencję właśnie z tego względu ;) a sernik mają wybornyyy - próbowałam ;) m.in z tego względu wybraliśmy właśnie SENS :) do tego te miejsca noclegowe, to też duże udogodnienie dla najbliższych i gości z daleka ;)

No powiem Ci,że mój też.. ale to się dzieję, jak podejmujemy kolejne kroki;) Miał tak przy wyborze sali.. potem orkiestry.. kamerzysty i fotografa.. później podczas zakupu obrączek , a teraz przed wizytą u Księdza ;) Ja mam wręcz przeciwni.. im bliżej tego dnia tym cudniej ;) Ahh nie mogę się już doczekać ;)

Offline cleo404

• użytkownik
  • **
  • data ślubu: 13.06.2013
« Odpowiedź #147 dnia: 29 Listopada 2012, 00:21 »
Kluseczka i Daenerys alkohol w Dworku jest wliczony w cenie, podobno bez ograniczen---mama nadzieje :)  Nocleg wynosi 85zl od osoby za noc.

Daenerys u Nas  jest tak,ze np. jesli ktos nie ma samochodu to dogaduje sie z kims z rodziny i jada razem itd...tak bylo na weselu u mojej siostry,gdzie goscie tez  musieli dojezdzac. My bierzemy slub na miejscu w Koszewku i wiekszy bylby klopot na zalatwienie naszym gosciom transportu, jako ze nie wszyscy sa ze Szczecina ani z naszego wojewodztwa....jesli ktos naprawde ma z tym klopot to moze dojechac tylko do Stargardu, a moj kochany wujek moze zawsze podjechac po ta osobe , no ale takie rzeczy to wlasnie moja rodzina ustala sama miedzy soba...

Offline kluseczka_85

• forumowicz
  • data ślubu: 21.09.2013
« Odpowiedź #148 dnia: 29 Listopada 2012, 08:25 »
Kurde no to  jednak moja oferta nie jest az taka atrakcyjna jak mi sie wydawało. Bo płacimy 180 zł za osobę plus 34zł za 1l wódki ( też liczony na osobę), ale za wodke placimy tyle ile w rzeczywistosci zejdzie. wiec mam nadzieję, ze będzie około 200zł/os, ale jak doliczę ciasta, które sama muszę dowieźć, to pewnie wyjdzie podobnie jak w dworku, a ja naiwna myslalm, ze jak to nowe miejsce to cena bedzie nizsza. Teraz chwilami załuję,że np nie robimy u Szymczaka. Bo jedzenie maja pyszne, cenowo chyba tez podobnie, i wszystkie pary sa stamtad zadowolone. Jejku mam nadzieję,że wszystko będzie dobrze i,ze dokonałam dobrego wyboru decydujac sie na gosciniec. Jedyna rzecza która mi sie podoba to cena pokoi, bo placimy 130zł za noc w pokoju 3-4 os, czyli wychodzi 32-43 za osobe za noc, wiec tutaj cena jest bardzo atrakcyjna pod tym wzgledem.

U nas też wszysacy dojeżdżają sami na wesele, zastanawiamy sie natomiast, czy tym ze Szczecina, nie zapewnic autokaru z powrotem do domu, i w niedziele, ci co ze szczecina zostawili samochody u nas na parkingu moga wrocic autokarem na poprawiny i odebrac auta. Bo dom weselny ma tylko okolo 64 miejsc noclegowych czy jakos tak, wiec Ci przyjezdni będa mieli nocleg, ale ci ze Szczecina juz raczej nie. Czesc rodziny musi dojechac okolo 150km, czesc przylatuje z za granicy wiec dla nich bedziemy zapewniac noclegi.

Rozmawialismy z kuzynostwem i dla nich to jest zupelnie normalne, ze kazdy przyjezdza sam. Powiedzieli, ze przeciez moga sie zebrac w 4 osoby i przyjechac jednym autem.

Offline Daenerys

• forumowicz
« Odpowiedź #149 dnia: 29 Listopada 2012, 10:15 »
cleo404,ale jak maja dojechac swoim autem,to logiczne jest,ze 1dna osoba nie pije,wiec ma kiepska zabawe,moi goscie sa z Sz-n i nie bede musiala brac im noclegow. poza tym moi goscie nie maja swoich samochodow w wiekoszosc,wiec dla mnie lipa,ze musieliby sobie brac az do stargardu taxowke.to kiepskio interes dla nich.ani ja ani narzeczony sie nie stresuje-to normalne,my nie z tych panikarzy.
pomysl zgrilem bardzo fajnykuzyn zrobil takie poprawiny i wszyscy sie dobrze bawili.ja poprawin nie robie,bo goscie sa z Sz-n na szczescie.